22
 • HUmanEmber41st
  #22
  Míg nem volt mobil, addig csak az adott iskolán belül tudták a diákról, h beképzelt kis bunyós köcsög. Manapság a mobilteló és anet segítségével azonnal világgá is kürtölhetik,így divatot csinálva az erőszaknak.
  Kíváncsi lennék, olyan videók vannak-e fennt, ahol időseket kísérnek át a zebrán, meg segítenek bevásárolni, stb.. ???
 • sathinel
  #21
  azért el kéne gondolkozni mi okozza ezt. Én is láttam már erőszakos videót fenn, de nem gondoltam hogy ki kéne menni haverokkal, kamerával, és összeverni pár embert hogy az jól mutat a youtube-n vagy más oldalon. A tanárok meg ha nem csak azt néznék mikor lessz vége az órának, meg hogy szopassa meg a diákokat, akkor talán a nevelésükre is lenne ideje.

  Az ilyesmit gondolom a vétkes gyerekek szülői mondanak, hogy tiltsák a mobilt, mert terelik a figyelmet hogy nem ők, hanem a mobil a hibás. Ez kb olyan mintha a gyilkos ráfogná a késre hogy az e gonosz, tiltsák be mindenhol, mert erőszakhoz vezethet....
 • cateran
  #20
  Szerintem pedig igenis generál extra erőszakot a mobil...persze a mobilok elött is voltak bunyók, meg nagyképü,szemtelen kölykök, de a mióta "divat" lett felvenni dolgokat mobillal, kicsit inspiráló lett a kölykök számára, hogy "majd jól elverem, te felveszed kamcsival, aztán felrakjuk a Youtubera és mi leszünk az ARCOK!" Vagy bármilyen más tetszőleges atrocitás+felvétel+youtube....
 • birge
  #19
  A tanfolyamos ötlet nem rossz, csak az anyagi kereteket kellene hozzá megteremteni. De például lehetne egy képzés a házasságkötés előtt, mint ahogy a templomi szertartáshoz is el kell járni jegyesoktatásra. A polgári előtt meg mondjuk szülőképzőbe.
 • duke
  #18
  "A gyerekeket nevelni kell, és az elsősorban nem az óvoda, iskola feladata, hanem a családé. Szomorú kimondani, de a legtöbb ember nem foglalkozik a gyermekével. "Inkább megveszem neki azt a csokit/farmert/telefont csak legyen csendben!" Ez nem nevelés, és már látjuk a következményeit. Úgy is meg lehet nevelni egy gyereket, hogy közben megadunk neki mindent amit csak tudunk. Ehhez viszont idő kell, ami sajnos senkinek sincs elég."

  Azzal kene kezdeni,hogy a mai szuloket meg kene tanitani gyereket nevelni.Mert ott tartunk hogy gyerekek nevelnek gyerekeket.Szellemileg,lelkileg,erzelmileg gyermeki szinvonalon levo "felnotek" nevelik a mai mobilos nemzedeket.
  Kotelelezove tennem egy komoly tanfolyam elvegzeset akinek gyermeke szuletik vagy barmilyen modon egy haztartasban el gyermekoru szemellyel.Ha maskep nem akkor penzzel osztonoznem azt,hogy minel erdmenyesebben elvegezek.Azokra a honapokra meg akar 100% fizetest is adnek,ha mellette nem tudja vegezni a munkajat.
 • duke
  #17
  "Nagy-Britanniában is kitiltanák az iskolákból a mobiltelefonokat"
  Nagyon helyes tanuljak a meg budos kolkok mi rend.bezzeg a mi idonkben meg vonalas telefon se volt :)
 • Hegyikecske
  #16
  hát lol, azt eddig is tudtam h az angolok nem komplettek teljesen de wez kéész :D
  "Ideje, hogy a mobiltelefonokat, mint potenciális fegyvereket végre kitiltsák a brit iskolákból és megtiltsák a használatukat az intézményen belül a diákoknak"" Sőőőt tiltsuk be az internet-használatot is, nehogy feltegyék a videóikat, és emiatt _inzultus_ érje a tanerőt :D ja és biztos ami biztos zúzzuk be az összes szgépet, és akko majd nézhetnek...
 • entreri
  #15
  Nem a telefont kell betiltani, hanem a kölyköket megtanítani az ildomos használatra. Pl. órán kapcsolják ki, ne zavarjanak másokat, stb.

