255
eltűnik a régi haveri társaság, elfogynak az összejövetelek, beköszönt a magány
-
:) -
:dddDDDDDDDDDDD -
serdülőkorral jár -.- -
Miről lehet felismerni az emot?
Egyik szeme sír, a másik haj
-
homeless #51 "<Quel> "A geek olyan ember, aki egy jó poén hallatán nevetés helyett komoly arccal azt mondja: lol."
<Quel> LOL! :D
<_potato_> :D
<_potato_> lol
<_potato_> vagyis izé...
<_potato_> :Ö"
:D -
ezért használom a lolzor kifejezést élőszóban -
A legdúrvább az amikor nevetés helyett kimondja: "LOL bazze"
Na ettől fel tudok fordulni... -
köszönhetően annak, hogy a szülők ugyanúgy mint 20 évvel ezelőtt a TV-t most a számítógépet használják babysintérnek... -
-
Korábban a könvmolyokra mondták ugyanezt... Mindig voltak, vannak és lesznek befelé forduló emberek akik nem fejezik ki a gondolataikat mások felé így elszigetelve érzik magukat. egyetlen megoldás van rá., ki kell menni az utcára, szerezni kell egy barátnőt és élni az életed.
Mostanában ez általában egyetemistáknál szokott előjönni hisz dolgozó ember találkozik munkatársakkal vásárol egyedül él kommunikál másokkal akaratlanul is hatások érik.
Azok akik otthon ülnek anyu csinálja a kaját apu adja a pénzt a dolgaira na azok szokták úgy érezni, hogy "jajj de szar egyedül vagyok meg akarok halni" aztán hibáztatnak másokat... menj ki a napra meg a strandra és kommunikálj másokkal ne a gép előtt görnyedj. -
Nem baj, hogy játszik - én anno műanyag traktort tologattam a homokbányából apám által udvarba utánfutóról billentett homokban -, de ne ez határozza meg a jellemét!
Mert a gügye, idióta tiniből nem lesz okosabb felnőtt, és végül okosabb miniszterelnök se... aki majd nem "böszmézni" fog a médiában, hanem majd lézerkardokat, meg monsztákat emleget, ne adj isten majd "bazzer"-ozik... mert tinikorában [értsd: 10-16 éves kor] ezt szokta meg... boáááá!! -
ők választottak a pina és a klaviatúra között -
ezt ismerem. osztálytársaim így beszélnek. és cask erről. lámák! a lineage2 az életük. osztálytársnál volt buli és hát hivta az osztály az egyik azér nem jött mert játszott. ez annyira idegesítő!! sok fanatikus hülye! és amikor szólunk h ne erreől beszéljenek akkor meg hülyének néznek és mondják tovább -
kihagytad a kocsmát... -
amikor megjelent a wow, volt, hogy mikor felhívtak délután 5 kor, akkor eszméltem rá, hogy jah, enni is kéne, de amúgy nem olyan nehéz "visszatérni" to da real life, este lődd ki a gépet, és inkább menj el bulizni (akár a régi haverokkal, nem tudom hány éves vagy, milyen messze van az egyetem/gimi). nyáron annyira ritkán töltöm itthon egyedül az estéimet, hogy akkor masszívan játszom, mert nincs időm rá. ha pesti vagy akkor egy csomó jó szórakozóhely van, vagy kezdj el vmi hobbyt (vmi számítógéptől menteset), ismerősöket ott is lehet szerezni. ha összeszedsz egy barátnőt az aztán elveszi az idődet, nem fogod magányosnak érezni magad-.- -
