774

tanulható az FPS? stratégiák, taktikák FPS játszásához, tippek amikre nem figyelsz oda, hogy jobb player legyen belőled
  • Sadist
    Simán eltalálom a kis ugráló nyuszikat is, csak enyhén szánalmas, hogy így próbálják meghosszabbítani nyomorult életüket :) És a legviccesebb, hogy többségük annyira buta, hogy föl se fogják, hogy az ugrálástól nem lesznek jobbak :(
  • JAG1
    Azért idegesít, mert nem potyafreg? Véletlenül lőni is meg kéne tanulni, nem a megszokott fekszek, oszt nyomom a gombot, mint a vakparaszt?
  • JAG1
    Ha olyan fasza killer vagy, miért nem találsz el?
  • gyuri12
    jah:)
  • Sadist
    Csak undorító játékstílus :) Akinek az minden tudása, hogy ugrál mint egy baknyúl, az miért nem Mariozik?
  • motyodlee
    fav topik
  • JAG1
    Attól függ melyik játékról van szó. Pl. BF-ben igencsak jól jön, ha jó a mozgásod, és jól ugrálsz...
  • JAG1
    Szerénység süt le rólad.
  • Sadist
    CS-hez szokott FPS betyároknak nem ajánlott.
  • SuperCharger
    Azt mondanám inkább, hogy más, mint CoD, meg CS. Én CS-n kezdtem, CoD-okon tanultam meg normálisan lõni, mindkettõt vagy két évig nyomtam, aztán belefogtam kicsit AA-ba, és most már nem játszanék mást.

Próbáld ki mindenképpen. Nem árt, ha van esetleg vmi tapasztaltabb ismerõsöd, aki már nyomja, és tud adni tippeket, hogy mit hogy csinálj, meg mit ne csinálj. Nekem szerencsére volt. És ott nagyon nem mindegy, hogy melyik pályán kezdesz el játszani. Kezdésnek SF Extraction-t javasolnám, szerintem azon elég jól el lehet sajátítani a "gondolkodásmódot."
  • Dodo55
    Én CSS-el játszom.
    A grafika az maxon van, szép is, meg a nagy felbontás miatt messzebbre is jól látok, pontosan tudok célozni. A videokártyám teljesen elég a CSS-nek, az FPS nagyrészt a procin múlik, tehát ez az a játék, ahol egy középkategóriás VGA már elég ahhoz, hogy ne kelljen a grafikán spórolni.

A campelés minden szempontból rossz a CSS-ben. Egyrészt mert gyors játék, szemétség campelni amikor a támadó csapattal vagy, másrészt meg olyan a netcode, hogy neten késik kicsit a modell, a camper később látja meg amikor elfutnak mellette, viszont az elfutó ha figyel, azonnal meglátja a campert, mert az nem mozog. Campelés alatt én nagyrészt a sarokba, lyukakba campelést értem, tehát amikor a camper bevárja, hogy elfusson mellette az ellenség. Persze túsz/bomba védésnél teljesen elfogadható a campelés. De amikor a T megáll campelni bombás pályán, ahelyett, hogy kísérné a bombást, attól nagyon mérges tudok lenni.

Nagyobb sorozatlövő fegyverekkel általában érdemes eléggé lentre célozni, AK-47-el sokszor a láb alá célzás is eredményez végül headshotot. Ami fontos, hogy az AK-47 nem rántja fel nagyon a célkeresztetet(tehát úgy érezni, mintha kicsi lenne a recoil), viszont jóval a célkereszt főlé fog lőni hosszabb sorozat esetén.

Ha kifogy a lőszer, de az ellenség még nem halt meg, és lő rád, akkor újratöltés, vagy fegyverváltás közben érdemes ugrálni, sokat segít.

Ha megvakítanak, de nagyon közel van az ellenség, és semmi nem választ el tőle, akkor érdemes vakon lövöldözni össze-vissza, mert volt hogy 2 ellenséget lőttem le már így. Viszont rosszul is elsülhet a dolog. Volt egy ember, aki campelt egy doboz mellett, és megvakítottam, ő meg elkezdett lőni, és így felfedte magát, én meg kényelmesen odamentem, és szépen oldalról fejbelőttem pisztollyal. Ha nem lő, lehet simán elmegyek mellette. Szóval ezt csak akkor szabad, ha egyértelműen meglátott már az ellenség, és nem választ el tőle semmi.

A csapatról annyit, hogy hatásos tud lenni együtt menni, de ha lassan mennek, lemaradnak, akkor sokszor több értelme van egyedül, a csapatot elhagyva berusholni, mint megvárni őket, mire az ellenség már berendezkedik a védelemre.

Szóval CSS-ben a legjobb taktika a rush, vagy pedig a gyors belopakodás az ellenség háta mögé, ha van rá lehetőség. A lényeg, hogy ez egy gyors játék, ezért mindenki fel van készülve az átlagosan gyors támadásokra, viszont az átlagosan gyorsnál gyorsabb támadások nagy meglepetéseket tudnak okozni, mert azt az érzést kelti a játék, hogy annyira gyors, hogy ennél gyorsabb nem lehet már, pedig lehet.
  • Czdano
    Gondolkozom rajta hogy kiprobáljam az AA-t..jó játék?
  • Czdano
    Battlefield 1942 repülés
  • SuperCharger
    Engem cod2-ben ezzel a hasalással a sírba lehetett kergetni. mp44-s, meglát valakit, rekordgyorsasággal hasalást nyom, és már húzza is tövig a ravaszt.

