9
  • zzattila
    #9
    Hozzátenném, hogy az előző részek jobbak voltak. A könyvben olyan sokminden történik, hogy a filmben nem maradt idő bepréselni azokat a régi kis tanórai poénokat meg hasonlókat. Ami szíven szúrt, az az, hogy egy kviddicsedzés sem volt. Márpedig a könyvben új momentumnak számít a Ron féle őrző is... Az nem tetszett igazán, hogy a sok esemény miatt még a legfontosabb részek is kicsit túl rövidre voltak fogva. Ezen kívül még mindig úgy állítják be mintha Harry és Hermione szorosabb kapcsolatot ápolnának, közben pedig nem lesz köztük semmi (mint a hatodik részből és a hetedik pletykáiból tudhatjuk).

    Harry jellemfejlődése, igazságérzete, benső vívódásai a könyből rendkívül jól átjöttek. Ezzel teljesen egyetértek. Ami kicsit felkavart az a minisztérium. Teljesen másképp képzeltem el. Ezen kívül a könyvben rengeteg vicces szituáció van, ebből a filmben csak keveset láthattunk. Például én hiányoltam a jelenetet amikor hatan bepréselik magukat a telefonfülkébe, hogy bejussanak a minisztériumba smile.gif Azt átugrották, harryék egyszer csak ott voltak. A másik amit elborzadva néztem az az utolsó csatajelenet a halálfalók és a főnix rendje között. Úgy repkedtek mint fekete és fehér füstfelhők. Szánalmas volt. A halálfalókat meg is értem de ez szükségtelen kihangsúlyozása volt a jó és rossz közti különbségnek. Amit még elrontottak az az, hogy a végén szinte senki nem mond varázsszavakat, és a bűbájok sem ismerhetők fel az eddig látottakból.

    Sirius halála is egy pillanat alatt történt, igaz a könyvben is, de semmi drámai vagy meglepő nem volt benne, hogy most egy főbenjáró átkot hallunk. Teljesen igaz. Amikor Harry hátranéz és keresi merre szállt el az adava kedavra rádöbben hogy eltalálta Siriust. Na hát az a jelenet nagyon csicska volt. Ezen kívül ott volt Luna Lovegood akinek szerintem túl nagy jelentőséget adtak. A DS-t sem Cho, hanem annak barátnője árulta el, és Harryék azért szakítottak mert Cho megvédte áruló barátnőjét. Na igen ez a Harry-Cho dolog sem volt jól áthozva. A könyvben ugyanis harry nem valami tapasztalt a lányok ügyében és azt a cikis Roxmorts-os randit sem kellett volna kihagyni wink.gif

    Na de azért voltak benne jó dolgok is. Például a végén Voldemort és Dumbledore csatája eszméletlen volt. Nagyon keményen tolták. Sirius halála is jól meg volt csinálva de én rövidnek tartotta a Dumbledore-al való beszélgetést. A filmet megint úgy fejezték be, hogy bár meghalt Sirius kit érdekel még van remény, "nekünk van miért küzdenünk". Jesszus. De hiszen épp ez az, hogy harrynek nem maradt senkije, csak a barátai! Egy reménykedős befejezést csináltak, a helyett, hogy a Sirius halála utén maradt letargia rányomta volna magát a film végére. Na a filmhibákat nem kezdem el sorolni...

    Nos akinek tetszett az első négy rész az ezt is imádni fogja. De aki inkább a könyvek híve (mint én) és kritikus szemmel nézi gagyibbnak fogja találni mint az előzők. Nekem tetszett, ha a filmekhez hasonlítjuk, de ha a könyvekhez akkor csalódtam...
  • Norberto91
    #8
    ez a 5. rész egy fos
  • zakika00
    #7
    hát nem tudom.
    én olvastam az eddigi 6 részt de a film valahogy máshogy hatott. egyik haverom aki nem olvasott könyvet és meg se nézte az elsőket úgy ugrált mint a fába szorult féreg a végén.
    én meg csak áltam és búslakodtam hogy hogy a fa..ba ronthatták el így.
    viszatérve a könyvekre, szvsz a 4. részől húzott bele az író. én onnantól lettem fan. de hát senki se egyforma.
  • BobaFett
    #6
    Hát én csak tegnap este láttam, de nem vagyok odáig. szerintem gyengus. Valószínű azért is mert ezt már nem olvastam könyvben ezért sok minden nem volt teljesen tiszta.
    Szerintem az első 3 után elfogyott a spiritusz az irónőböl, a 4.-et már csak végigszenvedtem és filmben sem tetszett az sem...

    Egyébként elég kiábréndító hogy manapság az a trend, hogy az úgymond gyerekfilmek lesznek kasszasikerek, pokember, meg ehhez hasonlók :S
  • Librarian
    #5
    Az a vicces, hogy én is emeltem az éjféli vetítés nézőszámát! XDXDXD
    Este, 30y koncert után kitámolyogtunk a ZP-ből és valaki felvetette, hogy menjünk, nézzük meg... Mondtuk LOL, miért ne? Egyébként max negyedéig volt a terem.

    És az igazi borzalom az, hogy ma is megnéztem a családdal... :P:P:P (5 perce értem haza) XD
  • kricsi
    #4
    Gondoljatok bele, milyen lesz majd a 6. után a 7.rész... Lehet hogy még 4év, de az mint befejező rész mindent fog vinni.:)
  • Lami
    #3
    Lenyomták a Lotr-t. :[
    Egyszer minden rekordot megdöntenek...
    Amúgy meg az elsö napi bevételek nem igazán tükrözik a film minőségét hanem csak azt hogy mekkora érdeklődése van a filmnek.
  • kandeláber
    #2
    Hú, ebben a cikkben borzasztó sok a téves információ. A vetítés csak éjfél után kezdődött, ami azért fontos, mert így a szerdai nyitónaphoz számít, szemben a Transformers-szel, aminél külön van 0. napi bevétel. Éjfélkor 2311 moziban kezdték vetíteni, ami nap közben emelkedett 4181 mozira, és csak péntektől vetítik 4285 helyen, ami minden idők második legnagyobb moziszáma, a Karib3 után. Az első nap összbevétele $44,232,338 Észak-Amerikában.
  • Andrews2007
    #1
    Igen 44 milliót szedett össze szerdán. 1. ott is.