S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocsi!!!
A térkép bal felsõ sarkában...már fáradt vagyok.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Olyan helyen vedd a kezedbe ahol nagyon sok anomália van egymás mellett, tehát nagy területen vannak.
Persze az sem mindegy melyik detektort használod, a csúcskategóriásat is megtalálhatod a mocsárban, azzal egyszerübb az élet.
A hol kérdésedre: A térkép jobb felsõ sarkában.<#papakacsint>

lipovics
Srácok!

Pontosan hogyan megy ez az ereklye kutatás? Hiába veszem a kezembe a keresõt, soha nem jelez semmit 😞
Hogyan kellene ennek kinéznie?
Jah,nem egyszerû az élet.<#rinya>
Micsoda dráma!<#kuss>

Kezdem kicsit kényelmetlenül érezni magam,mondhatnám lelkiismeretfurdalásom van,nehogy már miattam blokkoljon le a topik...
Azért az is biztos,hogy a játékot szeretõ fanatikusokra is szükség van,csak ne nézzük le egymást,ha valaki esetleg nem pontosan tud valamit vagy másként látja a dolgokat.<#love12>
zeoos!
Tisztelettel szeretnélek megkérni,hogy próbáld meg rövidebben és a tárgyra vonatkoztatva leírni a válaszaidat,mert sokan azért jövünk ide,hogy a különféle problémáinkra választ kapjunk,tanácsot kéjünk esetleg egymástól...
Én ismerlek már annyira,hogy tudom,hogy segítõkész ember vagy,de a hozzáállásod kezd egy kicsit a "nagyarcúság" felé tendálni.Én is azzal a szándékkal látogattam most ide,hogy megkérdezzek valamit,de nem teszem,mert ahogyan Te itt leírtad egy válaszodban, már többszáz HSz-el korábban leírtad,hogy mit kell csinálni és nem figyeltek oda...
Nos,kb. ez jellemzi a jelenlegi helyzetedet itt.Remélem nem bántottalak meg,de meg kell értened,hogy nem mindenki ennyire fanatikus.
Köszönöm...
Nincs és a fene se akar vitatkozni. Aki kérdésre tud válaszolni tegye, de ha tévedést sokszorosít, inkább hallgasson. Ennyi...

Most azon fogtok vitatkozni ki a nagyobb Stalker tudos Saga-val eggyüt ??? Van ennek értelme ???
Jujjj!
Már megijedtem, hogy magatól vagy ekkora spiller. Olvasni azért sokan tudnak és eléggé nagy tudásra utal az is, hogy be másolod ide a fél wikipédiát.
Mellesleg ügyes terelés volt. GG! Ettõl függetlenül még baromságot írtál strelok-ról.

Látom megint szófosásod van, de értelmezni nem tudod az idézeteidet.

Részemrõl ez az utolsó hozzád szólásom, leszállhatnál rólam (is) végre.

A CS-ben a fõszereplõ végig üldözi Strelokot, mert a Clear Sky frakció szerint az õ megjelenése okozza a kisugárzások sûrûsödését és erejének növekedését. A végén meg is találja és lelövi Strelok pszi védelmét, így az (Strelok) áldozatául esik a C-Consciousnessnek. Ezt láthatod a CS végén, amikor a többi áldozattal együtt kapja az agymosást.

A SOC elején az elõzõ részben elfogott Strelokot szállítja a Death Truck. A CC tévedése, hogy a második részben Strelok végig önmagát kergeti.

Ettõl még a CS és a SoC fõszereplõi nem azonos személyek.

Itt a vége, fuss el véle...

"– Ön bizonyára a stalkerekre* gondol.
– Nem tudom, kik azok.
– Nálunk Marmontban így nevezik azokat az elszánt fickókat, akik az életüket kockáztatva behatolnak a Zónába, és ellopnak mindent, amit csak tudnak."

Ennyit Strelokról és a vitatott hülyeségrõl SaGa!

