108
  • remark #68
    >>> "mi a f*szért nem takarodik ki az utcákra, és rinyálja tele az összes nyújorki kábeltévét"
    Az amerikaiak kétharmada ellenzi az iraki háborút
    Hogy mik vannak... <<<

Egy velemeny arrol hogy mi a kulonbseg a kozott hogy mit gondol es mit tesz egy amerikai: Bush, a népszerűtlen

"...de azért asszem összeszarná itt minden nagyokos magát, ha tényleg befalazná magát az usa..."

No meg az USA is osszeszarna magat ha befalaznak, de akkor is ossze fogja ha nem jon be neki ez a nagy gyarmatosito haborusorozat...
  • BStage
    "kijelenteni, hogy az USA egy stratégiai egyeduralkodó állam az meredek dolog. Pl. egy mammutvállalat simán odébbálna a spekulációit korlátozó ország határai mögül"

látom, itt sokaknak okoz kihivást a tények/spekulációk ill jelen/jövő/feltételes módok különbözősége. Semmi meredek nincsen, ha azt mondom, hogy per. pill amerikai a legtöbb startégiai termék és európa összeomlana nélkülük. Hogy ki és mit csinálna, ha majd egyszer a jövőben ez és ez történne, az megbocsáss de nem érdekel. Én a jelenről beszéltem, ill a közeljövőről, ahol elég egyrtelmű, hogy ez a helyzet nem tud megforulni. Szó nincs arról amit itt néhányan megpróbáltak belemagyarázni, hogy stratégiai európai termékek készülnének/kész vannak, csak az amcsi propaganda nem engedi őket a piacon érvényesülni. Gyenge lázálmok vannak csak, hogy "de jó lenne nem függni amerikától". Nagy különbség.
  • unknown nick
    "Persze, attól még te verheded a melledet, hogy magmutattuk a "buta" amcsiknak, okos vagy..."

Nem verem a mellem, de szvsz kár túldimenzionálni azt az országot. Összetettebb annál a világgazdaság, mint ahogy lefested. A kapitalizmus egyre inkább globalizálódik. A gyártókapacitások szétszóródnak. Az energiaellátás áramlik. Feketetén-fehéren kijelenteni, hogy az USA egy stratégiai egyeduralkodó állam az meredek dolog. Pl. egy mammutvállalat simán odébbálna a spekulációit korlátozó ország határai mögül, ha az lezárná a határait a felvevő piaca elől. Amerika gazdasága egy pénzpiaci túlkapás eredménye, a stratégiai alapját jelentő multik simán át tudnának szerveződni máshova, ahol nekik jobb. Egyre nagyobb teret nyer a szabadpiac ahol az országhatár, a politika, a társadalom csak az egyenlet egy változója.
  • BStage
    " NEC például nem USA vállalat és szerintem elég gyors gépet tudnak összeraki"

értem. és szerinted az európai lakosság, és az európai vállalatok informatikai hátterénák hány %-a elégithető ki SX-6-os vektorprocis gépekkel? 0.00001%?
    És mennyibe kerülne az átállás?
  • feri79
    "Nem bizony. Ha megtudnák, akkor megcsinálnák és halálra keresnék magukat vele. Ha most nekiállnának akkor egy mostani processzoroknál 10x gyengébb kerülne pármillióba."

A NEC például nem USA vállalat és szerintem elég gyors gépet tudnak összeraki
    "Earth Simulator"

• Mike at home
    Miféle pofont kapott? ugyanmár
    ki irta hogy örvendezett a toronyházak ledőlésének?
    anarchista véglény
    szerencséd hogy nem vagyok moderátor, repülnél innen
  • BStage
    "sehol nem írtam, hogy mészárolják le őket."

ezt már magyarázhatod...

"Ja, szóval a demokrácia otthonában a tömegbe lövetnek?"

Valamelyik agyalágyult előbb már elnökgyilkosságot javasolt lázadás képpen, hát valószinűleg ilyen esetben odalőnek... Attól még elég naiv dolog azt hinni, hogy országos szinten majd fellázad amerikában a nép, mert bush iraq-ban ámokfut. Számonkérni ugyanezt meg egyenesen hülyeség.

"Hát akkor részvétem, és itt pukkadt ki a nagy amcsi lufi."

Az a bizonyos "lufi" elég szépen szivja el a világ legnagyobb koponyáit, nem véletlen. (én is voltam kint, mérnökként 1 hónap alatt megkerestem ugyanezen munka éves diját)

"Ezek szerint az olyan hangzatos "collateral damage" miatt akkor ők is terroristák, nem igaz?"

neked is felhivnám a figyelmedet, hogy jelenleg az usa hadban áll iraq-ban. Ugye nem kell túl nagy IQ felfogni a különbséget egy nyilt háborus szintéren történt civil áldozatok között (miközben az ottani ellenállás iskolákba bújva lövöldöznek) és háború nélkül kiirtani több ezer civilt...

"Az egységsugarú amerikait az érdekli, hogy a böszme amerikai verdáját tudja tankolni"

és ez mennyiben is javult az iraqi háború óta? ja, hogy azóta soha nem látott szintre drágult a benzin kint? érdekes.

