4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
SebastienRej #1217 ja es meg azt szeretnem kerdezni, h miert vegyek mindenkeppen sulyozottat? -
#1216 M-Audio Axiom 49,E-Mu Xboard 49... -
SebastienRej #1215 akkor tudnal valamit ajanlani?
-
#1214 Mindenképp súlyozott mechanikásat vegyél, ez egyik se az....- -
SebastienRej #1213 Sziasztok....en syntit szeretnék rendelni. Kettőt már ki is néztem magamnak, csak nemtudok vállasztani...Ezért fordultam hozzátok ...Na szóval az egyik az "M-Audio OXYGEN49", a másik pedig "
Behringer UMX49"....Szerintetek melyik jobb? :) -
#1212 A mai világban a tehetség mit sem ér pénz nélkül.Ha lenne pénzem annyi cuccom lenne hogy magamhoz nyulnék:DMég midi billentyűzetem sincs:DSztem áttérek mulatós stilusra abba mindig van pénz:D -
#1211 jah, de tegyuk hozza h ez nem a "house" hanem a progressziv house, ami eg es fold.
En pl utalom az utobbit, de nagyon sok ember szereti. En mondjuk a "house" alatt a klasszikus house-t ertem ill a deep-et de persze ez is szubjektiv.
A mufajok meghatarozasa nem teljesen egzakt, mas idoben mast-mast jelent egy meghatarozas is.. ;)
Mindenesetre a progressziv house-t el lehet adni, meg a "kozepes" minoseget is.
De pl 1 techno az maradt underground, vagyis nem a lejobb penzkeresesi forma. Na ott csak a minosegi marad meg, hosszu tavon. Na persze 1 Naksi meg tarsai valszeg a nagy susmus bizniszek, buliszervezes stb miatt maradnak fenn, meghat ismerjuk a magyar "sztar"okat. Naksi az Uhrin Benedekkel 1enerteku.. ugyanolyan parodia.
Egy Jeff Mills v 1 Richie Hawtin mellett feltunni kizarolag full zseniknek lehet..
Viszont a progresszivben (es mas trendi zeneknel) ha veszel 1 fullos szintit (pl Virus) jo studiokornyezettel (Digidesign HD) es kozepes tehetseggel szarra keresheted magad.. a lenyeg h trendi effekteket hasznalj.
Ha kulonlegesseggel akarsz feltunni (vagyis 1ediseggel) az sokkal nehezebb. Ez van. Ahhoz megint nagy tehetsegnek kell lenned. Es nem art a szerencse is.
Na, nem akarok itt okoskodni.. lehet h Te vagy a kovetkezo nagy tehetseg, csak gyakorolnod kell.. sokat.
-
#1210 sajna nem nemjött meg a pü-d eggyik e-mail címemre sem. Ma reggel néztem. Szerintem az adminoknak kéne írni ,itt már más megoldás nincs de ha lessz szabad reg tuti regizek vagy 5 felhasználót. De az is fura ,hogy a másik felhasználó nevem sem működik. -
#1209 Küldtem neked PÜ-is az oldalról, azt nem jelzi ki valamelyik E-Mail címeden? -
#1208 Hát sajna jelszót sem cserélte ki azt írta ki hogy az email címem nem passzol a felhasználó nevemmel ami ezer biztos hogy nem lehet mert kb 2 mail címem van amit használok és mind a kettőt próbáltam ezt nem értem. -
#1207 Jah mondjuk a house is elég keresett.Megnéztem néhány programajánlót és ott csak house partik vannak.Az idei white sensation és Balaton sound is arról szól. -
#1206 Fennt vagy, tehát nem rúgtak ki. Próbálj meg bejelentkezni, és ha nem megy, akkor kérj új jelszót. -
#1205 Lac19: Ajánlom neked a V-station Vst-t és ehhez is az Adam van Baker preset packet ezekben van hasonló vagy hallottam már hasonlót. -
#1204 Szia stef akkor ha megkérhetnélek a taglistában nyomozz egy kicsit utánnam: Hackerman az usernevem. Ha nemtalálsz ilyet akkor valszeg kinyomtak. Köszi
Mellesleg aki szeretne egy kis sikert szerezni vagy a paypal számláját bővíteni egy kis apróval az a beatport.com-névű amerikai oldalra verekedje fel magát kiadón keresztül és lehet hogy sikerrel jár.Vannak ott nagyon ötletes zenék szal hajrá, jó zenélést kívánok. -
Lac19 #1203 Sziasztok
Ilyesmi hangokat szeretnék kikeverni, de sajna foggalmam nincs melyik Vst-vel álljak neki.
