108
-
AranyKéz #28 Akkor miért vagy itt, te büdös klah'grin ?!
-
Dömper Ármánd #27 "Ha én E.T. lennék, úgy elkerülném ezt a rohadt bolygót, mint egy lepratelepet:D"
Elkerüljük ;) -
roliika #26 Útálok mindenfajta egyházat, úgyhogy a szenteket inkább hagyjuk... -
babajaga #25 Nem gondolod hogy csak a levegőbe beszélsz? Lehetnek, az milyen kategória? -
babajaga #24 Ja ez olyan mikor két fazon konzervdobozban "hidegfúziót" hozott létre. -
xizor #23 Volt erről cikk, hogy valszeg azért nem találnak az hozzá értő emberek életet, mivel rosszul keresik :) Mármint mindenhol ezt a speciális felállást keresik ami ittvan.De a cikkben az is volt, hogy mást nemis nagyon tudunk keresni, amíg nem tudjok hogy néznek ki :) -
peterx #22 Jajj itt a mi kis szentfazekunk :DDD -
roliika #21 Persze mert sokan írnak és ez jót tesz a látogatottságnak...de nem is baj, inkább ilyen jellegű és számítástechnikai cikkeket olvasgatok, mint Blikk jellegű csekmeteket.
Szerintem vicces mennyire ragaszkodunk a szénhez, a vízhez, és a szent ereklye periódusos rendszerhez. Ennyi reővel azt is mondhatnánk, hogy ami nincs pl a függvénytáblában az tuti nem létezik. Pl biztos nem lehet műanyagot mágnesezni, mert nincs benne...pedig lehet.
Még mindíg nem bírtuk felfogni talán ,hogy amit látunk és képesek vagyunk felfogni, az a körülöttünk lévő világ cirka 6%-a. És ebből kiindulni, hogy mert mi ilyenek vagyunk mint amilyenek akkor nyilván más is ilyen...ostobaság.
Amíg nem vagyunk képesek magunkon túl teni és "felülről" vizsgálni az eseményeket, addig nem fogunk találni semmit, mert ragaszkodunk hagyományainkhoz.
A tudomány ma olyan, mint régen a tollfosztás. Sokan csinálták, van aki értette is mire jó, de kézről kézre terjedt, merőben új munkafolyamatot seholsem tartalmazott.
De hogy közlebbit mondjak...elektromosság. Évszázadokig nme tartották semmire pedig tudták hogy van, és a súrlódásos generáláson kívül nem tudták létrehozni sem /kivéve Egyiptom: alkáli elemek/, mert egyszerűen azt ismételgették, hogy hogyan nem lehet forgó mozgással előállítani, és csak igen hosszú idő múlva jöttek rá hogy az elv az jó csak az elrendezés volt a rossz, mert a már bevett szokásokat ismételgették /a drótozással keresztirányban mozgatták a mágnest/.
Ma is kb itt tartunk. -
#20 jaja.. és ő majd elvis innen minket.. -
feamatar #19 yah;sztem az idegenek Elvis visszatéréséhez készítik elő a talajt
XDXDXDXD -
cateran #18 Hahh,aki azt mondja, hogy nem lehetnek másféle elemek(olyanok,amiket még nem ismerünk) messze innen, az téved, hiszen babajaga megmondta a tutit..:D Nem is értem mi a francnak pöcsölnek holmi világűrkutatással, ahelyett, hogy őt megkérdeznék:D És természetesen a föld a világegyetem közepe, "értelmes" élet csak itt alakulhatott ki, sehol máshol...(Ha én E.T. lennék, úgy elkerülném ezt a rohadt bolygót, mint egy lepratelepet:D) -
#17 mostanában nagyon felkapott ez a "földkívüliélet" az sg-n:D -
duke #16 "folyamatosan fedeznek fel új elemeket... amikor"
Igen de azok csak laboratoriumi korulmenyek kozott leteznek milliomod masodpercekig.Gondolom akar 200-as rendszamu atomot is letre lehetne hozni de gyakorlatban semmire sem lenne jo.Eletet csak stabil elemekbol lehet epiteni es ezekbol ugy nezki csak 93 van.Persze szerintem ennek 93-nak olyan szamu kombinacioja lehetseges,hogy szinte kizart hogy ne lehesen beloluk osszeallitani valami alapvetoen mas elet tipust mint a mienk. -
petruszvaldesz #15 babajaga:
üsd már fel a függvénytáblázatodat... nemtudom minek kell mindig belekötni mindenbe!! mivagyte bölcsész?? ügyvéd?? -
#14 "már megint a rohadt szilícium"...
The Cylons were created by Man.
They Evolved.
They Rebelled.
There are many copies.
And they have a Plan.
