VST-hangszerek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.
Valaki tud a cubase chorderhez hasonló vst-t vagy tudja valaki esetleg hogy a chordert hol lehet önmagában leszedni, sztem nagyon jó cucc és kipróbálnám. Köszönöm
Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi
Szóval, van egy Asus F5GL laptopom, hozzá egy Novation Nio 2 4-es hangkártya, és van még egy Reloop RMX 40-es mixputlom....Ezeket próbálom összekötni úgy, hogy amit a laptopban engedek, az mixpulton keresztül szólaljon meg. Azért lenne ez nekem fontos, mert zenélés közben szeretnék acapellázni, amit VDJ-rõl kevernék a számra. És a probléma az, hogy mikor összekötöm a Laptopot a mixpultal a Novation Nio sehitségével, vagy anélkül, mindig szól valami fehér zaj féleség elég hangosan...De mikor a pc-re kötöm rá a mixpultot (belsõ creative hangkártyával), akkor nem szól semmiféle zaj...Hogyan lehetne ezt orvosolni, hogy ne szóljon a zaj?
Reverb esetében az IR alapú megoldást használják nagyon sokan, de én pl. sokszor egyszerûen csak figyelem pl. a pluginaudio-ra feltett friss szoftvereket és a kommentek alapján is sok minden kiderül. Ahol sokan áradoznak, az pl. annyira szar biztos nem lehet 😊
A compressorok mûködésével már ugy tisztában vagyok de a delay, reverb még mindig kemény dió. Ott pontosan elég sok variáció van és egy komolyabb reverbnél számolgatni is kell. Nekem eddig a Lexicon a tuti de még ezt tanulgatnom kell.
Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi
RME Hammerfall DSP9632
Azert mar talalkoztam eleg sok szar VST-vel, gondolom a jo minosegbol kevesebb van, ezert nem art beszelni roluk. A topik is ezert van kb..
Meghat a tores minosege sem lenyegtelen, volt mar faszanyos VST aminek a torese szetqrta a winfost..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
RME Hammerfall DSP9632
Melyik jelenlegi VST-effektek az ajanlottak?
En tobbnyire a Cubase-ét hasznaltam, bar ereztem hogy nem odabaszos, viszont szerintem az mar inkabb a szoft vs vas miatt van.
Tehat milyen tovabbi effektek ajanlottak? Pl. komprimalasra?
A left locatoros dolgot meg eddig is használtam, ahogy írtam is, nem kell, hogy fordíts <#beka3>#beka3>
RME Hammerfall DSP9632
Én TC Native csomagokat használok limitereket és kompresszorokat, illetve Waves Mercury pak. élõ cuccokra érdemes használni a Waves Mercury Complet pakkot.
RME Hammerfall DSP9632
Köszi mindenkinek a segítséget! <#eljen>#eljen>
Amit csinálnom kell: tegyük fel, hogy a szám közepén járok, és beszámolós takkal indul a felvétel. Ezen már gitár is van. Ha jól értettem amit mondasz, elkezdem venni, és amikor a téma végére ér, újrakezdi az egész manõvert és egymás tetején lesz az összes egymás után rögzített cucc?
Ezt széthuzigálva meg tudom tartani a legjobbat.
Így gondoltad?
Ha ez így megy, már csak az a kérdés, hogy a beszámolást elindítja-e nekem minden ciklus elején? Ha igen, akkor ez így perfect megoldás lehetne! Ha nem, akkor viszont használhatatlan 😊
Ennek amúgy mi köze a midihez? Élõ dob, és mikrofonos felvételrõl van szó.
Az utolsó mondatoddal nem értek egyet. Ha már undo, akkor legyen olyan undo, hogy azt is megjegyzi, hol állt a kurzor a felvétel elején... Vegas ezt pl tudja 😊 Illetve beállítható paraméter. Be lehet lõni, hogy felvétel illetve, lejátszás megállítása után ugorjon a kezdõpontra. De hát amúgy meg tudjuk milyen, szal csak emiatt nem fogom azt használni. Sose többet 😊
RME Hammerfall DSP9632
RME Hammerfall DSP9632
Felvételnél ha mondjuk elrontom a feljátszást, nyomok ugye egy undo-t, és a kurzor nem ugrik vissza oda, ahonnan indult a felvétel, hanem ott marad ahol leállítottam. Az istennek nem bírom rávenni és mocskosul idegesítõ mindig kézzel visszatenni az undo elõtti pozícióra. Sehol nem találtam ere megoldást. Helpben sem, mert gondolom annyira triviális probléma ez, hogy nincs is róla szó.
Egyébként létezhet, hogy a Cubase esetleg nem tudja ezt az opciót?
Nagyon remélem, hogy csak én vagyok a béna. Ismét.
😊
U.i.: ha belövöm a left locatorra a kezdeti pontot, oda vissza tudok ugrani, de mivel én dobolok, meg a gépet is én kezelem, az egér használatát mindenképp minimalizálnom kell...
