Nem érdeklik a PS3-vásárlókat a Blu-ray filmek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEM TEHETNEK! Kizárólag olyan készülékre tehetõ rá a "HD Ready" logó, ami FIZIKAILAG tudja legalább a 720 sort. (Érdekes módon a vízszintes felbontás nincs kikötve.)

Már hogy ne érteném, nem olyan bonyolult. De úgy tûnik, te nem érted, amit írtam. :)
Azt mondom, ez kit érdekel. Nyilván nem vesz minden PS3 tulaj egy rakat BD filmet. A sok filmet beszerzõ mag nyilván mindkét oldalon megvan. (Szóval hülyeség az a sugalmazás, hogy ilyen csak a HD_DVD oldalon van.) És ehhez jönnen a PS3 tulajok, akik többsége kevésbé érdeklõdik a HD-s mozizás iránt (egyelõre). De még1x, ez nem számít.

Úgy emlékszem, voltak ott számok is. Bár nem a teljes piacra vonatkozólag, csak egy - nem kicsi - értékesítõre vonatkozólag. De úgy tûnik, máshol is hasonló a helyzet, mert több bolt beszüntette a HD_DVD forgalmazást.

Ugy hogy ha van a felhasználóknál 1000db BD lejátszó és 100db HD-DVD és eladnak 20db BD lemezt és 10db HD-DVD lemezt akkor minden 10. HD-DVD lejátszóra jut egy eladott lemez de csak minden 50. BD lejátszóra egy BD lemez.

Akinek meg a nõ kell az menjen és szerezzen egyet magának mert a monitort bámulva az nem nagyon fog menni. Irány a strand aztán gyia.
cloud.strife
Ha minimum 2x annyi BD fogy a mai napig, ming HD-DVD, akkor mondd már el nekem, hogy a píííííbe jut egy BD lejátszóra kevesebb film????????

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
Azér van rajta az a matrica, mert valszeg az a tv is köcsög Samsung gyártmány volt...... szvsz egy Panán ezt nem olvastad volna...... ha meg igen, akkor a Pana is köcsög.... sõt mindenki az..... :))))))

itt most konkrétan arar gondolok, hogy miért tesznek HD Ready matricát olyan palzmákra aminek a fizikai felbontása 852x480, lehet ,hogy az újjabbak ilyen-olyan engine meg midnenféle skálázással szülnek neked egy 720p-hez közeli képminõséget, azért az mókás, hogy a Nippon Hōsō Kyōk(Japan Broadcasting Corporation) már 1969-ban kifejlesztette ezt a HD technológiát :D.

xbox360+komputer

Sanyix
Nem érted? Arról van szó, hogy 1 bd lejátszóra kevesebb film jut mint egy hddvd lejátszóra, mert bd lejátszót dísznek adnak a ps3 mellé. Tehát akinek van egy bd lejátszója, kevesebb bd filmet vesz, mint amennyi hddvd filmet vesz akinek van hddvd lejátszója.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Azt a tetves PS3-at miért kell a csaj elé tenni. Engem jobban érdekel ami a gép mögött van. :)

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Az csak %-os megosztást mutatott,nem? Az nem jelent semmit:)Ok, a BD jobban fogy,de összegszerü kellene!
Abban a topikban linkeltem be egy grafikont, amelyik arról szólt, hogy nem kelendõ az xbox360 HD_DVD olvasója.

Hmm, érdekelne szám szerint, hogy mennyi a BD lemezek eladási rátája, mióta a Ps3 piacon van...mert ha eladtak 2 millió Ps3-at, meg mondjuk 300k egyéb BD lejátszót és havonta csak 10-20k filmet vesznek a népek, meg 1000-2000 Hd-dvd-t a másik oldalon(összesen),akkor azért az még mindig csak csepp a híg fos tengerében...(a számok hasraütéses jellegüek,csak viszonyítási alapnak jók,arányszámításhoz)

Nem éppen hiteles,de hirtelen ezt találtam csak...régi is,de azért mutat valamit:)
NEXUS6
Én is a török scifi-ért rajongok!;)
Gora rulez!
"Az ürlénységnek belülrõl kell fakadnia!"
;)))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Egy hollywoodi gyagyaság vagy bármelyik a milliónyi szemét film közül egy fikarcnyival sem lesz jobb attól, ha dvd helyett hd-dvd-n vagy blue-ray-en nézzük.

