S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
I want to be a mighty pirate ever!
(tudod: játék betöltése ... és kiválaszthatod a legmegfelelõbb pontot)
no, de innen (!?)
én már csak ismételni tudnám magam 😊 ... így most csak csatlakozni tudok madmanic-hoz
<#nezze>#nezze>
<#falbav>#falbav>
<#taps>#taps>
tölts vissza egy régebbi állást
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
már nálam is megy, egész jo a multi 😊
játszogattam a single-vel is, de az annyira nem kötött le.
viszont a Battlefieldben, ahhol általában én is a "hálón" ülök, ott nagyon ritkán elõfordul, hogy a központi szerver valamilyen okból nem elérhetõ, viszont egy idõ múlva minden a régi
az általad "idézett" hozzászólásokban is magától javult meg a dolog, talán itt is valamilyen hasonló "múló rosszulléttel" állsz szemben
<#nemtudom>#nemtudom>
belátom balga hozzászólás volt, amatõr módon próbáltam segíteni, de nem volt jobb ötletem
steamrõl van (eredeti) már átengedtem a game exe-jét tûzfalon de még mindig nem lát egyet se 😞
Az AA végre normálisan üzemel, teljesítmény beli külömbség is van, sokkal gyorsabb a game.(ha nem azzal kezded, hogy a napot ultra fokozatra állítod😊 )
Na ez most hülyén fog hangzani: Lágyabbnak tünnek a fényhatások. Képen nem annyira észrevehetõ, de mozgás közben igen.
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
off...spoiler...stb.
http://www.hoc.hu/index.php?cid=1&p=articles&y=335
a közlekedésben is elõbb a kresz szabályait tanulod meg, csak utána veszélyezteted mások testi épségét a forgalomban
de válaszolva a konkrét kérdésre, a v.1.5.06-os javítást feltettem, belenéztem a játékba, de semmi azonnal észrevehetõ csodát nem tapasztaltam
Én nemtudom kiprobálni mivel nvidia nem támogatja a dx10.1-et.
Next PC upgrade: 2022
Nem, errõl szó sincs, bár tény, hogy egy ifjú amerikai programozónak sikerült néhány DirectX 10 példaprogramot elindítania Windows XP operációs rendszeren. A Falling Leaf Systems cég által szponzorált Alky Project a programkódok visszafejtésén és azok korábbi grafikus rendszerekre történõ átültetésén alapul, így tulajdonképpen "csak" egy fordítóról beszélhetünk.
A mindössze 19 éves, San Diego-i Cody Brocious már jó ideje dolgozott a szoftveren, melynek tesztelhetõ próbaváltozatát nemrég közzé is tette blogján. Cody elmondása szerint az Alky Project bármilyen Intel X86 alapú rendszerre - így akár Mac OS X-en vagy Linuxon is - futtathatóvá teheti a DirectX 10-re írt alkalmazásokat.
A wrapper néhány DirectX 10-hez készült program kódjának visszafejtésével készült, mivel Cody-nak így sikerült rekonstruálnia a Microsoft új grafikus csatolófelületének vázát, majd DirectX 9-es hardveren is futtathatóvá tennie azokat. A fiatalember által készített könyvtárkészlet - mivel az a háttérben valójában csak az utasítások azok OpenGL megfelelõjére történõ konvertálását végzi - kis túlzással egy DirectX 10 szoftveres emulátorként fogható fel, így azonban kérdéses, hogy a programok milyen teljesítménnyel futnak vele.
Néhány tudnivaló a DirectX 10-rõl:
A Windows Vistában debütáló DirectX 10 utasításkészlet (API) nevének kissé ellentmondóan nem a 9-es verzió továbbfejlesztése. A korábban Windows Graphic Foundation (WGF) néven fejlesztett, de késõbb mégis a DirectX-re keresztelt platform egy teljesen új szoftverkörnyezet, melyet a Microsoft szinte a nulláról kódolt újra.
A DirectX 10-es verziója képes különbözõ anyagtulajdonságokat kezelni, csökkenti a központi processzor terhelését, és kihasználja a modern videointerfészek minden képességét. Használatával - a fõként játékokra jellemzõ, de komplex grafikai programokban is használatos megjelenítési módoknál - részletgazdagabb környezetek, valósághûbb anyagfelületek és árnyékok, a mozgó objektumok alakjának elmosásával pedig dinamikusabb képek jeleníthetõk meg.