Több évvel a csernobili katasztrófa után a Zónában több, a szovjet állam által kezdeményezett titkos kutatási projekt vette kezdetét. Különféle létesítmények épültek, vagy elhagyatott katonai bázisok, gyárak, ipartelepek lettek átalakítva erre a célra, és egy hatalmas laboratóriumot hoztak létre a csernobili erõmû 4-es reaktorjában és a sz*rkofágon belül. Ezek a kísérletek elsõsorban az elme különféle aspektusait kutatták, többek között például az extraszenzoriális percepciót, és szándékoztak megalkotni valamilyen formában egy összegyûjtött emberi tudatot, ez volt a „Collective Consciousness” („Kollektív Tudat”😉 projekt.

Nem sokkal a Collective Consciousness, vagy C-Consciousness sikeres megalkotása - hét emberi elme fúziója révén egy számítógépes kezelõfelülettel összekötve - után a Szovjetunió összeomlott. Az ezt követõ években a kutatólaboratóriumok egy részét elhagyták, és a C-Consciousness entitás nagyobb hatalomra tett szert a néhány megmaradt létesítmény felett, amelyek továbbra is mûködtek. Ezekkel a fejlett kognitív képességekkel a C-Consciousness képessé vált észlelni és tudatosan formálni a „nooszférát” (a minden tudatot magába foglaló „környezet”, ahogyan a „bioszféra” a globális ökológiai rendszer, az összes élõlénnyel és ezek minden kapcsolatával, beleértve az élettelen környezettel való kapcsolatot is).

A C-Consciousness projekt célkitûzése egy globális mértékû tudatmódosítás volt. Hittek abban, hogy a nooszféra manipulációjával az emberi tudat, a gondolkodás és az érzelmek negatív és pusztító aspektusainak kiiktatásával fennállhatna a világbéke és a harmónia. Sajnos azonban a C-Consciousness elsõ nagyobb kísérlete 2006-ban a nooszféra manipulációjára katasztrófába torkollott. Egy óriási robbanás következett be mind a pszichikai, mind a fizikai erõkben, és a nooszféra a C-Consciousness projekt laboratóriumának közelében elhajlott és torzulást szenvedett. Ugyanúgy, ahogy a bioszféra képes visszafordíthatatlanul megváltoztatni a Föld arculatát, úgy a nooszféra manipulációja is képes eltorzítani a fizikai valóságot - az elme nagyfokú hatalma az anyag felett.

A torzulás, melyet a nooszférába történõ beavatkozás okozott a C-Consciousness és a hozzákapcsolt gépezetek által, hozta létre az anomáliákat és azt a számtalan mutánst, amik a Zónában tartózkodnak 2012-ben. Kétségbeesve, hogy helyrehozzák a hibát és hogy elrejtsék magukat a zavaró külsõ hatásoktól - mint amilyenek a Zónában alkalmatlankodó Stalkerek, akiknek kincsekre fáj a foguk, vagy az ukrán hadsereg, akik reménytelenül próbálják megerõsíteni pozíciójukat és irányítani a Zónát -, a C-Consciousness megalapította a Monolith kultuszt: állig felfegyverzett fanatikusok csoportját, akiknek a dogmái közt szerepel a Monolith imádata és az eretnekek feltûnésének megelõzése a Monolith-on belül. A Prypiat közelében lévõ radar létesítményt ezért átalakították egy hatalmas agyperzselõvé („Brain Scorcher”😉, mely elpusztítja azokat a védtelen emberi elméket, akik túl közel merészkednek, így alakítva át õket agyatlan, agresszív zombivá. Az idõ múlásával egyre inkább az a szóbeszéd járta, hogy van egy Kívánságteljesítõ („Wish Granter”😉 valahol a csernobili erõmûben, ezért a Stalkerek elkezdtek vándorolni a Zóna szívébe, remélve, hogy álmaik talán tényleg valóra válhatnak.