"Tehát te azt állítod, hogy az amerikai termékeknek nincsen minőségbeli párjuk Európában"

igen, azt!

"Vannak termékek, amiknek MOMENTÁN valóban nincsen."

örülök, hogy önmagad cáfolod meg két egymás követő mondatban :)
    Figyelmesen olvasd el mégegyszer amit irtam, jelen időben beszéltem. Ma nincsenek ezen termékeknek használható európai alternativái. Pont. Hogy jövőben mi lesz azt meg hagyjuk meg az üveggömbbel bohóckóknak, ma még a csirája sincsen meg, hogy eu ezekben a dolgokban akár évtizedek múlva is meg tudná közeliteni az amerikai szinvonalat.

"külországokba telepített gyárakban kalapálnak össze, külországi munkások, nem amerikai eredő alapanyagokból."

bizony-bizony. Amcsiból csak a tudás jön, a fillérekért dolgozó rabszolgák meg legyártják. Hol itt a probléma? Piacgazdaság igaz?
    Mellesleg szerinted úgyis olyan egyszerű ez, miért nem gyártat taiwan-ban processzort európa és mutatja meg annak a "hülye" amerikának, hogy is kell ilyet csinálni?

"Az első mondatodban cáfolod, hogy lenne alternatíva, a következőben meg kijelented, hogy az amerikai a legjobb"

Juj... Meséld már, ha senki nem tud valamiből használható alternativát gyártani (összemérhető árszinten), akkor nem az eredeti a világ lejobbja? Majd, ha valaki felmutat egy jobbat európából, akkor majd lehet a fenti kijelentésen vitatkozni, hogy melyik is a legjobb adott termékből, addig szépen be kell nyelni (bármennyire is fáj ez egyeseknek) hogy az amcsik gyártják a világ legjobb termékeit bizonyos dolgokból.

"Ezek szerint akkor csinálni sem kell, hanem csak mondjuk azt, hogy az amerikainál jobb minőségűt mi úgysem tudunk gyártani, mert hülyék vagyunk hozzá?"

ki állitott ilyet. Hajrá, csináljon európa jobbat, évtizedek óta várunk rá! De amig nem tud, addig illene befogni minden amcsi fikázónak a pofáját.

" Ezek szerint magadtól eszedbe sem jutna, hogy keress ilyeneket"

Én keressek? Én egy tényt közöltem, hogy mivel a lenti amerikai termékeknek nincsen használható alternativái, ezért azok az elérhető legjobbak. Ha te ezt meg szeretnéd cáfolni, akkor majd te keresel.
  • BStage
    "Gondolod, hogy nem tudnák megcsinálni maguknak pl. a japánok?"

Nem bizony. Ha megtudnák, akkor megcsinálnák és halálra keresnék magukat vele. Ha most nekiállnának akkor egy mostani processzoroknál 10x gyengébb kerülne pármillióba. Persze, attól még te verheded a melledet, hogy magmutattuk a "buta" amcsiknak, okos vagy...

"Ha ami bezárná a kapuit a saját levében főne meg, mert pl. a szellemi tőke sem vándorolna oda. "

A fentiek miatt előbb rogyna össze európa, mint amerika, mivel a stratégiai termékek amcsik. Természtesen senkinek se lenne ez jó, csak jó lenne ha felébredne a sok amerikára fröcsögő hülyegyerek, mert álomvilágban élnek.
  • Sanyix
    Nézőpont kérdése, lehet te vagy beteg, és én nem :). Elmondod hogy torz lelkem van? Hát persze mert te olyan jól ismersz... Torz lelkű vagyok, mert elegem van hogy az egész világ bizonyos nagyhatalmak talpát nyalja, akik bármit megtehetnek, minden médián keresztül terjesztik a saját hülyeségüket, szabadságnak nevezik azt, hogy meghatározzák azt is hogy mit csinálhat az ember a saját tulajdonával, fizetniük kell az embereknek a nagy semmiért, leszarják azt hogy a föld tönkremegy. Amúgy én is mondhatnám sokmindenkinek, hogy nincs rá szükség valahol, pl olyanoknak akik nem képesek végigolvasni egy hozzászólást, és felfogni, hogy nem a civilek halálának örültem, hanem hogy egy jelképet leromboltak, és egy szép nagy pofont kapott az a bizonyos nagyhatalom-
  • feri79
    Processzort rengeteg nem amerikai cég gyárt pl.: Sony (PS3 cell processzor), LG, Samsung (PDA), ...
    Mobiltelefon: Nokia
    Kereső: Szinte az összes országnak van saját keresője, ez csak géppark kérdése

• A1274815
    BStage: 3 dolog kapásból az eszembe jut ami emberiség elleni bűntett volt a részükről: Litle Boy, Fat Man, Castle Bravo. Bár az utobbi inkább baleset volt, de ha jobban figyeltek volna a szélre akkor nem kapott volna annyí sziget lakos és ártalmatlan arra hajókázók sugár fertőzést.

