153
  • skodatuning
    #153
    volt, persze, de ebben a filmben nem ez volt a lényeg.
    ez olyan, mintha a sört a hab miatt innánk.van benne, de nem ez a lényege
  • winnie
    #152
    "ha színészi játékot akarok, beülök 1 de niro v. nicholson filmre, "

    kinek mik az igényei. ha színészi játékot akarok, akkor beülök egy filmre. ez alapvetés, hogy minden filmben legyen színészi játék. itt volt.
  • skodatuning
    #151
    dzsízaszkrájszt...most komolyan, van itt olyan ember, aki azért ült be a moziba, hogy megértse, hogyan működnek az űrből jött robotok???
    mi a francot várt az, akinem nem jött be???
    ha színészi játékot akarok, beülök 1 de niro v. nicholson filmre, ha meg bazi robotokat, akkor megnézem a transformerst.
    nehogy má elkezdjünk azon filozofálni, hogy miért 1 méteres a fénykard, miért nem 90 vagy 110 centis...
  • balo88
    #150
    Nekem nagyon tetszett a film...sőt, még annál is jobban! Számomra eddig ez a film 2007 év filmje, de sztem az is marad. Mondjuk én nem néztem a rajzfilmet, nem olvastam a képeregényt, ez valahogy kimaradt az életemből, úgyhogy nem tudom, hogy mennyiben tértek el az eredeti sorozattól, de ettől függetlenül nekem nagyon bejött a film. Amúgy én megnézem a csöpögős művészfilmeket is, és egyáltalán nem zavart, hogy a Transformers nem ilyen film volt. Pergő akció, hihetetlen látvány + jó történet(sztem)+ f***a effektek. Én élveztem minden percét és már 2-szer láttam.
    Ui:Valaki meg tudná mondani, hogy a filmben Barricade, a rendőrautó hová tűnt a végén? Nekem ez csak 2.-ára tűnt fel. Amikor Bonecrusher(Csonttörő) átalakul és elkezdenek harcolni Optimussal, akkor ott még mutatják Barricade-ot, de a végső nagy utcai csatában én már nem láttam. Meglépett volna, vagy én vagyok a vaksi?
  • winnie
    #149
    "Akik meg rosszat mondanak rá, azok már akkor is tudták, hogy ezt fogják mondani, mikor még nem is látták. C"

    vagy pedig csak rajongók, akik nagyot csalódtak a filmben. mert csak látványos volt és hangos és az nem mindenkinek elég.
  • YakHead
    #148
    Ehhh...a mozit, mint olyat, nem neked találták ki okoska. Gondolom te azoknak az embereknek a népes táborát gyarapítod, akik valami macskafojtogatós művészfilmre élveznek el. Szerintem baromi jó film volt és nem is akarok mélyebben a mondanivalója után vájkálni, mert leszarom. Látványos volt, hangos volt és ez nekem elég is ahhoz, hogy ne mondjak rá rosszat. Akik meg rosszat mondanak rá, azok már akkor is tudták, hogy ezt fogják mondani, mikor még nem is látták. Csak azt nem értem, hogy akkor mi a fenének nézték meg?
  • Anteris
    #147
    mé nem valami Antonioni filmre ültél be mester? Tulajdonképpen mit vártál ettől a mozitól, katarzist vagy mit?
  • winnie
    #146
    " de oszinten nem ertem, hogy ez a film miert ekkora siker. Nalam 3/10."

    én spec még a nekem nem tetsző filmeknél is értem, hogy miért siker - ennél meg pláne, hiszen a sikert a nézők okozzák. te is megnézted. bementél, fizettél. az, hogy nem tetszik, már mindegy.

    de nem is emiatt írtam, hanem, hogy iszonyat szerencsés ember lehetsz, eszméletlenül jól választasz filmeket, hiszen ha a 3/10-nél rosszabb filmet még soha sem láttál, akkor boldog életed lehet. vagy csak évi 2 filmet nézel. (az idei hollywoodi termés harmada szerintem örülne, ha elérné a 3/10-et:)
  • csomi
    #145
    En szemely szerint ennel szarabb filmet meg nem lattam. A film 3/4-nel mar eros ingert ereztem, hogy kijojjek. Az effektek es a nagy monstrumok zuzasa egy ideig elvitte a hatan a filmet, de oszinten nem ertem, hogy ez a film miert ekkora siker. Nalam 3/10.
  • Yoshimitsu
    #144
    Arról nem is beszélve, hogy mit mutatnának a második részben ha már az első részben szételemezhette volna a néző. :)
  • winnie
    #143
    "Egyszerűen én szeretném kivesézni, hogy részletesen hogy néz ki az a robot,"

    hát, igen. sajnos akkor többe került volna. így nagy részt robotrészleteket mutattak a teljes alakkok helyett és a rángatásnak hála nem kellett kidolgozni mindent CGI.

