22
-
duke #22 "Hackelhető mobileszközt akarok, integrált multiméterrel, de egy oszcilloszkóp féleség se lenne rossz benne, vagy CB.. :)
A fent említett képességek(Tv,..) hidegen hagynak."
Egy pontos multimetert en is eltudnek kepzelni a mobilokba,folleg az akku feszultseg kijelzesere.Regebben gondolkodtam rajta,hogy tudnek egy feszmerot beepiteni a panasonic gd 75-be,de vegul lemondtam rola mert sehogy sem fert bele. -
HunGreg #21 Akinek mp3 kell, meg csengőhang, meg sok hülye videó a telefonjára, az vegyen 2000 ftért adatkábelt, és kinyílik a világ..Nem kell a tvben reklámozott szarságokat ( ilyen -olyan logó stb.) ezrekért megrendelni.. -
turul16 #20 "Túlbonyolítottá vált a mobiltelefónia"
A cím alapján arra gondoltam, hogy kiderült annyira bonyolult a mobil hálózat hogy nincs olyan ember aki átlátja. Olyan sökféle (kis) protokol, átjáró miégymással van teli.
Hackelhető mobileszközt akarok, integrált multiméterrel, de egy oszcilloszkóp féleség se lenne rossz benne, vagy CB.. :)
A fent említett képességek(Tv,..) hidegen hagynak. -
#19 ebben nincs teljesen igazad. itt is lehet venni unlocked telefont, van tmobil meg cingular (most megint at&t) ami gsm rendszeru, tehat kozel tok ua. mint otthon.
Igaz vannak pcs telefonok is (sprint, verizon, metro pcs) de pl a metro ad havi, brutto $60-t KORLATLAN telefonalast az usan belul.Lehet hogy tudasban es szolgaltatasban nem egy gsm, semmi extra, de akinek nincs ra szuksege annak nagyon jo megoldas lehet.
Nekem meg mindig meg van a nokia 8890-m es a mai napig boven eleg amit tud.
Camera? nincs, de van helyette "profi" fuji s5200
MP3? nincs, de van satellit radio es ipod
TV? nics, de van otthon 65" HDTV, hazimozi, kenyelmes fotellel
Szoval nekem boven eleg egy olyan telefon amivel csak telefonalni lehet.
persze legyen kicsi, birja "sokaig" az aksi stb. -
Anteris #18 én még az sms-t is utálom, mérföldekkel előbbre járnak a gondolataim, mint amilyen sebességgel be tudom pötyögni őket azokkal a kis nyomorék gombocskákkal. -
Anteris #17 végülis miért ne, féllábon ugrálva is elmehetsz a munkahelyedre, max. picit furán néznek rád a emberek... -
kvp #16 "Szvsz. az is vicc ám, hogy szinte azonos dolgokra különféle funkció vannak egy telefonnak. Van infra és bluetooth aztán van SMS és MMS van GPRS és 3G, stb. És mindez egy telefonban. Perszehogy átláthatatlan és kezelhetetlen. Miért nem tudják megoldani, hogy én ne is lássam, hogy SMS-t vagy MMS-t írok, egyszerűen ha teszek hozzá képet, akkor MMS-ként kezeli majd a szoftver, ha nem, akkor meg SMS-ként. Ugyanígy a GPRS és a 3G közt is magától választhatna..."
