4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • Tetsuo
    Mellesleg a magyar nyelv szerintem is a leggyonyorubb a vilagon, de ez mar tenyleg egy masik forum tema..

Stef666, pedig mindig segitokesz volt es jo tanacsokat adott nekem, most vmi rovidzarlat lehet :).
    Ambient pedig ne celozgasson, azt nem szeressuk!
  • Tetsuo
    Az miert arcoskodas, ha vkit osszezavarnak a gagyi forditasok? Es miert kene profi angol ahhoz, h megallapitsa ha vmi nem jo a forditasban, meghogy lelog a felirat a neki kijelolt helyrol?
    Ezen a forumon, szvsz a Te hozzaszolasod volt a leglekezelobb.
  • Tetsuo
    LOL, igazad lenne akkor ha:

-tenyleg fasza magyaritasok lennenek (minimum official, -bocsanat :) hivatalos-, de azokkal is szokott gond lenni, mert nem ellenorzik hangmernokok a tolmacsok munkajat), az amator forditasokkal esetleg meg szoftveres problemak is elofordulhatnak (biztos h nem stabilabb egy atirt menu),
    -neha ki vannak takarva reszek, mivel a magyar kifejezes gyaran hosszabb mint az angol, ez ergonomiai oldalrol is szempont (soxor kisebb betumeretet igenyel),
    -ha a support (sry, tamogatas :) pl a teljes segitseg-menu, a videok, stb.. is magyarul lennenek, ugyanis hivatkoznak vmire es bogarasz6od mi is az..
    -a VST-k ugyis angolul vannak, tehat az alapszavakat (amikre hivatkozol), ugyis meg kell tanulni angolul.

-Annyira nem tudok angolul, h kozvetlenul beszelgessek komoly temakrol (:P), de a legtobb szoftver angol nyelvu a gepemen (ill mind), es nem poenbol, meg nem azert, h menozzek neked es Ambientnek, hanem a fent irt okokbol.
    -Csupan a tapasztalatomat szerettem volna megosztani, es nem kioktatni v lekezelni masokat.

-Mellesleg minden tiszteletem azoke, akik forditanak (csakhat, 1 jo zeneiro nem biztos, h jo fordito ;), de ugy gondolom h sziszifuszi munkat vegeznek, hiszen ritkan szuletik otthon 1 olyan eredmeny, ami jo esetben 1 szakerto csapat eves munkaja lenne.. en legalabbis meg nem hallottam tokeletes amator forditasrol, komoly programok eseten.

1x regen, fogalmam sem volt mit jelent pl a layer szo, de remekul hasznaltam a Photoshopban.. :P
  • Sütifutár
    Hülyékvagytok mind! Én vagyok a legokosabb:-):-)))
  • Ambient
    Közben megtudtam, hogy a magyarosításoknak nagy részét Te csináltad, ezt én nem tudtam ezek szerint ezért pröccentél be ennyire.
    Sajnálom nem akartalak megbántani de a véleményem mégis fent tartom vagyis szerintem jobb az eredeti nyelven kezelni a programokat.
    Úgyis nagy hiányosságok vannak a magyarok idegennyelv ismerete terén szóval nem árt néha egy kis "fejtágítás".
  • stef666
    Ok, semmi gond, de hogy ki okoskodott azt visszaolvasva egyszerü megállapítani.-Pl. : - "Ajánlom hogy a magyar nyelvet felejtsétek el"... írja "Tetsuo". -"és ha valaki még annyi fáradságot sem vesz, hogy megtanulja azt a pár szavat angolul az magára vessen, az olyanok miatt van szükség a magyarosításokra!" - eléggé lekezelő, és kioktató hangnemnek tűnnek nekem.
    - Most ki az okosabb, és kioktató stílusu ???- Idézz már tőlem légyszíves, ilyen hangnemü hozzászólásokat!
  • Ambient
    Válaszolok de nem a te stílusodban az méltatlan lenne hozzám.
    Olyan hírt hallottam rólad, hogy mindenkinél okossabbnak gondolod magad és ha ezt bárki kétségbe vonja azt dúrván kiosztod mint az lejjebb látható is. És nem akitől hanem akiktől hallottam ugyanis többen küldték priviben, hogy inkább hagyjam rád. Úgy teszem, sajnálom hogy te ezeket így reagálod le de hát nem vagyunk egyformák.
  • stef666
    Igen igaz a hír,(mondjuk ha lenne egy kis bőr a pofádon akkor közölnéd is azt a hírt...) és akinek nem tetszik, azt nagy ívben leszarom.
    Kedves "Ambient"! Tele van a tököm az ilyen liberális, nagyképü seggfejekkel,amilyen pl. Te is vagy.- Akitől pedig a hírt hallottad az pedig szerintem jobb lenne ha magával foglakozna egy kicsit, ..ha még egyáltalán nem ment az agyára az irigység....
  • Ambient
    "Éjjen a zene !Mert az univerzális nyelv"

