S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hé még a vöröserdönél nem tartok , kordonnál vagyok ! De arrol azért irhatsz hogy hülyeség-e az hogyha egyszer belépek egy pályára és ugy elhagyom a pályát hogy nem veszem fel az artifact-ot mire visszajövök eggyel kissibb képességüt rak ugyanannak az artifact hejére a program . Erre a kérdésre az elöbbiekbe nem válaszoltad meg egyértelmüen . Ezt valaki valahol irta .
lacinkacinka!

a játék eleje még nem annyira a harcról szól, mint inkább a gyûjtögetésrõl, fejlesztésrõl és a megfelelõ felszerelések megszerzésérõl
így is van bõven kûzdelem a renegátokkal, a hadsereggel és a mutánsokkal ... de a játék elején a többi fajta szereplõvel kerülni kell a konfliktust (fosztogató-stalker-szolgálat-szabadság)
lipovicsnak küldtem egy mentést pont arról az állapotról, amikor a bolhapiacnál le kell menni a lépcsõn és kirabolnak, ott még minden "zsírkutya" .... és vöröserdõig eljutni már nem nagy kunszt

ha majd végleg belebonyolódtál az eseményekbe, de nem akarod újrakezdeni az egészet, neked is szívesen átküldöm (majd szólj ha kell)

egyebekben szerintem nyugodtan kezd újra, még eléggé az elején vagy és már nagyjából tudod mi vár rád, így nem olyan sok idõ helyrehozni a dolgot.
vöröserdõig a semlegességet úgy tudtad volna megõrizni, hogy leginkább elkerülöd a fosztogatókat (raktárépületbe nyugodtan be lehet menni hozzájuk, de helyõrségeken szívózhatnak)
közben a stalkerok és a fosztogatók folyamatosan nyírják egymást, amibe nem szabad bekapcsolódni
igaz a stalkerok folyamatosan kérnek, hogy segíts, de mivel független vagy semmi rossz nem történik ha hagyod õket, az õ harcuk (simán elõfordult egy csomószor, hogy ment a csetepaté köztük én is ott voltam valahol a közvetlen közelben, vagy gyûjtögettem, vagy mittudomén, de rám egyszer sem lõttek ... se egyik, se másik ... szépen megvártam a csata kimenetelét, majd összeszedtem a cuccokat, de engem senki nem bántott)
horthy!

az, hogy a raktárépület is a baráti-semleges csapatok fenhatósága alatt legyen az csak azért érdekes, hogy valójában minden pálya között szabadon közlekedhess

úgy kellett volna eljutnod egészen vöröserdõig, ami innen a harmadik pálya, hogy addig a raktárban maradhattak volna a fosztogatók, csak semleges viszonyban kellett volna maradni velük

vöröserdõtõl kellett volna visszajönni agropromba belépni a szolgálatosokhoz, majd visszatérni és megcsinálni a katonai raktártelepet és leereszteni a hidat limanszk elõtt

a hídtól vissza kellett volna menni az ingoványba, majd onnan a kordonba és belépni a stalkerokhoz (tisztaégbolt bázison sok jutalom vár)

a stalkerokkal kipucolni a szemétdombot (pusztuljanak a fosztogatók)

ha a szemétdomb már stalker terület, akkor kellett volna sötétvölgybe menni a végleg belépni a szolgálathoz

szolgálatosként végigmenni a játékon
horthy!

hidd el, ha tudnék biztosan segítenék ... ez a csavargó duma az oroszról magyarra fordítás eredménye ... bevallom õszintén fogalmam sincs merre találod a pályán, ha a mutánsok meg nem zabálták közben (de hülyeséget nem akarok mondani)
az átjáróban lévõ sofõr csak egy csóringer bújdosó (de várj csak, most gondolkodom azon, hogy) esetleg a neki megszerzendõ pda-n lehet valami (?) ... de ez csak tipp volt
szerezd meg neki a barátjának a pda-jat, majd miután odaadtad, rögtön lõdd is le a sofõrt és vedd vissza a cuccost (talán abban lesz valami)

de mondom, ez csak most az üzenet írása közben ugrott be, lehet tök hülyeség
lacinkacinka!

