22
  • lee56
    Ja, akkor az már egyéni szocproblem :P
  • xuldar
    Ebben a mondatban fogalmi hiba is van, ugyanis a példány darabot jelent, a mondatban pedig egyértelműen típusra gondolt az író. Jó lenne, ha már valaki híreket közöl/fordít/stb, legalább tisztában lenne a szavak jelentésével.
    Ui.: Nem lenne rossz egyet megkaparintani abból a 4 példányból :D
  • dez
    Elvileg shaderekben jobb, de textúrázásban és ROP-ban gyengébb, mint az Nvidia hasonló kártyái. Bár az órajelektől is függ. Ezeket a 65nm-es chipeket valószínű elég jól túl lehet majd hajtani...
  • dez
    A másik, hogy egyetlen játék teszteredménye nem reprezentatív. (Gy.k. nem kicsi szórás van a játékok között, melyik hogy fut hol.)
  • Andrews2007
    Ez a teszt honnan van és mikori? Én eddig szakújságiróktól is eddig csak jót hallottam a kártyáról. ASzt is igaz hogy 1-2 játékban de csak tényleg 1-2 ben rosszabb lehet mint az Nvidia mivel annó Nvidiára optimalizálták a programozók pl a a Quake4nál az Oblivionnál Dark ?essiahnal látható ez. Azon gyorsabb volt a játék tehát.

ÉN megvárom inkább a hivatalos teszteket magyar külföldi újságokban.
  • marcias
    A tesztet én semmiképpen nem venném készpénznek.. még a megjelenés után is rossz eredményeket kapunk a kezdetleges driverekkel, szóval sztem ennél még legalább 10%-al erősebb lesz az XT. Az árazás viszont sejteti, hogy nem fogja földbe döngölni a 8600GT-t, és ez valóban nehezen fér be a középkategóriába (már most is). Kérdés akkor, hogy mi lesz a középkategória? A jó kis X1950pro és XT a dx10 hiánya miatt szépen lassan el fog tűnni, bár az NVidiának már most sincsen igazán középkategóriás kártyája.. 8600GTS sztem egy vicc azért a néhány % pluszért, a 8800GTS pedig egyelőre túl drága hogy középkategóriának nevezhessük. Ha viszont az a vonal kerül középre (8800GTS és HD2900XT) akkor kérdés, hogy mi lesz a felső kategória? Nyilván a 8800GTX árát is csökkenteni kell, így az lesz majd max 100k. De ugye a gyártók mindig is szeretnek tartani extra drága kártyákat, úgyhogy amíg nem jön ki valami újítás, kétlem hogy levinnék ezeket a kártyákat a középkategóriába. Amennyiben a HD2600XT architektúrája fejlett és jó, csak vissza van folytva, akkor talán reménykedhetünk egy 8600GTS szinten erősebb változathoz, vagy netán egy HD2600XTX-ben, 2700-ban..
  • gabore
    ha ez a teszt komoly akkor ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni: Aki tavaly vett gf88at az veszett jó vásárt csinált és minden tisztelem az övé
    jah és kár h én nem tehettem igy
  • zola2000
    Persze hogy konzolra xD
  • dez
    A konzolokra gondolt.
  • Akuma
    Ezeket a kártyákat nyugodtan lehet rögtön süllyesztőbe tenni és alsó kategóriába besorolni, ugyanis geforce 9 megjelenésével a 8800GTS 320MB lesz a középkategória kb 45-50ezer forinttal várhatóan AMD is igazítja hozzá majd az árakat és az X2900XT lesz 60 ezer, és majd az új geforce 9-esek csúcsai kerülnek majd annyiba, mint most a 8800GTX és Ultra.
  • lee56
    Kéne már egy nooormális alapos PH-s teszt!
  • lee56
    Mármér?, amit 5 éve vettél az ma már szinte értéktelen "hulladék", ha pedig 5 éven át azért szeretnéd hogy kitartson, akkor 5 évente 1 vagyont kellene rá áldoznod. Szerintem jobb ha kicsit gyakrabban cserélgetsz okosan, igy még van esélyed talán nem tul nagy veszteséggel upgradelni, de attól még lehet hogy másnak máshogy jó/jobb, ez is csak egy vélemény
  • zola2000
    Áááááá sokkal jobb 5 évente megvenni egy fix hardwaret, mint így kínlódni szerintem.
  • ghost2
  • lee56
    Hát én biztos nem fogom növelni a ddr3 memóriák és alaplapok eladásait (legalábbis a közeljövőben tuti nem), de egy kumára lehet hogy befizetek, ha jó áron adják majd :)

Arra meg meddig kell még várni, hogy a húzószegmensnek lefestett középkategória feltünjön a dx10es kártyáknál?
    Igazán versenyezhetnének, igy most csak 2 gyártó van szinte megegyező teljesitményü chipekkel az alsó és felső kategóriákban...
  • szasza666
    gyanúsak ezek az árak. lehet. hogy lassab lesz mint az Nvidia kártyái :S

igaz a magyar kiskereket ismerve ezekhez az árakhoz nyugodtan lehet még 4-5K-t hozzátenni.
  • dez
    Bocs, de itt is van egy hiba: "Az Agena kódnevű sorozatból összesen négy példány érkezik majd első lépésben, ezek sorrendben a Phenom FX-80, a Phenom X4 GP-7100 és GP-7000, valamint a Phenom X2 GS-6550." - Az Phenom X2-esek nem a 4-magos Agenát takarják, hanem - nevéből is láthatóan - a 2-magos Kumát.
  • dez
    Vagy az is lehet, hogy így lesz:
    "The processors will support HyperTransport 3.0 and will have a built-in DDR2/DDR3 memory controller. The processors will be backward compatible with the previous AM2 and AM2+ socket motherboards, according to sources at motherboard makers." (cikkben linkelt cikk)

Tehát, nem szükségszerű, hogy az AM3 foglalatba illeszkedő processzorok elterjedése nagyban függjön a DDR3 memóriák térhódításának ütemétől... :)
    Ellenben ezt írja továbbá a linkelt cikk:
    "Although Socket AM3 processors will be backwards compatible with previous socket AM2 and AM2+ motherboards, socket AM3 motherboards will not be able to support the previous socket AM2 and AM2+ processors. Therefore shipment volumes of socket AM3 motherboards will depend on the speed of transition to DDR3 memory, added the sources."

Tehát, az AM3-as alaplapok elterjedésére lesz hatással a DDR3 térnyerése.
  • dez
    "A Socket AM3 foglalatba illeszkedő processzorok elterjedése várhatóan nagyban függ majd a DDR3 memóriák térhódításának ütemétől"

Ez a mondat azt sugallja, hogy az összes 45nm-es AM3-as lesz. Az itt látható táblázatból viszont az derül ki, hogy AM2+-os változatok is lesznek.
  • dez
    Viszont középkategóriának sem tűnnek... (Az Nvidiáéi sem.)
  • grebber
    Tesztek nincsenek?
  • bertino
    hát ezek nem tűnnek egetrengető áraknak egy magyar számára sem... :D