16
  • winnie
    #16
    "Pedig igen is jó és értelmezhető szó a sorozatőrület (főleg nálunk). "

    nem magyarországról van szó, hiszen ahhoz nekünk semmi közünk, hogy milyen sorozatok jönnek ki amerikában vagy németországban. neknk ahhoz van közünk, ami idehaza jön ki - bár nem erre írtam a példám, de hazánkra is áll. míg mondjuk 2003-ban 4 magyar sorozat született, addig 2006-ban 2 plusz egy minisorozat. (ha ugyan a klikkerek nem 2005-ös)

    (a sorozatnak (meg a híradónak, a vetélkedőnek, a valóságshow-nak, a talkshowknak, a háttérműsoroknak) amúgy azért van értelme, mert eredeti műfaj. a film a lehető leghaszontalanabb tévés műfaj, hiszen vagy már volt pár éve moziban, vagy megjelent videón. tisztelet természetesen a kivételnek, annak a pár tévéfilmnek, ami születik évente. azok természetesen ekvivalensek a fenti műfajokkal. (ha film, akkor a prémium csatornák, esetleg, hisz ott akár a premier után egy évvel is láthatóak, nem kell kivárni az átlag 2,5 évet.)
  • Atisz #15
    Pedig igen is jó és értelmezhető szó a sorozatőrület (főleg nálunk). Míg pár éve, csak 1-2 sorozat futott a közszolgálati és kereskedelmi csatornákon fősműsoridőben, addig ma ha megnézel egy tv műsort, ez a szám már csatornánként 1-2.
    Én személy szerint a sorozatot mindig is alacsonyabb színvonalúnak tartottam egy egész estés filmnél, így ez a tendencia határozottan nem tetszik.
    Végig tudok nézni egy House-t, vagy Dr. Csont-ot, de azokból a sorozatokból amire azt tudom mondani hogy tényleg tetszik, nagyon kevés van.
    Az internet terjedésével különösen megnőtt a sorozatőrültek száma, akik minden sorozatot képesek letölteni mostmár a torrent oldalak segítségével (ez nem baj, csak ebből is érzékelhető hogy nő a "sorozatőrület")
  • winnie
    #14
    " talán 1 vagy 2 volt, ami említésre méltó."

    hehe. "említésre méltó" = "ami mastertime-nak tetszik"? vagy, "amit mások elismernek"?

    az egész csak merítés kérdése. mondahatnám, hogy nincs igazad, de kíváncsi lennék, hogy hány sorozatot is próbáltál be a tavaly 120-150 premierből. és melyik lehet az az egy-kettő. (gondolom te is a skins-re vagy a dexterre vagy a dog bites man-re vagy a life on mars-ra gondolsz egyikként, mert a másik a friday night lights. csak nem tudom melyik az egyik) (zárójelben. itt szokott lenni a válasz pont 1-2 olyan sorozat, ami minden csak ne említésre méltó)

    "Ahogy terjed a sorozatőrület, úgy nő az igénytelenség is."

    ööö, elírhattad. a sorozatőrületet nem tudom ételmezni lévén éppen 2006-ban jött ki a legkevesebb sorozat az utóbbi három évben, tehát ha akarom, akkor épphogy nem terjed az "őrület".
  • mastertime
    #13
    Hát, akkor tényleg elvakult lehetsz...az elmúlt évben szánalmasabbnál-szánalmasabb sorozatok jöttek ki, talán 1 vagy 2 volt, ami említésre méltó. Ahogy terjed a sorozatőrület, úgy nő az igénytelenség is.
  • barnie1990
    #12
    Pacsi. :)
  • Marko001
    #11
    Szerintem a második évad nem lett gyengébb az elsőnél. Majdnem végig pörgés van benne, van annyira izgalmas mint az előző. Néhol ugyan már kicsit túlzásba vitték a dolgokat, de teljesen ott van ettől még. Bár nézhetnénk már a harmadik évadot!
  • Atisz #10
    Csupa noname senki. Eddig sem a "nagy" nevek miatt néztem, ezután sem amiatt fogom.
  • winnie
    #9
    " a Twin Peaks, melynek nézettsége azért csökkent, mert kiderült ki a gyilkos,"

    nem. a twin peaks nézettsége azért csökkent, mert nem derült ki, hogy ki a gyilkos. azért árulták el, mert már annyira lecsökkentek a számok, hogy csak ezt látták kiútnak.
  • Quantumleap
    #8
    Az a baj, hogy az emberek többsége a megszokás rabja, már ami a sorozatokat illeti, és nem szereti a nagyfokú atmoszféraváltást. Gondolok itt most az "1.évad bent, 2.évad kint" dologra. Erről eszembe jut a Twin Peaks, melynek nézettsége azért csökkent, mert kiderült ki a gyilkos, de a történet mégis folytatódott tovább.
  • winnie
    #7
    nem baj, sak sajnálom, hogy olyan sorozatra fecsérli az idejét, ami nem tetszik neki, pedig látatlanban mondom, hogy lenne 10 másik, amiért megnyalná az össze ujját.
  • neoG
    #6
    most mi ezzel a baj?inkább dícséretes, hogy ad még egy esélyt a sorozatnak,
    hiszen az első és második évad között is volt sok különbség (mármint hangulat pölö).Lehet, hogy a 3ik bejön neki.
    meg nem kezd el "szarozni" látatlanban
  • winnie
    #5
    " Az első széria sem volt a kedvencem"

    most komolyan, ha az ember sorozatot akar nézni, akkor annyi minden közül választhat, ami a kedvence lenne. nem kéne olyat nézni még éveken át, ami nem kedvenc és egyre rosszabb. ez gáz, szerintem.
  • Gerbill
    #4
    Én lehet, hogy megnézem az első 1-2 részt, de nem várok már semmit ettől a sorozattól. Az első széria sem volt a kedvencem, de a második, csak egyre roszabb lett, a befejezés meg irtózatosan bénára sikerült. Mindenkit elintéztek egy részben. Nameg ez a befejezés, pfff.
  • Iwant2Belive
    #3
    Nekem úgy volt, hogy nyomok egy kövér cancelt a PB-re mert a cool első szezon után a 2.-at sokkal gyengébbnek tartottam, de az utolsó jelenet reményt adott és mégis nézni fogom.
  • nagykovi
    #2
    Sztem a 2. se volt "elbaszva", csak kevésbé volt eredeti mint az 1. évad, de attól függetlenül az is jó volt, és az is a tv (monitor) előtt tartotta az embereket, akik az 1. évad után kíváncsiak voltak rá (gondolom te is nézted :) ).
  • ebuk
    #1
    remélem nem basszák el mint a 2. szériát.
    elvégre most szinte tiszta lappal indulhatnak.