A DirectX 10 mûködésének alapfeltétele a Windows Display Driver Model-nek (WDDM) megfelelõ eszközmeghajtó, vagyis a teljes értékû platform csak Windows Vista operációs rendszeren érhetõ el. A videoillesztõ-platform a Windows NT 4 óta nem változott jelentõsen, a WDDM az elsõ jelentõs megújítása a grafikus alrendszernek.
A DirectX verziók a látszat ellenére nem kompatibilisek visszafelé. A zökkenõmentes átállás érdekében minden újabb kiadás tartalmazza a korábbi verziók binárisait is, így az alkalmazások mindig meghívhatják a számukra megfelelõ függvényeket. A Windows Vista operációs rendszerben kompatibilitási okokból mind a DirectX 9, mind a DirectX 10 megtalálható. DirectX 10-képes hardver híjján a 9-es verzió egy speciális változata, a DirectX 9Ex (korábbi nevén 9L) dolgozik, mely a WDDM driver-modellhez és az új grafikus alrendszer sajátosságaihoz lett igazítva. A DirectX 10 szinte minden komponense új, egyedül a DirectMusic összetevõ maradt változatlan.
Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.
A Microsoft SIGGRAPH 2007 konferencián mutatta be egyéb tervei között a DirectX 10.1-et, ahol azt is megtudhatta a közönség, hogy az új grafikus motor kihasználásához mindössze a Vista Service Pack 1 telepítése lesz szükséges. A jelenlegi DX 10-es hardverek, az Nvidia GeForce 8800-as és az ATi Redeon 2900-es széria ugyan minden gond nélkül mûködnek majd a DX 10.1-es környezetben, az új verzió által bevezetett néhány extra valóban csak újabb grafikus chippel lesz elérhetõ.
A Microsoft képviseletében Sam Glassenberg elmondta: "A DirectX 10.1 teljes egészében támogatja a DirectX 10-es hardvereket, egyetlen hardverspecifikus összetevõ sem lesz kivéve vagy megváltoztatva. A 10.1 leginkább egy frissítésként fogható fel, mely kibõvíti a hardveres funkcionalitást; a két verzió közti különbség nagyjából a DirectX 9-es vonal (9c-ig) frissüléséhez hasonlítható. A Microsoft egyik célja a DirectX 10.1-gyel az új API élettartamának meghosszabbítása."
Akik tehát már beruháztak a legújabb grafikus vezérlõkbe, vagy tervezik azok megvételét megnyugodhatnak, a DirectX 10.1-es alkalmazások futtathatók lesznek a jelenlegi kártyákkal is, mindössze néhány, a 10.1-es verzióval bevezetett bõvítés nem lesz elérhetõ, de ezek száma Glassenberg szerint "nem túl jelentõs", így a "DX 10.1-re tervezett" alkalmazások felbukkanása sem túl valószínû.
De mit is hoz pontosan a DirectX 10.1?
WDDM (Windows Display Driver Model) 2.1 támogatás
Alacsonyabb CPU-terhelés, teljes multitaszk
A pipeline-ok és a shader-ek további fejlesztése
Továbbfejlesztett élsimítás (anti-aliasing)
Nagyobb teljesítmény többmagos rendszereken
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
utolsó neked címzett hozzászólásom
most, hogy végigvitted a stalkert (reményeim szerint újra nekifogsz a SoC-nak, de ha nem) és a stílusnál maradva belekezdesz a FarCry2 lekûzdésnek ... kíváncsi leszek az ottani AA-AI véleményedre és az osztályozásodra is
kevésbé embertpróbáló játék, leegyszerûsített játékmenet, de sok sok élvezetes és érdekes megoldásokkal tarkított újdonság
beszélgetéseink közben rádöbbentem, hogy a stalker ezek szerint nem csak az RPG és FPS szellemben készült, hanem jócskán tartalmaz ha nem is konkrétan, de szimulátor jegyeket
ez onnan jutott eszembe, hogy az elõbb azt mondtam szigorú logika szerint és nincs demokrácia (ha ismersz szimulátor játékokat, ott sem kell a történetet megkomponálni, azt megtette a készítõ ... neked csak helyesen kell a dolgokat használni, megfelelõen és jó egymásutánban, akkor jön csak a siker)
XP-n is kitudod erõltetni a DX10-et megfelelõ segédprogrammal és valószínû a DX10.1 is ráerõltethetõ egy elsõgenerációs DX10-es videókártyára, de alapkoncepcióban a DX10.1 biztonsággal csak a legújabb videókarikon mûxik.
