Harry Potter és a Főnix rendje
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aki olyan filmeket csinált, mint a Delicatessen vagy az Elveszett Gyermekek Városa, Amelie csodálatos élete, vagy az eléggé elbaltázott, de határozottan beteg karakterekkel teli Alien 4.
<#violent>#violent>
Blackmail the Universe
Ez még mindig gyerekeknek készül, egy 12es besorolású filmtõl nem tudom mit várnak egyesek.
Komolyabb szemléletváltás pedig nem lesz, amíg ez a stáb uralja a frencsájzt, márpedig a maradék két részt már biztos David Heymanék viszik végig.
Érdekes, hogy ahogy a könyvek egyre sötétebb hangulatúak lesznek, a filmek már egy pont után nem tudják követni õket. A negyedik résznél vettem észre elõször, ahol a könyv vége elég komor hangulatú, visszatért a nagyúr, meghalt egy diák stb, a filmen pedig csináltak egy happy endinget, még ki is világosodott.
Konklúzió: a gyerekfilm az gyerekfilm. (De a harmadik rész akkor is kiemelkedõ volt, ahol a rendezõ megpróbált illusztráció helyett filmet csinálni.)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
plusz, a rendezõ is a stáb tagja - pláne egy HP esetében, hiszen a producerek és a stúdió az "urak". õk nézik át a szkriptet, övék a végsõ vágás joga. ha egy egyperces jelenet van, akkor a rendezõ nem tud 10 percet csinálni belõle. vagy, mert lehetetlen, vagy mert rászólnak, hogy nincs annyi pénz vagy pedig a végén a producer kivágja a filmbõl a plusz 9 percet.
Láttad az elsõ négy részt? Mindet ugyanaz a forgatókönyvíró jegyzi, mégis elég nagyok a különbségek. A forgatókönyvíró ugyanúgy a stáb része, mint a színészek, és ha a rendezõ valamit akar vagy nem akar, akkor az úgy lesz.
nem tudom, nekem írtad-e, de ha nekem, akkor itt a válasz: olvastam a könyvet is, abban azért sokkal több szerep és mondat jutott lupinnak, de a filmbõl nagyon kihagyták, mégis ott ûlldogál a plakáton harry mellett...
ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ
ja, mert egy rendezõn múlik, hogy mi szerepel a forgatókönyvben.
Elvesztette azt a feelingjét amit eddig fent tudtak tartani.
Semmitmondó jelenetek és nagyon összecsapott,elb@szott végkifejlet jellemzi a filmet.
Az egyik "fõszereplõ" halála az egyenesen katasztrofális volt.
Ha értékelnem kellene 10-bõl max 4-est kapna,csak az elsõ 4 rész sikere miatt.
\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
Still Alive
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Hoz hun sajnos ha olvastál már hireket láthattad a 6.ot is ez a rendezõ kapta. Oktoberben kezdik asszem forgatni.
Voldemort elõttrõl jóformán semmit nem tudni.
Az egész mágikus világról mindig csak annyit tudunk meg ami éppen szerepel a történetben, aztán még böffentenek hozzá 2 mondatot körítésnek és annyi, de igazából még a váza sem áll össze egységbe...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Engem rettentoen zavart hogy a vegen nehany gyerek elbant a halalfalokkal akik elvileg Voldemortot szolgaljak.Masreszt faszer kellet repdkeniuk, harmadreszt elcsesztek a vegen A Voldemort es Dumbledore harcot mer nem igy volt a konyvben.
Sokkal tobbet volt szo a konyvben az okklumenciarol.
Nekem csak Piton teccet amikor turkalt Harry fejeben.
Hermione magyar hangja szornyu.Sirius es Harry kapcsolatarol sokkal tobbet irt a konyv, ott sokkal jobban ateli az ember azt a veszeteseget, mint a filmben.
Meg amugy is, hol volt a fuggony?
ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ
A könyvben sem volt sok róla, nem azért.
Amúgy sztem egy jó adaptáció hangulatban tud többet adni, a Da Vinci-kód képi világa és Hans Zimmer zenéje nagyon magával ragadó. Itt az lesz a jó hogy míg a fejünkben nem képzeljük el a helységeket teljes részletességgel, itt úgy lesznek😊 Igen, ez a rész valóban ilyen átvezetõ lehet, nem baj ha kimarad a katarzis, az még hátravan jóval. Amúgy jó hír hogy a köv. könyv rövidebb ennél de asszem még a 4.nél is.
Az meg tényleg vicces, hogy a Fõnix Rendje címent viseli, a filmben viszont maga a rend kb 1x jelenik meg az egész filmben. A rendtagok meg kb 2x. (Nem számítva a magánszámokat Siriussal.)
Én sosem tudtam élvezni a HP világát...egy háttér nélküli egygenerációs elég felületes világ
A karakterek valamennyire tetszenek, de azok a szinkronhangok mindíg megútáltatják velem a filmet.
Jöhetne egy AD&D film!
Szerintem azért ez sem olyan szörnyû 😄
Szombaton kiderül 😛
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
milyen az már, hogy helena bonham carter kimond egy random szót és ... a mezei nézõnek semmit nem jelent a szó, a könyvet olvasók pedig jól tudták, hogy mit mondott. sajnos tényleg elég sok minden kimaradt.
mint film, semmi extra a potter 5. ami elõnye van, azt hozta a könyvbõl, szóval rossz nem is lehet. jópofa, na, de zsenge.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Nem is beszélve a Siriusos jelenetrõl, ami a könyv egyik legkomolyabb része, sikerült jól elkettyinteni.
Van blogom is: http://mefi.be/