Egyébként játéka válogatja, melyik elemnek milyen súlya van a sikeres játékban. cod/cod2, oda frankón csak lõni kell tudni. CS-be már nem árt egy kis tatkika/helyzetszemmeltartás, Army-ban már a pontos célzásnál sokkal többet számít, hogy tudd mi a helyzet (hol van/lehet ellen, hol vannak a tieid, hogy állnak a feladatok), és a pálya alapos ismerete (kezdõpontok, hamar felismerni, hol kezdett az ellen, hova szabad állni, hogy sehol se lõjenek keresztül, hogy jutsz el az Objective-ekhez, stb...)
  • Czdano
    Oké rakok majd még fel, én rengeteget tanultam belőlük
  • Wolfsnack
    ezek a videók jók!
  • gyuri12
    Népszerű témák
    1. Lost Planet
    2. SilkRoad Online
    3. DrIVer: Parallel Lines
    4. Harry Potter 5
    5. Humoros és aranyos képek, videók
    6. FORMA1
    7. PlayStation3
    8. Battlefield 2
    9. FPS iskola(EZT NÉZD!)
    10. Overlord
    gyerünk,több tippet,és elsőnk leszünk!:)
  • gyuri12
    én nem szoktam ugrálni.
  • Sadist
    Az amikor ugrálsz mint egy balek, reménykedve hogy nem találnak el. És persze a játékosok 99% el is hiszi, hogy pro dolog ugrálni, mint egy idióta.
  • gyuri12
    melyik a bunny hop?
    #71: lol
  • Wolfsnack
    kedvencem amikor az ajtóban megállnak :)
    meg amikor teamkill módban kibiztosított gránáttal futnak mellettem :)
  • Sadist
    Az, bunny hop az persze megy mindenhol :) Ennyi erővel ki is írhatnád a homlokodra, hogy "Kezdő n00b vagyok, ide lőj légyszi!" :)
  • Sadist
    A legfontosabb alapszabályt persze senki nem írta:
    A legjobb játékost (tehát engem) soha ne blokkolja semmiféle buta noob.
  • Wolfsnack
    ügyes vagy, csak ezt mér' ide?
  • zsolesz92
    Na feltettem egy patchert, de ujra kellett tennem az egész cs-t mert én no steammel tolom, igy megy össes szerverre azt irta h invalid cd key
  • Czdano
    Szerintem ha egeren engedélyezik akkor billentyüzeten is kéne
  • Wolfsnack
    nekem kényelmesebb lenne ha billen. lehetne nyomni az érzékenységet, nem tudom vane olyan tool, meg akkor egeret se kell cserélni
    vagy lehet ez már csíter kategória?
  • Czdano
    Nos itt egy ilyen...90 gramm az egész...döntse el mindenki hogy megéri e ;)
  • gyuri12
    a legtöbb tipp,bejött a codban,bár az én nyakra célzásom,most nem jött össze nekem,talán,mert deathmatch-ben játszottam,akkor nincs idő ilyenekre...de a többi jó,gyakorlatban is könnyne használható dolog
  • zsolesz92
    Én meg pl ugy játszok h nem tul érzékeny, sokkal könnyebb a headshot meg az ember eltalálása is...
    régen én is nagy sensel játszottam de tul érzékney volt, alig találtam el embert
  • zsolesz92
    megprobálom
  • Czdano
    Igen profik ilyen egereket használnak
  • Czdano
    Az a baj hogy a 2. eset gyakoribb
  • Wolfsnack
    bénaságot okoz ha valakinek az egere nem jó érzékenységre van állítva
    én úgy játszok hogy egy csuklómozdulattal megfordulok ha kell
    sőt, ha átfutok egy nyílt terepen akkor közben sasolok körbe

puskánál hátrány lehet a nyagy szenzitivi,
    tudtommal vannak olyan drágább egerek amiken van gomb mellyel az érzékenység változtatható (nem hülyeség)

vannak akik a hálózat késleltetését kihasználva ugrálnak közelharcnál, ilyenkor hiába lövöd a golyó máshova megy mint ahova te látod
    én nem alkalmazom ezt és utálom is ha ilyenekkel találkozok, de legtöbbször bejön nekik

hasalás is elterjed, tehát ha meglátnak téged lehasalnak, főleg nagykaliberűvel
    ekkor általában hagyom a francba, vagy oldalt mozgok és lövöm, granade nem jó megoldás mert akkor felpattan
  • Wolfsnack
    ha a saját objektumot védi szerintem nem kemper, akkor sem ha egy láda mögött van

ha távol, az persze kemper, azokat mindenki utálja, megölik a játékot
  • Czdano
    Amugy szerencse is az egész. Volt hogy 14 killes 2 deathes statom volt de előfordult forditva is :P
  • Count Adyn
    Igen, a noob túlélő > háborús hősi halott :D
  • Czdano
    Engem a kemperek idegesitenek..megyek AWP-vel (vagy akármilyen drága cuccal) ő meg lekap az olcsó szarral és elveszi a fegyót majd a saját csapatom ellen forditja :(
  • Wolfsnack
    amúgy örülök ha tetszett :)
  • Wolfsnack
    mert? nem szoktál ilyen arcokat látni public szervereken? engemet hergelnek rendesen