  A ált. és középiskolában a tanárok osztályzását nem tartom jó dolognak. Felsőoktatásban viszont kötelezővé tenném. Vannak dolgok, amihez kell valamilyen szintű érettség. Középiskolában pl. rendesen szidtuk a történelem tanárunkat. Mostanra pedig tisztán látjuk, hogy bár szigorú volt, de teljesen korrekt. Persze vannak köcsög, alkalmatlan tanárok, azokat a tantestületnek kellene kiszűrni, mert ők is látják, hogy milyen módszereket alkalmaznak. Mi hiába szóltunk, a válasz az volt, hogy nem szólhatnak bele a másik tanár dolgába. Ezen kell változtatni. Szomorú tény, hogy a tanárok legalább 30% nem tanárnak való. Jelenleg a tanárképzésben vagyok, és ledöbbenek, hogy milyen emberek kapnak tanári diplomát.

  A gyerekeket nevelni kell, és az elsősorban nem az óvoda, iskola feladata, hanem a családé. Szomorú kimondani, de a legtöbb ember nem foglalkozik a gyermekével. "Inkább megveszem neki azt a csokit/farmert/telefont csak legyen csendben!" Ez nem nevelés, és már látjuk a következményeit. Úgy is meg lehet nevelni egy gyereket, hogy közben megadunk neki mindent amit csak tudunk. Ehhez viszont idő kell, ami sajnos senkinek sincs elég.
 • Celeborn
  #14
  Jól van, ezek szerint maradi vagyok, és a fejlődés útjában állok. Igaz, hogy a munkámból adódóan is ezzel foglalkozom, de biztos technika ellenes vagyok. No meg az ismerőseim többsége is tőlem kér tanácsot szinte minden műszaki cikk vásárlásánál. Nem mondom, hogy értek hozzá, mert több embert ismerek, aki otthonosabban mozog a műszaki világban mint én, de azért van némi sejtésem, és bizony nem látom, hogy miben fejleszti a gyerekeket az, hogy mobiltelefonnal futkároznak. Érdekes, hogy ezeknek az embereknek az értelmi szintje és erkölcsi normái is alulmúlják a többi emberét. Arról nem is beszélve, hogy szerencsétlen szülők még a hülye gyerekük nem kis telefonszámláját is fizetheti (ha nem teszi, a gyerek elküldi az anyját a .....-ba (ezt tapasztalatból mondom)), nem elég, hogy minden hónapban azzal zargatják őket, hogy "anyúú, én azt az XY márkájú 20e Ft-os nadrágot akarom, mert ami annál olcsóbb az snassz". Nevetséges. De tudjátok mit? Én maradi vagyok, és büszke vagyok rá.
 • raingun
  #13
  Tipikus szönyeg alá söprés a dolog, ha nem lesz felvétel róla, megszűnik létezni a dolog...
  Az ilyen embereket kéne eltávolítani nagy ívben, csak persze túl sok van belőlük hogy ki lehessen mozdítani.
  Hajdanánt a TV-t is be akarták tíltani a pornó és az erőszak miatt, ugye ezt is támogatjátok?
 • raingun
  #12
  Tazzz-nak írtam, bocsi Celeborn, bár a 2 vélemény nem áll olyan messze egymástól.
 • raingun
  #11
  wazz, mindent leírtál amit egy korlátolt ember elmondhat egy ilyen cikkel kapcsolatban. Azért mert neked szar volt valami, nem kell kötelezővé tenni!
  Ennyire erővel a munkahelyen is be lehetne tiltani, mert dolgozz, ne telefonálj!
  EMBER 21. század, vagy fejlődsz vagy kihalsz!
  Ha korlátozva nevelsz, diktatúrát építesz!
 • Tazzz
  #10
  Már megint csak kullogunk az események után itthon. Igen, tiltsák be általános és középsuliban a mobiltelefont. Egyrészt, zavarja az órát, komoly gondolkat okozhat másrészt nincs rá szükség! Akinek olyan fontos ügye volt azt eddig is el lehetett érni az iskolán keresztül. Értsük már meg, hogy tanulni megyünk az iskolába és a suli NEM megörző vagyszorakoztató központ...