énis sokat ülök gép előtt, de áltlában csak netezek és filmet nézek, játszanie elég ritkán szoktam vagy 3 játékvan amit nyomok onlinéba de azokat se sűrűn de eza net annyira letudja rgasztani az embert a géphez, haverjaim megvannak ugyan, de azért kurva soxor elbaszom netezéseel az időt és kb 9-kor jut szembe hogy a fenébe ma se mentem el egy jót focizni a haverokal mert az álítlában minden délután szoiktunk, nekem mikor nem volt netem alig ültem gép előtt avgy 2 olyan játék volt ami le tudott kötni akkor mindne délután fociztam, de ez azóta mióta van net elég soxor kimarad, de azért egy héten kb 3-4* azért ígyis eljárok focizni,meg dumálok haverokal... -
érfelvágás, világfájdalom, depikendő... -
homeless #38 Az emósok nem magyányosak, csak ők hiszik azt. Kb annyi bajuk van mint a többi tizenévesnek, meg mint az 50 évvel ezelőtti tizenéveseknek, csak ők azt hiszik, hogy mekkora különlegesek és csak őket szopatja az élet. Ezt a tinédzserkori "depressziót" használja ki ez az egész emo hullám meg a zenekarok. Az internet csak rátesz egy lapáttal, mert így az egész világgal meg tudják oszatni hatalmas fájdalmukat. Amúgy az emo zenekarok sokkal szánalmasabbak mint a fiatal emok, mert az hagyján, hogy tizenévesek így gondolkodnak, de egy 25-26 évesnek már nem kéne. -
stream man #37 nah ja az emo a leg elb*szotabb szubkultura -
Akiket én kifejezetten nem bírok...
-
stream man #35 magányrol az emosokat kell faggatni xD -
Sajnos, igazad van - a mai kisgeneráció beleszületik ebbe az agyatlanságba és maga is agyatlan lesz. Másról sem tudnak beszélni, mint az
"én obszidián kardom basszus plusz tizenkettes, a te vaskardodat úgy szétalázza, mint állat"... meg
"jajj, a múltkor olyan főmonsztával álltam szembe, hogy remegett a mausz a kezembe, bazzer..."
[dialógus-részlet meg-nem-nevezett dilinyós középiskolás korúaktól, Pécs, reggeli tömegközlekedés] -
homeless #33 Ez nem általánosítás hanem így van. Én szerencsére kicsivel hamarabb születtem, mielőtt elkezdődött ez. Már 18 voltam mikor elkezdődött ez az egész mmorpg láz. De aki a gép előtt nő fel(mint a mai gyerekek) annak nehéz lesz elszakadbni tőle még egy buli erejéig is. -
ez is igaz!
MEg a másik hátránya: AZ agresszivitás.
Én is üvöltöztem a "virtuális barátaimmal", meg ha lelőttek vagy beszart valami néha felkpatam a vizet, meg visszaszóltam anyámnak is csúnyán..
-
Mindehhez csak akarat kell - ha az nincs, akkor hiába nem neten tölti az idejét, helyette akkor TV-t fog nézni, vagy DVD-filmeket... mert kimenni, szembesülni azzal, hogy elszaladt mellette az élet, nem akar és nem is tud majd...
De, ha van benne akarat - akkor mindenre sé minderre képes lesz! -
Vlala így igaz 
-
Régen énis nagyon sokat játszottam online, főleg a káll of trutymó 2-vel.
Amióta nem nagyon játszok vele, meg úgy egyáltalán online, azóta lemegyek minden nap velük hülyülni.
Szerintem még most állítsd ezt meg..később már nehéz lesz.
Unokatestvérem gépfüggő...életemben szinte 3 szót váltottam vele, mert mindig a szobájában kuksolt és nyomta a különböző játékokat...
Tanács: Csökkented a netezést(onlyine játékok főleg), vagy törlöd a játékot. -
Vlala #28 Annyi azért tényleg van, hogy a mai gyermek / serdülő a téri foci és bicajozás helyett inkább az MMORPG-ket választja, bár ez kissé általánosítás.
