774

tanulható az FPS? stratégiák, taktikák FPS játszásához, tippek amikre nem figyelsz oda, hogy jobb player legyen belőled
  • zmeor
    m4 el 4es sorozatokat kell :)

Ak val minnél kevesebbet és ha lehet lábra célozz mert eléggé szórfelfelé
  • zsolesz92
    de tényleg, pl cs-ben szerintetek a két alapfegyverrewl( számomra az) AK ÉS m4a1 folyamatosan érdemes lőni vagy "pötyögve"?
  • Aquir
    meg ugye azt írták (egyik alap) hogy kis sorozatokat kell lőni sorozatlövőkkel? szinte már ugy is lehet őket használni mint a pisztolyt, és kevesebbszer kell ujratölteni :D
  • Aquir
    Quake Defragba kellett nagyon tudni az ugrásokat :)
  • V43 1105
    Nos, én is mondok egy dolgot, COD2-re igazez, pl megyünk egy automata fegyverrel bumm a 30-ból kilövünk 10golyót marad húsz, namost egyes playerek szokása ilyenkor tölteni.. Csakhogy ilyenkor szembe jöhet az ellen, ilyenkor azt szoktam hogy gyorsan basholok, és nem tölt hanem tudom folytatni a tüzelést!
  • zsolesz92
    Nagyon szépen köszönöm azt az ajánlatot hogy tegyek fel peccset a pingem csökkentésére, feltettem egy régit, ami jó nonsteamre, 700ról 70re ugrott a pingem :D
    többet ilyennel nem zaklatlak, köszi
  • trogerzsiger
    Cod:uoban is sok ilyen kockát látok
  • Ragnar360
    gyuri12 : a bunnyhopp/jump ha jol emlékszem még rá az az mikor ugrassz és a lekérkezéskor rögtön ugrassz tovább anélkul , h 1et is lépnél vmerre , szal pattogsz és egyre gyorsasbb leszel , persze az egeret is megfelelöen kell mozgatni...Quakebe volt ez jelen leginkább mást nem igazán tok , de javitsatok ki
  • zoolee
    Hát, olyanom is volt, már, hogy a gyerek nem akard pusztulni 2 tártól(m4)...
    PedÍg sok belement a gyerkebe, sok pedÍg csak tárgyakon keresztül, de a végén megdögöltt..
  • Ragnar360
    SKILL FTW ,erre születni kell ,meg kockának lenni...
    (na elkezdem olvasni a topikot ,ez csak hirtelen megjegyzés volt:DDD )

/fav
  • Aquir
    Jó topik, de nincs időm elolvasni (majd máskor), most éppen cs:source-ozok :D

+fav
  • gyuri12
    ne ítélj a koromból,köszi
  • kraawz
    te max 13 évesen igazi pro lehettél.
  • Hamed
    baz de hosszú lett:D
  • Hamed
    Olyan nagy általános tippeket sztem nem nagyon lehet adni az egyértelmű közhelyeken kívül (mennyé csapatba, stb) mert minden fps-hez más kell.

Én bf42-t toltam, ott többet számított a stratégia és a játékintelligencia, mint a tényleges fegyver skill. Simán vittünk meccsre olyan tagokat akikről tudtuk hogy f2f nem a legjobb, de úgy tudott gondolkodni az ellenfél fejével, hogy szinte sose tudták meglepni. A legjobb védők/supportok voltak, mert nem ugrottak azonnal a támadóra hanem csak tuti helyzetben fedték fel magukat. Egy ilyen taktikai fps-ben egy türelmes, nyugis player legalább annyit ér mint a legnagyobb pr0 hentes.

Viszont egy cod2-ben sokkal nagyobb hangsúly van a lövészeten, mint a taktikázáson mert a legtutibb terv is simán borul egy bemákolt fejesen. hiába érzi meg vki merre viszik a zászlót ha aztán 1v1-ben nem tudja leszedni, hiába kempel be a legésszerűbb helyre, ha rutinból megy oda a granyó. Ott egy ilyen játékos hátul kullog, publicon még le is lámázzák meg kemperezik, akkor is ha vesztett volna nélküle a csapat.

