774

tanulható az FPS? stratégiák, taktikák FPS játszásához, tippek amikre nem figyelsz oda, hogy jobb player legyen belőled
  • Sephi
    "csapatjáték: ha védeni kell egy objektumot, akkor nem a pálya másik végén lövöldözök"

Ezen , bar nem viccnek szantad, akkorat rohogtem :DDD
  • Czdano
    Szedj le patcheket
  • trogerzsiger
    Lehet hogy jenki serveren vagy még annál is messzebi serveren játszol, és azért nagy a pinged
  • trogerzsiger
    nooos szerintem minden játék más stílust igényel, sőt a fegyverek is. Szóval szerintem mindenki az adott játékban keresse meg azt a fegyvert amelyik a legjobban bejön neki, és azzal menjen. Szerintem sose menj túl közel a falhoz, mert néhány játékban előfordul, hogy ugye átlóg a fegyód a falon, pl cod. Meg játsz ismerősöddel, ha nincs akkor szerezz. Mert az tök jó szerintem ha van akinek naggyából ismered a stílusát, és ki tudod egészíteni a saját trükkkjeiddel és így halálos párost alkottok. Meg azt is figyelembe kell venni szerintem hogy a játék mennyire valósághű.

Na remélem segíthettem. :-)
  • zsolesz92
    izé a... :D
    az a tonlineos 1 m-es
  • gyuri12
    én de!:D
  • moralosan
    nyelvtant tanulj picit mert megszenvedtem a szövegeddel :D
  • moralosan
    te de?
  • gyuri12
    milyen gyors a neted?
  • gyuri12
    most rakom a cod2-őt, már vagy 2 éve nem játszottam vele,egy féll óránál többet...(valamelyik nap lelőttem a bátyám gépén egy lámát) megnézem,hogy milyenek ezek a tanácsok,aztán írok egy véleményt:)
  • zsolesz92
    szaisztok, nem a játékosfejlesztésez köthető, de tört CS-m van tört szerveren jáccok, és mindig óriási a pingem. nem tuggyátok mitől lehet? nem mgyar server nincs se letöltés se feltöltés mellette, programokat bezárom, szóval semmi okot nem találok rá, mégis oriási. a netem se gyenge, nem szokott ilyet csinálni
  • gyuri12
    hát nemtom,én alapból nyak,fej magasságban tartottam a célkeresztet,és egysszerüen csak belerohantak:D
  •  Evil
    Nemlehet igy megtanulni hogy fps.. Be lehet gyakorolni a pályákat, trükköket hasonlokat de hogy ezt valaki tudja nem bisztos hogy jo játékos lesz.. Igen jo reflexek és sok gyakorlás kell, ismerek sok játékost különféle játékokban van ameik tiszta láma az fps hez lassan reagál ha balt mondasz akor jobra fordul stb.. Nemtudom egyszerüen megáll náluk a tudomány egy sarokban állásnál és egy pont lövésénél probáltam bisztatni öket hogy bátran ráugrani az ellenfélre stb de csak nagyon nagyon picit tud fejlödni.. Egyszerüen nemáll az olyanoknak kézre az adott játék vagypedig az öszes fps.. És hát van a másik oldal az már akár több szakaszra meg bírja tervezni a mozgását hol hogyan lehet az ellenfél és úgy áll hozzá gyorsan reagál és képes még egy hátulról lövőt is hirtelen hátra fordulni és le lőni.. Ezeknek akik igen jól űzik azok szinte minden fps ben jobbak közt vannak egyszerűen van rá tehetsége.. Én azt ajánlom akinek nagyon nem megy az fps az hagyja és játsszon stratégiát meg hasonlót amit szeret. És ne ezt a típust erőltesse...