Ez évekig így ment, de a C-Consciousness folyamatos erõfeszítése mégis képtelen volt helyrehozni azokat a károkat, amiket a Zónában okozott. Valójában a helyzet csak még rosszabb lett, a robbanások („Blowout”-ok) csak méginkább elmélyítették a Zóna körüli nooszféra torzulását, méghozzá irreális mértékben. A C-Consciousness entitás azonban továbbra sem tágított, és folytatta a kísérleteket, megbújva a Monolith kultusz és a Kívánságteljesítõ mítosz árnyékában, amit a Monolith tagok, az Agyperzselõ és maguk a Zóna veszélyforrásai is csak még jobban elõsegítettek. Alkalmanként azonban a speciális körülmények úgy hozták, hogy szükségessé vált olyan ügynökök kiküldése, akik felmérik, hogy mi az amit meg kell õrizni a Zóna titkaiból anélkül, hogy felfednék a C-Consciousness projekt létezését. Ilyen esetekben foglyul ejtették azokat a Stalkereket, akik elég kitartóak, szívósak és kemények voltak ahhoz, hogy az Agyperzselõ bázisára vagy a könyékére eljussanak. Agymosást kaptak, és a Zóna külsõ területeire küldték vissza õket az úgynevezett halálfuvarral („Death Truck”😉 - az ilyen utakat a visszaküldötteknek alig a fele élte túl. Ezeket a Zónába szétküldött ügynököket megjelölték, így kapták meg a karjukra a S.T.A.L.K.E.R. tetoválást. Ez az a pont, ahol a fõhõs Strelok (az orosz стрелок szóból, jelentése: lövész) belép a sztoriba.

Strelok és szövetségesei, Fang, Ghost, valamint a Doktor Stalkerek egy olyan csoportja volt, akiket különösen érdekelt az, hogy mi lehet a Zóna központjában. Egy bizonyos ponton, néhány héttel a játék sztorijának kezdete elõtt úgy határoztak, hogy észrevétlenül elosonnak az Agyperzselõ mellett, és beszivárognak a csernobili erõmû belsejébe. Felkutatva a Monolith rejtekhelyét egy zárt páncélajtóig jutottak (ami a C-Consciousness termébe vezet), és dokumentálták, hogy a Monolith kultusz nem más, mint egy jól megtervezett csapda azoknak, akik megpróbálják felkutatni a Zóna titkát. Sajnos azonban visszavonulásra kényszerültek, és a következõ próbálkozásuk a Zóna szívébe való behatolásra tragédiához vezetett. Sikerült szerezniük egy elektromos zárfeltörõ szerkezetet, ami kinyithatná a páncélajtót, de ezúttal a Monolith-ok már készen álltak és vártak rájuk, ezért újból visszavonulásra kényszerültek, de a menekülésüket egy blowout nehezítette meg. Strelokot elkapta a blowout és eszméletét vesztette, valamint amnéziás lett. Így kiváló alannyá vált a C-Consciousness kondícionáló eljárásához. Ghost és Fang elmenekültek, de Fang súlyos sérülést szenvedett, és azelõtt meghalt, mielõtt a páros elérte volna Prypiat városát. Ghost a Zóna külsõ régióiba vonult valami biztonságosabb elfoglaltság után nézve.

Ezen a ponton Strelok súlyos fenyegetést jelentett a C-Consciousness entitás és az azt tartalmazó laboratórium biztonságára és titkaira nézve, így a C-Consciousness azt a döntést hozta, hogy Strelokot meg kell ölni. Azonban ismeretlen tényezõknek köszönhetõen a C-Consciousness egy hibát követett el: nem ismerte fel a blowout során elkapott személy identitását, és azt a feladatot osztotta az illetõre, hogy ölje meg Strelokot, miközben õ maga volt Strelok. Egy második baleset következett be akkor, amikor ezt az új ügynököt a Zóna külsõ területeire szállító Death Truck váratlanul megsemmisült egy villámcsapás következtében, melynek eredményeképpen a C-Consciousness elvesztette felette az irányítást. Strelok újra szabaddá vált, habár megzavarodott és amnáziás lett, de megszabadult a megszállottságtól.

Ha a játék folyamán úgy döntünk, hogy teljesítünk néhány további plusz küldetést, akkor kinyomozhatjuk az elmúlt hetekben történt eseményeket, követve Strelok régi asszociációit, visszaemlékezéseit, majd mindezeket összerakva világossá válik, hogy ezek a tényezõk vezettek ahhoz, hogy elsõszámú veszélyforrássá vált a C-Consciousness számára. A Doktor segítségével feltárul maga elõtt a valódi kiléte, és megtud némi információt arról, hogy a korábban dokumentált anyag és egy másik zárfeltörõ, ajtónyitó dekóder nyugszik egy prypiat-i hotelszoba rejtekében, Strelok visszatér csernobilba és behatol a Monolith bázis alatt lévõ kamrába, elpusztítva a kivetítõ eszközt ami létrehozta az illúziót.