Szal a nagy rizsámnak csak annyi a lényege, hogyha fejlődni akar vki egy fps-ben ne azt erőltesse ami nem megy, hanem gondolkodjon el miben a legjobb. Aki jó rusher gyakorolja tovább a mozgás közbeni célzást, hogy törjön be egy zárt helyre ahol valszeg van ellenfél, merre vigye a zászlót, meg ilyenek. Ne csipával és egyéb idegen dolgokkal szenvedjen, mert abból csak alázás meg szar érzés lesz.
    Ugyanígy aki inkább védő/támogató habitusú az nézze meg honnan lephetik meg, szervezze meg a védelmet, nézze a minimapot stb, ne azon görcsöljön hogy f2f mindenkit le tudjon nyomni.
  • Palinko
    igen! extractionon nagyon jó! én is ott kezdtem. mondjuk még neki,hogy azért figyeljen hogy minnél alacsonyabb honor szerveren kezdjen :)
  • trogerzsiger
    de mondjuk a saját gépünk lefoglalja az ellen gépét és szabadon lehet mozogni
  • Czdano
    Föleg berlinen játszottam meg városi pályákon :)..igy már érted? :p
  • gyuri12
    lőttem már le géppityuval gépet-.-
  • schrank
    de a gyalogság szerepe pályától függetlenül elenyésző pláne a légi járművek ellen
  • trogerzsiger
    A bfben nem az a lényeg, hogy a mappon találhaó járművekkel együtt a gyalogság nyerjen?
  • schrank
    agyasok a bf az nem a gyalogos harcról szól az csak egy szükség állapot nna meg hogy a bf2 elkorcsusolt assault ága kialakult az is mutatja hogy ...
  • Czdano
    Látom a BF a téma. 1 évig bfeztem (1942, DC ) és már már középszintre tornásztam magam. Az ugrálás elengedhetetlen :( CS-ben azért nemlehet mert ott lelassul a játékos de battlefieldben ha ugrás közben lehasalsz ugymond "becsuszol a fedezékbe".
  • TS Zolly
    support, medic, csipás, assault, engi, antitank ez mind láma. Support láma, medic láma stb. Érted???? Mindenki ki a bfel játszik, láma. De aki mással játszik, nem valamelyik bfel, az izéláma. Érted????
  • trogerzsiger
    :DDDDD
  • JAG1
    Van, aki fekszik és kilóméterkről lő hosszú percekik és van, aki a tűzvonalban, a legbagyobb kavalkádban osztja a népet és medicel.
    Szal szted ott hol találsz menedéket? De olyanokról beszélsz, amit te is nagyon jól tudsz, hogy az esetek túlnyomó részében nem valósul meg.
    Supportos vagy, feküdj egy bokorba, vagy egy ház sarkába és a biztonságos távolból lövöldözz...
    Aki bemegy a dzsumbiba, az úgy menti az irháját, ha szorul a hurok, ahogy tudja. És igenis rengeteget segít, ha ugrálok.

• gyuri12
    bunny hop
  • trogerzsiger
    Nyúltenyészet?? az mi?
  • gyuri12
    :D jah
  • Sadist
    Parasztosabb nevén "zúm", de google jóbarátod.

BF2 se volna rossz játék, csak rohadt nagy a gépigénye, van benne jópár bug, meg persze mindenhol csak nyúltenyészetet találni.
  • gyuri12
    régen.
  • Sadist
    Aha, szóval az a láma, aki úgy használja a könnyűgéppuskát, ahogy kell (ti. fekve, csapatot támogatva, ellenséget folyamatos tűz alatt tartva).

Tárazni meg fedezékben illik, de hát a bunny hop úgyis kihúz a bajból, nem igaz? :)
  • trogerzsiger
    Szoktál bf2zni?
  • gyuri12
    azmiaz?:O
  • Sadist
    Van egy olyan bűvös dolog, hogy ironsight.
  • gyuri12
    azt énse szoktam érteni...
  • trogerzsiger
    Bf2ről beszélsz? ha igen akkor nemtudod mért van az, hogy a supportosok kilométerekről kinyirnak mindenkit amikor ha én megyek supportal fél méterről se találja el fekve?
  • JAG1
    Hányszor, de hányszor fordul elő, hogy szembetalálkozok egy supportlámával, aki fekve lő, mint az atom, én meg pont tárazok. Ilyenkor a legjobb módszer, ha elkezdek felé szaladni és ugrálok. Sokszor ott ugrálok a hátán, ő meg forog a földön mint a ringispil és asse' tudja mivan.
  • TS Zolly
    Undorító az ugrálás az igaz. De az embőr gyereke ha érvényesülni akar, akkor kénytelen megtanulni.
  • JAG1
    Hát, te biztos valami überkirály vagy...
    Nem azért ugrál bki, mert azzal mutatja, hogy mekkora ász, hanem mert az esetek 99%-ban az a megszokott, hogy lefekszik lőni.

Mind1, te vagy a Jedi, maradjunk ennyiben...