28
-
babajaga #28 Hátha nem AF -es az optika akkor meg fény és hang élességjelzés van. -
babajaga #27 Ami meg van az optikán az működik is. Pld A-s blendénél a házból lehet blendét állítani és blende előválasztás működik. -
Lateralus #26 Nem AF-es objektíveknél csak visszajelzés van. -
#25 Én úgy tudom (a PH-n nem 1 emberke írta), hogy ez pont hüleség, amit írsz. Tehát, éppen a Pentax obi park a legjobb ilyen téren, tehát, az újabb gépre is rámegy a régi obi! Ja, fáradt vagyok, mert nem csak rámegy, hanem full működöképes. Tehát mérhető vele fény, és müködik az AF is! Nem úgy, mint a Nikon/Canon-nál. Az egyiknél a fénymérés nem megy a régi obikkal, a másiknál az AF. -
babajaga #24 A Tamron SP és Adaptall-2-es, 70-210-es makró. -
babajaga #23 Sőt sokkal gyorsabb mint a kitobi. -
Ronny #22 mi a Tamron típusa? Adaptall2-es csatlakozója van? -
babajaga #21 Én vettem 18 éves AF-es objektívet minden funkció tökéletesen működik. -
Ronny #20 1987 óta gyárt a Pentax autofokuszos obikat(KAF, KAF2). Ezekkel a modern gépeken is működik minden. -
pip #19 a kompatibilitas ki is merul abban, hogy a regi obi rarogzitheto az uj gepre, objektivautomatika ill. AF nem hasznalhato. Persze igy is nagyon jo -
pip #18 egy rakat gep hasznalt k-bajonettet, igy pl Chinon, Ricoh, Vivitar meg mindenfele kis gyartok, sot lassan 10 eve mar a Zenit is :) -
#17 Remelem lemegy a K100D ara meeg egy picit, tetszik hogy kompatibilis a regi K bajonettes obikkal, ebayen lehet talalni eleg olcson joparat. -
babajaga #16 A Chinon használ K-t. De abban nincs digitgép, menetes digitgép sincs. -
#15 Akkor adaptert kell szerezni, zsír. Van még más márka ki ilyen bajonettest használja? Esetleg meneteset. -
babajaga #14 A Pentaxnak K bajonettje van. A régi Praktica M42x1 menetes.És van Praktica BC bajonett is. A menetes optikát adapterrel fel lehet tenni a Pentaxra. -
#13 Ennek az objektivei csereszabatos a régi analóg Praktica-kkal? Ok tudom, azok nem motorosak, de amikor, manuálisan akarok fotózni, ahhoz úgysem kell a motoros. Szóval? -
babajaga #12 Én vettem a kitobinál sokkal gyorsabb használt régit. Az sportra bőven jó mert a gomblenyomás késése sok fotósnál rosszabb. A gép autófókusza határozott és nagyon gyors. Természetesen nem félhomályban.Szét kell választani a gépház AF gyorsaságát az objektív reagáló és motorikus gyorsaságát. -
#11 Én is egy hasonló gépre pályázok. (Esetleg egy sima K100D, most jó ára van.) Azt olvastam, hogy az obi pontos, de nem túl gyors, ezért sportra nem igazán alkalmas.
(Talán a kitobiról volt szó.)
Amit vettél gyorsabb obit, az alkalmas lenne esetleg ilyenre? Számomra fontos lenne, hogy gyorsan és pontosan fókuszáljon az obi. -
Szerintem is 150-160-ról fog indulni, fél év múlva 120-130-ért is megkapod.
-
babajaga #9 Én azt is csináltam a kitobin kívül a többit a Vaterán vettem, többek közt egy legendás Tamron zoom makrót.Vettem olyan 18 éves AF obit ami gyorsabb sokkal a kitobinál. -
Ronny #8 ha még csak kétszer annyit az nem is olyan rémisztő:) Amúgy a K bajonettes objektívekből 32 évre visszamenőleg lehet válogatni. -
Ronny #7 ők is ilyen cicatáskát adnak hozzá?:)
-
#6 No, azért kezdték el akciózni (pl az optiform-ban) a K100D-t, 129.890 HUF. 18-55 kitobival, és egy kistáskáa plusszban. :D Vigyék le a K10D árát 150-re, ezt meg rakják 100 alá, és heppy mindenki. kivéve, a konkurencia. -
Lateralus #5 Max egy 20-ast rádobnak a K100D mostani árára. Többet nem is nagyon tudnának kérni, annyi újdonság nincs benne. Ja, 140-150e, szvsz.
Japánban kb. 10e yennel drágább most a Super, az úgy 15e forint. -
G_ArchAngel #4 ha 200e a K10D, akkor nem lesz ez 150-nél drágább, egy az egyben kiváltja a simát, azt meg kiszórják a Media Marktba 100e-ért... -
Cat #3 És még kétszer annyit elköltesz objektívre, mint amennyibe a váz került :) Hozzá nem értők kedvéért ezt is emeljük ki. -
babajaga #2 Én novemberben vettem K100D-t ez lényegileg csak a pormentesítést tudja pluszban. én 170 ezerért vettem, fogadjunk hogy ez jóval drágább. Az AF je nagyon jó nekem a CCD tisztító nem hiányzik. -
Ronny #1 csak én látom úgy, hogy ez a legjobb vétel a belépőszintű dslr-ek piacán? Minden van benne ami a D40-ből kimaradt(felső lcd, af motor, ccd stabilizátor, ultrahangos tisztító,stb) és ráadásúl nem is drágább.