http://www.youtube.com/watch?v=H3LVGeODBZE
És még egy kérdés pl ez a szám alatt is van: http://www.youtube.com/watch?v=IAxb64yVDTk, egy pörgő hang egy percussion, de nem is csak az. A mostani Tech-House számokban elég gyakran megtalálható. Ilyet hogyan lehetne kreállni, eddig delay-el értem a legközelebb hozzá, de lehet van egyszerübb megoldása is.
Jah igen még egy :) A SideChain effekt, egy bizonyos mély hangtól függ, vagy én értelmeztem rosszúl? Válaszokat előre is köszönöm.
Laci -
#1202 Nem tudom, de én studiózás terén elég komoly helyeken megfordulok, van némi rálátásom a könnyüzenei piacra is, valamint beszélétem már egy-két komoly hangmérnökkel is. A zenék eladása nem olyan egyszerü dolog mint ahogyan jó páran -lelkes amatőrök- azt elképzeljük. Biztosan van a DJ műfajban is olyan web-oldal ahol, a bevétel reményében fizetős letöltésre felteszik a kezdetleges , mondhatnám primtív technikával elkészített kreálmányokat. -ez azonban ne röpítsen senkit a fellegekbe, mert a zenei piac, nem ezekre a hiéna oldalakra épül. Persze némi bevételre szert tehetünk, ha éppen át nem vernek minket, de egyéb semmi.
- Egyébként aki erre az oldalra felteszi a muzsikáját, azt elsősorban technikai szempontból érdemes megvizsgálni, mert ez a "nekem tetszik-nekem nem" krtika nagyon szubjektív dolog.- Egyébként nincs olyan szar zene a világon, ami ne tetszene valakinek - és ne lehetne eladni,....mondjuk a példányszám már kérdéses -
SebastienRej #1201 h erted ezt stef?
-
#1200 Ezekkel az eladásokkal kapcsolatban... , nem árt azért néha visszaszállni a földre... -
SebastienRej #1199 Hmm....Szerintem nem muszáj trance számot csinálni ahoz, hogy népszerű legyen, és el is tudd adni....Ha sikerül jo house-t gyártanod, ugyanugy el tudod azt is adni, mint egy trance tracket -
SebastienRej #1198 Kösz a véleményt...amúgy a szám electronak készült :)...Legközelebb igyekszem "KELLEMESEBB" dalokat kitalálni, csak hát már ideje lenne vennem egy MIDI bill-t, úgy egyszerűbb lenne "zongoráznom"...A basszusra pedig majd jobban oda fogok figyelni :) Csak hát nem olyan rég kezdtem el én a zenével foglalkozni, szoval még van mit tanulnom :) ...Kösz mégegyszszer a vélemenyt, legalább igy tudom, hogy hol hibáztam -
#1197 Nekem nem naon jött be ez a szám.Ha eladható népszerű számot akarsz gyártani akkor azt trance stilusban csináld, mert most terjedt el végre hazánkban is ez a műfaj:) -
#1196 Az alsó határ 0,8, az alatt törölnek, de előtte kellene hogy kapj figyelmeztetést PÜ-ben.- Ha esetleg a Ratio-mastert használtad , akkor meg azért törölnek, mert megbuktál vele.- Egyébként a taglistában meg tudom nézni hogy bennt vagy-e még, és esetleg csak a jelszavadat írtad rosszul... -
#1195 Hello!Szóval lehet nem Én vagyok a legalkalmasabb a kritikára mert lehet "öreg" vagyok ehhez a stílushoz(34),de azért leírom.Szóval amit írok ne vedd bántásnak semmiképp!!Szerintem a track jól szól tehát a"hangmérnöki" résszel nincsenek gondok.Csakhát a zene.Ok hogy ez valami House vagy mi(Nem értek hozzá annyira.Valakinek ez:klubzene(techno,tekkno,minimal,elektro)).Mindegy hogy hívjuk.Szóval táncolni lehet rá.Na de hallgatni azt nem.Szóval szerintem kellene jobb és KELLEMESEBB dallamokat kitalálnod.Persze tudom hogy ez nem egyszerű.De lehetséges,csak add önmagad és ne másolj másokat.Persze ötletet meríthetsz más zenékből.Jah és szerintem helyenként a dallam és a bass nem harmonizál egymással.Hozzáteszem :Én is elkövettem ezeket a hibákat régebben. Nem oktatni akarlak,csak segíteni.Ha már kérted hogy véleményezzük az alkotásod.A képi rész jópofa.Üdv .Peace! -
