108
-
"Az ilyen kijelentések után valóban nem tudok sajnálni egyetlen egy megdöglött amerikai katonát, kinyiffantott civilt, lerombolt felhőkarcolót vagy elsüllyesztett hajót."
Én már a régebbi kijelentéseik után is így gondoltam. Sőt bevallom, kellemes meglepetés volt amikor 911-kor hazaérve a tévében láttam ahogy omlik a 2 torony. Ugyan ezt szeretném látni a fehér házzal is, úgy hogy a bokorgyuri épp ottvan :D
Sőt az utóbbi időben kezdem megérteni hogy a terroristák miért csinálják azt amit csinálnak, bár sztem inkább komolyabb célpontokat kéne választaniuk, mint a hétköznapni emberek, pl hadihajók, amcsi büszkeség jelképei, hadi létesítmények. -
K.András #27 Amerikába nem megyek az már biztos... De akkor csináljuk azt mi is(mi=europa), hogy ök is ugy jöhessenek hozzánk! -
Morden23 #26 Na látod, itt a probléma.
1. Ők miért akarják levenni az enyémet? Kiváncsi lennék, hogy a hazai puskás vén trottyok, gettónégerek, bevándorlók és tsaik okoznak-e több problémát, vagy az egyszeri európai üzletember/turista.
2. Attól, hogy ők leveszik az enyémet, még nem adják oda a sajátjukat.
3. Attól, hogy mi levesszük, még senki nem mondta, hogy nekik erre engedélyt adunk.
4. Majd akkor visszatérhetünk, ha az amcsik aláírják vice versa. Utóbbit nem érzem túl sanszosnak. Mintha a kiutazók személyi adatai már egyszer téma tárgyát képezték volna. Ez ugyanaz, csak pepitában. -
sgbo #25 nem adjuk oda : ők veszik le....
én úgy képzelném : minden ország leveszi minden állampolgárától+az oda beutazoktól (mondjuk EU egy országnak számíthatna, közös adatbázissal)
Amúgy pont ez a téma sztem. -
Morden23 #24 Gondolom a "nekünk szükségünk lenne erre" és az "adjuk oda az amerikaiaknak" között te is látod a mondhatni szignifikáns, de leginkább drabális különbséget.
Amúgy az megérne egy hosszabb beszélgetést, hogy mi a rendszer előnye/hátránya, de lássuk be, itt most nem ez a téma. -
sgbo #23 Pedig szerintem ugyanerre nekünk is SZÜKSÉGÜNK lenne (és nem a kölcsönösség miatt). -
#10->ide ment volna, természetesen nem az amcsik ötletére. -
Ötletnek nem rossz :) -
Morden23 #20 Hát igen, erre szokták mondani, hogy "minden állatkertet körbe kell keríteni". :) -
Morden23 #19 "Így is el van tárolva neved, címed, adataid, szem.ig.számod, fényképed. Ezekkel ugyanígy vissza lehet élni akár..."
Először is, nem mindegy, hogy ki tárolja az adataimat. Nem vagyok amerikai, és nem érdekelnek az amerikaiak problémái.
Másodszor is, nem mindegy, hogy aki tárolja az adataimat, mennyire vigyáz rájuk. Az amerikaiak a közelmúltban megmutatták, hogy ez (sem) tartozik az erősségeik közé. De ha ez nem lenne elég, akkor mondom így: minél több helyen tárolják az adataimat, annál nagyobb az esélye kiszivárgásnak/visszaélésnek.
Harmadszor is, nem mindegy, hogy az adataimat milyen célból raktározzák el.
És csak adalékként, negyedszer: Európa NEM az USA csicskása, gyarmata, vazallusállama. Az ő paráikhoz nekünk semmi közünk. Az, hogy ők a petrodollárjukkal ki akarják zsákmányolni az egész világot, és nem tetszik nekik a gondolat, hogy az olajat euróban is lehetne számolni, az nem a mi bajunk.
Ja, és már volt szó a kölcsönösségről. Természetesen a kölcsönösség a minimum, ha már mindenképpen ilyesmit szeretnének, de igazából egy egyszerű "NEM!" lenne a legegyszerűbb válasz.
