Transformers - Irány a mozi, különben lelõjük a kutyádat!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez olyan, mintha a sört a hab miatt innánk.van benne, de nem ez a lényege <#beka2>#beka2>
\"Nothing happens unless first a dream…”
kinek mik az igényei. ha színészi játékot akarok, akkor beülök egy filmre. ez alapvetés, hogy minden filmben legyen színészi játék. itt volt.
mi a francot várt az, akinem nem jött be???
ha színészi játékot akarok, beülök 1 de niro v. nicholson filmre, ha meg bazi robotokat, akkor megnézem a transformerst.
nehogy má elkezdjünk azon filozofálni, hogy miért 1 méteres a fénykard, miért nem 90 vagy 110 centis...
\"Nothing happens unless first a dream…”
Ui:Valaki meg tudná mondani, hogy a filmben Barricade, a rendõrautó hová tûnt a végén? Nekem ez csak 2.-ára tûnt fel. Amikor Bonecrusher(Csonttörõ) átalakul és elkezdenek harcolni Optimussal, akkor ott még mutatják Barricade-ot, de a végsõ nagy utcai csatában én már nem láttam. Meglépett volna, vagy én vagyok a vaksi?
vagy pedig csak rajongók, akik nagyot csalódtak a filmben. mert csak látványos volt és hangos és az nem mindenkinek elég.
én spec még a nekem nem tetszõ filmeknél is értem, hogy miért siker - ennél meg pláne, hiszen a sikert a nézõk okozzák. te is megnézted. bementél, fizettél. az, hogy nem tetszik, már mindegy.
de nem is emiatt írtam, hanem, hogy iszonyat szerencsés ember lehetsz, eszméletlenül jól választasz filmeket, hiszen ha a 3/10-nél rosszabb filmet még soha sem láttál, akkor boldog életed lehet. vagy csak évi 2 filmet nézel. (az idei hollywoodi termés harmada szerintem örülne, ha elérné a 3/10-et:)
hát, igen. sajnos akkor többe került volna. így nagy részt robotrészleteket mutattak a teljes alakkok helyett és a rángatásnak hála nem kellett kidolgozni mindent CGI.
de végülis a többségnek ez jött be, a 10/10-eket látva, így ha többet mutatnak és nem kapkodnak, az a max pontszámból ítélve csak rosszabb lehetett volna.
És remélem második rész is lesz. :)
Ezalatt azt értem, hogy irtó gyorsan mozognak a dolgok, egyszerûen nincs idõd megfigyelni a részleteket. Egyszerûen én szeretném kivesézni, hogy részletesen hogy néz ki az a robot, vagy hogyan alakul át, de amikor mindez 0,5mp alatt megy végbe, ezt nem tudom megtenni.
\"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!\"
Várom a folytatást.
\"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!\"
Az elõbbi hozzászólók miatt írtam olyan szép hosszú szöveget a véleményemrõl. Mert bizony volt olyan aki a mûfaján parádézott. Meg ilyenek...
Mert tudod volt szó a sci-fi mûfajáról, és a SW-rõl, stb. de neked errõl fogalmad nincs szerintem.
De azért röviden elmagyarázom. A sci-fi mûfaját az egyik hozzászóló úgy deffiniálta, mintha ennek a mûfajnak a valós technológiára épülõ kütyüket kéne bemutatnia. És felhozta az SW-t. (tudom én is hogy réges régen egy távoli galaxisban) És szerintem ha már ilyenekbe belekötünk hogy mitõl világít a fénykard stb, akkor nagyobb kérdés hogy mi az a midiklorián.
És próbáltam kicsit humorizálni de neked az sem jött le. azzal a bizonyos "a világ egyik legnagyobb kérdése" résszel.
ez lenne a világ egyik legnagyobb kérdése??? aha...
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
Életemben nem volt soha egy film sem, amit egy héten belül kétszer is megnéztem moziban. A Transformers az elsõ.
És szerintem a harmadik újranézésre sem kell sokat várnia, mivel egyetlen percét sem unom.
10/10
Agyatlan tini film a szemelygepjarmuvek kultikus imadatarol.
De végülis mivel a játék legalább egy héttel elõbb jelent meg.
Számítógépes játék adaptáció is lehet. :)
Pl. Doom, Kaptár, Lara Craft. Stb. :)
Nagyon nem fantasy, és mégjobban nem sci-fi.