#1194 Köszi Stef de ha neked megy akkor nálam van a hiba szal lehet hogy töröltek. Pedig az arányaim jók voltak. ép vasárnap sikerült vissza seedelnem a cuccost ugy hogy az arányaim jók legyenek és most ez van. Esetleg megnézhetnéd hogy mennyit kell most visszatölteni mennyi az alsó határ az arányokban. Lehet hogy ezen változtattak és ezért löktek ki vagy nemtudom. -
#1193 Sziasztok megint! :)
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy ami ebben a számrészletben van, ahoz hasonlót mivel tudok csinálni?
Meg szeretnék egy hip-hop számba valami dübörgős dob hangot, ami erős túlzással az égdörgésre hasonlít, és valahol ez (az első kick alatt szólal meg valami recsegős, súgós valami) és ez (itt pedig rögtön az elején) között van, de az elöbbinél dübörgősebb, basszusosabb, az utóbbi meg valami nagyon torz valami van, nannál egyszerűbb sima bumm kéne. (Az első részlet egyébként a Remember The Name instrumental verziójából lett kivágva, a teljesz számban jobban hallatszik, amit keresek.) Valaki tudja, hogy ezt hogyan csináljam? -
SebastienRej #1192 A fenebe....mar megint nem irt senki velemenyt -
#1191 www.stef666.ucoz.com -
elnofx #1190 bocsi, de ismét csak el szeretném kérni a weboldalad címét:$ -
#1189 Nálam hibátlan. -Mit segíthetek?
-
#1188 Hali tudom nem szabadna warez dolgokat kérdezni de ezt már tényleg nem értem és ki készít a dolog. Nem enged be az audionews.ru oldal egyik felhasználó nevemmel sem de még vasárnap minden ok volt és az arányaim is jók. Valaki aki használja az oldalt megnézné please ,hogy mi lehet a baj. Ezer köszönet mindenért. -
#1187 Köszi, mindenképp kipróbálom! A Studio Instruments-et viszont ismerem, főleg a basszust és az e-pianot használom (utóbbival nagyon jó dolgokat műveltem), viszont a vonós részéból nem sikerült kihoznom ami kéne... én még mindíg az akkordokra gyanakszom.
Holnap lesz jópár kérdésem, az elektrónikai hangokkal kapcsolatban, de ma már nincs időm leírni. -
sangeorge #1186 Ja azt nem írtam bocs,hogy a Kontakt 3-al használd a Heavy Guitars-t. -
sangeorge #1185 Azokközül amit én próbáltam,ezekhez hasonlót(ami linket küldtél) leginkább az M-Audio Heavy Guitars-al tudsz sztem gyártani,azonbelül is a Les Paul Sustain-nal,az én meglátásom szerint.Ráadásul utána átküldheted még a Rock Amp Legends-en is,amivel sokat tudsz rajt alakítani,váltotztatni.Ha még nem próbáltad,akkor hajrá.Vonosok közül nem tudom próbáltad e a Cakewalk Studio Instruments-ét,abba van elég jó vonós,basszgitár,és nem elég jó dob és e-pianó.Próbáld ki azt is ha eddig még nem...Üdv -
SebastienRej #1184 HI .....kesz lett megint egy szamom itt meg is hallgathatjatok, es velemenyetekre is kivancsi lennek :) -
#1183 Ja és az It's Going Down gitárjáénál nem csak kevésbé zúzós hang kéne, de valamivel tiszább is. -
#1182 "Nem akarlak lelombozni, de ez így majdnem impossible mission."