  A tanárok értékeléséről meg annyit, hogy igen, szükség van rá és legyen is DE ne a diákok értékeljék, hanem a tanfelügyelet! ÉN sem értéklelem a főnököm munkáját...
  Az iskolai erőszakról meg annyit, hogy 30 fölött vagyok. Amikor általánosba jártam és kaptam egy pofont, fejbeverést vagy bármi hasonlót akkor annak volt hatása. Tudtam, hogy valami hülyeséget csináltam, befogtam a szám és nyugodtan maradtam és a többiek is okultak belölle.
 • Celeborn
  #9
  Tiltsák csak be. Nálunk is! Persze igaza van annak aki itt korábban azt mondta, hogy nem a mobiltól lesz erőszakos valaki, de nézzétek meg azokat a kis gyerekeket akik mobiloznak. Kezükben a telefon és lerí róluk, hogy el vannak durranva maguktól, mert "nekem mobilom van". Aztán már megy is a verseny, hogy kinek van jobb mobilja. De minek? Én mint dolgozó ember is alig használom, egy kis pöcsösnek mi a fenének?
  A multkor mentem hazafelé gyalog (milyen snassz gyalog hazamenni 6km-t... legalábbis a mai fiatalok szerint) és a szomszéd utcában a játszótéren egy-két kislány játszott, de az egyikük félreállt, elővette a mobilját, és bakker valami randivonalat hívott, és lekérdezte a hívásait. Hát kissé elkerekedtek a szemeim...
 • AranyKéz
  #8
  Oszt a legközelebbi iskolás mészárlásnál majd sír mindenki hogy nem tudták olyan gyorsan hívni a rendőröket mint kellett volna.
 • Magnetic
  #7
  Ez már 2 generáció óta igy van....Az más kérdés, hogy egy gyereknek nem vennék mobilt.
  Egyébként meg nálunk is bevezethetik. Nem csak iskolákból...+főiskola+egyetem. Aki nem birja ki azt csak sajnálni tudom...
 • HUmanEmber41st
  #6
  1szerű. Le kell árnyékolni az iskolálat, közintézményeket. Ha valakinek fontos mobilozhatnékja van, menjen ki az iskola területéről.Ha meg valakit nagyon keresnek, portán/tanáriban van vezetékes teló.
 • cateran
  #5
  Mi a fene? Vannak iskolák angliában? Akikkel eddig találkoztam, olyan szinten voltak(vannak), hogy max ovira tippeltem volna, mint felsőfokú oktatási intézmény..
 • Devvo
  #4
  Én elitélem az iskolai erőszakot.
  Diák és tanár szempontból is.
  Én diák vagyok és ezér hálistennek nem nekem kell megoldanom ezt a válságot,de van egy olyan érzésem hogy valamien szinten engem is érinteni fog amikor lesz majd családom.Az én szemszögömből azt veszem ki hogy vannak rossz tanárok is,meg rossz diákok is.Egyikből sem kéne lennie sztem.
 • mikloss
  #3
  Szerintem a ma élő 14 évesektől lefelé egy elvetemült korosztály jött létre, tisztelet a kivételnek. Annyira pofátlanok a kis szarosok, anyám óvónő és 20 évvel ezelőtt nem mertek visszaszólni neki de most már az ovodába is nagypofájúak, és nem ütheti meg őket mert akkor a szülő simán beperelheti.
  Szerintem a legjobb megoldás a "pofon" bevezetése lenne oviba, alsóba...
 • Zenty
  #2
  lol az mióta erőszak , ha ocsárolják meg képeket raknak ki? A hír olyan mintha állandoan agyon vernék őket :D

  Egyébként ezek is hatalmas problémák bravó! Elmehetnek a jó picsába az idiote tanárok is. INkább az sikolán belüli valódi erőszakal kéne törödni. Hogy pl kényük kedvükre akárkit megverhetnek, megalázhatnak egy iskolába több évig. ( és akkor csodálkoznak ,hogy vannak az islola lövöldözések) de nem ez csak ugy megtörténik... Fontosabb ,hogy ne kurvának állitsanak be minket a neten( ilyenek valóban ribancok)
 • kuci06
  #1
  lol? a tanulók nem attól erőszakosak, mert van mobiljuk!