"meg minden fosra rányomják a HD ready-t amin a hdtv adás nézhetõ ami közel sem 720p"

Ez csalás lenne!

A válaszom:
"a jelenlegi statisztikákban nem szerepelnek az eddig eladott és HD-DVD kompatibilissé tehetõ Microsft Xbox 360-as konzolok sem."
Na szerinted miért? Mert rosszul mutatna, hogy a 10+ millió Xbox360 tulaj közül alig vette meg pár a HD_DVD olvasót... Ott van a lehetõség, nem kell nekik. Még 200 dollárt is sajnálnak rá. (Éppen errõl szólt egy elõzõ hír a témában.)

Az meg tuti, hogy mindkét oldalon megvan azok csoportja, akik egyszemélyben jópár filmet vesznek. Az a különbség, hogy a Blu-ray oldalon még van egy csomó ember, aki a PS3 miatt beszerez 1-2 filmet...

Ez meg, hogy:
"Amennyire az a PlayStation 3 készülékeket vásárlók adataiból kitûnik, szinte senki nem vett vagy vesz Blu-ray filmeket"
Egy szimpla hazugság, mivel a PS3 piacra dobása után futott fel alaposan a Blu-ray filmek eladása, és immár 3-4x-esen haladja meg a HD_DVD eladásokat. Szal ennyit eme "független elemzõ" hitelességérõl.

Én spesiál azé nem veszek HD és BD lemezen filmeket mert egyszerüen nincs rá pénzem. De hogy továb menyek a lejátszóra sincs és a Megjelenitõre sincs, Ja és az elkövetkezõ 20évben nem is lesz rá pénzem nagyvalószinüségel. No persze nyerhetek a lotton!!!!

Ezek a szabványok nem mástjelenitenek minthogy hogy huzzunk ki az emberek zsebébõl mégtöbb pénzt. Szerintem többet értek volna ha a több rétegü DVDt vezetik be és azon modositják a kodeket mondjuk teljes kép a váltot soros helyet és 1024*768 vagy 1248*768 felbontás aztán jóvan. Ez nem ojan nagy költség és bármejik számitógép monitor le tudja játszani, no meg ha gyártanák azokat a dvd lejátszókat amiben van tv tuner akkor már nem is tvt vanék.
NEXUS6
Na de azért ez nem úgy megy hogy:

-Van PS3-ad?
-Igen, mér?
-Akkor te buzi vagy!

Attól még hogy valaki PS3-at vesz nem biztos, hogy technika buzi és fenn van a Linux neki, meg vagy 20 kiegészítõ kütyü lóg a gépen. Normál eccerû hétköznapi emberek is vesznek PS3-at. Fõleg jáccanak rajta, és ha látnak egy érdekes BD filmet akkor azt megveszik.

És szerintem azért nem veszik tucatszámra, merthogy egyelõre a HD-s filmek választéka még messze nincs olyan szinten mint pl a DVD-é.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NeoMaN
Valószinûleg te nem az átlag vagy ez a cikk pont arról szól, hogy a technika*uzikon kívûl senkit nem érdekel egyenlõre a dolog....