A C-Consciousness más választása nem lévén, szembekerül vele és felajánlja, hogy feltárja az igazságot a cselekedeteikrõl, a Zóna természetérõl, és felajánlja, hogy csatlakozzon hozzájuk, támogassa õket számukat megnövelve, hogy együtt fáradozhassanak az okozott sérülések kijavításán, és hogy együtt kalauzolják az emberi tudatot a béke felé, megakadályozva a Zóna terjedését. Vagy pedig nézzen szembe a Monolith frakció még megmaradt, de így is igen jelentõs erejével, hogy aztán felkutassa az igazi C-Consciousness laboratóriumot, és hogy véget vethessen az õ manipulációiknak és intrikájuknak.

Ha úgy döntünk, hogy csatlakozunk hozzájuk, akkor Strelokot is egy tartályba helyezik, és rákapcsolják a gépet. Ha elutasítjuk, akkor a csernobili erõmû külsõ területein haladva portálokon keresztül kell eljutnunk a C-Consciousness laboratóriumba, ahol Strelok az összes tartályt szétlövi. A kép elhalványul, majd Strelok egy füves réten találja magát (mely éles ellentétben áll a Zóna légkörével), körbenéz, majd leheveredik a fûbe. Gondolatait meghallgatva láthatjuk, amint megbékélve önmagával elalszik.

Remélem megnyugodtál<#ravasz1>
S.T.A.L.K.E.R. (a betûszó feloldva: Scavengers, Trespassers, Adventurers, Loners, Killers, Explorers, and Robbers; ami nyers fordításban annyit tesz, mint: Guberálók, Birtokháborítók, Kalandorok, Magányosok, Gyilkosok, Felfedezõk és Rablók)
SaGa!

Biztos voltam benne, hogy nem fogod abbahagyni a velem való szórakozásodat. Fárasztasz vénember és egy ilyen érthetetlen valakivel nem fogok vitatkozni degenerált támáról.
Jó lenne ha végre megértenéd, nem a SoC-ról folyt a beszélgetés, valószínüleg annak a résznek is megvan a maga topicja, így itt és ebben a fórumban csak valamilyen átvitt értelemben megfogalmazott utalás történt rá. Nem vitatkozom többet, mert ez csak szõrszálhasogatás amit csinálsz és kevés köze van a ClearSky játékhoz.
Amúgy ha az elemi iskolában nem a tanárnéni szoknyája alá kukucskáltál volna és figyelsz megtanulhattad volna, hogy a fórum egy hely, ahol felszólalhatsz. Viszont ha a magyar nyelv és irodalom órán sem valami mással foglalkoztál volna, akkor tudnád ha van megszólítás, akkor az egy bizonyos embernek szól (így hát neked jelen esetben kuss a neved) és csak azért a közösben lett publikálva, hogy más is okulhasson belõle, de nem jogosít fel a belepofázásra. Tudod, ez a kibicelés!
De részemrõl tényleg lezártam a témát, mert vettem a fáradtságot és visszanéztem legalább ezer hozzászólást, keresve a nem "szófosó" megnyilatkozásaidat, ami a játékostársaid problémáinak megoldását hivatott segíteni és bevallom semmi érdemlegeset nem találtam a neveddel fémjelezve.
Ha pedig csak kötözködni jársz fel az oldalra, javasolnám inkább a puha pöcsöddel játszál ne velem!
Piciny problema, hogy mindezt egy nyilvános fórumon taszed, ahol logikailag sem létezik magánbeszélgetés. Az "kibicel bele" aki akar. Magánmegbeszélést intézzétek magán csatornákon, abba biztos nem fog beleszólni senki, írj akármekkora marhaságot.

SoC-ban Te vagy Strelok, és ez már elég korán kiderül. Ne hülyítsd az embereket, légy oly jó.

A szófosás nem azonos a sok értékes hozzászólással.

Minen nap más és más módon csinálom meg a dolgokat.

