30
  • braeburn
    #30
    Ezen csak röhögni lehet, bocs, ezeken az idiótákon lehet röhögni. Hol élnek ezek a dinoszauruszok? Fizetni letöltésért? Tényleg ennyire naívak, vagy még bíznak valamiben, ami megmentheti őket? Áááá, én kész vagyok. DDD
  • braeburn
    #29
    Ezen csak röhögni lehet, bocs, ezeken az idiótákon lehet röhögni. Hol élnek ezek a dinoszauruszok? Fizetni letöltésért? Tényleg ennyire naívak, vagy még bíznak valamiben, ami megmentheti őket? Áááá, én kész vagyok. DDD
  • Mike at home
    #28
    gond nélkül összehazudnak bármit
    az számít ami a Magyar Közlönyben megjelenik
  • Mike at home
    #27
    az legális és illegális amilyen tövényt hoznak
    nos, ezek előbb-utóbb kihalnak, és csak rajtunk áll milyne törvényeket hozunk
  • Mike at home
    #26
    húzzák
  • Mike at home
    #25
    na persze
    a lányok-fiúk csak azért nem fizetnek számonként 800 Ft-t, mert nem értik meg hogy semmi nincs ingyen. Mihelyt tudatosul bennük, fel is virágzott a kiadóknak.
    El vannak varázsolva, és ha így maradnak, nem hőzzák sokáig
  • NeoMaN
    #24
    nesztek

  • NeoMaN
    #23
    Azt észrevette-e már a tisztelt brigád, hogy az ARTISJUS mindenkinek csak árt?
    Mindenből kevesebb fogy, ergo kisebb a haszon amíg ezek a pályán vannak.
    400ft-os írható lemez? 4000ft-os műsoros CD? Ugyanmá...
  • kernerster
    #22
    Az élet arra van hogy baromkodjunk, ne higgyj annak aki mást mondd.
    Amíg ez van, addig a kiadókon csak röhögni lehet.Befuccsol a torrentspy/isohunt? Lesz másik...Sorra mennek tönkre a kiadók?Elmondom, nem lesz másik. Aszondom tegyünk ezekre egy jó nagy lapáttal,és nevessünk. Egy olyan országban ahol a MBit/sec 5ezer ft, és egy lemez ugyanennyi, ott nem lehet kérdés hogy melliket válasszák, Tisztelt Vevőközönség! Nem mondom hogy nem kell kompromisszum, de ez szabályosan vicces:(két mondatba sűrítve)
    -Nekem ingyen kő!!!!!
    -Nekem meg a pénzed!!!!!!!!
  • assdf
    #21
    Ez igy enyhe félrebeszélés. Van egy olyan érzésem hogyha a kenyérsütés mindennel együtt meglenne 15 perc alatt akkor elég sokan sütnének otthon kenyeret.