A Hirosimai és Nagaszaki lakosoknak pontosan annyí közök volt a Japán agresszióhoz, mint a WTC-ben meghaltaknak. Arról nem is beszélve, hogy az Amerikai nukleáris bombák évtizedek múlva is szedték ártatlan áldozataikat.
  • Mike at home
    saját lakosságukon nem tudnák ezt átverni, hatalmas lenne a felhábprpdás
  • Mike at home
    nohát az ilyen beteg és torz lelkü emberek meg nem kellenek ide az sg-re
  • Mike at home
    őket alapból be sem engedik :)
  • Mike at home
    nem vagyok bünöző, szal ne is feltételezze rólam ezt semelyik állam. ahol nem látnak szívesen, oda nem is megyek. nem az USA a világ közepe. szövetségesünk, mégis tetüsködnek.
  • Morden23
    "akkor idéznélek, szept 11-en kapcsán: "az amerikaiak bőven megérdemelték, amit kaptak, és ennek a sokszorosát is megérdemelnék.""

ÉS utána folytatódik tovább, emígyen:
    Az, hogy civilek haltak meg, az sajnálatos tény, és nyilvánvalóan senki nem röhög rajtuk.

Ha idézünk, akkor lehetőleg értelem szerint. Szóval tartom továbbra is: sehol nem írtam, hogy mészárolják le őket.

"De nem rémlik, hogy köteleztek volna rá bárkit is, engem vagy téged iraq-ba zavartak volna"

Nem mondtam egy szóval sem, hogy köteleztek bárkit is arra, hogy Irakba menjen. Én azt mondtam, hogy nekik sem kéne ott lenniük.

"Mert, ha már nem olyan tökös a nép, hogy akár az élete árán fellázadjon a neki nem tetsző kormány intézkedési ellen"

Ja, szóval a demokrácia otthonában a tömegbe lövetnek? Hát akkor részvétem, és itt pukkadt ki a nagy amcsi lufi. Én meg honnan idézzek, az amerikai alkotmányból?

"Én nem nevezem terroristának aki a saját hazájában az ott lévő idegen amerikai katonákat lövi."

De az amerikaiak igen.
    Mellesleg nem halt meg elég civil az amcsi támadások alatt? Nem csak Irakról beszélek...
    Ezek szerint az olyan hangzatos "collateral damage" miatt akkor ők is terroristák, nem igaz?

"hát-hát, az olajár az egekben az iraqi háború óta, kétlem, hogy az egységsugarú amerikait érdekli a petrodollás rendszer."

Az egységsugarú amerikait az érdekli, hogy a böszme amerikai verdáját tudja tankolni. Az amerikai kormányt meg a petrodollár érdekli. Amerikai szempontból win-win. Mellesleg nem véletlenül írtam az eurós dolgot...

"De szarnak talán akkor kéne nevezni valamit, ha valaki más a föld nevű bolygón felmutatott már valami jobbat, azonos vagy összemérhető pénzért."

Tehát te azt állítod, hogy az amerikai termékeknek nincsen minőségbeli párjuk Európában? Vannak termékek, amiknek MOMENTÁN valóban nincsen. Ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Ellenben a kurvanagy amerikamánia miatt az emberek pont, hogy leszarják, nem is kutatnak alternatív megoldások után, hiszen "ami az amerikaiaknak jó, az nekünk is, hiszen ott olyan szép az élet". Megjegyzem, olyan termékekről beszélünk, amiket a legmagasabb vámtétel elve miatt külországokba telepített gyárakban kalapálnak össze, külországi munkások, nem amerikai eredő alapanyagokból. Vagy te azt hitted, hogy tényleg Steve Jobs rakja össze az iPod-odat?

"Légyzi sorold már fel a lentebb emlitett amerikai cégek termékeinek/szolgáltatásainak a használható európai alternativáit, hogy lássuk az amerikai termékeket tényleg csak az a csúnya hangos propaganda adja el és nem az, hogy a világ elérhető legjobb termékei."

Ez jó. Az első mondatodban cáfolod, hogy lenne alternatíva, a következőben meg kijelented, hogy az amerikai a legjobb. Az igen...
    Amúgy pont az általad felsoroltaknál sok esetben nincsen alternatíva, ez tény. Ezek szerint akkor csinálni sem kell, hanem csak mondjuk azt, hogy az amerikainál jobb minőségűt mi úgysem tudunk gyártani, mert hülyék vagyunk hozzá? Hát ne haragudj, ha így gondolod, akkor ezt a beszélgetést most fejezzük be.

Mellesleg pont itt volt a lényeg: mondj jobbat. Ezek szerint magadtól eszedbe sem jutna, hogy keress ilyeneket, vagy ezt csak afféle teátrális visszavágásnak szántad?