Ma úgy történt, hogy a fõküldetés rámutatott egy bizonyos pályára. Megvár (gondoltam) és továbbmentem a követhezõ helyszínre. Alig volt ellenfél, így hát tök nyugodtan összeszedtem a relikviákat, majd visszamentem az aktuális pályára, de még mindig nem a fõküldetésnek indultam neki, hanem gyûjtögetés céljából egy kicsit harcolgattam itt is, ott is. Amikor már jól megszedtem magam, csak akkor csináltam meg a konkrét feledatomat. Eredményes srtatégia volt.
HORTHY!

Clear Sky részletes térkép

Ez a segédlet jó részletes, csak bazi nagy és egyben van a kép, de azért nagyjából átlátható. A tábornokos és a csavargós pendrive-ket nem is mutatja ott, ahol a másik térkép.
Ma kipróbáltam, hogy az a bizonyos pda-n lehet-e valami, de semmi nem volt rajta, így hát a tegnapi agymenésem egy nagy hülyeség.
Megtisztelsz "barátom" <#worship> jólesõ érzés <#law> köszönöm <#vigyor2>

(de jobb az ilyenbõl kimaradni, mert még Téged is kikezdenek ... majd én rendezem a dolgot, ha kell)
HORTHY!

Relikvia dolgában újabb fejlemények!!! Már õsidõk óta játszom, de csak ma vettem észre, hogy egyes pontokon az elõzõekben megszerzett artifakt helyett egy huzamosabb idõ után, újra lesz pont ugyanott és pont ugyanolyan relikvia. Belelkesedtem és kipróbáltam, hogy mindenhol mûködik-e a dolog, de nem. Konkrétan emlékszem, hogy agropromban három helyen és jantarban is egy helyen volt újratermelõdésem ma. Majd még próbálgatom a dolgot és ha újabb fejlemények vannak, akkor szólni fogok.
Madi92!

A leírtak alapján valószínû, hogy még nagyon a játék elején tartasz. Észre fogod venni, hogy a pályarészeken folyamatos mozgások vannak. A stalkertábor környezetében lévõ pontok visszafoglalása (másodküldetés) három szempontból érdekes:
-utak járhatóságának fentartása
-jópontot lehet szerezni a stalkeroknál és több ilyen akció után akkor is barátivá változik a viszonyuk veled, ha nem vagy a frakciójuk tagja
-és végül némi pénzszerzési lehetõség a fejlõdésed segítésére

Nem bug ha eljönnek onnan, bár majd látni fogod, hogy pár ponton ott fognak maradni.
Lord Zax!

Nem sokkal lentebb volt már errõl szó, hogy a csapattársaid csak akkor jönnek, ha szabad az út elõttük. Ha például egy bármely ponton már vannak mondjuk stalkerok, akkor a frakciód tagjai úgy értelmezik, hogy az a pont már védve van, nem tesznek különbséget a szabadság és a stalker emberei között, hiszen az egymással szemben fenálló semleges viszonyt azonos oldalhoz való hovatartozásnak tartják.
Biztos vagyok benne, ha átveszed a hatalmat egyes stalkerok által õrzött pontolon, akkor a csapatod tagjai is jönni fognak.
Hali!
Beálltam Stalkerokhoz és foglalgattam a bázis közelében lévõ õrhelyeket, és sajna nem maradnak ott az elfoglalás után. Bár a helyeknek sok stratégiai szerepe nincs, de feelingileg jobb lenne ha támadás után ott is maradnának! Ez valami bug vagy másnál is így van?
Szisztok.
Egy ujjabb problémába ütköztem beálltam harcolni a szabadság odlalára, és a katonákat kéne legyöznöm, de a szemétdombon már elakadtam mindent és mindenkit megöltem, de a katonáim nem mennek tovább van egy antennás hely ahol stalkerek vannak, és azt jelzi elfoglalandonak. ha ki is irtom a stalkereket onnan jönnek ujabbak folyton. Eddig zöldek voltak. Ármentem a katonás páéyára is, de hiába irtom kia a föbázisuk és lesz 0 a támogatásuk minig jönnek valahonna amint kilépek a bázisrol és visszaveszik, a katonám meg a szeméttombon nem jönnek tul.
Mi a megoldás? ki kell irtanom a teljes stalker bandát a szemétdobrol?

adamq01
Úr isten ennyi lõszerem és életem az egész játék alatt nem volt,
nem is bírnám el mert nincsenek köveim. Viszont ma megtudtam csinálni. Nem a surranó úton mentem oda is teleprotálódtak fejbeszedtem kapásból mind kettõt eggyiknél volt egy élet és azzal feltöltöttem az életem de semmi nem történt Szterlok ugyan ott állt lenn és még kereskedni is tudtam vele meg beszélni. Valószínüleg az egész pályát újra csinálom.
De ennyi lõszer és élet teljesen fölösleges. Azért köszi!