    de végülis a többségnek ez jött be, a 10/10-eket látva, így ha többet mutatnak és nem kapkodnak, az a max pontszámból ítélve csak rosszabb lehetett volna.
  • Yoshimitsu
    #142
    Ebben van valami, engem is érdekelne láthtóbb átalakulás. De sajnos ezzel meg kell várni a második részt, remélem abban lesz ilyen nyugis átalakullós rész. :)
    És remélem második rész is lesz. :)
  • BobaFett
    #141
    Nem voltt rosz film, de nekem itt is az a bajom, hogy manapság ez az iszonyú gyors mozgás a nagyon divat. Haverokkal mi csak kamerakapkodásnak hívjuk.
    Ezalatt azt értem, hogy irtó gyorsan mozognak a dolgok, egyszerűen nincs időd megfigyelni a részleteket. Egyszerűen én szeretném kivesézni, hogy részletesen hogy néz ki az a robot, vagy hogyan alakul át, de amikor mindez 0,5mp alatt megy végbe, ezt nem tudom megtenni.

  • gabeone
    #140
    Páratlanul jó film! Csak ajánlani tudom mindenkinek.
  • GErYkE83
    #139
    Megatronnal nem vagyok kibékülve egyedül, legalább 1 kicsit hasonlítana a képregénybeli alakjára de nem...legalább ha már nem Mega akkor legalább Galvatronra hasonlítana, de egyik sem... az Álcák jellemére se jutott idő..teljesen kidolgozatlanok...
  • GErYkE83
    #138
    Pénteken megnéztem a filmet és szerintem az év filmje, lehengerlő látvány, pörgés, poénok, és ami nagyon fontos Mbaynek hihetetlenül nagy tehetsége van ahhoz, hogy az érzelmeket kivetítse a vászonra, és hogy mi nézők télleg aggódjunk a robotokért, hogy mi lesz velük. Fantasztikus, lenyűgöző!! Spielberg munkája is látszik a filmen
    Várom a folytatást.
  • Yoshimitsu
    #137
    Teljesen egyet értek veled, nekem is tetszett a film. Mondjuk én még csak egyszer láttam moziban. De nem kizárt hogy megint elmegyek rá.

    Az előbbi hozzászólók miatt írtam olyan szép hosszú szöveget a véleményemről. Mert bizony volt olyan aki a műfaján parádézott. Meg ilyenek...
  • Yoshimitsu
    #136
    Elolvastad az összes hozzászólást a fórumban, vagy csak az enyémet és épp azert mert fogalmad nincs miért írtam ez oda, belém kötsz?

    Mert tudod volt szó a sci-fi műfajáról, és a SW-ről, stb. de neked erről fogalmad nincs szerintem.

    De azért röviden elmagyarázom. A sci-fi műfaját az egyik hozzászóló úgy deffiniálta, mintha ennek a műfajnak a valós technológiára épülő kütyüket kéne bemutatnia. És felhozta az SW-t. (tudom én is hogy réges régen egy távoli galaxisban) És szerintem ha már ilyenekbe belekötünk hogy mitől világít a fénykard stb, akkor nagyobb kérdés hogy mi az a midiklorián.

    És próbáltam kicsit humorizálni de neked az sem jött le. azzal a bizonyos "a világ egyik legnagyobb kérdése" résszel.
  • DoctorJohnson
    #135
    "ennyierővel biológiai szempontból is vizsgálhatnánk és feltehetnénk a világ egyik legnagyobb kérdéséet. :) Mi a fene az a midiklorián? :)"

    ez lenne a világ egyik legnagyobb kérdése??? aha...
  • 00000000000000
    #134
    Énsem azért megyek be a moziba, hogy rádöbbenjek az emberiség mivoltára, és azt keressem egy filmben, hogy mit nem így kellett volna csinálni vagy éppen (jelen esetben) mi nem így volt az eredeti képregényben. Ha a film maximálisan kielégíti minden igényemet, akkor beszélek jó filmről.

