S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

XP sp3. Azokon a bizonyosokon kívül minden csutkán van, igaz nem ultramaga felbontáson, de azért szeréntem így frankón megy. Egyedül ezzel a qrva pecseléssel vagyok gondban mert ahogy pecselem nem tudok vele mit kezdeni... 04-es peccsel probálkoztam és nem sikerült ezért visszatettem az alap 1.5.00-t .

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

berczely
Úgylátom az mind a DX10-es opció ami nálad nincs bekapcsolva.
XP vagy Vista?

Nem fut ez olyan rosszul szeréntem! Az alap játék van fent
(1.5.00) viszont egyes video opciókat nem enged bekapcsolni.
(Csak dx10-ben lehet vajon?) A képeken látszanak ezek az opciók.
Ha valaki tudja a válasz megköszönném ha jelezné! Köszi 😉

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

R3TR0
Most néztem EU Collector oldalát sajan NEM LESZ HOZZÁ TÁSKA

Ezek leszenk csak sajna

S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky Limited Edition Includes:

* Exclusive Steel Case
* Making of Video
* Original sound track
* Wallpaper
* Double sided Poster
* Developer interviews

czky
Még nincs olyanom.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

hykao
Éjjellátós ruha?
BiG G
brightness és gamma felhúz maxra, és elemlámpával már látni is lehet valamit <#zavart1>

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

czky
Az mitõl van, hogy ha átmegyek egyik pályarészrõl a másikra, akkor az addig zöld színnel jelzett (barát) emberek átváltanak sárgára (semleges). Senkibe nem lõttem bele. Ez is egy bug akar lenni?

Amúgy meg az éjszaka egy fos. Én nem látok senkit, de engem 200km-rõl kiszúrnak...

Szal tényleg van mit javítani a játékon.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

tud akkor segiteni valaki?
hykao
Eh...kezdõdik...szörnyû így angol átírásban látni-olvasni ezeket a szláv neveket... 😊

(Jantar és Szaharov lenne magyar átírásban...elõbbi - a településnév - jelentése egyébként: borostyán...van egy ilyen - jantar nevû - ukrán sör is, egészen jó íze van, majdnem olyan mint a magyar Borostyán sör...csak az ukránoknál 2 literes a kiszerelés, olyan mûanyag palackban, mint nálunk a kóla meg a többi üdítõ...😄)
berczely
Hát vasárnap délután gondolom nemdolgoznak....<#hehe>

járt már vki Yantarban? mert Sakharovval kéne beszélnem, de a labor zárva, elõtte meg senki..
czky
Mivan? Mikor is írtam le a játékot?

Nem lehetne valahogy kihagyni az éjszakákat a játékban. Nincs valami alvás mód vagy ilyesmi? Ha éjszaka van a játékban akkor élvezhetetlen és játszhatatlan. Nem sokat játszottam az elsõ résszel ezért nem tudom hogy van-e rtá valami megoldás. Elõre is köszönöm.
koschwarz
hogyne, cigaretta, sok-sok alkohol, drogok, bulizás minden éjjel, csak zsíros és cukros kajákat kell enni...garantáltan gyorsul az idõ legalább 20 évet lehet elõreugrani.<#miaz><#hehe>

ja, úgy emlékszem mintha a shoc-ban lett volna erre is gomb a kiosztásban, bár én sose használtam.<#dumcsi>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

tonyr
lehet gyorsitani az idö mulását ?

Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol

Depridol
láma<#szomoru1>
gratulálok sikerült 5 percen belül leírnod a játékot...

Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]

hol van a tankon ajto?tetején?abba csak egy nagyfegyver van meg hozzá löszer mit kell csinálni irja le valaki legyenszives a tank fölött minek van ott az a nagy gömb féle?
czky
Mindenkit "visszadob" az elejére az elsõ küldetésnél! Pff...

na feltettem elsõ küldetés után visszadobott az elejére
delete

broman191
Atyám 😄😄 Ki merte ezt így lefordítani...bírom azt amikor valami jópofát akarnak kihozni magyarul, de ilyen sz4rul sül el...😄

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Ja az jó nagy város....hmm kár érte!!Kényszerpálya van!Legalább alszok egy jót!
chopin42
az elözö hsz-ekhez annyit tenék hozzá, h régen legendás volt a magyar szinkron...hogy ma mi van az már más...