Szerintem erdemes lenne megnezned egy sony-ericsson telefont. Nekem a regi ericsson-os szoftverrel futo sony-ericsson-os t290-esem van de mindent kezel rendesen es nem lehet eltevedni a menuben. Ha valaki pedig nem akarja a menut hasznalni, akkor shortcut-ban kint van minden a fokepernyon (hivas, sms, net). A bejovo cuccok pedig popup-ban jonnek elo, csak oket nyomsz es mar mutatja is. Kepet, hangot es videot tud kuldeni sms-ben, mms-ben es email-ben is, bar sms-ben csak az ems kepes telefonok tudjak fogadni a kepeket (tehat nokiak, motorola-k, samsung-ok nem). Tud truetype-os formazott uzenetet kuldeni minden formatumban, hosszlimit nelkul (csak memorialimitalt), kezeli az osszes nyelvet es valaszthato a billentyuzetkiosztas is. (nekem csak a gsm7 van engedelyezve, mert a rendes magyar ekezetes karakterek nem 7 bitesek hanem 16 es sokkal dragabb lesz toluk az sms)
A halozatvalasztas pedig automatikus, a net megy gprs/vonalkapcsolt/sms modon is, es alapbol addig fallback-el amig nem tud valahogy csatlakozni. (ha kell van tuzfal is de ahhoz mar menu kell, ott van a kezi protokoll es halozat kivalasztas is ha valakinek kell) Annak idejen azert vettem mert ez volt a legolcsobb telefon ami tudott mindent ami nekem kellett. Java nincs, viszont van hozza ingyenes c fordito, tehat lehet felrakni java runtime-ot (csak a nativ c-s cuccokhoz kepest lassu lesz mint a doglott csiga). Kapcsolodni csak halozaton vagy soros porton tud (rs232c) cserebe azt toltesz fel ra amit akarsz. (pl. telnet es remote desktop kliens is van) Irda (infra), usb adapter es kulso kamera is van hozza akinek kell.
Ez egy alap telefon, amit hozza nem erto embereknek keszitettek. Tehat mindezen szolgaltatasokbol tobbnyire csak a hivas/sms/net funkciokat fogjak hasznalni (fokepernyorol elerhetoek menu nelkul), esetleg az ebreszot, a naptarat es a szamologepet (a naptaras/kisharangos ikon ala vannak gyujtve a fomenuben). A tobbi amolyan extra, foleg mivel a telefon halalosan gyenge hardvert kapott (ugyanazt amit a t20-asok).
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy lehet jo termekeket gyartani, csak az europai piacra nem eri meg. Az amerikaiak vegtelenul lebutitott keszuleket kernek, az azsiaiak mindentudot, az europaiakkal meg mar senki nem torodik. Akinek elege van a nokia fele kaotikus menurendszerbol vagy a semmit nem tudo motorolakbol annak javaslom a sony-ericssonokat (bar nalluk is romlik a minoseg csak szerencsere a kisebb valasztek miatt lassabban mert tobb idejuk van a fejlesztoknek egy-egy telefonra)
ps: A mobil-tv tokeletesen megy udp-s videos voip kliens-el mar gprs-en is. (legalabbis nekem 120x80-ban ment egy teszt erejeig) Az egyetlen gond az ara, ugyanis a szolgaltato nagyon sokat ker a nyilt ip-s adathozzaferesert. Egyebkent adhatnak az adast udp broadcast-al is, akkor elofizetok szamatol fuggetlenul mindenki _ingyen_ foghatna minden cellaban a csatornakat. -
#15 Mondjuk ez az oldal 11kb. -
#14 A tmobilnál ingyenes a mobiltv, akár gprsel is. Én havi 2000 forintot fizetek mobilnetért, amivel opera minivel 50mb bőven elég (egy weblap képek nélkül 20kb alatt szokott lenni)a gmail jól megy vele, ide is most mobillal írok. -
#13 szívesen mobilneteznék meg kipróbálnám a tv-t is, csupán az a gond, h rohadt drága a szolgáltatás. -
aDannyBoy #12 Ez a mini GPS cucc ez JAvasan nincs? :) mert érdekelne engem is
a múltkor siófokon hiába állítottam be 4 ébresztőt akkora amikor kb fel kell ébrednem, ha a kaller nem pont földvár előtt jön és akar velem jegyet vetetni, akkor szerintem fonyódnál is ott horpasztottam volna még :) -
#11 ezer éves Ericsson a tornyok alapján belőtte volna, hogy otthon vagy, és átvált az otthoni profilodra
Erre van progi Symbianos telókra, és jól működik, én Nokia3650-en és SE P900-on használtam. Beállíthatsz különféle profilokat különböző helyekhez, illetve riasztásokat (jól jött, ha mondjuk buli után kissé kiütve vonattal utaztam haza, beállítottam hogy ébresszen ha odaérek, és többé nem fordult elő hogy elalszom és az ország másik felén ébredek :D) Ha jól emlékszem Mini GPS a progi neve.