• unknown nick
    Gondolod, hogy nem tudnák megcsinálni maguknak pl. a japánok? Nem amerika irányítja a Földet, hanem a világpiac. Perpill egyszerűbb megvenni egy kész terméket, mondjuk az amcsiktól, mint fejleszteni egyet. Ha ami bezárná a kapuit a saját levében főne meg, mert pl. a szellemi tőke sem vándorolna oda.
  • droberto
    Bush nevezi mindig a nevetséges hadjáratát "terrorizmus elleni" harcnak, vagy háborúnak! Mégis mikor meghal néhány ezer civil Afganisztánban vagy Irakban 0 következmény, ha meghal párszáz Amerikai, akkor itt a világváge és ronajuk le ezt meg azt mindennemű bizonyíték hiányában (Irak, tömegpusztító fegyverek)! Kicsit sarkosan látod a világot!
  • BStage
    "műszaki cuccokat tudnak a japánok, tajvaniak, meg a többi keleti népség is csinálni"

na mesélj, melyik japán, tajvani és többi népség processzorát szeretnéd megvenni, ha amerika nem ad el nekik többet licenset? Melyik japán, tajvani és többi népség keresőjét szeretnéd használni, ha a google azt mondja, hogy menjél keressél az okos európába? Stb-stb. Aki komolyan gondolja, hogy az eu tovább működne, ha nem használhata semmilyen amcsi technológiát, az nagyon korlátolt.

"(zsarolás, ha nincs más gyilkosság)."

mondd, te hány éves vagy? (remélem gyerek vagy még)

• BStage
    "Én egy szóval sem mondtam, hogy mészárolják le őket"

akkor idéznélek, szept 11-en kapcsán: "az amerikaiak bőven megérdemelték, amit kaptak, és ennek a sokszorosát is megérdemelnék."

"gyerekükkel és egyebükkel támogassák (ebben az esetben) a külhoni háborút. Ellenben a világ többi részének ehhez semmi köze."

ebben spec. egyetértünk. De nem rémlik, hogy köteleztek volna rá bárkit is, engem vagy téged iraq-ba zavartak volna, a részvevő országok kivétel nélkül önszántukból ajánlkoztak. (természtesen nem "ingyen")

"Tehát a népharagra való reagálás, illetve a nép "tökössége" megváltozott?"

Mert, ha már nem olyan tökös a nép, hogy akár az élete árán fellázadjon a neki nem tetsző kormány intézkedési ellen, akkor idézlek a civilek tömegmészárlása kapcsán: "az amerikaiak bőven megérdemelték, amit kaptak, és ennek a sokszorosát is megérdemelnék."

Nem semmi...

"hanem a petrodollár köré épült rendszer megtartása"

hát-hát, az olajár az egekben az iraqi háború óta, kétlem, hogy az egységsugarú amerikait érdekli a petrodollás rendszer.

"Érdekes módon "terroristának" nevezik azt is, aki toronybarepül, meg azt is, aki felrobbantja a sivatagban a humvee-t."

Én nem nevezem terroristának aki a saját hazájában az ott lévő idegen amerikai katonákat lövi. De a sajnálatos tény az, hogy azok a "terroristák" az esetek 99%-ban nem amerikai humvee-ket robbantanak, hanem civileket, iraqi rendőröket és úgy már közelednek a terrorista léthez, de talán már te is belátod, hogy igen messzi vannak még az 56-os forradalmáraktól, akikkel megpróbáltad összemosni őket.

"Európának sem 1 perc lesz, hogy kikaparja ugyanezt a szart. "

Kiváncsian várom. De szarnak talán akkor kéne nevezni valamit, ha valaki más a föld nevű bolygón felmutatott már valami jobbat, azonos vagy összemérhető pénzért. Addig ez csak pont olyan buta fröcsögés, mint amilyen butáknak az amerikaiakat tartják...

"És itt megint bejön a szokásos fáma: az amerikai propaganda hangosabb az összes többinél. "

Légyzi sorold már fel a lentebb emlitett amerikai cégek termékeinek/szolgáltatásainak a használható európai alternativáit, hogy lássuk az amerikai termékeket tényleg csak az a csúnya hangos propaganda adja el és nem az, hogy a világ elérhető legjobb termékei.

"akkor sem írtál semmi olyat, amitől akár egyetlen európainak úgy kéne éreznie, hogy jogos ez az amerikai adatrögzítésesdi."

valószinűleg azért, mert egyetlen betűt sem irtam le az adatrögzítéssel kapcsolatban...
  • Sanyix
    "ja, hogy megválasztják. Mégpedig előre, mielőtt még kitörne a háború. LOL "

Fú úgyemléxem mintha bokorgyurit a háború kitörése után is újraválaszották volna...

"elvégre kocsikat kéne gyújtogassanak, ahogy az okos magyarok teszik, igazad van, attól minden megváltozna."

Nem ez hülyeség, ezzel az ilyen "szabad" országokban nem lehet eltávolítani a hatalomtól a vezetőket. Egyszerűbb megoldás az engedetlenség (nem fizetnek adót, stb), vagy talán hatékonyabb azt a bizonyos vezetőt eltávolítani valahogy (zsarolás, ha nincs más gyilkosság).

"nem emlékszem, hogy ilyet kértek volna tőlem."
    Nem kérik de elvárják.

