21
  • AranyKéz
    #21
    loál. Az gondolom senkit sem érdekel hogy drágább és rosszabb minőségű a kinyomtatott verzió.
  • zambiee99
    #20
    En ezt korulbelul akkora hulyesegnek tartom mint a nalunk (Romaniaban) bvezetett jogdijjat a nyomtatokra egy ugynevezett TaxaVerde (magyarul: ZoldAdo), merthogy barki akinek digitalis formatumban megvan egy jogvedett konyv akkor azt ki tudja tudja nyomtatni otthon annelkul hogy barmit is fizetne erte a szerzonek. Lool
  • remark #19
    "Azon csodálkozok még hogy pl a téglagyártók nem találták ki hogy ezentúl jogdijat kell rakni az összes taligára lapátra gereblyére,fürdőkádra, locsolókannára."

    Meg gyartsak ugy a teglat, hogy abbol csak 1x lehessen hazat epiteni. Masodik telepitesnel, ize beepitesnel essen atomjaira.
  • kvp
    #18
    Szerintem egyszerubb lenne ha minden adattarolora lehetne opcionalisan jogdijat fizetni. Ha kifizetem es rajta a matrica, akkor egy esetleges ellenorzeskor nem nezhetik meg mi van rajta, mivel az mar ki van fizetve. Ha nincs rajta, mert mondjuk sajat adatok tarolasara van szanva, akkor ellenorizhetik, es ha megis van rajta jogdijas cucc akkor buntethetnek. Igy aki fizet, azt beken hagynak, aki meg sporolni akar, de tisztesseges azt nem adoztatnak foloslegesen.
  • dez
    #17
    Az ASVA jogosan, mert a jogdíj csak az audio/vizuális dolgokra vonatkozik, a védett programokra nem.
  • assdf
    #16
    Én nem örülnék annyira, jogdij itthon is van és ennek ellenére megy a folyamatos riogatás az asva stb részéről hogy mekkora büncselekményt követsz el...
    Persze ennek nincs semmi törvényi alapja még... De elnézve szeretett kormányunkat és azt hogy ebben mennyi pénz van nem adok két évet és itthon is az lesz mint németországban vagy svájcban. Úgyhogy én nem vok túl nyugodt.
  • valaé valaé ná
    #15
    Akkor meg pláne örülni kéne, hogy itt nincs ilyen.
    Volt itt is, csak 2002-ben megváltozott a rendelet.
  • assdf
    #14
    Németországban van jogdij. SŐt azt hiszem már számitógépre is be fogják vezetni és minden más multimédiát lejátszó eszközre a dvd lejátszótól kezdve mindenig.

    Ezt nevezik kettős büntetésnek amit elvileg nem lehetne.
  • duke
    #13
    "amelyben van beépített vagy cserélhető adattároló, tehát például a merevlemezes DVD-felvevőkre éppúgy, mint egy memóriakártyás vagy Flash-memóriás MP3-lejátszóra."

    Bazeg a szamologepeket nehogyma kihagyjak abban is van memoria.Egy 12 jegyu gepbe akar 41 bitet is ellehet tarolni.Hulyek latszik hogy nem ertenek hozza.
  • valaé valaé ná
    #12
    Hát az úgy van, kérlek alássan (b+), hogy ahol nincs jogdíj, ott rád törhetik az ajtót pár internetről letöltött mp3 miatt (mint pl. Németo.-ban), itt meg nem.
    Úgy mondják ezt, hogy valamit valamiért.
  • who am I 7
    #11
    "az emberiség ilyen söpredékét a többi ingyenélővel együtt aztán go to auswitz."