Szerintem a HD piacot jelenleg a letoltott filmek vezetik. Sokkal tobb ember van akinek van otthon szamitogepe es ra van kotve egy hd kepes megjelenitore (monitorra), mint ahany embernek van hddvd/blueray lejatszoja valodi hdtv-vel.
*nincs // kimaradt a éshát akárhogy is nézzük jelenleg * olyan game részbõl :)

xbox360+komputer

elég sok különbség van ebben a HD kategóriában, két nagyobb cég(media/saturn) meg fõleg szereti hülyiteni az embert, náluk : a normál HD/hdtv az ami tudja a 720p-t meg minden fosra rányomják a HD ready-t amin a hdtv adás nézhetõ ami közel sem 720p, fullHD azaz 1080p-k meg elég ritkák meg azt 102cm alatt nem is nagyon kapni azok meg még javában fél misi körül mozognak igaz sony egyik high-end widescreen notija 17 colba tudja :) ), nekem most van egy x360 sima hdtv(LG,82cm,720p,1200:1,8ms), PS3 most is foglalkoztat de új fullHD tv-t egyenlõre nem tervezek, meg engem fõleg a játék része érdekel, éshát akárhogy is nézzük jelenleg olyan game ami miatt megérné PS3-at venni, majd talán 1 év múlva lesznek cimek, de blu-ray/hd-dvd abszolút nemfog meg, mostani tvmre van kötve a noti és azon nézek hddvd/blura moviekat, igaz mindegyik "csak" 720p, kell egy mkv codec és kész, de kúrv*jól néz ki és ráfér egy sima dvd-re, szal kemény 60huf+1x monitorkábel(max700huf).

xbox360+komputer

Azért te is csúsztatsz:) Arra gondolnak gondolom, hogy az 1 fõre esõ lemezszám kevesebb a BD-nél, mint a Hd-dvdnél! És bizony ha 10 Hd-dvd tulaj vesz 100 lemezt meg 100 BD tulaj vesz 100 lemezt,akkor hiába egyenlõ a végösszeg,az arány azt mutatja,hogy a BD tulajokat nem érdekli annyira...kipróbálják,de nem kell nekik..szvsz erre akartak utalni! (az pedig logikusan következik, hogy a Ps3 tulajok legalább 1x kipróbálnák a BD filmeket, hiszen mást úgysem tudnak a Ps3-mal csinálni egyenlõre:DD)
Mondjuk errefelé nem nagyon látom, hogy ölnék egymást az emberek,sem Xbox360-ps3 vonalon,sem Hd-dvd-BD vonalon:) pedig Hd vagy Hd-ready tv van elég sok embernek (aránylag...:))
Áhh, kicsit sem elfogult ez a jelentés, és a MS keze sosem csúsztatott semmit a kedves elemzõ zsebébe. A PS3 tulajokat állítólag nem érdeklik a Blu-ray filmek (közben a PS3 piacra dobása óta megfordultak a lemezeladási statisztikák, BD vs. HD_DVD), de azért azt feltételezik, az Xbox360 tulajdok majd biztos egyszercsak varázsütésre felpattannak, beszerzik a HD_DVD olvasót, és hozzá egy rakat HD_DVD filmet. Biztos.

"Tény, hogy eddig több Blu-ray lemezt adtak el, mint HD-DVD korongot. Azonban mivel a PS3 miatt jóval több Blu-ray kompatibilis készülék talált gazdára, így relatívvá válik a tulajdonosok által birtokolt lemezek átlagos száma."

Szal, nem számít, hogy több lemezt adtak el, mert több lejátszó is van!? Ügyes kifogás. <#bee1>

cloud.strife
Igen, én is 20 usd-ért vettem egyet.... :)

zzebi
Az USA-ban szinte semmivel nem dragabbak a filmek BR verzioi, mint a DVD-k. Az osszes film ara 15-30 dollar kozott van. Tipikusan $20-$22.
Mint mindig, itt is kell egy kis ido, amig Magyarorszagon is lecsokkennek az arak.