"tényleg nem, elvégre boszniában is amerikaiakat gyilkoltak, ezért avatkoztak be..."

Nem, azért mert egy nagy szövetséghez tartoznak, és kötelességük segíteni ha kérik őket a szövetségeseik.
  • Sadist
    Mi olyan dolog van, amit az amcsik termelnek, és lehetetlen nélküle megélni?
    Mezőgazdaság annyira azért nem hever romokban, hogy éhenpusztuljunk, műszaki cuccokat tudnak a japánok, tajvaniak, meg a többi keleti népség is csinálni, németek tudnak jó autót csinálni, ráadásul alacsony fogyasztással, nem úgy, mint a batár amcsi dögök. Olaj az meg nem az amcsiktól jön, ők csak ráteszik a mocskos kis mancsukat.
  • Morden23
    "erre szeretnék példákat hallani az átlag amerikai család mit tett kövezetlenül vagy közvetetten ezügyben, ami miatt megérdemlik, ha lemészárolják őket."

Én egy szóval sem mondtam, hogy mészárolják le őket. Az országuk dolga, hogy megvédje azokat a családokat, akik benne élnek, és az adójukkal, gyerekükkel és egyebükkel támogassák (ebben az esetben) a külhoni háborút. Ellenben a világ többi részének ehhez semmi köze.

"nem nagyon... Kétharmaduk ellenzi az iraqi háborút. Te azt mondod miért nem vonulnak az utcára. Én meg azt mondom, minek vonulnának."

Ezek szerint a kérdést tovább értelmetlen firtatni.

"Bizony óriási különbség, megváltozott pár dolog azóta."

Tehát a népharagra való reagálás, illetve a nép "tökössége" megváltozott?

"Aha, elvégre az iraqi háború óta csökken az olajár, nemde?"

Nem feltétlenül az olajár csökkenése a lényeg, hanem a petrodollár köré épült rendszer megtartása. Erről olvashatsz eleget.

"ezek közül bosznia melyik közé tartozik?"

Amelyiket akarod. Európáról beszélünk.

"terroristának? Kételem. Inkább felkelőknek, akik a saját országuk vezetése ellen küzdenek. A terrorista ettől "picit" messzi áll, mikor egy óceán túloldalán lévő ország civiljeinek ezreit irtja ki..."

Érdekes módon "terroristának" nevezik azt is, aki toronybarepül, meg azt is, aki felrobbantja a sivatagban a humvee-t.

"dehogy sirnék, ha látnám akárcsak csiráját is, hogy bármilyen használható alternativa lenne készülőben az eu-ban. DE NINCS! Innentől meg lehet fröcsögnek, meg lehülyézni amerikát, de az illető csak magából csinál hülyét, mert semmi jobbat nem tud felmutatni."

Amerikának sem 1 perc volt, hogy beégesse az európai agyakba a saját szarjait. Európának sem 1 perc lesz, hogy kikaparja ugyanezt a szart.
    És itt megint bejön a szokásos fáma: az amerikai propaganda hangosabb az összes többinél.

Ellenben kicsit elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől, ami (akármennyit is köpködjük egymás véleményét, vagy nevezd, ahogy akarod) a fenti cikk. És még ha az összes leírt pontoddal egyetértenék, akkor sem írtál semmi olyat, amitől akár egyetlen európainak úgy kéne éreznie, hogy jogos ez az amerikai adatrögzítésesdi.

• Sanyix
    "Úgy csinálnak mintha... befejezték már a háborút? Nem. Színészkedés az egész."
    Ezt folytatva még persze hogy ellenzik a háborút, hiszen halnak a katonáik, nem tudnak mit kezdeni az ellenállókkal, az meg hogy veszteségük van az már nekik sem tetszik. Amúgy veszteség nélkül rombolhatnak, irthatják az ellenségüket, addig nem ellenzik, sőt támogatják a háborút.
  • BStage
    "Pl megválasztják azokat a kormányokat "

ja, hogy megválasztják. Mégpedig előre, mielőtt még kitörne a háború. LOL
    Ezért tényleg megérdemlik, hogy ezrével égjenek benn egy toronyházban.

" szóban úgy látszat kedvéért ellenzik"

elvégre kocsikat kéne gyújtogassanak, ahogy az okos magyarok teszik, igazad van, attól minden megváltozna.

"Ha ez usa-ban történik mindenki a világon kezdjen gyászolni"

nem emlékszem, hogy ilyet kértek volna tőlem.

" Fordítva ez ugye nem megy, "

tényleg nem, elvégre boszniában is amerikaiakat gyilkoltak, ezért avatkoztak be...
  • BStage
    "Az iraki helyzetet, sőt, mi több, a Közel-Kelet hatalmi blokkjait gyakrolatilag az amerikaiak teremtették, közvetlenül, illetve közvetetten. "

erre szeretnék példákat hallani az átlag amerikai család mit tett kövezetlenül vagy közvetetten ezügyben, ami miatt megérdemlik, ha lemészárolják őket.