ha már frakciózol és már a pályák rend szerinti elfoglalása a célod, akkor elõször stalkerként el kell foglalni a szemétdombot és amikor már elfoglalták a raktárépületet, csak utána kezdõdhet a katonásdi

5545-ös hozzászólásban már leírtam a pontos receptet

de ha már másként csináltál valamit semmi gond, próbáld meg stalkerként jóvátenni a dolgot

nem fognak visszatérni a fosztogatók, ha az összes környezõ pontot a pályán baráti csapatok foglalják és a raktárba beköltöznek a stalkerok
" Ha tábornok pendrive-ját megtaláltad, akkor a hulladéktelepnél is ott kell annak lenni, az útmutatót a csavargó árulja "

Ez alatt a csavargo alatt kit értesz ? A hid alatti szökevény katonát ?
A tábornok Pentdrive-t a fõmisszióba meg lehet találni , az nem gond . A kordonban lévõ Stalkerbázis fegyverboltosa 1000-ért megadta egybõl a hadibázissal szembeni kordon kijáratos hullánál a pentdrive kordinátát az a fejlesztési pentdrive is megvan . Csak ezzel szerencsétlenkedek még . Pedig már ujrakezdtem elejétõl a kordont . Egyébként nem fárasztanálak ezzel . Most következik majd a tábornoki pentdrivos misszió ( föküldi ). Csak ezt már egyszer végigcsináltam és csak a tábornoki pentdrive lett meg .
Megfigyeltétek, hogy kilencféle-fajta szereplõ jelenik meg a játékban?

Renegátok-Hadsereg-Mutánsok-Monolitok (általános ellenségek)
Szabadságiak-Szolgálatosok (katonai csapatok, egymással szemben ellenségesek)
Stalkerok-Fosztogatók (szabad gondolkodású fegyveres csoportosulások, õk sem kedvelik egymást)
Szabadúszó zsoldosok (kalandorok)

Ebbõl öt fajta közül választhatunk, hogy milyen gondolatiságot követve munkálkodunk a játékban.

A mutánsokból is kilencfajta van: pszeudo kutya, vak kutya, vaddisznó, az a másik fajta négylábú valami (én bírkának hívom), vérszívó, ormányos zombi, sima zombi, van az a dobbantó kétlábú izé (amit csak Chernobyl-csirkének nevezek) és végül a pszichikus lökéshullámot dobáló szülemény.

Nem is tudom miért írtam, csak ilyeneken szoktam gondolkodni, azaz próbálom a játék logikáját megfejteni, ami nagy valószínûséggel valamilyen szigorú matematikai elvet követ.
lacinkacinka89
zeoos! Megcsináltam azt a feladatot ahol stalkerek voltak a megjelölt ponton és kinyirtam õket. Eddig minden rendben is volt, elkezdtek a szolgálatosok özönleni a pontokra de a fosztogatók akik eddig halottak voltak ujra elfoglalták a szemétdombi hangárt! Akkor ez most igy fog menni végig? Ha a szolgálattal kiirtom a szabadságot vissza kell állnom stalkerbe h kinyirhassam a fosztogatókat, és mikor kinyirtam a fosztogatókat akkor ujra megjelennek a szabadságiak v hogy van ez most ??? Bocsi nem akarlak lefárasztani de sok érdekességet szoktál mondani és ez is érdekelne! Köszi a választ!!!!