Az internetes játéknak éppen az a hátránya, hogy az ember (illetve a gamer) a billentyűzetet püföli ahelyett, hogy barátokat keresne. -
Mirk #27 nekem is eltűnt a régi haveri társaságom, akikkel sok éven át együtt buliztam, meg szórakoztam szinte minden nap, aztán egyszer csak eltűnt ez is ahogy előbb utóbb minden el fog tűnni az életben. törődj bele és keress magadnak új társaságot szerintem.
szerintem a számítógépre nem lehet ezt az egészet fogni. nekem reggeltől estig megy a gép mégis minden héten megyek strandra legalább kétszer, minden héten megyek bulizni a haverokkal és arra is van időm hogy a családommal is foglalkozzak azért.
ugyan nem a wowval játszom de egy ahhoz hasonló virtuális világban töltöm én is általában a szabadidőm nagy részét mégis tudok élni.
ha meg úgy gondolod nem vagy képes új barátokat szerezni akkor keress vmi egyedüli szórakozást magadnak, pl biciklizz vagy mittomén, az 5km-es emelkedőn felfelé tekerve kisebb gondod is nagyobb lesz annál hogy éppen milyen magányos vagy:)) -
homeless #26 Ennek semmi köze az internethez! Faterom se jár össze a középiskolás haverjaival, és valószínüleg én se fogok. 2 éve végeztem és se ők nem keresnek engem se én nem keresem őket, pedig volt pár jó arc az osztályba akikkel jókat lehetett inni. Mondjuk én azért nem keresem őket mert van kivel buliznom.
A wow meg tényleg addiktív, de két fajta wow-os van. Az egyik már alapból magányos azért kezd el játszani, a másik meg eljár szórakozni, vannak barátai/barátnője, csak szórakozásból játszik. Az utóbbi általában nem változik meg nagyon és mindig csak a szórakozásért fog játszani, az első meg betegre gépezi magát. Én pl lineage-eztem, de semmit nem változtatott az életemen. -
haxoror #25 Ott az öregkori elmagányosodás amikor kihalnak az ismerősök és ahhoz az internetnek semmi köze, az ember mindig "elveszít" isemrősöket és barátokat, a baj akkor kezdődik ha nem szerez helyettük újakat.
Fiatalon főleg amikor iskolába jár az ember még ez nem gond mert ha akarja ha nem egy csomó új emberrel találkozik akikkel rengeteg közös vonásuk is van, később már nem ilyen könnyű beleszaladni új ismeretségekbe. -
haxoror #24 Az teljesen normális dolog hogy a régi fiatalkori haveri/baráti társaság felbomlik, mindenki másfelé tanul (vagy nem tanul) tovább, elkültözik, családot alapít, megváltozik az érdeklődési köre stb
Persze egy-két barát megmarad a fiatalabb korból is de ahogy vki "felnő" és dolgozó/családos ember lesz akkor új embereket ismer meg, új kapcsolatai lesznek, ez így jó. -
mod #23 Már megbocsáss, de hogy lenne természetes folyamat? Amit Haszprus leír az első kommentben, az igenis a számítógép műve. Mivel nem élő személy, vagy személyek felé kommunikál az illető, hanem egy dobozhoz, így a kommunikáció - ha lehet ezt annak nevezni -, eléggé egyoldalúvá válik. Az igazi kapcsolatteremtés csakis ember-ember között jöhet létre, és az már régen rossz, ha azt mondjuk, hogy: "miről beszélek, hát itt van a fórum, a chat, ezek nem kommunikációról szólnak?" Ez önmagunk becsapása, hisz mindenki álneveken lép be, fedőnevek alatt, így egy virtuális közösség (fórumozói közösség, ha lehet ezt annak hívni) alakul ki, ami még jobban elidegeníti az embert a valós, szemtől-szembeni kommunikációtól.
Nade nem a fórumozás, chatelés ellen beszélek most, csupán arra akarok rávilágítani, hogy a túlzott monitor előtt ülés, és a virtuális világgal való kommunikáció az embert elég rendesen el tudja szakítani a külvilágtól, hogy már (ahogy olvassuk az első kommentben) közeli társasága, barátok is eltűntek mellőle.
Egy elidegenülésről beszélek, ami szerény véleményem szerint az internet betörése előtt nem volt jelen.