Jah és nem tudom melyik hozzászólásban olvastam, de reagálok rá. :)
A sci-fi az tudományos fantasztikus film, nem tudományos-fantáziafilm. :)
Jah és a sci-finek pedig nem kell ragaszkodnia az unalmas, és erõsen korlátolt, valós fizikai törvényszerûségekhez. Nem tudom miért kéne mondjuk arról tudnunk hogy a Star Wars-ban mitõl lebegtek a verdák, és mitõl mûködött a lézerkard.
Mert ennyierõvel biológiai szempontból is vizsgálhatnánk és feltehetnénk a világ egyik legnagyobb kérdéséet. :) Mi a fene az a midiklorián? :)
Azért film, mert kitalált történet, és minél inkább kitalált annyival változik a mûfaj. Krimi, Dráma, Vígjáték, Sci-fi, Fantasy, Képregény-adaptáció, STB.
Aki olyan kütyüket szeretne látni, amik a jövõben valószínüleg lesznek és már fejlesztik õket de még nincsenek készen, vagy elméleteket akarnak hallani, amiknek az alapja tudományosan igazolt, azok számára is van mûfaj, úgy hívják hogy dokumentumfilm. Nézze a Spektrumot, a National-t, és egyéb hasonló adókat. :)
A mozi az nem az egyetem vetítõterme. :) Nem kell kézpénznek venni amit lát az ember. :) Nem is azért járunk moziba. :)
Jó volt, ez a lényeg. Haverom is fákkolt, hogy csak 5-5 robot volt benne. Nerm t'om mi a baj, mivel úgy tudom, hogy az elsõ pár füzetben sem vonultatták fel a több 100 robotot egyszerre. Meg, hogy Megatron ágyú volt a rajzfilmekben, itt meg nem.....csak azt nem vették észre, hogy ágyúvá is változott egy pillanatra, amíg 3x belelõtt Prime-ba, mikor harcoltak...
Aki pedig azért puffog, mert a filmben Megatronnak nem görbe volt a sisakrostélya, hanem egyenes, az menjen vissza mûanyag robotokat tologatni, meg képregényt lapozgatni. Tanuljatok már meg örülni baz'...
Én is nagy rajongó voltam anno, rengeteg képregényem volt, de aki ettõl a filmtõl a tökéletes adaptációt várta, az valószínûleg tényleg mûanyag robotokat tologat otthon...
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Mondta "winnie" is hogy ez nem adaptáció mert egy játékcsaládról van szó. Azoknak pedig kábé annyi lehetett a sztorijuk hogy vannak jók meg rosszak aztán fight. A nagy sikerre való tekintettel lett a rajzfilm/comic is. (Mondom úgy hogy fogalmam sincs melyik volt elõször. :P) Ha így vesszük akkor egy kellemes történetet kaptunk hozzá.
Jó érzéssel jöttem ki a filmrõl, hogy a a 3 trilógiazáró kiseb csalódásai után végre valami amit nem toltak el. Aztán meg olvasom a fórumot...
De az emberek nagyon könnyen befolyásolható lények, azt gondolják, amit a közösség akarja hogy gondoljon. Természetesen nagyrészt így vagyok ezzel én is. Elõítéleteim lesznek azzal szemben amit a fórumon lehúznak. Épp ezért megfogadtam, szakmabeli kritikát olvasok egy film megnézése elött, de fórumot csak a film után. Így teljes mértékben a saját véleményem lesz, a saját véleményem. Nem tudom miért írtam le ide ezt, mert ennek már vajmi köze van a témához... :P
(És még mindig tiszteletben tartom a véleményét, annak akinek nem teccik:])
Science Fiction = Tudományos Fantasztikus (film)
Fantasy = Fantasztikus (film)
Szerintem, így már szépen érzékelhetõ a különbség.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Emellett, ha figyeltél, az áldozataikat begubózzák, és az arcmászóknak kínálják fel õket, a saját egyedfejlõdésük pedig olyan, mint a rovaroké, akiknek szintúgy nincs - annyi - élelemre szükségük a teljes páncélváltáshoz!
Hogy értsd: a hernyólárva is a SAJÁT gubóburkát emészti meg belülrõl, és így fejlõdik szép lepkévé idõvel.
Az Alien 4-ben pedig Ripley a kezébe is fog egy levedlett Alien-páncélt...