BiG G
azabaj nem tudom mit csináljak ezzel... elõrõl fix h el nem kezdem mégegyszer, de legalább az uj várost megnéztem volna...

Ha valakinek van ideje!
Akkor tegye fel stalker shadowot+oblivion lostot+az ultra graphic módot!!!
Szerintem szebb mint a clear sky!De miért?
Igen én is igy jártam!
TSL16b
De ha (jól értem?) kész van a szöveg és a szinkron, akkor miért tart szeptember végéig a boltokba kerülni a dobozos változatnak?

BiG G
argh feladom... a játékban bizonyos eltelt idõ után crashel a játék, corrupted lesz a mentés, és mindenbaja van 😞 pedig már a red forestben jártam 'asszameg.

bakvarnyu
balázs palit, eddát <#hehe>

Nos!Tankos rész!Belelösz a tank ajtóba és kinyilik,beszálsz,dobozt keresel,felveszed,kiszálsz a tankból,és ennyi!!!
svani
Vannak itt szakértõk ,kezicsokolom!

reaper4
jófajta

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

svani
Adamis az Anna!(bocs)

svani
Lehet öreg vagyok,de halghass LGT-t(Adamias Anna szövegei),Kispál-t(Lovasi András)Tankcsapda-(')-t(Lukács László)!

hykao
Mihez képest? Ha valaki jobban szeretne magyarul játszani, annak annyira azért nem csodás ajánlat, fõleg, hogy se doboz, se DVD...vagy pl. annak fényében, hogy az orosz gyûjtõi kiadás is kb. ennyiért kapható... 😊

...persze ha valaki annyira türelmetlen, hogy képtelen várni, és mindenképp angolul akar játszani, nosza rajta! 😊
Mr Bishop
Steam-en most néztem, 36 dolcsiért vihetõ elõvételbe, az nagyjából 6200 Ft
gondolom egyebekkel együtt is 7000 alatt van. Sztem nem kérdés, akinek kell, annak ez most nem rossz ajánlat.

Intel Core 2 Duo E6550 @ 2,33GHz, NVidia GeForce 8800 GT, 2 GB RAM

Nem tudtam pontosan, te milyen fordításokat csináltál, csak azt, h alkalmanként te is foglalkozol ilyenekkel.

Nekem eddig egy ilyen projektem jelent meg.
Az volt a benyomásom, hogy néhány szinkronszínész szinte teljes egészében eltalálta, hogy én mit gondolok, és annak megfelelõen szólaltatta meg az adott szereplõt, azok többnyire jók is lettek. Aztán voltak, akik nem éreztek rá, azok kevésbé voltak jók, de tetszett az õ munkájuk is és semmiképp nem éreztem miattuk kevesebbnek a honosítást. Sõt! 😊

sziasztok!ha valaki játszik vele az szoljon mert én elakadtam egy olyan helyen hogy az erdöbe van egy tank de nem tudom mit kell csinálni megöltem mindegy lényt fogalmam nincsen mit kell csinálni ha valaki tud az segitsen legyenszives!elöre is köszi!
hykao
Nem csak, hogy láttam, de magam is csináltam már ilyet...(ezért tudom, hogy igazam van... 😛PP)

Szövegkönyv ide, szövegkönyv oda, de nem kérdéses, hogy a szerep jobban megformálható, ha van a szöveges anyag mellett "képi és hang anyag" is...
Mr Bishop
Ne érts félre !

Mr Bishop
Persze.
Nyilván nem fognak "fel a kezekkel " felszólítást sírva rebegni, ha profi színészek.