"az amerikai "az országunk egy kicseszett intervencionalista agresszor" között én látok különbséget. Te nem?"

nem nagyon... Kétharmaduk ellenzi az iraqi háborút. Te azt mondod miért nem vonulnak az utcára. Én meg azt mondom, minek vonulnának.

"Nézz utána, hogy mondjuk mi volt Vietnam alatt, és mi van most. Óriási különbség"

Bizony óriási különbség, megváltozott pár dolog azóta.

"Ja, hogy kell a kocsiba a benzin, gallonban, dollárban mi? "

Aha, elvégre az iraqi háború óta csökken az olajár, nemde?

"A háborúkat manapság gazdasági-, illetve hatalmi blokk-érdekek irányítják. "

ezek közül bosznia melyik közé tartozik?

"Ja, hogy ha ma lenne '56, akkor a magyarokat terroristának neveznénk? "

terroristának? Kételem. Inkább felkelőknek, akik a saját országuk vezetése ellen küzdenek. A terrorista ettől "picit" messzi áll, mikor egy óceán túloldalán lévő ország civiljeinek ezreit irtja ki...

"hogy még a legutolsó harmadik világbeli nyomoronc is megtanulja egy életre, hogy "velünk nem lehet packázni". "

hát, hogy lehet-e velük packázni, azt nem a propaganda hadjárattal tudasotják azt hiszem, hanem inkább a világ legerősebb katonaságával. De ez speciel tökmindegy, te állitottad, hogy a világnak vigyázzba kellett állnia 11-e miatt, nekem nem rémlik, hogy bármi is történt volna itt, azon kivül, hogy megszakitották a tv-n a műsort és megerősitették a védelmét pár épületnek...

"Vagy te esetleg sírva fakadnál, ha amerikai processzor, vagy amerikai mp3 lejátszó helyett európait használnál"

dehogy sirnék, ha látnám akárcsak csiráját is, hogy bármilyen használható alternativa lenne készülőben az eu-ban. DE NINCS! Innentől meg lehet fröcsögnek, meg lehülyézni amerikát, de az illető csak magából csinál hülyét, mert semmi jobbat nem tud felmutatni.
  • Sanyix
    Háború volt? Hú akkor a a holokausztot is simán el lehet felejteni, mert háború volt ugye? Milyen szolgáltasákat nyújtanak? Kaja tőlük jön? Energia tőlük jön? Azokat az egyébként rohadtul nem létszükségletű szolgáltatásokat, termékeket amiket felsoroltál, máshonnan, máshogy lehetne pótolni, hiszen kényszer lenne, most nem kényszer.
  • Sanyix
    "no, mesélj, milyen emberiség elleni bűntettet követtek el az amerikai családok?"
    Pl megválasztják azokat a kormányokat amelyek elvégzik a piszkos munkát, és csak szóban úgy látszat kedvéért ellenzik, semmi komoly fellépés a kormány ellen, sőt még büszkék is rá, és jó polgárokként elmennek katonáskodni, irtják/megalázzák az éppen megszállt országban élő embereket, és ezek után még csodálkoznak hogy fel akarják robbantani őket.

"Az amerikaiak kétharmada ellenzi az iraki háborút
    Hogy mik vannak..."

Úgy csinálnak mintha... befejezték már a háborút? Nem. Színészkedés az egész.

"oh, hát igen, elvégre, mikor spanyol o-ban (vagy bármilyen európai országban) robbantanak egyet, akkor ugye semmi nem történik, meg sem emlitik a hirekben..."

Megemlíik a hírekben ennyi. Ha ez usa-ban történik mindenki a világon kezdjen gyászolni, segítsenek a szegény amiknak ahogy tudnak, indítsanak háborút az amik által kiválaszott aktuális ellenség ellen. Fordítva ez ugye nem megy, mert usa a világ közepe, minden más le van szarva.
  • BStage
    "Ugyan ezt mondhatták volna a japcsik a kedvenc országodra, a 2 atom után"

javits ki, ha tévedek, de úgy emlékszem, akkoriban háború volt, mig 2001-ben nem állt háborúban amerika senkivel sem. (amúgy nem a kedvenc országom, csak nagyon unalmas, mikor sötét emberek fröcsögnek hülyeségeket arról az országról, ami nélkül az eu egy hét alatt megdöglene és a világ 90%-a nem tud élni az általuk termelt termékek és szolgáltatások nélkül)

(ettől függetlenül nagy genyóság volt az atombomba, de én veled ellentétben nem örültem, hogy ártatlanokat mészárolnak. De, ha már itt tartunk menjünk vissza a hunokig a törtélemben aztán okoskodjunk)
  • Morden23
    "no, mesélj, milyen emberiség elleni bűntettet követtek el az amerikai családok?"

Ja, hogy nálad a demokrácia azt jelenti, hogy felelősségérzet nélkül, névtelenül károghatom az úgynevezett eszméimet (mint egy internetes fórumon)? Az iraki helyzetet, sőt, mi több, a Közel-Kelet hatalmi blokkjait gyakrolatilag az amerikaiak teremtették, közvetlenül, illetve közvetetten.