Érdemes odafigyelni, hogy melyik pályarészen milyen tipusú lõszer az általános és ennek megfelelõ fegyvert kell vállasztanunk az ottani harchoz, így nagy biztonsággal folyamatos lesz a lõszerutánpótlásunk.
Ezt a pályákon való raktározósdit nagyon jól alátámasztja az a tény, hogy (jó sorrendben véghezvitt) a frakcióba lépéskor kapunk egy "középszar" ruhát is. Igen ám, de mi a francnak, amikor a játék alatt nagy valószínûséggel mindenki már szerzett egy sokkal ütõsebb hacukát. Hát pont errõl van szó, azaz meg is van a megoldás. Azért kapjuk a ruhát, mert kevés ráfordítással elfogadható állapotra tuningolhatjuk az ajándék gúnyát és így minden frakció pályályán kialakított raktárunkba már egy használható öltözék be is kerülhet. Nincs értelme eladni ezeket, mert a valós értékének csak a töredékét kapjuk érte. Viszont ha elraktárazzuk egy általunk jónak ítélt helyre, akkor majd a frakcióháborúban igencsak hasznunkra lehet, amikor nem nagyon lesz idõnk ellõdörögni a rajtunk lévõ sérült ruha javíttatására, sokkal kézenfekvõbb ilyenkor egyszerûen ruhátcserélni. Ha cserefegyver is van a rejtekhelyünkön és némi eü.csomag, akkor már nem érhet minket meglepetés a harcmezõkön. Hatásosabb lõszerrõl sem árt jóelõre gondoskodni, de valójában lõszerutánpótlás nagy általánosságban összeszedhetõ az elesett katonák felszerelésébõl.
Vöröserdõig elmentem tök függetlenként úgy, hogy visszafelé az összes pályán mindenki semleges és baráti viszonyba volt velem, így gondolkodás nélkül bárhova visszamehettem, ha szükségem volt valamire.
Csak a katonai raktártelep elõtt léptem be a Szolgálathoz, majd Limanszk bejáratától visszamentem az Ingoványba, innen elõször beléptem Stalkernak, végül Sötétvölgytõl már véglegesen Szabadságiként vittem végig a játékot.
adamq01!

Ha megnézed az #5484-es képet láthatod, az eredményes harchoz egyáltalán nem kell sok cucc két jó fegyver, amit szükség szerint cserélgethetsz állapotuk szerint, egy sniper a távoli halálosztáshoz, kétezer körüli lõszer és párszáz egészségügyi segítség (pedig itt még csak Agropromban járok).
Meg egy kevés tarcsi lóvécska csak, hogy ne essél zavarba ha vásárolni kell valami utánpótlást.
(se pisztoly, se semmi fölösleges cucc)
Akkor most röviden válaszolok: az erõmûnél nem surranó utat kell találni, hanem a függõfolyosó teleportjain illik továbbhaladni, de a feladat elvégzéséhez sok-sok és még több sebkötözõre és eü.csomagra van szükségünk, amit még Limansz bejárata elõtt kell megszereznünk.
adamq01
jó persze gondoltam h már kivesésztetek mindent csak pár ezer hozzá szólást most nem akarok elolvasni. gondoltam röviden válaszolhattál volna.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Valahol párezer hozzászólással ezelõtt én figyelmeztettem mindenkit, hogy sok sebkötözõre és még több eü.csomagra van szükség, amit nem árt még Limanszkba való belépés elõtt megszerezni.
Arra is szoktam utalni, hogy érdemes visszaolvasni, mert szinte mindent kiveséztünk már az oldalon.
Azért is másszínû a fejlécem, hogy visszaolvasva könnyebb legyen megtalálni a hozzászólásokat. Na nem azért mert kurva okos vagyok, de én nem sms stílusban szoktam írni és mindezt megpróbálom úgy tenni, hogy ne csak egy-egy embernek válaszoljak, hanem a játékosok nagy táborának próbálok segítségére lenni.
adamq01
jó de ha tegyük fel megtudodom ölni azokat akik oda teleportálnak (kizárt mert semmi fedezék sincs és alapból 50% élet 0% páncél alapból vérzek és 1 -2 kötszerem van és nincs eü.-m se ráadásul mikor odateleportálódnak rezeg minden és nem lehet eltalálni õket viszont õk 1,4 mp alatt kinyírnak)
szal ha azok megvoltak akkor felmászok a létrán kilövöm gaus puskával és megtudom csinálni normálisan anélkül, h a végén saláta lesz az agyunkból?