    Én vállalom a tábornok szerepet.De ha csak százados..az se baj.Mind1, csak hulljon a férgese
  • stain
    #10
    Ja bocs, nem olvastam végig a cikket, ott is írják :) Szegény szegény svájciak... Az látszik, hogy nálunk aztán hatósági rablás terén nincsen elmaradás...
  • stain
    #9
    Nem azért, de itthon _van_ jogdíj az mp3 lejátszókon, az írható lemezeken és a fénymásológépeken.
  • dez
    #8
    Szal cserébe.
  • dez
    #7
    És akkor most Svájcban is a hazai gyakorlathoz hasonlóan legálisnak számít a letöltés? Erről miért nem ír a cikk?
  • waterman
    #6
    idehaza 6000 forintért már kapni fél gigás mp3 lejátszót. ha bevezetnének ilyesmit akkor 2800 forintot dobna az árán. ez ugye elég durva.
    mellesleg ki kapja majd azt a pénzt? mert igazságosan elosztani lehetetlen. pl elvis leszármazottainak, meg a beatles elhunyt tagjainak 7sz3nt3'g, hogy nem utalnak, külföldi előadóknak utalnak? a toplistás előadóknak a toplistán betöltött pozició szerint utalnak? vagy hogyan? nem a művészeknek kéne megkapniuk azokat a pénzeket? mert ha JOGDÍJ-nak nevezik, akkor őket illeti. és NEM a pöffeszkedő kiadóvállalatoknak kéne még egy A8as hivatali kocsi, meg kiadó vezetőjének asszonyának új szőrmebunda. csatlakozok az előttemszólókhoz és én is a gulágra küldeném az össze kiadót malenkij robotolni, akik tömik a képviselők zsebeit zöldhasúval, hogy új és értelmetlen és felhasználóellenes törvényeket kreáljanak, hogy a millióikat tovább növeljék.
    addig él a p2p is, amig ezek a tetvek a pénzünket/vérünket szívják.

    és lőn: így kell googlin mp3-at keresni, p2p progi nélkül:
    "index of/" +mp3
    az idézőjel is kell. mögé írva az előadót akkor azokat keresi. 30 másodperc volt találni és letölteni egy mai poplistás számot. mert ha ugye már vásárlás előtt benne van mindenben a jogdíj, akkor nehogymá ne tölthessem le.
  • eto demerzel
    #5
    nah nalunk itt romaniaban olyan torvenyt akartak hozni hogy akinek autoradioja van vagy cd-dvd lejatszo fizesen adot. luxus adot. mondvan hogy a zene halgatas a kocsiban luxus. vegul csak a taxisokra akartak ezt kitejeszteni mivel ok igy "csalogatjak" a klienseket. :))szoval hulyesegert nm kell meszire menni.
  • avman
    #4
    költséghatékony eljárás tömeggyilkolászáshoz: mindenki vesz magának egy ásót, kifárad egy közeli szeméttelepre, felsorokazik, ás egy gödröt. az második fejbeveri az elsőt, elássa, a harmadik a másodikat és így tovább. csak egyet kell elásni a végén. felhívom a figyelmet, jogvédett, szabadalommal ellátott ötlet, elsősorban diktatúrákat keresek meg vele (dél-amerika, afrika, észak-korea, kína és kuba az elsődleges piacok)
  • AranyKéz
    #3
    És hogy lesz elosztva a pénz ? Minél nagyobb részt ural a piacból egy kiadó, annál többet kap ?

    Merthogy ez így kurvára rontja a versenyhelyzetet.

    És mire fel kéne kivetni jogdíjat ? Kapnak a festők jogdíjat minden papírlap után, HÁTHA arra fénymásolják a műveiket ? Kapnak a feltalálók pénzt, HÁTHA ellopják az ötleteiket ? Kapnak a programozók pénzt, HÁTHA ellopják a kódjaikat ?

    Undorító.
  • assdf
    #2
    De egyébként is mi az hogy jogdij bazmeg? Ha bemegyek a moziba vagy megveszem egy dvd-jüket akkor épitsék be az árba.

    Igy könnyü nyereséget termelni. Azon csodálkozok még hogy pl a téglagyártók nem találták ki hogy ezentúl jogdijat kell rakni az összes taligára lapátra gereblyére,fürdőkádra, locsolókannára. Hisz bazmeg lehet hogy a taligán illegálisan lopott téglát fognak szállitani nem? Ami aztán locsolókannával locsolok.

    De már meg is van hogy fogok ebből kimászni. Holnap irok egy könyvet és kiadatom.
    Ezután pedig jogdijat vetek ki az összes papirlapra tollra ceruzára tintára, informatikai adathordozó, minden megszületett gyerek agyára (lehet hogy fejben tartja az illegális másolat bazmeg...), az összes ruhadarab az alsógátyáig, hisz az is használható illegális másol tartására bazmeg...

    (sry a sok bazmegért csak kicsit felhúznak az ilyen cikket. Össze kéne már gyüjteni egyszer az emberiség ilyen söpredékét a többi ingyenélővel együtt aztán go to auswitz. És kifizetettném velük bazmeg még a gyárépités költségeit is)
  • Gerygrey
    #1
    Ezaz, vessetek csak ki adót a fejhallgatókra, hangrendszerekre, autórádióra, mindenféle hangtovábbításra alkalmas kábelre, minden emberre aki két füllel születik (dupla törvénysértésre alkalmas), és minden levegőmolekula után is kelljen fizetni, ami hangrezgések továbbítására képes.