Mobil játékért hajlandó lennék én is fizetni, ha korrekt áron lenne, és jó minőségű a cucc (nem ilyen Java-s szarok, amik a voda live-on meg a t-zoneson vannak). Például ott van az Obulis nevű rendkívül addiktív játék Pocket PC-re, csupán 7 dolcsi az ára, de persze nem árulja egyik szolgáltató sem, és csak bankkártyával lehetne legálisan megvenni. Ha lett volna lehetőség SMS-el kifizetni mondjuk 1500 Ft-ot érte, megvettem volna, és mivel fájlcserélőn sem találtam, 800+áfát fizettem egy SMSweb oldalon, csak hogy ezt az egy játékot letölthessem. Mikor jönnek már rá a szolgáltatók, hogy igényes tartalomra elérhető áron, igenis lenne igény? -
shusaku #10 Nekem egy egyszeru sony mittudomenmilyen telefonom van, ami elvileg tudja az mp3-mat, de a kedves Vodafone ezt letiltotta a sajat "live" szoftverevel. Igy csak fizetos DRM-es szutykokat tudtam volna letolteni csengohangkent. Hat kapjak be, haver felrakta ra az eredeti gyari szoftvert es igy most en gyartom magamnak a csengohangokat mp3-bol tok ingyen. Ez is jol mutatja mennyire penzehesek a szolgaltatok, elveszik a szabadsagodat, hogy a fizetos szolgaltatasok fele tereljenek. -
#9 Én meg életemben egy mobil játékot töltöttem le pénzért, a sonicot, mert írták hogy lehet nyerni egy wiit, és nyertem. (lehet hogy én voltam egyetlen "hülye" aki pénz adott ki ilyen hülyeségre xD) -
AljasGetto #8 LOL!!!!
Méghogy nem tudnak mit kezdeni... :)
A telefonok egy csomó olyan dolgokat is tudtak már legalább 5-6 éve, amit azóta sem lehet még használni... (pl ezer éves Ericsson a tornyok alapján belőtte volna, hogy otthon vagy, és átvált az otthoni profilodra; de az adóvevős móka is elég régi móka lenne)
Csak hát nincs reklámértéke a "láthatatlan" kényelmi dolgoknak...
...na nem mintha hiányoznának ezek, de a technológia már réges rég adott, miért ne használhasd, ha tetszik neked??? -
#7 Szvsz. az is vicc ám, hogy szinte azonos dolgokra különféle funkció vannak egy telefonnak. Van infra és bluetooth aztán van SMS és MMS van GPRS és 3G, stb. És mindez egy telefonban. Perszehogy átláthatatlan és kezelhetetlen. Miért nem tudják megoldani, hogy én ne is lássam, hogy SMS-t vagy MMS-t írok, egyszerűen ha teszek hozzá képet, akkor MMS-ként kezeli majd a szoftver, ha nem, akkor meg SMS-ként. Ugyanígy a GPRS és a 3G közt is magától választhatna... Ma már olyan fastruktúrája van egy telefon menürendszerének, hogy egy hétvége alatt végigpróbálni se lehet minden menüpontját egy telefonnak. Arról nem is beszélve, hogy az internet vagy az mms meg egy sor más dolog egy csomó olyan plusz beállítást meg aktiválást kíván amit a fenének van kedve végigszüttyögni. Nem csoda, hogy az alapfunkciókat szívesebben használja mindenki, azok minden kecmec nélkül működnek, telefontól, fogadó telefontól meg szolgáltatótól és előfizetéstől függetlenül. Szvsz. egy csomó mindent egységesíteni és egyszerüsíteni kéne és beleépíteni minden tarifába mnég ha az akár némileg meg is emelné az árakat. -
#6 Belőlem biztosan megfognak gazdagodni ! (siemens a35 forever)
Belőlem sem, pedig nagytudású PDA-telefonom van, hetente több Windows Mobile-os játékot, MP3-csengőhangot, videót, teljes filmet, témát letöltök a telefonomra, számlás előfizetésem van és ritkán kúszik 3000 Ft fölé.