    Arról meg már nem is beszélve, hogy mekkora nagy különbség van ár/érték arányban.
    Ha a kenyér sütés macerásabb lenne, de kijönne 15 forintból, a bolti kenyér meg 3000 ft lenne akkor azt hiszem sokan elgondolkoználnak azok hogy süssenek e kenyeret vagy boltban vegyék... Persze akinek van pénze 3000 forintos kennyérre az meg ne panaszkodjon. Csak az emberek nagy többsége lusta és nem mellesleg informatikai és müszaki analfabéta egy informatikai és müszaki világban... Én lassan azt látom hogy ott tartunk mintha 50 éve az emberek nem megtanultak volna irni olvasni, hanem felvettek volna egy irónőt aki irt/olvasott volna helyettük mert ők "nem értenek" ehhez felkiáltással nem lettek volna hajlandók megtanulni..
  • kernerster
    #20
    200-300ft/szám oké 300x15 szám =4500ft és ugyanott vagyunk ahol a part szakad
  • Sanyix
    #19
    AC3 hol maximális minőség? Az többcsatornás hang végülis fos mp3 kódolással.
  • Sanyix
    #18
    Ez egy szar. MP3 ért nem fizetnék, főleg nem drm wma-ért, ami a legalja. Vagy ogg vorbis, vagy veszteségmentes, más semmi.
  • GABOR16
    #17
    Itt arról szóltam, hogy részemről lehet az MP3/WMA bár mennyi, nem szándékozom az általa adott minőségért pénzt kiadni (talán ha nagyon leviszik az árát).. Inkább fizetnék, az egy fokkal jobb minőségű OGM/AC3 mért (már ha nem MP3-mat kódoltak át...), de a jobb számokat inkább valami veszteségmentes formátumban venném meg.
  • GABOR16
    #16
    Egyébként meg a letöltés p2p rendszerrel azért illegális, mert a letöltés saját célra ugyan mehetne, de nem tölthetsz fel... Ügyebár ez p2p nél nem minden esetben megvalósítható.
  • GABOR16
    #15
    Egyébként én a számonkénti 100Ft ot is soknak tartom az MP3/WMA minőségért.. Egyik sem túl jó.
    Esetleg lehetne valami ilyesmi: 60Ft/szám MP3/WMA (gyengébb, még halgatható minőség), 80-100Ft/szám MP3/WMA (MP3 és WMA maximális minőségben), 120Ft/szám OGM/AC3 (Maximális minőség), 200-300Ft FLAC (veszteségmentes)... Vagy valami ilyesmi...
    Nem bánom, ha sokat kérnek, de akkor adjanak is cserébe valamit!
  • GABOR16
    #14
    A kenyeres dologra:
    Ismerőseim között egyre többen sütik otthon a kenyeret (bár a hozzávalókat készen veszik), az ok az, hogy olcsóbban kijön, és jobb minőségű a kenyér, mint amit a boltban kap (ráadásul akár egy hét múlva is fogyasztható ha rendesen becsomagolják).
  • boomen
    #13
    Teljessen egyet értek! Kb 4 éve töltöttem le elöször és utoljára szolgáltatótól csengőhangot. De azóta, hogy van Pc-m, bluetooth-os mobilom, Mp3DirectCut és Diet Mp3-as progim azt rakok fel és ugy ahogy én akarom. Csak minden alkalommal mikor látom-hallom az ostoba reklámokat ahol a lentebb leirt összegekért kinálgatják a
    ilyen-olyan mobilos cuccokat kicsit kiakadok, hogy van rá vevő. Lehet hogy naiv vagyok de szerintem mondjuk egy vodalive-ról az előfizetésemhez simán kéne, hogy járjon havi néhány gratis letöltés. ( bár ez is megérne egy misét, hogy az egész live-os gagyi nem más mint csali az ujabb lehúzásra)
  • aDannyBoy
    #12
    update! a cikk végén + pontos táblázat a fizetendő jogdíjakról
  • aDannyBoy
    #11
    valóban meg lehet csinálni kézzel is, de miért nem sütsz otthon magadnak kenyeret? Búza elvet, gondoz, learat, malomba vele, tyúkokat felnevel, tojást kiszed, vízért elmegy a kúthoz, tésztát gyúr, be a sütőbe és kész? miért veszed meg a boltban? :)

    nagyon szűk réteg aki ért is hozzá és van is kedve, ideje foglalkozni ilyennel. A többieknek ez ugyanolyan termék, mint minden más. Ők nem hülyék, egyszerűen vesznek egy szolgáltatást/terméket.
  • strogg
    #10
    A cikkhez:
    A DRM el fog sorvadni, ennek baromi világos jelei vannak a világon.
    A tonlány meg ne ugasson, meg ne panaszkodjon, amikor világosan ki van írva egy lista, hogy a letölthető méregdrága számok mely hordozható lejátszókon nyikkan meg. Ugyanis a DRM-es WMA kompatibilis lejátszók csak egy icipici százalék a töménytelen mennyiségű mp3 lejátszó típusok között.
    Megkérdezném a komát: Hülye e vagy?!
  • strogg
    #9
    Csatlakozom az elöttem szólóhoz.
    A csengőhang mizéria tényleg csak a legnagyobb lámákból él meg. (úgy látszik jó sok ilyen van)
    Nem emlékszem, hogy jómagam valaha is fizettem volna ilyesmiért.
    először is neten milliószám tölthető csengőhang midi, wav, mp3-ban.
    Másrészt, ha pont olyant nem találsz ami kell, akkor p2p->szám letölt->hang vágóba->kivágott rész ment->adatkábel/bt/infra->kapja be mindenki, aki pénzért árusítja.