Capishi?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Sõt képzeld a Porche szalon üvegén tükrözõdik a kocsi amirõl felvették a jelenetet; meg a Barricade-ben lévõ hologram figura is megmozdul kicsit, amikor becsukja az ajtót. Hamár a hibákat keressük. És? Szórakoztató, überlátványos MOZI(!) film, amire megéri kicsengetni a jegy árát. Lehet nem az a Transformeres, amit a képregéynben és a rajzfilmben megszoktunk és megszerettünk. Igen ez nem az. De az nem is lett volna eladható mamár. Sajnos:( Hamár ilyenekbe belekötnek, akkor elképzelem mi lett volna, ha a G1-es formákat teszik a filmbe...A Gyürûk Urában meg túl nagyot ugranak az orkok:P
És még a rajongók is kapnak kicsit (utalások, Peter Cullen).
Gamer for Life
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
A film irtóra teccett, pedig nem szeretem a mostani hálivúdi filmeket.
Nem ismerem sem a képregény, sem a rajzfilm változatot így nem vártam semmit a filmtõl. De amint a cikkíró is megírta: tinifilm.
De hála az égnek vannak nekünk ilyen "ami amcsi az szar" meg "minden filmet lefikázok" emberkék, akik mindig mindent jobban tudnak másoknál. Srácok, nem csak azzal lehet kitûnni hogy mindent lehúztok. A rajongás és épp olyan jó dolog (persze hogy jobb:]). Én tudomásul veszem hogy nektek nem teccett. Nem is akarom rátok erõltetni a véleményem, de kérlek ti se tegyétek ezt.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Mi lett a zseni csajjal meg az idegesítõ fekával? Kivágták õket?
Volt benne pár látványos rész, (messze nem a legjobb) de a iszonyatosan bárgyú, szájbarágós, monológizálós, jópofizós, 0 értlmi szinvonalat megcélzó történet teljesen tönkretette.
Ugyan az a helyzet mint a spiderman3-al...
Csak a pénzrõl szól az egész. Egy kicsit is értelmes történetet nem lehet eladni, mert nem érti meg az amerikai átlagember. Ez van, szomorú.<#szomoru1>#szomoru1>
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
Nem vok Transformers rajongó, egyetlen ilyen emlékem egy c64-s játék az õskorszakból amit nagyon imádtam. Lehet pont ezért tetszett a film mert nem vártam tõle megváltást?
Ha a valóság elõl álomvilágba menekülsz, ne csodálkozz, ha csalódás ér, amikor a valóságra ébredsz.
Nem vagyok nagy Transformers fan, sose gyüjtöttem képregényeket, de engem ez a film rohadtul megfogott, sajátosan probálja megértetni magát a film... Nagyon jó akció jelenetekkel. Nyitott szájjal néztem az egészet, nálam ez a film most a bestof, 300-nál is jobb...
Ha olyan filmet akarok ami elgondolkodtatt, vagy épp izgalmas Thriller, akkor megnézek egy Borune-t.
A tudományos dologra meg annyi a válaszol, hogy ez egy másik világ, az hogy mitörtént ezek elött, azt csak egy képregény olvasó tudhatja...
Nekem tetszett... Összeségébe 10/10 Látványilag, Történet 8/10
Mindíg is csíptam az önkritikádat;)))
Le mertem volna fogadni, hogy neked bejönnek az ilyen agyatlan, nagy látványos dolgok.
Pöttyös laszti meg van még?
Megfogalmazom a véleményemet felnõtt embernek is érthetõ módon: szakmailag/tudományosan tökéletesen helytálló lõdözõs film is lehet érdekes, látványos és szórakoztató.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De engem mint mûszaki embert marhára érdekelnek ezek a dolgok. És hiszek a SciFi-nek abban a szerepében, hogy tudományos/technikai cuccosokat mutasson be. Egyrészt vagy a tudósaokat/mérnököket is gondolkodtassa el, hogy XY jelenség, hogy a f,szba lehetséges? Pl a 30-as 40-es években tele volt a scifi atombombával, aztán valahogy meg is csinálták. Másrészt megvalósítható technikai eszközt mutasson használat közben, hogy a vásárló rászocializálódjon és ezzel a vállakozó számára reális keresletet teremtsen (pl Alfaholdbázis/Startrek mobiltelcsije.)
Aza gáz, hogy az átlag amcsi agyatlan lõdözés nem alkalmas igazán ezekre a feladatokra. Ezért a Scifi már évtizedek óta csak szenved halivúd karmaiban.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Transformers RLZ!:-)
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Fikció / Fantasztikus
sztem egész szép különbséget tettem a két angol szó között magyar nyelven, hmmm?
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...