    Életemben nem volt soha egy film sem, amit egy héten belül kétszer is megnéztem moziban. A Transformers az első.
    És szerintem a harmadik újranézésre sem kell sokat várnia, mivel egyetlen percét sem unom.

    10/10
  • neoG
    #133
    felőllem odaírhatták volna, hogy természettudományos ismeretterjesztő vigjáték, vagy tényfeltáró oknyomozó riport.nem érdekel.engem a film érdekelt; és jó érzéssel jöttem ki a moziból, mert bizony egy (számomra) lenyűgöző filmet láttam.
  • duke
    #132
    Megneztem,de rosszabb mint amire szamitottam.Roviden osszefoglalva,
    Agyatlan tini film a szemelygepjarmuvek kultikus imadatarol.
  • Yoshimitsu
    #131
    A film műfaja képregény-adaptáció. :) És ezt nem én találom ki, hanem ez egy élő műfaj. Batman, Superman, Pókember, X-man, Hulk. STB.
    De végülis mivel a játék legalább egy héttel előbb jelent meg.
    Számítógépes játék adaptáció is lehet. :)
    Pl. Doom, Kaptár, Lara Craft. Stb. :)

    Nagyon nem fantasy, és mégjobban nem sci-fi.
    Jah és nem tudom melyik hozzászólásban olvastam, de reagálok rá. :)
    A sci-fi az tudományos fantasztikus film, nem tudományos-fantáziafilm. :)

    Jah és a sci-finek pedig nem kell ragaszkodnia az unalmas, és erősen korlátolt, valós fizikai törvényszerűségekhez. Nem tudom miért kéne mondjuk arról tudnunk hogy a Star Wars-ban mitől lebegtek a verdák, és mitől működött a lézerkard.
    Mert ennyierővel biológiai szempontból is vizsgálhatnánk és feltehetnénk a világ egyik legnagyobb kérdéséet. :) Mi a fene az a midiklorián? :)

    Azért film, mert kitalált történet, és minél inkább kitalált annyival változik a műfaj. Krimi, Dráma, Vígjáték, Sci-fi, Fantasy, Képregény-adaptáció, STB.

    Aki olyan kütyüket szeretne látni, amik a jövőben valószínüleg lesznek és már fejlesztik őket de még nincsenek készen, vagy elméleteket akarnak hallani, amiknek az alapja tudományosan igazolt, azok számára is van műfaj, úgy hívják hogy dokumentumfilm. Nézze a Spektrumot, a National-t, és egyéb hasonló adókat. :)

    A mozi az nem az egyetem vetítőterme. :) Nem kell kézpénznek venni amit lát az ember. :) Nem is azért járunk moziba. :)
  • Wittgen
    #130
    Hja, a Bay-filmek mindig is odaillő zenéket tartalmaztak.
  • ioinme
    #129
    Nos, tegnap néztem emg a moziban, és nekem nagyon bejött, a történet nem túl bonyolult, szerintem ez benne a jó, nem kell sokat gondolkodni a dolgokon, a látványvilág nagyon királyul lett kivitelezve, a monológokkal nem volt baj, sőt nekem kifejezetten tetszett néhány jelenetnél a szöveg. A zene is sokat dobott rajta, rég láttam már ilyen jó zenével megáldott filmet. Ajánlom mindenkinek.
  • Wittgen
    #128
    Nem értem ezt a sci-fi vs fantasy cuccost sem. Már miért ne lehetne tudományos fantasztikum, talán egyértelmű bizonyítékkal rendelkezik némelyikőtök arról, hogy a világon csak az emberi faj létezik???
  • Wittgen
    #127
    Nem tudom ki hogy van vele, de miután tegnap megnéztem moziban, azt mondom, hogy nagyon is megérte kicsengetni rá a lóvét. Végre egy ritkaságba menő film, ami szórakoztató volt, azt adta, amit elvártam (kikapcsolódás, jó sok akció, bárki számára érthető sztori, poénok, nem A+ kategóriás megfizethetetlen trendi színészek). Azt sem vettem észre, hogy a film cirka 140 perces, úgy elrepült az idő.