- reverb /fõleg pergõre kell majd/
- eq
- delay
- kompresszor
- gate /ezt nem tudom mennyire kényes kategória/
Egyik stúdiós haverom a Sonnox Oxfordot emlegette, de mivel az Sony cucc, fenntartásaim vannak vele kapcsolatban 😊
☢ HARDSTYLE ☢ SCANTRAXX RECORDZ ☢
valaki meg tudná nekem mondani, hogy milyen hangszeren játszák a következõ hangot: Paul Ritch - The Lick (4:08. percben szólal meg) milyen vst-vel tudok ilyet elõállitani, vagy esetleg sample pack, amiben megtalalom? <#miaz>#miaz>
RME Hammerfall DSP9632
http://steflion.wix.com/studio
Mivel érdemes vajon a 96/24-rõl 44/16-ra való konvertálást végezni?
Alapból úgy állítsam be mixdownnál a kimeneti file-nál? Valamiért halkabb mint a 32 bites mixdown... pedig nem kéne hogy az legyen? Mi az összefüggés vajon?
Ezt nem igazán értem.
Metal Foundryban pl lehet pitchshiftelni... vagyis a hangmagasságot tudod állítani a doboknak. Ilyesmire gondoltál?
Valaki tudna nekem ajánlani egy dobgép VST-t amelyen frekvenciát is lehet állítani?
☢ HARDSTYLE ☢ SCANTRAXX RECORDZ ☢
A Cubase által vázolt megoldás csatornák kontra grup a virtuális kerverésteknika alapja.Annak idején ugyanezen módszeerel rögzítettük a dobsávokat analóg keverõn és effekteztük mivel nem volt minden sávra effektünk 😊 Sok sáv küldése grup sávra,hogy ez mekkora találmány 😊.
Eljen az analógia és a virtuális világ. Bevallom könyebben dolgozom én is a vrituális teknikában.Némely analóg rögzítéshez néha ott lepzselt két három hangmérnök mert ugye egy embernek nem volt annyi keze mint az indiai istennõnek 😊
Hi-Hi-hi 😊Bocs ez egy kicsit OFF lett!
MidiRendszer
Megoldás komoly kártyába kell beruházni 😊
MidiRendszer
A mellékelt képen a C5-öt virtuálba futtatod ?Demon tuls (hû de megmontam a frankót angolul.)Ez a winfos hülyesége. Werziótól függetlenül javaslom futass lemezellenõrzést mert az ilyen problematikák általában lemez (NTFS)fájlbejegyzés hibákra utalnak.Illetve figyelemmel kisérhetõ a task menagerban(pihentvagyok sok a meló 😊 )mely process nem engedi közvetlen a lemezhozzáférést(ez úgy derül ki hogy azon process nagyon terheli a processzorteljesítményt néhány másodpercig)így nem valósítható meg az írás olvasás késleletetett írása 😞 Tipikus winfos betegség. Pár kaat és a rendszer utóléri magát majd minden megy a maga kerékvágásában.
Valós DVD-rõl a helyzet ugyanez 😞
Szarnak szar de szeretünk Mikrofos 😊
By MidiRendszer.
RME Hammerfall DSP9632
Köszönöm 😊
Lesz még egyéb kérdés, de inkább összeírom 😛
Meg megpróbálok ezeknek utána nézni elõbb, hogy ne legyen minden hozzászólásomban egy kérdés 😊
Egyébként szükségesnek tartom megjegyezni, hogy végleg szakítottam a sony cuccokkal. Ez nagymértékben köszönhetõ nektek 😊
2 hét múlva készen van egy 2 számos demó, majd nyomatom a zenét és lehet véleményezni 😊
Ki-be lehet kapcsolni ezt az opciót. File menü >>> Preferences>>> General>>> Show Tips opciót pipáld be és így minden gombra kiírja a funkciót 😊 egyéb kérdés C5-ben?<#beka2>#beka2>
RME Hammerfall DSP9632
Jo, erre voltam kíváncsi, hogy mi mivel van öszefüggésben. Kössz Stef!
-a Grand2 az Truemu-s ,a minimoog nem tehát semmi közük egymáshoz crack szempontjából.- a minimoognak szeddj le valami értelmes változatát, ilyen elicences törésrül még nem is hallottam, kering belõle jó néhány a neten ami simán megy.
Megnéztem az EMU asio-ját, felraktam a latencyt, hátha nem bírja, de semmi változás. Akármekkorára állítom a latency-t ugyanolyan szar. Pedig marad még memória is, Proci teljesítmény is bõven.
2,66 C2D 2G ram Emu0404 Pci.
Tegyek fel asio4all-t? De az nem gagyi? Mégiscsak az emu asio-ját kéne hazsnálni, nem?
Azt írja, hogy nem található ez az eLicencer cucc.
Arturia Minimoog az 2.0.1-es
The Grand 2.0.0.1152
Nincs ezekhez vlamai más cucc? Leszedtem midnegyiknek a peccsét meg licencelõs szarját, visszaraktam és akkorsem megy.
Jah emrt ugye megy a CUbase-nek is a TruEmu 4.1-es cucca.