15
  • Mavericko
    #15
    Tömegyártásra megy az egész..bár nekem most igy sokkal másabb, hisz én is laptopról írok.De egyvalamit nem értek.Régen, a '80 években a commodore kenyéstartó számítógépe is ritkaság volt, az anyagok miatt, meg a "fejletlenség":D miatt..bár egy 8 éves lurkó sztem nem veri szét ha tudja kezelni, de e-mailt sztem nem néz rajta..oktatás..hmm..egy kis srác jáccani akar a gépén nem tanulni, én speciel tanulás/ismeretszerzés miatt nézek SG.hu-t de ez megint más.Van két nézetem : akinek számítógép kell állít össze egy rendes asztali pc-t, ma már 50-60 ezerért amin megy a cod2..de mondjuk ha tényleg tanul rajta, matekjátékot játszik a "pici" laptopján annak van értelme.Ez kb. a régi haladás visszahozása amikor fejlődött ideoda a pc, dos-->windows és linux alapú rendszerek..és erre térünk vissza ezekkel..vicces
  • a_n_d_r_e_w
    #14
    rosszmájúság ON:
    onnan is ki akarja túrni az AMD-t :DD
    OFF
  • vax
    #13
    Ez viszont teljes egészében igy van.
  • dez
    #12
    Mellesleg az élő beszéd, mimikával és gesztikulációval még mindig sokkal több információt visz át, mint a chatelés egy billentyűzettel. :P
  • dez
    #11
    A kézzel írást nem tudom, de a beszéd velünk született képesség. :) Megvannak az ehhez szükséges agyterületeink (az állatoknak nincsenek), így viszonylag könnyen el tudunk sajátítani egy adott nyelvet. Vagy pl. testvérek, főleg ikrek gyakran önálló nyelvet alakítanak ki egymás között 1 éves koruk környékén...
  • dez
    #10
    Ugye a "kvarckristályos" idézőjeles akart lenni?
  • kvp
    #9
    "De a technika szerencsére folyamatosan fejlődik..ma olyan a papír meg a toll mint régen a palatábla."

    Es ilyen a tablet pc is. Az emberek megszoktak ezt a fajta informaciohordozo feluletet. Ami valtozott, hogy most mar nem a barlang falara festunk, hanem a kepernyore. A laptop tenyleg olcsobb es jobb lenne mint a konyvek. Mivel a mobil termekek kezdenek tomegtermekke valni ezert most valtak eleg olcsova, hogy ne csak szorakozashoz es munkahoz hanem tanulashoz is hasznaljak oket. (ugyanis mindig az oktatasra van a legkevesebb penz)

    Az olpc jo, de tul szigoruak a beszerzes feltetelei.

    Az intel classmate pc-je jo, de a dragabb szoftver miatt sporoltak a gepen.

    Az asus nemreg bejelentett rendszere ugyanazt tudja, csak az ingyenes szoftver miatt jobb hardverrel es kereskedelmi termek leven sokkal elerhetobb formaban. Igy nem kell majd kormanyzati elhatarozas a beszerzesehez ha egy iskola olcsobbnak tarja oket mint megvenni a tankonyvcsomagokat.
  • roliika
    #8
    Amikor én kisiskolás voltam akor még a kvarcóra is nagy dolog volt..ma a mobil teló a menő, de holnap már a noti. :D Sokkal proktikusabb mint egy 20 kilós hátizsák na és persze olcsóbb mint a sok könyv. Ha ez elterjedne remélhetőleg kevesebb lenne a számítástechnikai analfabéta. Mellesleg a beszéd és kézzel írás képessége nem velünk született dolog, és lassú információ átadást tesz csak lehetővé..a jövő egyéretlműen a nagysebességő info átadásé...pl kezdetnek a billentyűzet, azán esetleg valamiféle idegi interfész...no nem Mátrix c filmre tessék gondolni, hanem pl egy fejpánt ami az agy bizonyos területeit ingerli/stimulálja ultrahanggal, mikrohullámmal, akármivel. De a technika szerencsére folyamatosan fejlődik..ma olyan a papír meg a toll mint régen a palatábla. :)
  • roliika
    #7
    Intelnek simi a buksijára :DDD. Végre nem csak a nyereség a tét. Jó persze ha sokat eladnak van ezen haszon bőven de adhatták volna 3-400-ért is.
  • Yoshimitsu
    #6
    Üdv Mindenkinek!

    Attól tartok, hogy sajnos a mi országunkban nem fog megjelenni ilyesmi. Mondjuk nem kizárt. És tényleg jól jöhetne akár az itteni gyerekeknek is. Vagy a világ bármely pontján élő gyerekeknek is. Mert amint már említette vax is egy ilyen sokkal többet nyújthat, mint egy kvarckristályos gyerekjáték, aminek az ára nem egyszer 30000 ft körül is mozoghat. És az még csak nem is számítógép.

    Remélem a nem olyan távoli jövő gyermeki már ilyennel fogják tolni az oviban a hálózatban játszást. :)
  • vax
    #5
    játék boltokban kapható "kamu" notebook-hoz képest amelyek két szinű gyufásdoboznyi kvarc kijelzővel megáldva árulnak szinte alig olcsóbban ennél 100 usd összegnél sokkal jobb választás lenne ez. Kár hogy még nem lehet kapni őket.
    Még az oktatásban is értelmesebb lenne ez (még akár állami dotációval) mint kis hazánkban agyon "sztárolt" sok tiz millióba kerülő óriás lcd tábla.
  • kvp
    #4
    Az asus altal gyartott 200 dollaros sokkal jobbnak tunik, bar az intel tervei alapjan, de az olpc konfiguraciojaban keszul...
  • HUmanEmber41st
    #3
    Ez a narancssárga design itthon is sokaknak bejönne :D :D ( nekem is teccik )
  • dez
    #2
    Nah, végre rájöttek, hogy nem egyforma a célcsoportjuk, és jól kiegészítik egymást.
  • nenad
    #1
    egy ilyen laptop jo lehet gyereknek, kezdoknek itthon is,
    ahogy elnezem eleg massziv.