A mobilinternet és a testreszabható készülékek nagyon jó dolgok, csak szarul vannak kommunikálva a szolgáltatók részéről. Megpróbálják elhitetni a vásárlókkal, hogy a mobilinternet = a szolgáltató által létrehozott fizetős szarságok, bugyuta csengőhangok, primitív játékok és háttérképek horror áron. Én úgy veszem észre, hogy az embereknek lenne igénye sokmindenre, meglepő, amikor vidéki ismerősöknél járva látom, hogy mekkora divatja van arrafelé a csengőhangok, vicces videók és háttérképek csereberéjének bluetooth-on keresztül, és még idősebb embereknek is kedvenc nótájuk hangján jelzi a készülék a bejövő hívást. Csak ugye ez a szolgáltatónak nem pénz, ezért nem is reklámozzák, csak a saját szarjaikat, és mivel a kutya nem vesz csengőhangot vodafone live-ról, azt hiszik hogy nem is kell az embereknek csengőhang, vagy egyéb dolgok. Pedig kellene, csak nem ilyen formában ahogy ők adják. -
seci #5 Az amerikai piac annyira elter az europaitol, hogy nem is erdemes osszehasonlitani. Ott nincs kartyafuggetlen telefon, csak a szolgaltatotol vehetsz (no jo, van ilyen, mondjuk az osszes eladas 1%-a) keszuleket.
A szolgaltato diktal mindent, mind a vevo, mind a gyarto fele.
-
BaltásRém #4 Belőlem biztosan megfognak gazdagodni ! (siemens a35 forever) -
citkar #3 sztem is korrekt a cikk,meg az első hozzászóló is,csak más a téma
túl bonyolult,és pénzt is akarnak csinálni
fontos eldöntenie az embernek h mire kell a telefon,én pl cska telefonálok,néha smst írok,ennyi...régi si a telefonom,de leglaább csepp por és ütésálló,ennek több hasznát vettem,minthogy húú de jó filmet v tévét nézhessek rajta:)
amire lecserélném az,ami kicsi,sokáig bírja az aksija,csepp por és ütésálló és pendriveként használható,és mp3 lejátszó
annyi legyen,nem kell a sok hókuszpókusz...de ilyen nincs v méregdrága..v én nemtok róla,anynira nem követem ezt a témát:)
-
gabeone #2 Szerintem helytálló a cikk. Úgy gondolom, hogy a piacon most egy egy értelmes telefon sem. Már régóta visszasírom azokat az időket amikor a nokia még gyártott garaciális 6310-es készülékeket..
Évek óta ugyan az fos telefonom van, mert nincs ami szimpatikus telefonra lecserélhetném. -
PoisonBorz #1 Inkább túlzottan bonyolulttá tették a társaságok. Minden telefonra folyó adatátvitelt és lehetőséget ők akarnak irányítani. Ja, hogy a legtöbb mai telefonra a felhasználó saját maga tehetne fel/le a számítógépéről videót, mp3-at, képet, és ezeket arra használhatná amire akarná? Ó, hát ebből nincs bevétel. Ezért elirányítja szörnyű és jogvédő programoktól bénult wap-oldalakra, ahonnan majd drágán leszedheti (jó példa erre a nevetséges csengőhangüzlet). És ha ez nem kell neki, mondjuk azt, hogy nem vevő az új technológiára....