igazad van olyan is elõfordult (igaz már a sötétvölgybe vezetõ úton), hogy rádszólnak : csak semmi hírtelen mozdulat, tedd el a fegyvert bla-bla-bla .... na, ekkor várni kell és odamennek hozzád, majd beszélgetsz az emberrel és utána már nyugodtan mehetsz isten hírével
még egy dolog jutott eszembe a visszaszivárgás tekintetében:
nem tartozott a játékmenethez, csak kipróbáltam (de a visszatermelõdést jól példázza)
észrevettem, hogy a kordonban lévõ stalkerbázisnál a fegyveredet automatikusan elteszed, viszont ha felmész a háztetõre (ahhol ugye õrök is vannak), ott megint rendelkezésedre áll minden felszerelésed
kipróbáltam hát:
felmentem a tetõre és szép sorjában kiírtottam az egész tábort ... kiürült minden, eltûnt a kereskedõ és a javítóember is
elkezdtem összeszedegetni a dolgokat és egyszer csak azt vettem észre, hogy szépen kezdenek visszaszállingózni a táborlakók és lassan ugyanúgy beindult az élet, mint annakelõtte
gondoltam dekurvajó, így lesz fasza fegyverem és a feleslegessé vált holmik eladásából sokkal több pénzre tehetek szert, mint a környezõ táborhelyek visszafoglalása után kapott 600 rubel
elkezdtem hát egymás után kinyírogatni az egész tábort, majd megvártam a visszatermelõdést
ment is egy darabig, de aztán egy idõ múlva nem jött senki ... ott álltam egy halomba összehordott cuccal, a harcolgatásaim alatt megsérültem és a fegyverem is megkopott, nem ártott volna ha megint tudok kereskedni és javíttatni ... de nem jött senki
elkezdtem hát elemezni a helyzetet, visszaléptem a mentéseimben és figyeltem a változásokat
arra jöttem rá, hogy a stalkerok csak akkor tudnak és csak akkor fognak visszajönni, ha van szabad út a stalkertábor felé
amikor már nem jöttek, az újratermelõdés ideje közben mutánsok foglalták el a vasúti átjárót
sokkal késõbb az ingoványba visszatérve és a kísérõhöz odamenve, hogy hová tudsz elvezetni, csak pár helyre akart elvinni az, aki elõzõleg az egész pálya bármely pontjára elvitt volna ... megnéztem hát a PDA-t és láttam, hogy közben a mutánsok kicsit elszaporodtak a területen (viszont ha egy közeli pontra vitettem magam, ott megint másodküldetésként elvállalhattam az utak visszafoglalását és utána már a kísérõ ember megint oda vitt, ahova csak akartam)
de ugyanez volt a helyzet más pályákon is, foglald el és tartsd míg nem jön az erõsítés ... elfoglaltam és vártam türelmesen (semmi) ... nézem a PDA-t és látom, hogy jönne a segítség, csak közben vagy mutánsok, vagy fosztogatók kerültek az útjukba ... odamentem hát és kiírtottam az akadályt képezõ ellenséget és milyen csoda, máris jött a segítség
frakcióháborúnál is, amikor már a csapattal karöltve kell haladni a pályán elõre, néha csak nem jött a segítség ... megint néztem a PDA-t, megint kitaláltam, hogy melyik ellenséges pontot kell felszabadítanom és lõn világosság ... megint csak jött a segítség
és végül a szemétdombos fosztogatók által bitorolt raktárépület is csípte a szememet, hogy mi a fenéért nem tudom véglegesen elfoglalni ... megint rácsodálkoztam a PDA-ra és szemmel látható volt, hogy mit kell tenni (jéééé és kilehetett véglegesen írtani a fosztogatókat, csak mindennek megvan a maga módja)
hát ennyi
De nem is az volt a probléma hanem hogy amikor odaérek a stalkerekhez igen csak duma hogy nem vagyok szivesen látott, de miest át akarok menni azonnal tüzet nyitnak, hiába sárgák :S Amugy köszönöm mindenkinek a segítséget!! Vmivel elõrébb jutottam. 😄
a PDA-d térképe egyértelmûen mutatja, hogy ki ellenség és ki nem
a sárgával jelölt emberkék alapvetõen semlegesek rád tekintve, amit azért kicsi fenntartással kell kezelni:
-stalkerok esetében ha rádszólnak, hogy nem vagy szívesen látott ember, az csak duma (jelezvén, hogy nem ártana barátságot kötni velük), de bántani nem fognak
-fosztogatók esetében viszont egy kicsit elvesznek tõled ezt azt amíg még sárgánjelöltek, de nagy ellenségeskedésre tõlük sem kell számítani (amíg sárgák!)
kezdjük elölrõl: Kordonba a mocsárból, elsõ alkalommal csak a megfelelõ kísérõvel tudsz átmenni. Azt, hogy átvigyen, ki kell érdemelned a CS frakció támogatásával. Ha ez megvan, utánna oda mész, ahova akarsz. lehet kisérõvel, pénzért azonnal, vagy saját lábadon az átjárókon.