Ja és írhatjátok hogy nyakra , fejre célozzon de akkor csak azt fog ja csinálni hogy fél percig célozza az ellenfelet 10 méteröl hogy pont nyakon lője addigra meg már ügye 20x meghal.. Persze azért lehet segiteni ezekel hogy viszonylag fej magasában tartsa a célkeresztet stb de ez csak olyanoknál segit akik középen vannak és van fogalmuk az fps ről azok igen tanulhatnak..
  • gyuri12
    én de.pazaroltam.már nem játszok, a sok láma miatt...
  • miilann
    hát nem tom en codba se pazarlom nagyon a nadet : o
  • moralosan
    Mondjuk amit én egyedül "tanultam", az a "hogylőjek x fegyverrel"... A többi már csapatjáték, szerintem.
  • gyuri12
    a gép ellen szoktam nyomulni,beállítok mindent maxra(nehészséget) és ott írtam őket:P
  • moralosan
    megértelek, de ne a játékot okold ezért :P
  • gyuri12
    igen ez cod,a cs-t nem szeretem,a sok cs kocka miatt:)
  • moralosan
    ez cod, ahogy kivettem, cs-ben nem lehet csak úgy pazarolni a nédet :)
  • Czdano
    Thx :)
  • gyuri12
    mesterlövészpuskával,én nyakra,torzóra szoktam célozni,hogyha leguggol,akkoris headshot legyen:) ha meg nem guggol le,akkor meg a torzó lövésbe hal bele. nekem eddig mindig bejött.(ha ugrik,akkor meg álltalában csípőn szoktam találni a kis snecit)
    út közepén kell menni
    kempelj csak,tovább életben maradhatsz,és sok embert lelőhetsz
    ne tölts újra,minden lövés után,használd ki az egész tárat,szinte mindig(ha 1-2 lőszer maradt,akkor ne)
    mindig fejre,és torzóra kell célózni(ezt már mondták...)
    gránáttal tisztítsd meg a házat,ahova be akarsz menni,vagy ha nagy a ház,és tudod,hogy vannak bent,akkor csak a bejáratot
    FUSS,ugrálj,gugolj,feküdj sokat!
    nekem kb ezek a tapasztalataim...
  • moralosan
    Ajánlott olvasmány érdeklődők számára :)

itt :)
  • OrioN the S
    Hmm... fps iskola... hát erről annyit ,hogy vki évek óta játszik és béna marad vagy megáll egy szinten ,vki meg játszik fél évet és már ismert csapatokba játszik.. ezt érezni kell... olyan ,mint a sakk. Előre kell tudnod mit akar az ellenfél és mindíg kell egy b verzió.
  • Czdano
    Battlefield 2 bombing tutorial
  • Vaxi
    szerintem menj ki egy kicsit a levegőre, vagy focizz egyet a haverokkal.
    "
    gondolok itt alapvető emberi dolgokra: amikor lövik mellettem a csapattársat akkor nem hagyom cserben, hanem besegítek neki
    "
    ez csak számítógép... amugy amig az életben ahol felelőségre vonhatják az embert, ott sem segítenek, miért tennék egy istenverte pc-s játékban?
  • Czdano
    Flashbang guide
  • VRSDM
    ez kéremszépen nagy buziság, hallaná ezt akármelyik suttyó katona =D

könyebb végighúzni a falat mint egy célpontot a semmi közepén ;] az hogy menj fedezékek szélén romoknál az egyértelmü ...
  • Sanyix
    "emelett érdekes hogy a kemper máris 'pff noob' egyesek szerint... :\"

Hát igen ez a fura. Valóságban, egy háborúban mindenki kempelt, mert általában az ember inkább élni szeretne, mint szitává lövetni magát, és hősi halált halni :D

Bár bizonyos fps-ekben tényleg nehéz ez, amikor egy kvanagy felirat, vagy jel jelzi az emberke feje fölött hogy "itt van bazze".
  • kuci06
    mindíg próbálj csendben maradni! pl. crouch
  • Czdano
    Erről jut eszembe...utcákon mindig fal mellett menjetek mert ott gyakrabban van fedezék és nem annyira feltűnő mintha középen rohangálnál
  • VRSDM
    akkor folytatom..
    soha ne menj a falak mellett, mindig tőlük, fél-egy méterre

ha sarkon fordulsz ki akkor ne közvetlen a sarok élén legyén hanem egy jó 2lépéssel hátrébb, így a fegyvered csöve nem lóg ki előbb nálad

ha valaminek a széle felé állsz, ne feledd a kamera az embered fején van, vagyis a vállad már rég kilóg, vagy gyorsan menj ki minél előbb, vagy használd a kihajolást ha van ;]
  • Czdano
    Nah akkor
    -Nálam az első fontos szabály hogy HASZNÁLD A RÁDIÓPARANCSOKAT!!! Tegnap csben olyan terror teamet alakitottunk akik mindenre mondták a roger that-et és igy tudtam h vették a lapot. Az ellen lelövése utána az 'enemy down' majd a sector clear jelezte hogy mi a helyzet

-Korábban már mondták páran hogy mozogj..uncsitesó is erre tanitott legelőször

-Mindenképpen kis csoportokba legyen a csapat, ha elszakadsz tőlük akkor már rég késő

-Ha gránát robbanást látsz (ami ellenségtől jött) mindenképpen nyomj egy 'enemy spotted' rádióparancsot és keress egy olyan helyet ahol fedezékben vagy

-Ha félig van a tár és ellenfél még lehet hogy van akkor válts pisztolyra és nézz körül, vagy dobj egy vakítót és keress fedezéket az ujratöltéshez

-Mesterlövészpuskák esetén (főleg a 2. vh-s fpsekben) gyakran kell a célpont elé célozni..ezt csak gyakorlással lehet tökéletesiteni, egy idő után ráérzel

-Ugyanez vonatkozik a mozgó jármüvek kilövésére, a zoom-olós rakétavetők távcsövében nem véletlenül vannak csíkok...

