67
  • winnie
    "Ez a legtöbb filmnél így van."

a legtöbb film címe simán fordítható. van pár film, ahol kreatívnak kell lenni. de nem a legtöbb. nézd a heti premiereket. transformers, sötétkékmajdnemfekete, piaf - nincs semmi gond velük.

"(Lásd pl. Shaolin soccer: Üsd, vágd, focizzál (by RTL klub)). "

na ja. aki az rtl klubon nevelkedik. aki nem, az tudja, hogy moziban shaolin foci volt. egy tévés fantáziacím mióta mérvadó. armageddon 2? padlógáz?

". A 4. rész címe olyasmit jelent, hogy Élj szabadon vagy halj dúrván"

ja, király is lett volna, ha az az első rész címe, hogy "halj dúrván". - még szerencse, hogy valaki kitalálta a DAAÉ-t. nyilván nem lesz több rész, de a magyar cím kivételesen adta magát.
  • p00h
    vagy csak szimplán: Drágaszááááág! :)
  • Synchronous
    A bugyuta magyar címekkel van a gond. A eredeti címnek mint mindenki tudja, eleve semmi köze a magyarhoz. Ez a legtöbb filmnél így van.(Lásd pl. Shaolin soccer: Üsd, vágd, focizzál (by RTL klub)). A 4. rész címe olyasmit jelent, hogy Élj szabadon vagy halj dúrván.
    Erre ők: Legdrágább az életed. Bizony, ki lesz velük tolva a következő rész(ek) alkalmával, mert ezt a címet már nem nagyon lehet hová fokozni.
    Mégis mi lesz a cím: "Mostmár piszkos drága az életed?"
    Ehh.... röhej....
  • atomkrumpli
    "Legdrágább az életed" - következő rész magyar címe mi lesz majd "HúúDeLegDrágább" ?
  • JohnnySmith
    Akkor megnyugodtam :) Ma nézem meg, csak megakartam magam nyugtatni addig is.:)
  • winnie
    "Bruce szinkronja Dörner György?"

persze.
  • AljasGetto
    Nah, kíváncsi vagyok rá, mert a Sin City-nél az volt az érzésem hogy végre, egy neki való szerep, ebben a korban. Szóval kíváncsi vagyok mennyire szánalmas, vagy éppen meglepően jó az "öreg" Brúnó....
  • JohnnySmith
    Bruce szinkronja Dörner György?
  • Nyarlathotep
    "magyarul beszélő amerikai akciófilm" Sicc!!!!!!!
  • Atisz #17
    Az 587-es, "ezt bebuktad tündérkém, add a főnököt" poénnál a mozi egy emberként tört ki egetverő nevetésben. Ilyenre rég volt már példa
  • Atisz #16
    Mindenki nézze meg! Új klasszikus született. Az év legjobb (akció)filmje. Tömény akció és humor, Bruce Willis vagányabb mint valaha, Len Wiseman abszolút profi munkát végzett. Instant classic!
  • winnie
    "Tényleg nem volt már évek óta ilyen kellemes akciófilm"

vagy csak nem láttál:)
  • Mr_Rob
    "Klasszikus kaszkadőrmókák és minimális CGI-besegítés"
    CGI azért volt benne bőven!
  • Mr_Rob
    Kiváló film! Odaszegezett a vászonhoz. Tényleg nem volt már évek óta ilyen kellemes akciófilm, csak a hülye hype-olások. A szinkron kiváló, jók a beszólások, a hangulat! Én mindenkinek ajánlom!
  • Wittgen
    Öreg Willist nem lehet holmi szánalmas kung-fuval kifektetni egy DH filmben
  • 00000000000000
    Ma láttam. Megérte. Azt hittem hónapokkal ezelőtt, hogy jól elcseszik az egész Die Hardot ezzel a résszel, de amint néztem a filmet, ez az érzésem szertefoszlott. Justin Long is jól alakított, abszolút nem volt idegesítő, mint például a feka csávó Bruce előző filmjében, a 16 utcában.
    Izgalmas, látványos, jó zene, jó Maggie Q :), fasza akció, ütős poénok.
    Kell ennél több?
  • emp
    a trikó pörköltfoltos. nem véres.
  • norti
    A magyar szinkronban azért egy-két káromkodás van, angolul szinte semmi. Viszont a poénok, na azok nagyon viszik előre a filmet :) Én hasonlót a Halálos fegyver, Beverly hillsi zsaru, 48 óra stb. filmeknél éreztem, hogy az akcióhoz kell mindenképp a poénáradat. Valahogy azok a filmek, amik csak az akcióra mennek, meg sem maradnak az emlékezetes darabok között. Mondhatni a "klasszikus" akciófilmbe kell a poénkodás :) Legalábbis a mi korosztályunknak. A new generation úgyse érti miről beszélek :D
  • Wittgen
    Azért jó film volt, na. Tegnap láttam.
    Nem mondhatni, hogy kevés volt az akció a filmben. Amikor volt, megfelelő hosszúságú és igényes, ahogyan azt az ember elvárja egy ilyen kaliberű filmtől. Látszik, hogy a rendezőnek fekszenek az akciófilmek, elég jók voltak a koreográfiák.

Bajom csak annyi van a filmmel, hogy túl lightos lett a szöveg, meg a vér sem bugyog annyira, meg a főgonosz csáve elég erőtlen egy figura volt.
  • avcom
    még nem láttam, de a trailereket meg a képeket elnézve olyan érzésem van, mint a T2 és T3 "között" (utóbbi elég műanyag lett)

ráadásul itt is Beltrami a zeneszarző, bár nem ezen áll vagy bukik :)
  • gumibéka
    Ja, nekem sikerült kedden megnézni, az első 20 perc után nyakig véres és hozza a szokásos formáját, esik, puffan ,felkel majd visszaüt. Hangulatilag nekem annyira nem illet bele az első 3 filmbe, kissé mondjuk viccesebb lett. Ellenben még a korábbi filmek zenei motívuma is felbukkan, az nekem dobott egyet rajta. A szövegein úgygondolom nem faragtak, de van pár dialóg ami kicsit erőltetett.
  • HaDes007
    kár ezen panaszkodni. jó film volt ez na!
  • JohnnySmith
    "....Die Hard 4.0 (amerikaiul Live Free and Die Hard)..." az Live Free or Die Hard sztem...
  • Nethyrrea
    remélem a rendezői változat, ha lesz, az a jó öreg R rates lesz és normálisan megkapjuk a hangulatot.
  • muerte2
    Mi az hogy McClane szövegein faragnak!? Mindig is a karakter egyik leg lenyegesebb pontja a szövege volt es ahoz hozzatartozik a fakkolas is! Ö az a karakter aki szarik a vilagra es arra hogy ki mit gondol rola.
  • pilsner
    bruce a fasza gyerek. minidg is imádtam a die hardot, és hát manapság már igen nagy divat "butítani" mindent, de akkor is die hard és bruce willis még ha nem is fröcsög annyi vér a trikóra meg nem repked anyi fákjú