    Mellesleg a csengőhang is jogdíj köteles. Ami azért vicces (és törvénytelen) mert legjobb tudomásom szerint (javcítsatok ki ha tévednék) a 30mp -nél kisebb részlet részlet mindíg szabadon felhasználható volt.
    Mellesleg aki emg voda live-on tölt csengőhangot, vagy háttérképet, az igenis fizessen. Tanulja meg, hogy a hozzá nem értés/hülyeség/lustaság drága dolog, és pénzbe kerül.
  • szemírgerkán
    #8
    boomen, csengőhang letöltés: meghallgatod interneten, beállítod a rejtett mappák mutatását fájlkezelőben, keresel C:-n nem régebbi, mint 1 óra *.mp3 fájlokat, átmásolod infrán, bt-n, vagy adatkábellel, enjoy! Ennyi.
  • waterman
    #7
    zeneszámonként nézik?? akkor ez még nem az én időm.. egy szar mp3-mért nem fogok még 99 centet sem kipengetni, mivel nem adnak hozzá adathordozót(ezt is megspórolták), meg még veszteséges is a tömörítés és elkopnak a magas meg mély hangok. ha még ogg-ban is hozzá lehetne jutni úgy esetleg..
    majd ha 250 forintos sms-ért egy hétig azt töltök le egy nagy netes adatbázisból, amit akarok, akkor jó világ lesz.. addig meg hülyítsenek másokat.

    az artisjus mit csinál a számonként 119 forinttal? úgy őszintén? (min 119 forintos mp3.. kacaj, röhej, fájdalom, égbekiáltó baromság) csak a jogdíj hogy lehet ekkora?? letöltök egy 15 számos albumot és az 1785 forintomba van? digitálisan? amikor csak winyót kell venniük, hogy menjen a szerverük?? ezen felül még meg kell élnie a szolgáltatónak, még fizetni kell a netet is ugye, a portást és eljutunk oda, hogy 3000 forintot fizetek egy bármilyen albumért. na azért nem veszek cd-ket mert kb ott kezdődik azok ára is, és nekem az drága ahhoz, hogy 3 napig hallgassam. viszont ha már 3 napig tudom hallgatni, akkor már sokat is mondok, mert a mai pop-színvonal szerintem meredeken zuhan.
    de tovább gondolkozok: a forever classics 16 cd-s komolyzenei válogatás 194 track-et tartalmaz, így a 119 forintos egységáron számolva annyit tesz, hogy 23086 forintért tölthetném le(még nem is 300al számoltam). DE!!!! 16ezer forintért már elvihető egyes helyeken az egész, elég strapabíró díszdobozban, 16 cd - mindegyik szépen nyomtatva - tehát fizikailag egy materializálódott formában ott lesz a két kezem közt. most ha valamit csak fel kell pakolni a netre digitálisan az hogy lehet drágább annál, mintha egy egész kiadói láncon kéne végigzanzáznia a dolognak?? tehát itt gebasz van. neten vásárolva 10szeresen is lehúznak a "legális" szavacska mögé bújva, és mindennek örülnöm is kéne? ja meg még valami, a komolyzenénél már igenis kihallani az mp3 korlátait.. tehát még egy darabig nem veszek zenét a neten.
  • htmm
    #6
    Semmi sincs ingyen. És Linux márpedig nem létezik!
  • sh4d0w808
    #5
    "...az ingyenes letöltés az szinte biztosan nem jogszerű..." - de az, tisztelt tréfoslájn képviselő, amíg anyagi haszonszerzést célját nem szolgálja. Ismerni kellene a törvényeket és csak azután pofázni.
  • boomen
    #4
    Szánalmas s...fejek! Az USA-ban 99 cent egy track itt meg 4 dollár, ez a rablás nem a torrent! A falba verem a fejem mikor olvasom a "kedves" mobilos ajánlatokat, hogy valósághű csengőhangok 4-800 Huf-ért. Noooormális????
  • DanyyX
    #3
    "A lényeg, hogy megértessük a srácokkal és lányokkal, hogy semmi sincs ingyen!"

    Ezt egy egészen más réteggel kellene megértetni... olyannal amelyik tönkreteszi az országot pl...
  • Cat #2
    ha a postás el nem lopja :)
  • FragStaR
    #1
    Amazon.com szállít Mo. ra?