A pendrive-okat általában jutalomként kapod meg, vagy a kocsmárosoktól és egyéb fontos NPC-ktõl megvehetõ az infó, hogy merre találod. Kvázi véletlenszerû, hogy mikor ajánlják fel és mennyiért.
A "mázlis detektort" asszem megtaláltam, nem volt egyszerû, mert sokat kellett "tapogatózni" a területen, de meg nem mondom, pontosan hol és hogyan. Azért van anomália közelében, mert a "gazdáját" az csapta le...
amúgy az anomáliák által elzárt területeken, a csavardobálgatással eredményesen lehet megtalálni az a kis rést, ahol probléma nélkül megközelíthetõ egy-egy kérdéses pont
csavardobálás = 6-os gomb
kimondottan a segítség vezérelte kezemet, amikor az #5006-os választ, pont neked címeztem<#szomoru1>#szomoru1>
<#nezze>#nezze>
amúgy most mindentõl függetlenül és komolyan megszeretném kérdezni:
neked tényleg csak annyit jelent, annyi a közvetített üzenete a csernobili eseménynek, hogy akkoriban nem szabadott salátát vásárolni a piacon, mert sugárszennyezett volt?
csak a példa kedvéért: érdekes lenne, ha mondjuk játszanál egy II.világháborús játékkal és csak azért mert neked mondjuk szimpatikusnak éreznéd a náci hozzáállást, erre rögtön meg ismegfordítanád a történelm kerekét
1./ a beállításokat nem próbálgatni kell, hanem a konfigurációnk alapos ismeretében és a korlátainkhoz igazítva a lehetõ legoptimálisabban beállítani a zökkenõmentes játékélmény lehetõségét (erre van egy nagyon bölcs mondás: "ne akarj nagyobbat fingani apádnál, mert beszarsz")
2./ a játék RPG jellege a fejlõdés és egyben a tujaldonságaink javítása különbözõ lehetõségekkel (már az elsõ pályán találhatsz olyan relikviákat, amelyek a teherbírásodat kellõképpen javítják, a pénzszerzésnek nem csak kereskedelem a lehetõsége, hanem a feladatok elvégzése után járó jutalom és végül egyáltalán nem mindegy, hogy a dolgaidat milyen formán kótyavetyéled el, hiszen pályánként változik, hogy miért mennyit lehet "lekaszálni")
3./ újratermelõdés (a játék grafikailag nem vezeti le csak a csapatmozgásokat) amíg egyes stratégiai pontok környezetében lévõ bármely út/tábor/õrhely/bázis az ellenség kezén van, addig a visszatermelõdés ebbõl az irányból történik. Pont fordított rávilágításban, de az ingoványba jöhettél volna erre rá, még pont a játék elején, hogy a vezetõ/kísérõ emberek csak olyan helyre tudtak elvinni, ahhova biztonságos utat ismertek (csak oda kellene figyelni picit)
4./ fegyver dolgában (persze anyagi háttér szükséges hozzá, ami a játékban bõven megszerezhetõ) minden fegyver felfejleszthetõ olyanformán, hogy a végére már egy elég strapabíró eszközzel rendelkezhessünk (tudod az életben is elkopik minden az esztelen használattól)
ezt az AA-AI dolgot már párezer hozzászólással ezelõtt bedobtad, akkor javasoltam, hogy ilyen hozzáállásal vedd elõ nyugodtan a rég elfeledett tetriszedet valamelyik fiókból<#duhos2>#duhos2>
végül az osztályzásod természetesen szíved joga ... még szerencse, hogy a sok kommentárod összegzését tekintve sem vagy etalon, így a véleményed valós tartalma egyenlõ a nullával (de ha nekem nem hiszel, vannak az interneten inkább szakmai és sokkal hozzáértõbb értékelések, amelyeket ha megengeded inkább tekintek mércének)