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

lacinkacinka89
Sorry hogy hozzászólok, de lehet, h zeoos tizszer annyiszor játszotta már ki mind a 2 részt mint mi mindannyian egyszer!! egyébként meg nem hinném h okoskodni akarna v ilyesmi mert qrva sokat segít!! ha õ nem lenne és nem segitene sztem sehol nem tartana sok ember a játékba!! ugyhogy sztem ne ossza neki senki az észt!!

Spec nekem az intronál kiderült, mint leglogikusabb lépés. ^^

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

lipovics
Ne veszekedjetek srácok!
Ennél finomabban nem tudlak megszólítani, mert ha nem tudnád, a bumburnyák a bunkó vattába csomagolt változata. A vattábacsomagolásnál kényeztetõbbet pedig el sem tudok képzelni.
Nem ott derül ki "bumburnyák"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amikor elküld a kalauz az agropomi rejtekhelyre, már lehet tudni.

Jó lenne, ha nem azoknak osztanád az észt a SOC-al kapcsolatban akik már sokadszorra játszották végig, és veled szemben nem csak kattintgatnak a beszélgetéseknél vagy amikor valaki egy történetet mesél el a játékban, hanem el is olvassák azokat.

UI:
A külömbözõ jelzõket kihagyhatnád, mert utánna nagyon megsértõdsz amikor visszakapod.<#ejnye1>

Nyugodtan próbálkozhatsz GriFOS, baromira nem fogok felülni a provokációidnak.
Az egész beszélgetés a jelenlegi végérõl és a másik elejérõl szól, nem a végérõl.
DA?
De ez csak a játék végén derül ki bumburnyák.
SaGa!

A félreértések elkerülése végett:
Egy olyan, adamq01-el (és nem veled) megesett beszélgetésbe kibiceltél bele, amiben részemrõl nem volt semmi másról szó, mint a jelenlegi játékot éppen még játszó gémerek védelmében megpróbáltam a slusszpoént lelövõ és a játék végét fikázóan kitárulkozó adamq01-et leinteni.
Ha másként értelmezted volna, úgy az nem az én gondom, valójában nem is neked szólt a történet.
"Látom szövegértelmezéssel kicsit gond van és a korodból adódóan már a rövidtávú memóriáddal is bak lehet ami a SoC emlékeidet illeti."

Na ez mind rád igaz, ha végigjátszottad volna a soc-ot:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Akkor tudnád, hogy a SOC-ban TE vagy Strelok

Magad módján igazad lehet.
Isten vagy! <#worship>

<#action><#gunyos1><#action><#gunyos1><#action><#gunyos1>
SaGa!

Látom szövegértelmezéssel kicsit gond van és a korodból adódóan már a rövidtávú memóriáddal is baj lehet, ami a SoC emlékeidet illeti.

Próbáld meg vizuálisan levetíteni magadban a CS végén a kézre fókuszáló videót és fésüld össze a SoC-ban azzal az emlékeddel, amikor a teherautó platóján félholtan utazol a viharos éjszakában (itt is ugyanarra a tetoválásra fókuszál a készítõ). Amúgy pedig a történet is onnan folytatódik, ahol most vége lett. Egy laza tuningolás után térsz magadhoz a zónában és feladatod szerint Strelokot kell(-ene) megtalálnod.

És a SoC-ban arra eszmélsz, hogy marhára nem tudtad Strelokot kinyírni és már mész is utána.

Játszottál Te a SoC-lal? Ha igen, miért írsz hülyeséget, ha nem, akkor meg minek írsz róla?

Barátságos kis beszólás volt az enyím'. A tied meg parasztos lett.
Sebaj netfüggõ "barátom" ez vagy te.