"hát igen, mi, nagy magyarok is megmutattuk, hogy kell ezt, kocsikat gyújtogatni és kockakővel dobálni, igazi példakép. De legalább meg is lett az eredménye, nemigaz? Bezzeg ezek a buta amerikaiak."

Nem erről van szó. Nem mondom, hogy ez példaértékű, sőt, kurvára nem az. Csak éppen a magyar "nem tetszik a miniszterelnök pofája" és az amerikai "az országunk egy kicseszett intervencionalista agresszor" között én látok különbséget. Te nem?

"Az amerikaiak kétharmada ellenzi az iraki háborút
    Hogy mik vannak..."

Nézz utána, hogy mondjuk mi volt Vietnam alatt, és mi van most. Óriási különbség. Ja, hogy kell a kocsiba a benzin, gallonban, dollárban mi? Hogy mik vannak...

"mint pl boszniában? Hú, ott is mennyi olajat csináltak maguknak..."

Vagy például a Marshall-segély? Ott sem olajat csináltak. A háborúkat manapság gazdasági-, illetve hatalmi blokk-érdekek irányítják. Szerintem bőven vagy annyira intelligens, hogy ezt magadtól is tudd.

"Nosza, támogassuk szegényeket, hulljon a sok ártatlan civil, megérdemlik."

Nem tudom, a kettőt hogy lehet összekötni. Tudod, egy ország úgy harcol, ahogyan tud harcolni. Ja, hogy ha ma lenne '56, akkor a magyarokat terroristának neveznénk?

"oh, hát igen, elvégre, mikor spanyol o-ban (vagy bármilyen európai országban) robbantanak egyet, akkor ugye semmi nem történik, meg sem emlitik a hirekben..."

És természetesen világméretű propagandahadjáratot indítanak, hogy még a legutolsó harmadik világbeli nyomoronc is megtanulja egy életre, hogy "velünk nem lehet packázni".

"nem is állitotta senki, de azért asszem összeszarná itt minden nagyokos magát, ha tényleg befalazná magát az usa, egy hét alatt összeomolna európa. (viszlát ms, google, intel, amd, apple, ibm, hp stb és akkor csak az IT dolgokat soroltam)"

Mindegyiket az AMD-től az MS-ig leszarná Európa, ha ügyes gazdasági manőverezéssel nem épített volna be minket az USA a WWII-től kezdődően. És az Európai Unió igenis esélyes rá, hogy olyan úton haladjon, amin végigmászva magasról leszarhatjuk a jenki termékeket/szolgáltatásokat, mert kiválthatjuk őket a sajátjainkkal, és megszűnhet a gazdaságpolitikai dependencia. Vagy te esetleg sírva fakadnál, ha amerikai processzor, vagy amerikai mp3 lejátszó helyett európait használnál? Merem remélni, hogy nem.

• Sanyix
    Ugyan ezt mondhatták volna a japcsik a kedvenc országodra(meg még az a sokszázezer/millió ember akit lemészároltak az elmúlt 50 év során), a 2 atom után, bár ott nem 3000 volt a veszteség hanem jóval több. Azok is pont olyan "ártatlanok" voltak, mint ezek... Legalább valaki megmondja a frankót, és nem béget mint a birkák, mert az aztán jellemző az országban élők többségére.
  • Csaba42
    Teljes mértékben jogos a felháborodásod!

Amúgy én lesz*rom rohadt Amerikát, semmi közük az ujjaimhoz! Nem is mennék oda, ha ilyen feltételek vannak a belépéshez. Azt hiszik, az övék a Kánaán, holott a pokol legmélyebb bugyra is sokkal inkább beleférne az Én Pici Pónim rajzfilmbe terület gyanánt! Azt hiszik, hogy mindenki csak oda akar menni? Hát én NEM, még ha egy mézes-mázas levéllel is csábítanának, akkor sem lépnék a koszos, velejéig romlott és a szennytől (na meg az EGOtól)áradó földjükre!!! De itt sem szükségszerűen maradnék, mert a magyarok többsége bunkó, érzéstelen, primitív állat (lásd ahogy vélekednek a szörnyűséges WTC tragédiájáról, förtelmes).

Elnézést kérek a kis kirohanásomért, de a t*köm tele van már azzal, hogy minden csapból Amerika folyik, meg azt hiszik az amcsik, hogy ők a jövő emberei. Meg azzal is, hoy legyünk büszke hazafik, hogy magyarok vagyunk. Erre legyek büszke? A sárdobáláson kívül smemi más nem megy a Parlamentben, az emberek kigúnyolják a bevándorló külföldieket, és mindemellett bunkók, tapintatlanok saját népükkel, saját fajtájukkal is.
  • BStage
    "járulékos veszteségek meg voltak"

3.000 ártatlan civil halála járulékos veszteség, meg a jó ku...