Az arcsokkenes valahogy mindig Kinaban kezdodik. :-) Gondolom 1-2 dollar korul van ott egy "diszdobozos" BR film.

szinte senki nem vett vagy vesz Blu-ray filmeket
Naná. Ilyen árakon? Csodálkoznak?

még azt sem lehet kijelenteni, hogy a felhasználókat egyelõre bármelyik formátum is érdekelné
Amíg orrba-szájba lesz védve a tulaj elõl a cucc, addig jóhogy nem fog érte pénzt kidobni. Majd amelyiken több lesz a warez, az fog gyõzni.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

cloud.strife
Nekem H264-es .mp4 fileok mennek a winyóról, anniy a bibi, hogy csak pendrive-ról fogadja azt. Most próbálgatom az AVCHD lemezek írását, csakhát OS X-en egyenlõre nem megy..... :(

Az alap OS-en nézed ezeket? Linux alól mehetne FLAC-ben (lossless tömörítés) is. Semmibõl sem áll letömöríteni, 50-60-70%-ot tömörít.

Szép is lenne, ha nem tudna 1080p-ben lejátszani Blu-ray filmeket... LOL. :P

Nem arra gondolsz véletlenül, hogy Linux alatt, egy mezei PowerPC-s playerrel nem megy esetleg az 1080p pl. x.264-ben? Mert azt esetleg el tudom képzelni, a sima - bár két szálas - CPU-nak megfelelõ fõprocimag egy szálon nem biztos, hogy elég ahhoz. De rövid idõ kérdése lehet, hogy kijöjjenek a Cell egy SPE magját is használó codecek.

Tudod, nem kötelezõ a disznótor.

cloud.strife
mindegyik BD filmem 1080p, de itthon nincs FullHD tv-m, csak a boltomba, ottviszont nagyon-nagyon nézzük a 1080p-t...... 70" SXRD-n, a James Bond, az Apocalipto, van egy régi U2 dokumentum-koncert filmem az USA-ból (ugye nincs a PS3-ba régiókód, köszönjük Sony:), Fûrész 3 is 1080p, de az egy barétomnak van meg... :)

Nem butít, sõt a GYÁRI DVD filmek képe is lényegesen szebb a felskálázás miatt (leteszteltem)

Igen, HDMI kábelen keresztül megy a 1080P, valamint az 1.8 és afölötti firmware verzióval normál DVD-ket is felkonvertálja.

Y
cloud.strife
Meg HD-be fényképeket nézegetni, meg MP3-at lejátszani (speciel nekem az összes legkedvesebb eredeti audio CD-m wav-ba fent van a winyón, így bármikor, bármelyiket elég komoly hangminõségben hallgathatom lemezcsere nélkül:), néha netezek rajta (itthon van wifi), meg term játszom is, sõt van pár SA-CD-m is, még azt is hallgathatom végre..... :) Sõõõõõt, a házi HD videóimat, illetve a munkáimat is le tudom játszani HD-be, ami szintén nem utolsó szempont. Aki meg HD-be szedi le a filmeket, sorozatokat, az is fel tudja tölteni a winyóra HD-be és minnyárt nem prpspdik a rég megvett HDTV otthon....... legalábbis a HD része..... :)

Volna hozzád egy kérdésem: 1080p-t le tud játszani a PS3? (Mármint nyilván olyan TVn ami 1080p-s)

Mindenféle furcsát hallottam, hogy lehülyíti a képet meg ilyenek.

Talán azért, mert a PS3 a legolcsóbb BR lejátszó és emellett még játszani is lehet vele.

Y
cloud.strife
Én nem (csak) a Bluray miatt vettem PS3-at, de azér élbõl kaptam mellé egy zsémszbond kaszinó rojál filmet és megnézve minnyá vettem 2 másik BD lemezt is és még véletlenül se mondanám, hogy hülyeség....

Tinman
990-ért milyen filmet adnak?
Ja, blu-raymanbe semmilyet, HD DVD-be se?
Akkor kösz, majd visszanézek pár év múlva.

Egyáltalán ki az a marha aki BR miatt venne PS3-at? Minek? Mé'?
Ráér ez még bõven.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

A másodiknál rájössz, hogy egy is elég, és az az egy is kb: este 20:00-22:00 között. :))))))))
mikloss
(képen) Adnak a playstation3-hoz nõt is?! Akkor 3-at kérek.<#nevetes1>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.