49
-
assdf #9 Ha én gyereket rabolnék akkor nem állnék vele szóba (ezt csak a filmek sugalják), hanem pl az utcán mellévágnék a kocsival, ki a kocsiból be a kocsiba kapna egy pofont és ennyi.
Valójában ez csak egy válasz a mai körülményekre. Régen nehezebb volt gyereket rabolni, mert az emberek falvakban éltek és kevesebben voltak (ergo mindenki ismert mindenkit), ma meg a zsúfolt nagyvárosokban úgy lehet gyereket rabolni a nyilt utcán hogy szinte senkinek sem tünne fel és sohasem lenne meg a gyerek. -
Én lehet hogy vennék ilyet, ha lenne gyerekem, de átalakítanám: ha valami baj van, a gyerek megnyom rajta egy gombot, és onnantól bizonyos időközönként jön az SMS a gyerek tartózkodási helyének GPS koordinátáival. Szóval az alapötlet nem rossz, de meg lehetne ezt úgy is csinálni, hogy demokratikus legyen a dolog, és akkor nemcsak a szülőnek, de a gyereknek is biztonságérzetet nyújt, és nincs nagytestvér-feeling. -
Zoleeca #7 Szerintem nem csak az kell egy emberrabláshoz hogy a gyerek szóba álljon idegenekkel...
"foglalkozni se kelljen vele"
Ugyanúgy kell foglalkozni vele (játszani, etetni, mesélni neki stb...) szerintem... -
Inkább kicsenget 120 ezret a gyerekére, minntsem elmagyarázná neki, hogy idegennel ne álljon szóba...
Lényeg hogy a gyerek is meglegyen, de foglalkozni se kelljen vele. Illetve majd a pesztra meg a RFID adó. :( -
metaljesus #5 nem tudom mi ebben újdonság, már másfél éve is volt amcsiknál ilyen, csak ott arra lett kitalálva hogy ha a gyerek a bevásárlóközpontban x méternél messzebbre megy, akkor riasszon. na jó az igaz hogy az nem volt műholdas meg messzebbről lekövethető.
egyébként erről az egyik sp rész jutott eszembe, a 'child abduction is not funny', mikor a buszmegállóban állnak a kis sapijaikban :)) -
MuldR #4 Erre lesz majd jo megoldas a bor ala ultetett RFID. Szep uj vilag. :) -
Mr Gumby #3 V-chip a megoldás (South Park). -
eto demerzel #2 no jo de ezt a kutyut le is lehet venni. ha meg le lehet venni akkor semmi ertelme. kidobot penz. -
Caro #1 Igen jellemző a mai szülőkre, hogy bármit megtesznek, csak hogy minél kevesebbet kelljen foglalkozni a gyerekükkel.