(és ilyenekkel élünk egy orszgában és ezek akárják megmondani a frankót???)
  • Hellion
    Igen. Ki nem szarja le amerikát meg a szaros tornyukat, ha itt Magyarországon történne "valami" le se szarnának Minket. Ahogy '56-ban is volt. Kit érdekelnek az ő "terroristáik"?! Meg hogy az iskolákban "megemékeznek" a szept.11.-röl. Nem tudom mi közünk az ő országukhoz Nekünk. Meg Mi megyünk irakba, afganisztánba "hábóruzni". Semmi közünk hozzá.
  • BStage
    "de valljuk be, az amerikai köznép sem olyan p*csa ártatlan"

no, mesélj, milyen emberiség elleni bűntettet követtek el az amerikai családok?

"Itt Európában a szabad fingási jogárt is kihúznak tüntetni"

hát igen, mi, nagy magyarok is megmutattuk, hogy kell ezt, kocsikat gyújtogatni és kockakővel dobálni, igazi példakép. De legalább meg is lett az eredménye, nemigaz? Bezzeg ezek a buta amerikaiak.

"mi a f*szért nem takarodik ki az utcákra, és rinyálja tele az összes nyújorki kábeltévét"

Az amerikaiak kétharmada ellenzi az iraki háborút
    Hogy mik vannak...

"amikor az elb*szott rezsimük több éve más államok f*szával veri a csalánt?"

mint pl boszniában? Hú, ott is mennyi olajat csináltak maguknak...

"De hát ez van, vannak országok, akik nem tudnak anyahajóval meg B2-essel "felszabadítani menni"."

Nosza, támogassuk szegényeket, hulljon a sok ártatlan civil, megérdemlik.

"de ha ugyanez USA-ban történik, akkor álljon vigyázba a Föld bolygó "

oh, hát igen, elvégre, mikor spanyol o-ban (vagy bármilyen európai országban) robbantanak egyet, akkor ugye semmi nem történik, meg sem emlitik a hirekben...

"MÉG MINDIG NEM Amerika a közepe"

nem is állitotta senki, de azért asszem összeszarná itt minden nagyokos magát, ha tényleg befalazná magát az usa, egy hét alatt összeomolna európa. (viszlát ms, google, intel, amd, apple, ibm, hp stb és akkor csak az IT dolgokat soroltam)
  • Sanyix
    Mi volt pl a wtc-nél mészárlás? Egy jelképet romboltak le(2 épületet), járulékos veszteségek meg voltak, az is kevesebb mint amennyi lehetett volna, mészárlás az amit ezeknek a tornyoknak az építői művelnek...
    Gondolom a lényeget, a hozzászólásom utolsó két sorát meg el sem olvastad.
    A kedvességedet meg nem viszonzom, nem szeretnék semmiben sem olyan lenni mint te :)
  • ension
    Nekem az a véleményem hogy az amerikaiak qrvára bekaphatják a f@szt - már a múltkorábbi cikk is vérlázító volt, miszerint náluk tárolódnak az EU légiutasainak adatai...
  • Morden23
    Abban igazad van, hogy nem volt túl szerencsés a megfogalmazás, de valljuk be, az amerikai köznép sem olyan p*csa ártatlan.

Itt Európában a szabad fingási jogárt is kihúznak tüntetni, és még arra is van idejük, hogy foglalkozzanak más országok szemetével.

Akkor kérdem én, hogy a kibaszott amerikai közvélemény mi a f*szért nem takarodik ki az utcákra, és rinyálja tele az összes nyújorki kábeltévét, amikor az elb*szott rezsimük több éve más államok f*szával veri a csalánt?

Abban teljes mértékben egyetértek Sanyix-al, hogy az amerikaiak bőven megérdemelték, amit kaptak, és ennek a sokszorosát is megérdemelnék. Az, hogy civilek haltak meg, az sajnálatos tény, és nyilvánvalóan senki nem röhög rajtuk. De hát ez van, vannak országok, akik nem tudnak anyahajóval meg B2-essel "felszabadítani menni".

Amúgy már elnézést, de a 911-et sem kell ennyire felfújni. ha egy k*baszott kistigris országbeli nyomortelepen felfordul Xezer ember, akkor arra baszik mindenki, de ha ugyanez USA-ban történik, akkor álljon vigyázba a Föld bolygó - aminek, MÉG MINDIG NEM Amerika a közepe. Lehettek volna tökösebbek anno az angolok.
  • Hellion
    Én meg ugy képzelem, hogy vegyék le Rólad a bugyit és nézzék meg ami alatta van! Há mit képzelsz Te? Nehogy már a hétköznapi MAGYAR állampolgárt aki 12 órákat keccsöl ugy kezeljék mint egy terrorista közönséges sittes bünőzöt! Méghogy igazolványkészitéskor veszik le? -Be is baszna! Mi lesz 10 vagy 20 év mulva? Egyre inkább az, ami az olcsó sci-fikbe.
  • BStage
    " Sőt bevallom, kellemes meglepetés volt amikor 911-kor hazaérve a tévében láttam ahogy omlik a 2 torony."

kivánom, hogy dögöljen meg valamelyik közeli hozzátartozód valahol, atán majd élvezheted ártatlan civilek mészárlását, te szerencsétlen...