Egyetértek!
  • MidiRendszer
    Kedves fórumozók !

Szeretnék eggyet értei Stef batátommal.Ez a fórum nem a nyelvi kérdések fóruma,hanem olyan szakfórum amelyből vajmi kevés van magyarul.S ráadásúl kezdök számára is sokat mond:)!Angol nyelven perdiglen sok-sok kontár és kevésbé kontár fórumot olvastam mint ahogy vannak nagyon jó magyarítások és vannak kevésbé jók.Szerintem ne térjünk el a fórum céljául szolgáló vezér gondolattól:)VST !

Éjjen a zene !Mert az univerzális nyelv :) MidiRendszer alias Jannó
  • Ambient
    No comment, ezek szerint igaz a hír amit hallottam rólad...
    Sok sikert ehhez a hozzáálláshoz..
  • stef666
    A nyelvtanulás és a zeneszerkesztés teljesen más dolog. Aki remekül érti az angolt, az még egyáltalán nem biztos hogy konyít a zenéhez is. -viszont lehet valaki tehetséges zenész ,és az angol tudósokhoz képest sokkal nagyobb volumenü alkotásokat készíthetne, de nem érti a programokat, és nincs is affinitása az angollal bíbelődnie , az ezek szerint vesszen el, és csak az angol tudásu nagymesterek jöhetnek szóba mint producerek...A magyar nyelv a világ legnagyobb szókincsével és kifejezőpképességével rendelkező nyelve, szerintem nem köpködni kellene, hanem ha már annyira szarok azok a fordítások, akkor segíthetnének ezek az nagyokosok kijavítani, de eddig a ezektől a menőktől,angol szakemberektől még arcoskodáson kívül semmit nem hallottam. -Kíváncsi lennék egy-két konkrétumra, ami összezavart....
  • Ambient
    Szerintem meg ez abszolut nem magyar ellenes duma volt! Én is egyetértek, hogy sokkal jobb angol nyelven kezelni a programokat és ha valaki még annyi fáradságot sem vesz, hogy megtanulja azt a pár szavat angolul az magára vessen, az olyanok miatt van szükség a magyarosításokra!
    Láttam egy-két magyarosítást nem tudom ki csinálta de katasztrófa volt inkább csak összezavart mint segített. Neked sem kellene ilyen ingerülten válaszolni azonnal, bár ez a te dolgod mindenesetre elég provokatív volt a hozzászólásod nem tudtam hogy ez egy vitafórum.
  • stef666
    Nem mindenki angol zseni, és az alapműveletek egyértelmüek a saját nyelvünkön is.Ha azon agyalsz hogy mi mit jelent, lehet hogy sosem fog megszületni a kompozíció...Sokkal gyorsabban megy a munka, ha rögtön tudjuk mit kell nyomni, nem pedig előtte szótárazgatni.Az ilyen Magyar ellenes dumát meg amúgy is rühellem, ezzel szerintem menő lehetsz egy-két másik fórumon , de itt nem szeretem az ilyen szöveget. Sokkal jobb angol nyelvü fórumok vannak mint ez, nem is értem hogy miért ide írogatsz, ha ennyire vágod az angolt?- Kíváncsian várom válaszod...
  • Tetsuo
    Ajanlom, h a magyar nyelvet felejtsetek el, valszeg az angolban kevesebb hiba van, ill egzaktabb a fogalmazasa..
    A VST-k ugyis angolul vannak, meg a magyar kifejezest is meg kell tanulni pontosan. Utozenges helyett reverbet hasznalni nem nehezebb. :D
  • stef666
    A Cubase 4 nincs is kiütve normálisan, (sajnos) , csak a Cubase SX3-at ajánlom, ami magyar nyelvü is ráadásul,és ugyan úgy kezelhető mint a Nuendo.- Egyébként csak tanulás kérdése,(a Magyar oktató DVD meg ott van az oldalamon)...de nem akarlak rábeszélni..- Ha neked jó a fruti, akkor csak hajrá...
  • DJ Tope
    Most kprobáltam a Cubase4-t és számomra jóval nehezebb mint az fl7XXL.A nuendo3 szerinted könnyebb kezelni?
  • stef666
    -Zeneszerkesztési szempontból nincs különbség a Cubase és Nuendo között.