-
Vlala #22 Na igen, a túlzott "kockulás" (túl sok idő a monitor előtt) egész rendesen haza tudja vágni a közösségi életet.
De azért ne hidd, hogy senkire sem számíthatsz. Csak menj ki az utcára, és kezdj el beszélgetni valakivel, ha nincsenek régi barátok, majd lesznek újak. Fel a fejjel! -
Aspyrin #21 Én nem neveztem őket tudósoknak. Filozófusok. Részben igazad van, valóban nem teljesen igaz a mai korra vetített képe a száz évvel ezelőttinek, de a probléma gyökere onnan származik.
Csak útmutatóként szolgál, ha beleolvasgat a gondolataikba. Természetesen azóta sok víz lefolyt már a Dunán ugye, és rengeteget változott a filozófia. Ha érdekli az irányzat folytathatja Marxxal, majd a neopozitivistákkal, de ez már nem rajtam múlik. -
Valamit elfelejtesz: az általad - amúgy nem helyesen - említett "tudósok" a saját korukról írtak, a mai korra messze nem húzható az elméletük, lévén, hogy az eltelt pár száz évben történtek olyan gondolkodás- és életvitelt módosító dolgok, melyek szükségtelenné tették azokat a szokásokat, amik akkoriban éppenséggel a "társadalmiasság" alapkövetelményei voltak - példának okáért a bálok rendezése...
-
Hát szerintem, a World of WarCraft nem ér annyit, hogy órákig üljek a gépe előtt miatta...
Eleve akaratgyenge ember kell legyen az, aki arra képes, hogy naponta órákhosszat - ne adj' isten: napokat - töltsön abban a mesterséges világban [lásd lejjebb a nem-fürdő kollégát említették]!
Aki akaratgyenge, az persze, hogy a könnyebb megoldást választja: a net és a PC, a chat és a rejszolás - tisztelet a kivételnek!
Inkább "power" gomb, és húzz ki a természetbe, amíg van min, mert ha sokat ülsz a gép előtt, akkor szép lassan elsorvad a lábad! Na, akkor joggal rinyálhatsz, hogy magányos vagy...
-
Aspyrin #18 Sajnos így van, ahogy te is említetted ez a moden kor betegsége.
Ezt a problémát már a XX-ik században felismerték filozófusok, az egzisztencializmus filozófiája többek között erről is szól.
Ha érdekelnek a mély gondolatok javaslom Heidgger, Sartre gondolatainak tanulmányozását. -
ez nem a modern kor betegsége, hanem a modern kor hulyesege szerintem:
elhiteted magaddal hogy nincs senki akihez fordulhatnal meg nincsenek barataid meg ilyenek, holott kurvara csak rajtad mulik hogy mikor fváltoztatsz rajta.
Amikor enis lattam magamon hogy esetleg kevesebbet jarok el itthonrol jatek meg net meg ilyenek miatt, akkor fogtam telefonaltam 2 -t, felkerestem regi gimnaziumi ismerosoket akikkel anno eljartunk bulizni. Ők is látták hogy változtatni akarok az eletvitelemen stb és segitettek is benne.
Kb ennyi. nem nagy ordongosseg visszatalálni a real life ba...
[btw wowozok is de ezt sem látom hátráltató tényezőnek] :D -
Ez egy természetes folyamat és kukkra semmi köze az internethez, vagy az informatika fejlődéséhez. Az intrenet/infótechnika csak pótcselekvés, ami látszólag elviselhetőbbé teszi a nagy büdös valóságot, mert nem kell már kocsmába sem járni, ha magányosnak érzed magad.
Az emberek felnőnek, családjuk lesz, összemarakodnak, avagy csak simán eltávolodnak egymástól és aztán már csak egy távoli emlék a "banda". Aki emiatt siránkozik, az álomvilágban él. Ha magányosnak érzed magad, csináld meg a saját családodat TE is és vissza fogod sírni az egyedüllétet...