ASUS alaplap beépített memóriával
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem attol. Viszont ha kicserelik a chipkeszletet es felraknak egy olyat ami a cpu fsb-jenek a frekvenciajaval jar, tovabba leszamolnak a ras/cas rendszerrel, es teljes szelessegu cimzest hasznalnak, akkor akar felere is csokkenhet a kesleltetesi ido. (es tobb mint duplajara a vezetekek szama) Igy lehetne akar 1/1/1/1-es ramokat hasznalni es ehhez nem kell mas, csak az, hogy a ram ne a szabvany ddr feluleten csatlakozzon, hanem mondjuk nativ fsb-n, ami olyan lenne, mint a slot1-es PII-esek eseten a kulso L2 cache volt. Igy a teljes ram mehetne a cpu belso orajelenek akar a felevel is, 1-es kesleltetessel. (azaz gyakorlatilag L3 cache kent) Az egyetlen feltetel a cpu (amd) vagy a chipkeszlet (intel) memoriavezerlojenek kivaltasa.
De mint emlitettem, pcie-16 vagy pcie-32 eseten akar a grafikus memoria is eleg lenne a rendszerbe, a cpu is azt hasznalhatna. Ekkor egy nvidia kartya kaphatna mondjuk 512 bites memoriabuszt, amibol 384 lenne a gpu-e (64x6 csatorna) es 128 lenne a cpu-je (64x2 azaz dual channel). A pci-express busz kepes lenne kiszolgalni ezt, mondjuk ket 16 csatornas buszon keresztul. (pcie-32) Ilyen megoldast hasznal az xbox360 is es ilyet hasznalt annak idejen az amiga is.
LOL.
Hát persze. Attól a 10 mm-tõl.
Amúgy a memóriabusznak is van egy frekvenciája. Attól, hogy a drót rövidebb, a freki még ugyanaz.
Egyébként nem tudom észrevetted-e már, de az alaplap nyák tervezõk elég sokat számolgathatnak azon, hogy a memóriabusz minden egyes vezetéke egyforma hosszúságú legyen. Nem véletlenül vannak ott azok a csigavonalak.
A masik a teljesen integralt rendszer, de akkor miert nem tudnak kihozni egy olyan alaplapot, ahol a cpu is a ggdr3-as videoram-ot hasznalja, 384 bites rendszerbuszon keresztul? (hasonloan mint az xbox3-ban) Sot akkor mar a gpu-t es a cpu-t is egy tokba epithetnek, a memoriaval egyutt. (jelenleg csak a samsung gyart ilyen gepet es az risc-es, nem x86 kompatibilis)
Így néz ki a lap:

Gondolom én.
Egyébként szerintem abszolút jó ötlet.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
2 vagy 3 gépet javítottál eddig ?
Sorry, de manapság a brand ramoknál a meghibásodás 10 - 15 % legalább.. hihetetlenül szarokat tudnak csinálni... fõleg DDRI-bõl...
Szerencsére az újabb 800 és ami felette van DDRII-ramoknál már kicsit jobb az arány, bár ezekbõl nem adtam el még sokat...
Jah igen, számtechboltban vagyok üzletvezetõ.. :D lehet vitatkozni...
Sajnos nagyon sok ramot kellett garba visszavnnem az utóbbi 1 évben.. túl sokaat :(
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
És hosszútávon nem oxidálódik be az érintkezõ.. stb.
Szerintem praktikus lehet, de lassan tényleg ott tartunk, hogy a PCbõl konzol lesz, minden egybe van integrálva / építve, és az egymást követõ fejlesztések visszafelé nem kompatibilisek egymással.<#zavart2>#zavart2>
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
CPUknél kisebb, én idáig 2 Intel procival találkoztam ami rossz volt gyárilag.
AMD. Cyrix és testvérei régebben gyakrabban voltak rosszak.
Baromi ronda ez az új dizájn!
Ugyanis ez nem az a lap amelyet az ASUS közölt!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
MSI 4 ever
Aki annyira nem ért hozzá, hogy nem tudja legalább CPU-Z progival megnézni vagy az alaplap manualjában elolvasni milyen RAM kell a gépbe, az ne akarjon gépet összerakni.
hátnem az ilyet nemszabad támogatni,,, max pár h*lye vesz ebbõl a sz*rból te tuti bukás lesz a végee
ha a video kártyát nem nézzük ahol azért nagyon nagy szórás lehet, lassan ott vagyunk hogy konzol :)
(ajaj most jön aztán a flame) :D
Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.
200+1 lapból.
Ja, a szerk. nek:
miért a Delux-ról van kép?nem a "P5K3 Premium/WiFi-AP"-ról beszélünk?
P5K3 Premium/WiFi-AP:
P5K3 Premium/WiFi-AP
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
De, de mire lejár a garanciaidõ már nem is lehet kapni cserealkatrészt, mert technológiát váltottak.
Ha valaki játszani akar és nem elég a 2GB ram az ne vegyen ilyen alaplapot, aki meg stabil gépet akar a munkához, annak szerintem elég (mostmég :)
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
\"The voices are back... Excellent.\"
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360