    Jó volt, ez a lényeg. Haverom is fákkolt, hogy csak 5-5 robot volt benne. Nerm t'om mi a baj, mivel úgy tudom, hogy az első pár füzetben sem vonultatták fel a több 100 robotot egyszerre. Meg, hogy Megatron ágyú volt a rajzfilmekben, itt meg nem.....csak azt nem vették észre, hogy ágyúvá is változott egy pillanatra, amíg 3x belelőtt Prime-ba, mikor harcoltak...
  • Pretorian
    #126
    Hát srácok, én úgy látom, hogy itt sok olyan ember van, aki semminek nem tud örülni. A film látványos, hangos, de legfőképpen SZÓRAKOZTATÓ.
    Aki pedig azért puffog, mert a filmben Megatronnak nem görbe volt a sisakrostélya, hanem egyenes, az menjen vissza műanyag robotokat tologatni, meg képregényt lapozgatni. Tanuljatok már meg örülni baz'...
    Én is nagy rajongó voltam anno, rengeteg képregényem volt, de aki ettől a filmtől a tökéletes adaptációt várta, az valószínűleg tényleg műanyag robotokat tologat otthon...
  • Lami
    #125
    Elképzelem mi lett volna ha dinorobotok ellen harcoltak volna ezek a 80-as évekbeli kockadizájnos robik. Akkor meg azér ment volna a duma. A 80-as években nagyon nagy dolog volt az is, olyannyira, hogy még most is teljes mértékben élvezhető (persze csak ha tudomásul vesszük mikori anyagról van szó). Ezek pedig bizony 2007-es überkirály animációs mechák.
    Mondta "winnie" is hogy ez nem adaptáció mert egy játékcsaládról van szó. Azoknak pedig kábé annyi lehetett a sztorijuk hogy vannak jók meg rosszak aztán fight. A nagy sikerre való tekintettel lett a rajzfilm/comic is. (Mondom úgy hogy fogalmam sincs melyik volt először. :P) Ha így vesszük akkor egy kellemes történetet kaptunk hozzá.

    Jó érzéssel jöttem ki a filmről, hogy a a 3 trilógiazáró kiseb csalódásai után végre valami amit nem toltak el. Aztán meg olvasom a fórumot...
    De az emberek nagyon könnyen befolyásolható lények, azt gondolják, amit a közösség akarja hogy gondoljon. Természetesen nagyrészt így vagyok ezzel én is. Előítéleteim lesznek azzal szemben amit a fórumon lehúznak. Épp ezért megfogadtam, szakmabeli kritikát olvasok egy film megnézése elött, de fórumot csak a film után. Így teljes mértékben a saját véleményem lesz, a saját véleményem. Nem tudom miért írtam le ide ezt, mert ennek már vajmi köze van a témához... :P
    (És még mindig tiszteletben tartom a véleményét, annak akinek nem teccik:])
  • Ecco
    #124
    Elírták a címét, az eredeti forgatókönyv szerint Trashformers volt. :o
  • IMYke2.0.0.0
    #123
    Hozzátenném:
    Science Fiction = Tudományos Fantasztikus (film)
    Fantasy = Fantasztikus (film)