-
babajaga #13 Folyamatosan fedeznek fel? -
petruszvaldesz #12 huh erről mennyit vitatkoztunk anno :) !!! amugy ha feltünt volna babajaga folyamatosan fedeznek fel új elemeket... amikor mengyelejev megalkotta a periódusos rendszert akkor még az F csoport elemei közül nemis ismertek 1et se,,, -
#11 Jártál már ott? -
babajaga #10 Nem valószínű. A világegyetemben nem igen vannak távolabb más anyagok -
magyarszurke #9 nem kell basztatni a cikkírót,nem ő találja ki az egészet,csak összegíűjtötte az eddigi kutatásokat és leírta,hogy legyen min hajbakapnunk:)
persze ha másképp vn sry -
#8 Na ja, csak épp a periódusos rendszer elemeit 1 és kb110 közötti részét ismerjük.
Viszont a nehéz elemek már roppant bomlékonyak, nem valószínű hogy a természetben stabilan új elemek előfordulnak. -
#7 Lehet léteznek olyan anyagok amiket mi nem ismerünk mert a Földön és a környező bolygókon nem találhatók meg. -
kernerster #6 Na jó azér az egy kicsit sánta ötlet hogy kénsav azt már nem is kell víz....Kedves Cikkíró, Ön mit gondol? Miben úsznak a kénsav ionjai?
Más. A víz azért is kell mert amfoter. Persze, a jelenlegi tudásunk alapján lehetséges víz nélkül az élet. De. Sokkal kisebb a lehetősége, pontosan azért mert amfoter, így savas és lugos közeget is tud biztosítani. Verhetetlen. Hogy a többi tulajdonságáról már ne is szóljak.
Szilícium.
1.A szilícium MINDIG oxigénhez kötődik a természetben, máshoz soha nem fog.(homok)
2.3 vegyértéke van, és ezek különböző értékűek. Míg a szén esetében 4 vegyérték a jellemző, ráadásul ezek azonos értékűek, így lényegében mindegy hogy melyik elektronja kötött.Bár a szilíciumnál is, hisz csak oxigénhez kötődik.
90 A nyomáson olyan sűrű lenne az oxigén, hogy mérgezővé válna.Búvárok tudják, akik merültek 100m-nél lejjebb, vagy oktatást kaptak.
Madness -
#5 Amugy mi van, ha egy másik bolygón az életnek köze nincsen azokhoz az anyagokhoz, amik nálunk vannak?
Lehet, hogy az "élet" náluk láthatatlan anyaghalmazokbol áll, aztán rég itt vannak köztünk. Mi van, ha "él" az egérpadom? Annak se kell oxigén, meg szén vaze! Sött, tuti, mer egy idö után kunkorodik. -
AranyKéz #4 már megint a rohadt szilícium
http://en.wikipedia.org/wiki/Silicium#Silicon-based_life
<< Silicon's inability to readily form long silane chains, multiple bonds, and rings severely limits the diversity of compounds that can be synthesized from it. Under known conditions, silicon chemistry simply cannot begin to approach the diversity of organic chemistry, a crucial factor in carbon's role in biology. >>
-
Su0my #3 "ha feltornásszuk a nyomást 90 atmoszféráig, ami a Neptunuszon vagy a Vénuszon tapasztalható, a CO2 egy kvázi-folyadék állapotba zuhan, amit a kémikusok szuperkritikusnak neveznek. Ha ezt a szuperkritikus CO2-t egy edénybe helyezzük, akkor ugyanolyan nehéznek tűnik mint a víz, ha viszont belevetnénk magunkat egy ilyennel telített medencébe, akkor olyan érzésünk lenne mintha a levegőben úsznánk, mivel molekulái nem kötődnek olyan szorosan egymáshoz, mint a legtöbb folyadéké"
90 atm nyomáson biztos úgy érezném, mintha a levegőben úszkálnék :DD -
Su0my #2 "A víz nem minden tulajdonsága egyedi..."
Ez közhelyszerű.
Ami miatt azonban igenis fontos volt az Élet kialakulásában az, hogy ~4 Celsius fokon éri el a legkisebb térfogatot, onnantól alacsonyabb/magasabb hőmérsékleten is tágul->többek közt emiatt is lehetséges az, hogy ha a nagy víztömegek teteje be is fagy, alatta még "vígan lubickolhatnak" élőlények, tehát nem hal ki az első tél után az élővilág. -
Su0my #1 "Évtizedek óta lebeg a levegőben azon eshetőség, hogy valahol a világegyetemben létezik egy olyan különös életforma..."
Hát én nem tudom, de szerintem az eshetősége 1 milliárd évvel is megvolt, nem mi találtuk ki a földön kívüli életet (na jó, az UFO magazin 1 kicsit:) )