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

lacinkacinka89
Köszönöm zeoos!!!

Látod-látod adamq01!

Strelok egy "energiabuborékban" van, azt kell szétlõnöd rendelkezésre álló idõ alatt.
Jobb felsõ állapotcsík mutatja, hogy hol tart a mûvelet.

De ugyebár történik közben valami (?!)

És a SoC-ban arra eszmélsz, hogy marhára nem tudtad Strelokot kinyírni és már mész is utána.

<#violent><#guluszem1>..........................<#gun> <#vigyor2>

(NAGYON JÓ KIS JÁTÉKOCSKA EZ !!!)
adamq01
Itt mikor odamentem -nekem magyarul van meg- olyanokat mondott h "Ha elteszed a fegyvert talán majd rád figyelek" meg "Tedd el azt a játék fegyvert és akkor beszélünk" szal a szokásos mondókákat amiket szoktak mondani <#hehe>

adamq01

lacinkacinka 2 !

Ez az idõszak remekül alkalmas az 5483-as és 5466-os képeken bemutatott tranzakciók lebonyolítására, mert az ádáz kûzdelmekben millió fegyver és hulla heverészik szanaszét, nyugodtan elidõzhetsz a gyûjtögetéssel és az elõbb említett specifikus raktározással a harc területen. (Addig hagy jöjjenek csak az ellenségek, legalább lesz mit összeszedni)
Amikor már komplett készleteid vannak, felkészült leszel a fõ csapásra, akkor már biztos minden gond nélkül eljutsz az ellenség táborába.

Én sem véletlenül gyûjtögetek többszázezer rubelt, abból azt veszek, amit csak akarok és bõven van mit a raktározásra fordítani.

Én gyûjtögetés alatt mindig kitárazom a fegyvereket, csak csíkkal jelölt lõszereket tartok meg, azt legalább már nem kell annyit vennem.
lacinkacinka!

elnézést, nem figyeltem <#szomoru1>

Amirõl Te kérdezel, az már a frakcióháború. Tök mindegy melyik oldalon állsz, a metódus ugyan az. Balról jobbra szolgálatosként, vagy jobbról balra szabadságiként a cél ugyan az, elfoglalni az ellenséges bázist. A két bázis területe (agroprom-sötétvölgy) közé ékelõdve ott van a szemétdomb helyszín, ami nagy valószínûséggel fõleg stalker terület. Valójában ez az egyik hadszintér. Ha már véglegesen letetted a voksod valamelyik katonai tábor mellett, akkor már a parancsokat teljesíteni kell (biztos figyelted a parancsnokoddal történt beszélgetést, abban pont errõl volt szó a belépésednél ... engedelmeskedned kell, hiszen katona vagy). A dolog lényege, hogy ha útban vannak a stalkerok, akkor sajnos le kell õket gyûrnöd. Nem mindegyiket, csak aki a csapatod mozgását akadályozzák. A fõ irányvonalat utasításként kapod és a térképed is mutatja, most azt kell tenned. Csak úgy az ellenség, mint a te frakciód katonái is folyamatosan özönlenek a területre, ha tudnak. Éppen ezért az a feladatod, hogy a csapatod elõtt járva megtisztítsd a területen lévõ stratégiai pontokat, csak akkor fognak jönni a többiek. Így kell elõrehaladni egészen az ellenséges bázisig, amit el kell foglalnod és akkor a társaid meg ellepik azt.
Jó kis eseménydús történés ez az egész, mert ha lanyhul a figyelmed, vagy sokat sérülsz és ezért vissza kell menned egy kis javításra/feltöltésre, az addig eltelt idõ alatt az ellenség szépen visszafoglalja az összes elõzõleg megszerzett területet.
Megoldás roppant egyszerû, még a békésebb idõszakban, amikor amúgy még volt idõd, elkellett volna a pálya fõbb területeire pakolnod némi muníciót (esetleg ruhát és cserefegyvert is).
Hát körülbelül errõl szól a történet, haladj folyamatosan elõre, figyeld a pda-don a csapatmozgásokat és foglald el elõször az egész szemétdombot, majd igázd le a fõbázist.
használd a media.proxnet.hu-t