-Ha azt látod hogy egy társadat lelövik, vagy rusholj ki mig az ellen ujratölt, vagy várj, hadd higyje azt hogy nincs már senki

-Mindig mellre és fejre célozz

-Nagy szórású fegyverek esetén (kalasnyikov pl..) lövés közben huzd lefelé a fegyvert igy ugyanott marad

-Mindig figyeld a térképet! Ezzel elkerülhető a sok sok TK

-Figyelj a hangokra

Röviden ennyi :p
  • VRSDM
    én inkább úgy mondanám, ha akció van lőj minél kevesebbet...
    valóságban sosincs nálad sokezer töltény vagy ha van akkor az egy 50kilós málhába a hátadon amivel nem vagy túl fürge :D
    egy ember 2 töltény :) mell-fej, az a biztos ;]
    jó persze ez nem így megy a játékokban, de azért lehet törekedni rá
  • zoolee
    Ezt a hibát sokanelkövetik, ha akcióvan próbáld meg kihasználni a tár adta lőszert...
    Pl tegnap ismerősöm cod2 zött multiba, és lelőtt valakit 6-7 skúlóval, elkezdett tölteni, elle az ismerőse odament és állt a hátamögött, megvárta mÍg odafordum is szitává lőtte..
    Szóval nem mindÍg a leg jobb ha azonnal töltessz, vagy legalább keress 1 "biztonságos2 helyet.
  • zoolee
    Ha teheted általában ugrálj/mozogj/gugolj, mert akárhol rejtőzhet 1 ellenfél...
    És ha csak állsz mint a cölöp, akkor nagy esélyvan arra, hogy megmurdelsz.
  • zoolee
    +fav...

Vagy pf a mostani fejlettebb játékokban ha fejest akarsz adni akkor a feje mellett balra le célozz mert a jobbkezes fegyverek áltban arra húznak....
    Balkezeseknek meg fordÍtva...

Cs1.6 ban ha hs t akarsz akkor először a hüdejét célozd, ha onnan elkezdesz tunkolni még ha eszetlenül is akkor 70% a HS esély.

Ha távcsöves puskával vagy akkor mindÍg csak kicsit lőj a mozgócélpont haladási iránya elé.

• VRSDM
    -apróság de ha lehetőséged van rá tedd a játékot widescreen-be, igy is nyerc pár szöget ;] ...

-egyes játékokban az alacsony febontás jobb mert a hitbox könyebben található

-a grafika minimumar meg alap ugye;]

-ha nem dob ki a szerver kiszedheted az effekteket amiket alapból az options-ba nem enged, pl, robbanás - füst - köd stb. játékfüggő..

-tudd hogy hol van a karaktered széle, gáz ha kilóg a segged a sarok mögül

-ha többen vagytok mindenki csak egy szögre figyeljen alapvető a bizalom, te fogsz egy szakaszt, akkor sem fordulsz meg ha hallod hogy mögötted lőnek, mert a társad majd leszedi, esetlegesen segítséget kér.

-ha teheted búj olyan helyre ahol a ruhád színe beleolvad a környezetbe, vagy keresd a sötét helyeket.

ha meglátsz valakit rohanni és te is rohansz, inkább álj meg egy pillanatra csak és lődd le, sokkal könyebb állva lőni mint mozogva, és az ellenfél sem arra számít hogy megállsz hanem a mozgásodat követi majd..

használd a bakugrás technikát, ha nagyobb távokat kell megtenned, menj előre 10métert majd állj meg egy másodpercre és nézz körbe, majd újra 10m spritn meg megállsz, így az emberi szem nem tudja követnia mozgásodat

főképp hanszos ha nem nyílt terepen vagy, pl. romok - fák között, csak felvillanó alakokatlát majd... nem folyamatos mozgást...

/most megyek ebédelni aztán jövök vissza okulni :)
  • Wolfsnack
    minimum grafika nálam is alap, nem is a sebesség miatt, inkább azért hogy minél kevesebb dologra figyeljen a szemem, így a környezet szinte elmosódik nem zavar
    vényerőt pedig felcsavarom, igaz ettől fakult lesz a játék, de sötét részek is jól láthatók (játéka válogatja)
  • miilann
    "mozogj! Ha egy helyben állsz, nagyon hamar le fognak lőni!"

ez nem igy van zaszlo/objektum védésénél sokszor van hogy be kell kempelni

emelett érdekes hogy a kemper máris 'pff noob' egyesek szerint... :\