Kihívás a javából! :D Két éve "csinálom", egyszer csak összejön. XD
"Kéne egy vér profi arc, aki face to face segítene, tippeket adna."
Én is pont ilyet keresek. XD Ezért is írtam ide, a google-n kerestem a Ministry-t és erre tévedtem, akkor meg miért ne? :) És végülis valamerre csak jutok, itt azért értetek a szakmához, és ha másban nem a számok elektromos részében tudtok segíteni.
sangeorge: Az a helyzet, hogy több számhoz több gitárhangzás kell és ha kitalálok egy számot, akkor azt tovább gondolom, és a dallam és az akkordok (bár ezutóbbit nem ismerem, csak "hallom") megváltoztatják, vagy megkövetelik a hangzás változását és ezért nem mindíg a legpontosabban tudom megmutatni, hogy "na ez kell", szóval ne vedd túl mereven. :) Az első számomba valami It's Going Down-féle gitár kéne, de talán kicsit kevésbé zúzosabban, amit mondjuk lehet, hogy a power akkord miatt hallok túl zúzósnak, de nem biztos.(It's Going Down Youtube link)
Egy másik hang, amit egy más ik számba szeretnék, az a Pushing Me Away refrénjében és elején van (amikor beindul a szám), de ott a basszussal együtt hátom gitár szól egyszerre, és nekem az kéne, amelyik pwer akkordon a lassabbik dallamot játsza. Ezt így nem tudom jól írtam e le, de késöbb megpróbálok bevágni egy részletet. -
sangeorge #1181 Üdv! Nem tennéd meg hogy feldobsz egy egy rövid részletet abból a gitárhangból amit keresel?(mármint egy eredeti linkinpark részletet vagy vmit)Nagyom kíváncsivá tettél,hogy mi az amit annyira nem lehet összehozni.Köszi -
vizipipa19 #1180
Szia stef!
Az oldaladon a steinberg hypersonic II uccsó pár linkje nem műxik. Nem javítánád meg ? Előre is köszi!!! -
queensryche #1179 Nem akarlak lelombozni, de ez így majdnem impossible mission.
Már, ha olyat akarsz belőle kihozni, 'mintha'...
Még én is gondban vagyok, pedig tudok a hangszerrel bánni, van cuccom is, mégse' elég jó nekem, amit kihozok belőle. Kéne egy vér profi arc, aki face to face segítene, tippeket adna. Fórumokról is össze lehet szedni, neki is álltam, de naaagyon sok türelmet és időt igényel. De még így se' ugyanaz, mintha vki elmondja magyarul és meg is mutatja. Itt nuanszok is számítanak. Milyen frekvenciákat vágunk-emelünk ki eq-val, milyen eq-t használunk, hogy jonnek sorba insertként a poluginok, milyen a bemeneti jelútunk stb. stb. Ez egy szakma már ezen a szinten. -
#1178 A Ministry-vel most ott vagyok, hogy a helyi ifjúsági egyesület megpróbál egy e-mailt írni a soundsonline.com-nak, hogy ugyanmár küldjenek valami próbaverziót. A gitározással úgy vagyok, hogy már a könnyem kicsordulna ha kézbevehetnék egyet XD, de sújos (fekvő) mozgássérült vagyok, szóval erre még jódarabig várnom kell. A felgitároztatás pedig azért nem megy, mert ha lenne is aki felvenné, elöbb nekem kell tisztában lennem a megfelelő hangokkal, akkordokkal, ehez pedig kísérletezni kell a gitárral, vagy egy jó VSTi-n, mert azért egy dolog, hogy valaki felvesz, de ha valami nem stimmel, akkor azért mégsem szórakozhat egy csomót csak úgy valakinek, kivéve ha meg nem fizetem, mindenkinek meg nincs olyan sok ideje mint nekem. XD