feltöltöd, rátekintesz, kijelölöd alulról azt iszem a második linket és ezt rakod ide fel....így biztos mûkszik
adamq01
Csináltam is képet róla pont 20kb és nem engedi felrakni ha meg annál is jobban lekicsinyítem nem lehet már látni<#falbav>

adamq01
Ja akkor te is tudod h hol lehet megtalálni Szterlok-ot? Addig rendben van , h szegény sokkot kapott. viszont az mi? h rá dobok egy gránátot és úgy ahogy van kilépett az egész játékból <#pardon1><#felkialtas>

lacinkacinka89
zeoos! tudsz választ adni az #5513 kérdésemre?? 😊 Köszönöm elõre is !!!

Viszont adnak SGI-t, ami az egyik legjobb fegyver,a gp37 mellett. Az ft200m-et nem számolom, mert nem mûködik a zoom rajta.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

adamq01!

Amúgy nem (!) nem csinál semmit csóringer Strelok, hanem tökre bevan sokkolva. Nem tudom Te mit csinálnál, ha egy olyan Gaus puskával szétlõnék a segged. Kicsit be van bárgyulva a drága, az ezt követõ történések már csak hab a tortán.
De mint a SoC-ból tudjuk, Strelok és mi magunk is valahogy túléljük a dolgot és pont az a folytatás sztorija, hogy folyamatosan és ugyancsak Strelokot üldözzük, követjük "nyomát" és a folytatásban már eljutunk olyan területekre is az egész zónában, ahova a ClearSky-ben még nagyon veszélyes és beláthatatlan következményû lenne.
Azért azt elárulhatná valaki, mert ilyet még soha nem csináltam ... ha valaki küld egy mentést, azt csak be kell illeszteni a mentés-mappába és már mûködik is a dolog? <#confused>
Vagy kell még valami "barbatrükköt" csinálni vele?
A verzió számít-e? És az operációs rendszer? Beállítások?

jajj de butus vagyok <#nemtudom>
lipovics
Köszönöm szépen, megkaptam!
adamq01
köszi

Ha végig mész a teleport kapukon és lekûzdöd az ellenfeleket (természetesen lelehet gyilkolászni õket!), akkor is ez ennek a résznek a vége.
Viszont ha már idáig elértél, most újra rakd be a SoC-ot és folytathatod is a történetet.
Nem bugot találtál, a történetnek így van vége ... errõl millió videót megnézhetsz a neten.
De legközelebb spoilerezzél, mert akik még aktívan nyomják nem biztos, hogy tudni akarják mindezt.
Screeshots valóban az F12-re készül ... megnyomod és kész is.
A képet megtalálod a "Megosztott dokumentumok" mappádban, ahhol a mentések is vannak

C:\Documents and Setting\All Users\Megosztott dokumentumok\STALKER-STCS
adamq01
Aki végig játszotta az tudja, h sterlokot el kell kapni és mikor legyengítettük gaus puskával automatikusan jön a vég. És nem lehet elkapni mert folyamatosan teremnek oda az ellenfelek akik egybõl leszednek. én viszont találtam egy "titkos utat" ahol kilehet kerülni õket és ugyan oda feltudok mászni ahol a Sterlok van és testökzelben vagyok vele és nem történik semmi.

adamq01
Hello! Hogyan lehet pillanat képet csinálni és elmenteni? mert print sceenel nem sikerült, az irányítás hoz meg F12 volt írva azzal csinált is valamit csak nem tudom hogy kell lementeni :S mert egy olyan hatalmasnagy bugot akarok fotózni, h be akartam volna ide linkelni.