-
Ronny #18 én csak a mexikói oldal felé raknák falat. -
Kovász #17 Egy jó nagy betonfallal körbe kéne keríteni az USA-t, hogy se be, se kijárás ne legyen... aztán éldegéljenek csak ott magukba. Jóhogy nem állítanak már minden egyes beutazóra egy CIA ügynököt, "hátha terrorista" alapon... szánalmas. -
sgbo #16 Így is el van tárolva neved, címed, adataid, szem.ig.számod, fényképed. Ezekkel ugyanígy vissza lehet élni akár...
Viszon ujjlenyomatnak tényleg lenne valós előnye (pl bűnüldözés...stb...) ráadásul fentiekkel ellentétbenn nem hamisítható... -
feri79 #15 Ezzel az eltárolom a biometrikus adatokat dologgal csak az a bajom, hogy ha megszerzik illetéktelenek akkor ezeket nem tudom saját célra felhasználni. Hogy érthető legyen, egyre több helyen használnak beléptetésre újlenyomatot "notebook,..." ha jelszót használok azt meg tudom változtatni, de az újlenyomatomat nem, de az írisz mintát biztos nem. -
aaaaa #14 Azért elgondolkodtató, hogy az európaiak 100 millióit potenciális bűnözőként, vagy terroristaként kezelik, addig nálunk a töbnnyire bűnöző életmódot folytató cigányokat alapból becsületes állampolgárnak állítják be...
-
Érdekes, hogy miért az EU állampolgárokat szivatják.
Mondjuk például az arab országokból utazokkal mi van?
Nekik olyan iriszvizsgálat lesz, melynek az első lépése, hogy kiskanállal kipöckölik a bal szemgolyót? -
ezek tényleg nem normálisak -
A1274815 #11 Soha se akartam az USA-ba utazni, ezek után meg már végkép nem. -
Wilddog #10 Tudtátok, hogy a végbél redőzete is egyedi? Ergo működhet azonosítóként. -
sgbo #9 Nem értem mit problémáztok.
Hogy nem kölcsönös??? - rajta legyen az. nem rajtuk hanem rajtunk múlik.
Amúgy én támogatom (sőt sztem mindekinek az ujjlenyomatát el kellene tárolni (kb. mikor személyit kap)... -
Morden23 #8 "A rendelet mind a régi, mind az új európai uniós tagállamok polgárait érinti"
Meg a jó büdös k*rva hamburgerzabáló nénikéjüket, azt is érinti. (sorry, ez finomabban nem ment)
"A rögzített adatokat az amerikai adatvédelmi jogszabályok szerint fogjuk tárolni"
Megb*szhatjátok az adatvédelmeteket, amikor minden második héten attól hangos a globálmédia, hogy hogyan és mit törtek már megint fel, mennyit és miért tulajdonítottak el, meg hogyan is éltek vissza vele.
"Mindez azonban csak a kezdet, egy biometrikus alapkő. Mindenkiről meg tudjuk mondani, hogy valóban az a személy-e akinek mondja magát. A jövőben újabb és gyorsabb megoldásokat is alkalmazni fogunk"
Az ilyen kijelentések után valóban nem tudok sajnálni egyetlen egy megdöglött amerikai katonát, kinyiffantott civilt, lerombolt felhőkarcolót vagy elsüllyesztett hajót.
Eszméletlen. -
Aviak #7 All animals are equal, but some animals are more equal than others.
A lenyomatom megkapod, ha a f*szomat megnyalod. -
Braziliaban meg is csinaltak.Csak ott nem ilyen digitalis csodakkal hanem hagyomanyos festekkel ugy emlekszem ott mar mind a 10 ujjrol -
Mehetnek a bús faxba! Ez vagy oda-vissza érvényes, vagy mehetnek a sunyi francba! Mi a fenét képzelnek ezek? széklet mintát ne adjak?
Eléggé felháborító... -
menpe #4 Adok én ujjlenyumatot...először a középsővel a szemükbe. Egyetértek n0k0m nézetével, egyenlő bánásmód illeti meg őket is -
waterman #3 a lábujjamról vehetnek ujjlenyomatot. mind a 10ről. -
mcsaba #2 Ja, de az ellen amerika tiltakozni fog mert hát nekik vannak személyiségi jogaik. -
n0k0m #1 Jo, hat akkor ugyanezt megcsinaljuk mi is az amcsikkal ... Noproblem...