Sajnos neveket nem tudok.

A beleélésben nincs teljesen igazad. Nem tudom, láttál-e már ilyen szövegkönyvet (táblázatot). Lényegében ugyanazt csináljuk, mint egy szinkrondramaturg: egyrészt lefordítjuk a szöveget, illetve a szöveghez tartozó háttérinformációt (helyzet rövid leírása, hangsúly, miegymás).

Ha van tapasztalatuk, szerintem ennyi elég is nekik.

Mr Bishop
Én nem azt vontam kétségbe, ember, hogy egy játékot visszafoghatnak, hogy egy -két hibát még kijavítsanak rajta, ezt láthatod te is a hozzászólásomban.
Én csak a megjegyzésed miatt fejeztem ki õszinte csodálatomat, ohh
Griffidos...

hykao
Tudsz valamit arról, hogy kik voltak a szinkronszínészek?

Egyébként a játékszinkronizálás esetében a legnagyobb problémát abban látom, hogy a színész általában nem (tud) annyi háttéranyagot kapni, mint pl. egy film esetében (nem látja a szereplõket a szituációkat az eseményeket, nem ismeri annyira a karaktert stb.), így nem is tudja beleélni magát az adott szerepbe, nem tudja annyira megformálni a karakterét, mint egy film esetében...(vagy túlontúl megpróbálja beleérni, és az eredmény valamiféle fennhangú színházias túljátszás lesz...teljesen szituáció-idegen elõadásmódban...)
Eredetileg OROSZ!! Az angol is csak egy lokalizácó.

Én voltam az egyik fordító, láttam mind az eredeti orosz, mind az angol szövegeket.
Az orosz egy részét webfordítással átírtam angolra. Ha hiszitek, ha nem, voltak elég nagy különbségek az angol és az (eredeti) orosz között! Akkor most mi van? Melyikhez ragaszkodjunk?

Amit már többször leírtam: Vaszilij angolul Timmy lett, Grubanij pedig Blimmy. Ez most akkor az eredeti mondanivaló?

A tábortûznél ugyanúgy orosz lesz. Angol verzióban is orosz, magyarban is. Csak az, amit angolul mondanak, az lesz magyarra szinkronizálva.

Amúgy hatalmas projekt volt és rengeteg munka van benne. Remélem, tetszeni fog nektek is, és joggal lehetek rá büszke!

Törölt felhasználó
OFF

"Why So Serious !?" az eredeti felirattal is borzasztó volt. "Mi a baj fapofa?"

hykao
Szerintem filmnél hasznos a szinkron, játéknál viszont nem annyira lényeges, mert míg elõbbinél nem biztos, hogy mindenki el akarja baszni a vizuális élményt olvasgatással, addig utóbbi esetében általában van idõ olvasgatni és nézelõdni is, illetve a feladatok és egyéb szövegek általában bármikor elõhozhatóak, így autentikusabb eredeti szinkronhangokkal.

Egyébként ne feledjük, hogy pl. e játék esetében az angol hang szintén csak egy szinkronizálás eredménye...
(volt már szerencsém jónéhány orosz játék eredeti és angol szinkronhangjaihoz is...és hát szvsz kár volt erõltetni az angol hangokat...elég lett volna az eredeti hang + angol felirat megoldás, ráadásul olcsóbb és gyorsabb megoldás is...)
wedge31
Ezek a te szubjektiv filmes érveid / filmes példákal amiket nem itt kéne elmondannod mert itt a játékszinkronról volt szó / nincs mit átgondolnom mert nem a filmes szinkron a téma.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Prince23
Mondjuk Crysis és Stalker esetében tökéletesen megfelene a magyar felirat!
De egy Witcher, Mass effect tipusú játékokhoz kötelezõ lokalizálni! Utóbbi nem volt. A Witcher pedig sztem elég jóra sikerült, bár voltak "töréshangok", amik zavaróak voltak egy-egy felvonás végeztével, ami elhangzott Geralttól magyarul.