ELMENT ... a kért állás, azaz a jó a szemétdomb indulás nevû

bocsi-bocsi-bocsi

LIPOVICS!

Ájájjj <#falbav> rosszat küldtem el.
De legalább észrevettem és most azonnal küldöm is a jót.
Elnézést <#law>
A ruházatot is tudod fejleszteni, ráadásul a megfelelõ relikviák övre rakásával tovább javíthatóak a tulajdonságok.
"kisugárzások" általában lesznek a játék alatt folyamatosan (általában amikor egyik helyszínrõl átmész a másikra, de ez sem minden alkalommal) ... az pedig, hogy átmenetileg eltûntek a táborlakók, az nem gond (ha jól emlékszem csak kordonban jellemzõ) ... a sugárzás végén újra lesznek.
Lipovics!

Elküldtem ... nagyon remélem, hogy fogod tudni használni.
Nem vagyok semelyik frakciónak sem a tagja még, a szabadságiak csak barátiak (ezért zölgek) és a fosztogatókkal is még semleges a viszonyom.
Sok sikert! <#violent><#guluszem1>
Köszi. Egyenlöre a szabadságosok péncéljai érdekelnének, mert ami most van a cs1-es kicsi már, kevés az a 110kg és gyenge is. ugy láttam ott osztanak jokat is. DE maga a frakcio elég ellenszenves volt eddig, nem sokáig akarok ott maradni, füves lazacsávok, meg a beetetö dumájuk se meggyözö. 😛
A semleges stalkerek tetszenek igazán, gyüjtök, és felfedezök. 😊
Én most ott tartok hogy az a helyörség parancsnokához kell mennem, a kordonban ért eddig 4x valami sugárzás és el kell bujnom elöle, És most vettem észre hogy mindenki meghalt, egyetlen egy katona van, az egész kordonban, a kereskedök, vezérek még a rab is mindenki eltünt.
Ez normális? igy hogy állok vissza a stalkerekhez késöbb?

lipovics
Szia!

Csomagold be és meglátjuk!
Ide küldheted lipovics kukac gmail pont com

Nagyon köszönöm!
lipovics
Szia!

Sajnos nekem nincs mentésem, mert el....tam. Most ott vagyok egy szál kispisztolyban és egy shotival és megyek az Agroporm-ba. Kicsit bosszantó, mivel összeszedtem vagy negyvenezret és elvásároltam/fejlesztettem.
Még egy rohad ruhám sincs, semmi 😊
Olyan mentés kellene nekem, hogy nem csatlakozott egyik frakcióhoz sem.
Van valakinek?
lacinkacinka89
zeoos! Bár már milliószor volt róla szó de azért megkérdezem! Én a szolgálatosokhoz léptem be! Elkezdtem nyirni a szemétdombon a szabadságiakat de mindig ujratelepitõdnek! És a frakció erejük szinte minél több tagot ölök meg annál jobban nõ. Meddig kell velük harcolni és kb hogy lehet õket kiirtani?? A második kérdésem pedig hogy a stalkerekkel is barát vagyok és szolgálatosoktól kaptam ojan feladatot h foglaljak el egy bizonyos pontot a szemétdombon de ott stalkerok vannak. Akkor most öljem meg a stalkerokat v mit csináljak? Válaszodat köszönöm!!

Horthy!

Amúgy ha figyeled, hogy a pendrive milyen jellegû adatokat tartalmaz és hozzápárosítod, hogy melyik fejlesztõnek kell elvinni, rögtön rájössz, hogy annak a bizonyos ürgének mi a fõprofilja.
De a fejlesztések nem feltétlenül egy emberhez kötõdnek, más is tudja ugyanazt ... így talán nem annyira nagy gond, ha valamelyik kimarad.