PS:
Nem rólad formázták véletlenül a South park WOW-os részében az ultimate gamert akit nem tudtak lenyomni?<#mf1>

Grifigos!
Több egymásutáni hozzászólás nem szereplési vágy, hanem a túloldalra is gondolva (ahol várnak valami válaszra) nem várható el, hogy bambán órákat üljenek a monitort bámulva, míg megérkezik a válasz.
Ne dobj rá gránátot! Nem megölni kell, hanem a pszi védelmét lelõni róla, amit csak azzal a spéci gauss puskával lehet, amit a kezedbe nyomtak...

Bumburnyák!
Te viszont nagyon bölcsen szóltál a témához <#gunyos1>
Ha nem vetted volna észre, konkrét témaboncolgatás történt lacinkacinka és horthy játékostársaimmal.
Ha valami nem tetszik, nyugodtan elnavigálhatsz <#action>
Bakker, itt nem emelkedik a "rangod" a hozzászólások számával.<#hehe>

amúgy én egy olyan hozzászólásra emlékszem, hogy ha egyszer végigviszed a játékot, akkor utána már más cuccok lesznek ugyanazon a helyeken

én is találkoztan ilyennel, de nagy általánosságban még is inkább az jellemzõ, hogy ugyan olyan artifakt van egy bizonyos helyen (az eltérés nem számottevõ)

konkrétan emlékszem, hogy a katonai raktártelepnél egyszer egy vércseppet találtam, máskor egy narancssárga golyót (mindkettõnek majdnem ugyan az volt a hatása)
érdemes megfigyelni (én pont az ingoványba vettem észre):

a fõfeladaton haladva és közben a rejtett tárgyakat megszerezve pont egy olyan logikára épült vonalat járunk be, ami alatt a relikviák is pont összeszedhetõek
igaz ez nem egyenes, mint inkább az ökörhugyozásra hasonlít, de egy bizonyos logikát követ
Most és mára búcsúzom, mert mindjárt lefordulok már a székrõl, olyan álmos vagyok. Szevasztok.
relikvia dolgában ráadásul azt javaslom, hogy inkább elõrébb gondolkodj ebben a témában, mint utólag menj érte vissza

érthetõbben: ha feladat szerint például a szemétdombon van fõküldetésed, nyugodtan menj tovább a következõ pályára (agroprom vagy sötétvölgy) a relikviákért, hidd el a fõfeladat megvár, a relikvia elõnyei viszont jól jönnek

ha emlékszel az ingoványban is legelõször egy relikviát lehetett találni, még el sem kezdõdött igaziból a játék és már ott is volt a negyedik anomáliában, amikor szólt lebegyev, hogy vigyázz (hát ez jellemzi az egész játékot)
horthy!

az 5482-es hozzászólásban már úgy gondolom válaszoltam relikvia témában

nagy általánosságban (sõt mondhatom 90%-ban) ugyan azok a relikviák vannak, ugyan azon helyeken

ott is találhatsz artifaktot, ahol a térkép nem is jelöli, de másodküldetésként is kell szerezni relikviákat

azért érdemes minden pályán rögtön megszerezni õket, mert a játék úgy van felépítve, hogy a következõ pályán már elõnyödre lehetnek

például ha találsz egy sugárzás ellenit, utána nem sokkal fogsz találni egy teherbírást növelõt, de a kettõ együtt kell, mert a teherbírást növelõ egyben ront a sugárzásvédelmen
ahhoz viszont, hogy többet használhass egyszerre, fejlesztened kell a ruhád, amit csak akkor lesz módod, ha sokat mászkálsz, sok feladatot hajtasz végre és gyûjtögetsz ... és most be is záródik az ördögi kör, ha gyûjtögetsz, akkor pont van esélyed a relikviákat is összeszedni

egyik következik a másikból

ha csak FPS lenne a játék, akkor semmi jelentõsége nem is lenne a helyszíneknek, végigmennél szép egymásutánban és egyszer csak vége

de itt jön be az RPG jelleg! ... fejlõdni, erõsödni, minél nagyobb területeken szabadon mászkálni és ezt csak semlegesként lehet

utána aztán az elsõ frakcióba való belépéstõl lesz csak igazán "ereszd el a hajam" szitu, de a siker érdekében addigra már jól fel kell erõsödni minden szinten

és még így sem egyszerû az úgynevezett farkcióháborút 100%-osra csinálni