- Janno"- Ha a midit úgy mentették hogy nincs csatorna kiosztása, -hanem csak egy sában jelenik meg,- akkor nincs mit tenni.- Ha csak dobok -ról van szó, akkor a Kontakt samplerben természetesen be tudod állítani minden egyes hanghoz a kívánt ütőst, de a komplett anyagoknál ez nem járható út...
  • MidiRendszer
    Helló Stef !

Olyan problémám lenne,hogy vannak midi fájlok melyekre nincs csatorna kiosztás rendelve tudsz olyan vst vagy egyébb progit amivel ezt megoldhatom :)

Jó az oldalad Stef barátom :)Janno
  • Hackerman
    Vizipipa: minden bass vst-böl pl G-Media OscOscar vagy bass gitárokból is kilehet csavarni olyan bassust amilyet szeretnél mondjuk effectezéssel. audio realism bass line-ban is találtam dnb-re utaló basszust. Egykis effect és kész
  • Sütifutár
    Én pl csak a fl studiót használok,mivel ezt telepitettem fel pár éve elöször.Ezt tanultam meg használni és már nincs kedvem más progik újra kitapasztalásához stb...Pedig biztos van jobb is:-)Mondjuk elég gép igényes progi
    üdv
  • Tetsuo
    nem a zoomra gondoltam LOL annyira azert nem vok lama. :D
    A Nuendo miben kulonbozik a Cubase-tol, azon kivul h videovagas meg dolbifaszom?
    Tehat a hagyomanyos zenei studiomunka (sztereo audio) miben mas benne?
  • stef666
    Szerintem ezeket a dolgokat mind magadnak kell eldöntened - ....mielőtt mindenki elkezdené védeni a saját szerkesztőjét-de, szerintem PC-re a Nuendo3 a legjobb, annak aki VST-ket sűrün használ,és persze nem rohangál a boltba softok után...
  • DJ Tope
    Szerintetek a Rob pappen predator elég jó szinti?És a Cubase3 jobb mint az fl7?
  • stef666
    Tetsuo " - Ha a zoom-ra gondolsz akkor az nagyon egyszerü, de nem egészen vagyok biztos benne hogy erről van szó,.. ha mégis, akkor a jobb alsó sarokban megjelenő navigátorra tedd rá az egeret (a nyilat), fogd meg vele, és húzd le - vagy fel , ekkor növekszik és csökken a samplék optikai mérete.
  • vizipipa19
    Nem akarlak elkeseríteni Rimdshee, de az audiorealism bass line pro inkább goa-hoz jó.:D Sztem köze nincs a dnb hez, de azért kösz!
  • vizipipa19
    Kösz a választ, sokat segítettetek.:)
  • Lazybones
    sziasztok,ezt keresném nem demo verzióban,ha vki tud vmit jelezze,kössssz!:
    -Genuine Soundware MrRay73 Mark II

de ha tudtok jobb EP vst-t akkor szívesen fogadom a tanácsot,csak már párat próbáltam és nem voltak meggyőzőek,ennek a demoját hallottam és ígéretesnek tűnt