Persze ha maximalista vagy (?!)
Fontosak a pendive-k, de nem halálos ... ugyanolyan fejlesztéseket több, különbözõ csapathoz tartozó emberke is tudja.
Legtöbb játékos már az elején bajba keveredik a fosztogatókkal, pedig az õ fejlesztõemberük már a pálya elején tud seva-suitot tuningolni, ennek ellenére sokaknak a zsebébe marad a fosztogatóknak való pendrivek.

Persze, ha bármikor újrakezded mert más gondolat mentén szeretnél haladni, csak támogatni tudom a terved. Sokadik nekifutásra lesz tuti a játékélmény. Valójában nem is értem azokat, akik csak végigrohannak, "ez is megvan" - legyintenek és fikázzák a történet végét, hogy milyen kurta.
Egyáltalán nem kurta, csak ki kell játszani a benne rejlõ lehetõségeket.
Jó csak melyik csavargó árulja ??? Ez nincs fix-hez kötve ??? Vagy kezdjem elöröl a kordont vagy nem olyan fontosak ezek a flash drive-ok mert késöbb lesznek jobb fejlesztések pentdrivok ? Vagy meglehet venni a tisztaégbolt-os kocsmáros faszitól is a kordinátákat vagy bárkitõl ? Kicsit el vagyok akadva nemtudom mit csináljak vagy ne kinlodjak ezekkel a pentdrivokkal ne ragaszkodjak hozzájuk feltétlenül ? Vagy menjek tovább a kordon-bol és jöjjek vissza késöbb amikor már osztogatják a táska kutató missziókat ?
LordZax!

Szerintem olvass kicsit vissza, mert sok felmerülõ kérdésedre találhatsz megoldást az oldalon.
Az elõbb írottakon túl, ezekrõl a ki be lépésekrõl már írtam a #5421-es hozzászólásban.
Amit persze nem kell feltétlenül elfogadni, de alapgondolatnak nem rossz.
A játékban nem szabad esztelenül "hancurozni", mert akkor nem kerek a történet ... és ugyanúgy nem jó végigrohanni a pályákon, mert akkor hamar vége lesz a történetnek és egy csomó jó kis csatározást, feladatot és izgalmat hagysz hátra.
Frakciók között a stalkerok az átjáró. Azaz pontosabban:
Mindkét katonai frakció (szabadság-szolgálat)semleges viszonyban van a stalkerokkal, így ha az egyik frakcióból a másikba szeretnél menni, elõtte ismét be kell lépned a stalkerokhoz.
Alapfelállás, hogy egyik katonai tábor tagjaként sem illik a stalkerokat bántai.
Átlépegetésekben viszont eljön az a pillanat, hogy már csak a stalkerokhoz tudsz belépni, de az idõközben elkövetett "bûneid" miatt a másik táborba már nem.
Szabadon választhatsz, hogy melyik csapat ideológiája szimpatikus neked, így azt választod végsõ megoldásnak akit csak akarsz. A játék végkimenetelét nem befolyásolja (akár függetlenként is végigviheted a szorit).
Belépéseknek annyi a jelentõsége, hogy feladatok függvényében mindegyik frakció jutalmul ad neked egy õ-rájuk jellemzõ ruhát és egy jobb fajta fegyvert.
Ha a pálya szerkezetét nézed és, hogy merrõl merre folytatódnak a pályák egymásutánja, akkor a végén úgy is szabadsági leszel és úgy indulsz majd el a végjátékra.
Egyre figyelj! Ha belépsz Limanszk városba, onnan már nincs visszaút. A város elõtti híd leeresztése után menj vissza az Ingovány-Tisztaégbolt bázisra, majd tarold végig újra az egészet.
Tudod (?!) ez a játék nem csak FPS, így nem kell szigorúan a fõküldetések vonalán haladni.