    Szerintem, így már szépen érzékelhető a különbség.
  • IMYke2.0.0.0
    #122
    Jó lenne, ha ismernéd is az Alien első 2 (!) legfontosabb résté, mielőtt elhamarkodottan leszólod... Tudod, a "bábozódás" nem véletlenül van kiemelve a későbbiekben, hogy mindenki megértse, akinek az első kettőből nem esett le: a mutálódási és növekedési sebességük eszméletlen az Alien Katonáknak [mert csak azok nőnek].
    Emellett, ha figyeltél, az áldozataikat begubózzák, és az arcmászóknak kínálják fel őket, a saját egyedfejlődésük pedig olyan, mint a rovaroké, akiknek szintúgy nincs - annyi - élelemre szükségük a teljes páncélváltáshoz!
    Hogy értsd: a hernyólárva is a SAJÁT gubóburkát emészti meg belülről, és így fejlődik szép lepkévé idővel.
    Az Alien 4-ben pedig Ripley a kezébe is fog egy levedlett Alien-páncélt...
    Capishi?
  • Dude64
    #121
    Khmmm...most akkor a '86-os The Movie azért szar, mert ott sem figyeltek a méretarányokra?
    Sőt képzeld a Porche szalon üvegén tükröződik a kocsi amiről felvették a jelenetet; meg a Barricade-ben lévő hologram figura is megmozdul kicsit, amikor becsukja az ajtót. Hamár a hibákat keressük. És? Szórakoztató, überlátványos MOZI(!) film, amire megéri kicsengetni a jegy árát. Lehet nem az a Transformeres, amit a képregéynben és a rajzfilmben megszoktunk és megszerettünk. Igen ez nem az. De az nem is lett volna eladható mamár. Sajnos:( Hamár ilyenekbe belekötnek, akkor elképzelem mi lett volna, ha a G1-es formákat teszik a filmbe...A Gyürűk Urában meg túl nagyot ugranak az orkok:P
    És még a rajongók is kapnak kicsit (utalások, Peter Cullen).
  • hdo
    #120
    Ez baromság, nem minden szar ami amcsi, csak ha az ember megszokta hogy a Star Wars, a Star Trek, és a Transformers is képregényformátumban eddig évtizedekig olyan szórakoztatást szolgáltatott ami olyan fantasztikus elemekkel volt teli ami nem inkonzisztens baromság akkor ez a film az olyanok számára mint én, egy szimpla megszégyenítése egy magát kultusszá kinőtt fantáziavilágnak. De tudod mit? Legyen igazad. Ha eltekintek attól hogy egy csomó inkonzisztens logikátlan baromságot tálalnak fel a filmben, ha eltekintek attól is hogy még a szimpla méretarányosságra se figyeltek /egyszer optimus kezébe vesz 2 embert, pár perccel később 2 ujjra fog egy szemüveget, aminek így minimum fél méteresnek kellene lennie/ és attól is eltekintek hogy egyszer törik maguk alatt a betont amikor futnak, máskor meg agyagcsrepes tetőn szökdécselnek .... /a lista hosszú, és most direkt olyanokat említettem amihez nem kell transformers fan-nek lenni hogy feltűnjön/ ... szal ha mindezektől eltekintek akkor tényleg egy kurvajó film volt és soha nem láttam még ennél jobb robotos akciófilmet. :P Csak én ennél igényesebb vagyok hogy ezeket figyelmen kívül tudjam hagyni, mert nem ilyen igénytelen szarokon nőttem fel, tehát feltűnik ha ilyen előfordul.
  • Lami
    #119
    Öcsém! Ilyeneket sz@rozni minthogy ez sci-fi-e vagy sem... Nem mindegy az nekünk? Nem foglalok állást egyik vélemény mellett sem, de ha nem sci-fi akkor mi a műfaji meghatározása? Akció, kaland, és kész...

    A film irtóra teccett, pedig nem szeretem a mostani hálivúdi filmeket.
    Nem ismerem sem a képregény, sem a rajzfilm változatot így nem vártam semmit a filmtől. De amint a cikkíró is megírta: tinifilm.
    De hála az égnek vannak nekünk ilyen "ami amcsi az szar" meg "minden filmet lefikázok" emberkék, akik mindig mindent jobban tudnak másoknál. Srácok, nem csak azzal lehet kitűnni hogy mindent lehúztok. A rajongás és épp olyan jó dolog (persze hogy jobb:]). Én tudomásul veszem hogy nektek nem teccett. Nem is akarom rátok erőltetni a véleményem, de kérlek ti se tegyétek ezt.
  • hdo
    #118
    Arról nem is beszélve hogy akármilyen látványos ez az átváltozás dolog, technikailag egy nagy határ sz@r az egész. Jóformán arról szól hogy addig hajtogatok csomó pici szar alkatrészt ki-be össze-vissza, míg totál meg nem változik az egész külformája, ennyi erővel átváltozhatnának akármivé nem csak egy konkrét járművé. Több olyan testrészük is van ami több mint 800 fokot fordul több tengelyen és utána meg hirtelen látni hogy az az autónak melyik része is akar lenni. Nem azt mondom hogy nem dizájnos, de ennél még a t3-ban is több a logika.
  • asdasdasd
    #117
    SPOILER:
    Mi lett a zseni csajjal meg az idegesítő fekával? Kivágták őket?
  • asdasdasd
    #116
    Megnéztem.
    Volt benne pár látványos rész, (messze nem a legjobb) de a iszonyatosan bárgyú, szájbarágós, monológizálós, jópofizós, 0 értlmi szinvonalat megcélzó történet teljesen tönkretette.
    Ugyan az a helyzet mint a spiderman3-al...

    Csak a pénzről szól az egész. Egy kicsit is értelmes történetet nem lehet eladni, mert nem érti meg az amerikai átlagember. Ez van, szomorú.
  • krysz89
    #115
    Na azér csak sikerült valami jót is írni a filmről, el se hiszem :)
  • Broafka
    #114
    jó film volt, ma láttam a mozikban, vicces volt, akció dús, ilyenek kénének! nem csak a tömény akció, ezért volt jó! egy kis humor is volt benne! :)