Stef kösz a reget még1cer!
  • Hackerman
    -itt egy link ha erdekelLetoltes
  • Hackerman
    Szeva Vizipipa19: Az audiorealism bass Line Pro-ban van egy jo DnB hang nekem k.ra tetszett igazi drum hang: http://dj-tex-rec.ucoz.com/vstcollection/AudioRealsmBassLine.jpg letölteni letudod audionewsrol
  • Tetsuo
    szvsz a legjobb basszus az a basszusgitar, amit te manipulalsz utana, de kesz harapos basszusokat virtualis-analog szintikbol tudsz elohozni (ill ezek szoftveres verzioibol).
    Engem is erdekelne mondjuk egy Nord Lead 2 v Electro 3 VST.. Stef? Letezik ilyen? ;)
  • vizipipa19
    Sziasztok!
    Továbbra is egy olyan basszus vsti t keresek, amiből dnb basszus dallamokat lehet kicsikarni. Vagy mondjuk hasonló hangszíneket, sample formájában amit a kontakt felismer.
    A segítséget(már ha kapok) előre is köszönöm!
  • Tetsuo
    Az Abletonban hogyan lehet a kis sample-ket novelni, ill 1esiteni, ugy h az eredeti meretuk (pl a hossz adatuk) megmaradjon, csak pusztan a konnyebb lathatosag kedveert??
    Ilyet a Cubase-ben lehetett csak nemtom mi volt a neve..
    Vagy nektek mi a modszer arra, h mikor noveled a track meretét szep lassan (haladsz elore) a kis mintak mar nem is latszodnak.. mit szoktatok ilyenkor csinalni?
    Attekinthetosegre, konnyebb strukturazasra mit ajanlotok? (Nekem mindig kell szamolgatnom meg irogatnom kis noteszbe :( )
  • stef666
    "laaj" -Ez elég érdekes dolog,..ha az alap "zongora hangokat" szólatatja meg, akkor nem hiszem hogy az FM8-at hallod, mivel abban nem nagyon vannak zongorahangok. Az FM8 beállításainál betöltöd az Instrument ablakot megnyitva a hangokat? (az "Instruments" feliratra kattints és jobboldalon megjelennek a hangok, amikre duplaklikkelsz és betöltődnek a VST-be.)

-mxz35" - Természetesen meg lehet csinálni a hangmintákat, de ez attól függ hogy milyen mintavételezési részletességre törekszel.Elég macerás meló, mert pl.ha minden egyes hangot felakarsz venni az nem kis idő és adatmennyiség, de ha csak pl. a C" hangokat veszed fel és azt követően beteszed a KONTAKT Samplerbe akkor ott meg lehet nyujtani a teljes oktávra. A felvételt a Cubase-ban pedig egyszerüen a hangkártyád bementére kötöd a Kawai audio kimenetét , nyomsz egy monitort, eg egy felvételi gombot és már mehet is a hang. (Ha eetleg nem sikerülne akkor F4-el nyiss egy új bemeneti BUS-t a cubaseban és arra állítsd át az audio sávodat.)
  • mxz35
    HELLO LAAJ UDV
  • laaj
    Hi Stef!
    Visszatérve a problémámhoz: csak az alap zongora hangokat szólaltatja meg. Annyit tettem am, hogy új project kezdése, midi-sáv nyitás és az out-ban kiválasztottam vst ként az FM8-at például. Remélem így találunk vmi féle megoldást.
    Köszi!
    Erik
  • mxz35
    HELLO STEF 666 AZIMENT ELITAM ANEVED BOCS,,,,
  • mxz35
    HELLO STEFF KOSZI A MEGHIVOT ,,,, NEKEM EGY OJAN PROBLEMAM VOLNMA VAN EGY KURZWEIL K 2000 VP AMI sampling , VST HANGSZINEK NAGYON JOL SZOLNAK DE EZEKET SZERTETNEM , Cubase - BEN WAV -NAK MEG IRNI MEGLEHET CSINALNI EGY PAR HANGSZINT KOSZI.B ANDRAS
  • vizipipa19
    Sziasztok!
    Tudna valaki linkelni egy dnb hez való bass vsti-t?
    Minden sz@rt találtam mindenféle stílusban, de ilyet nem.
    Illetve ráleltem egy valsier nevű dologra, de abból nem találok teljes verziót a neten. Ha valaki tudna linkelni hasonló vsti-t azt nagyon megköszönném.
  • stef666
    Más VST-k megszólalnak? Milyen beállításokat alkalmaztál a cubase-n? MIDI sávbeállítások, MIDI keyboard beállításai, hangbank betöltése...nagyon sok tényező lehet. Ezek tudatában tovább tudok segíteni.