Fokozódik az erőszak a német iskolákban

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

(Amiben az egyik irány a puhány , a másik meg a kemény.)

Egy 1 dimenziós gondolkodás szerint talán.

"Bánjunk úgy a gyerekünkkel, ahogy majd "az élet is bánik"?"

Nem szó sincs róla, de én inkább azt mondom, hogy egyetlen oldalra se essünk túl ez ügyben. Szerintem te ez utobbit megtetted.

Elõre nyomorítsuk meg, hogy az élet pofonjait már fel se vegye?
Érdekes fogalmai vannak sokaknak a(z egészséges) lelki világról.

Hát, lefordítottad a saját nyelvedre, csak sajnos a fordítás során becsúszott 1-2 hiba, pár szónak nincs megfelelõje, stb.

Egyátalán, mit akarsz mondani? Bánjunk úgy a gyerekünkkel, ahogy majd "az élet is bánik"? (Biztos, hogy neki ugyanaz a sorsa, mint a miénk, btw?)

Ja, van egy másik is: az erõszak a gyengék eszköze, furcsa hogy mindig az áldozat mondja ezt, vajon miért... 😉

Ha taplózni kezdesz akkor vállald a következményeket is <#hehe>

Szerintem a mai (az utóbbi évtizedekbeli) az okosoknak sem jó. Ez az átlagos, jól idomítható, nem túl sokat kérdezõ típusnak felel meg, akibõl jó állampolgár lesz.

Szeretet? Mi az? És fõleg ebben a kegyetlen világban!? Puhány lesz tõle!
Tõrõdés? Ez meg mit jelent?
Vele foglalkozás? Kinek van arra ideje!? Hajtani kell, és utána jár az embernek az a kis sörözés a tévé elõtt! Majd az iskolában szépen mindent megtanul (pár év múlva - addig meg majd nézi a Pokemont).

Bizonyos topicok vonzzák az értelmetlen, ostoba és bosszantó hozzászólásokat.

Na, ez egy ilyen 😊

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

A te írományaid alapján ez következik, ha gondoskodunk arról hogy soha semmi baj nem éri akkor nem lesz agyilag rokkant. Ott biztos nem sérûlne a lelkivilága és úgye az a legfontosabb. Arról már szó sincs hogy a többi diáktársa az élete során mekkora leki problémákat fog neki okozni.

Gondolom jól megválogatják a kedves diákokat, amit sok helyen a "kedves" Gy.F. m.e. úrnak köszönhetõen nem lehet megtenni.

Mi van?

Mike
Budán van egy pár

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
ergo motiváltad a gyerekeket

Nagyon érdekelne a normális iskolák listája, de elõre is szólók a fizetõseket már most töröld ki a listáról.

Ennyíre életemben még nem sértettek meg.

Mike
csakhogy a 65 illetõ ezzel a fegyelmivel való elbocsátását kockáztatta, csakhogy tudd

a tanárnak nincs joga a rá bizott gyereket testileg bántalmazni
mint ahogy nincs joga a mobiltelefonját elvenni sem, mint ahogy a dzsekijét sem. a gyerek nem valami kis állat amivel azt csinálunk amit akarunk, annak nincsenek jogai. bár ma már az állatok kinzása is tilos

érdkes módon nomrális iskolában ilyen problémák nincsenek

Mike
nem vagy te véletlenül pap? azok ilyenek

Mike
mennyire ismert tétel ez is: engem is vert az apám mégis meber lett belõlem.

Mike
pont a veréssel sodródik a társadalom szélére,. de sebaj
rendre úgy neveled a gyerekedet, ogy átadod az értékrendszeredet. és hogy átvegye ahhoz bizon szeretet kell, meg puha meleg családi fészek, ahol elfogadják õt. foglalkozni kell a gyerekkel, törõdni vel, tudod merre jár, mit csinál, amit lehet hogy sérelmez egy fokon, de biztonségot is ad, beszélgetni, együtt csinálni dolgokat. aki erre képtelen ne vállaljon gyereket

Mike
milyen érdekes, hogyha fel tudod kelteni a figyelmet, összhangba tudsz kerülni a gyerekekkel akkor nem kell fegyelmezni, nem kell vasszigor. a gyerekek értelmesek és érdeklõdõek ebben a korban. és bizony nehéz az óvoda után átállni a 45 perces üldögélésre, leszokni a kreativitásról, a gyakorlati kivitelezésrõl. a Mai iskolatipus egytelen féle embernek fele meg a legalább négy félébõl, ez az egy az okos, és a tanár is ilyen tipus, mivel ha nem lenne az, nem lenne tanár, ugyanis nem nem érné annyi sikerélmény az iskolában, hogy ezt válassza hivatásának. Mindemellett ezeket a gyerekeket is le lehetne kötni, értelmes elfoglaltságot adni, más módszerekkel tanítani, sikerélményhez juttatni (ez a legfontosabb) tehát motiválni (amit csak dicsérettel lehet elérni, büntetéssel, a hibák kihangsúlyozásával nem) Gondoljátok végig szeretitek ha valamit csináltok akkor folyton lebasznak, soha meg nem dicsérnek? Ez a mozgatórugója mindennek.

Basszus, akkor mindenki zárjunk be egy személyre szabott mátrix szerû világba, ahol semmi baj sem éri soha.

Mike
a verés pótcselekvés
a tehetetlenség bizonyítéka

Nem a víz, hanem a lelki vonatkozások. Tudod, az embernek van egy olyanja, hogy lelki világ.

Most komolyan kérdemez mit árthat egy pohár víz?

Nagy ritkán vs. rendszeresen, mint alap "nevelési" eszköz... Nem mindegy.

Ha már csak a verés, v. más efféle segít, az már rég rossz.

Nyuszi v. nem nyuszi - van, ami kicsit fontosabb ennél.

Mike
a 70-80-as években is ugyanez volt a téma. a szülõ nem nevel, neveljen az iskola, a szülõ rohan, másodállása van, stb. semmi nem változik. max mai kölköknek van mobiltelefonjuk.
persze azért hirdetjük a világvégét, meg bölcselkedünk, hogy lám ide vezetett a nagy liberalizmus, hát lófaszt. Kádár alatt kurvanagy liberalizmus volt
a liberalizmus oda vezetett, hogy az állami oktatáson kivül ma már van más alternatíva is, és viheted oda is a gyereket

amilyen a környezet, olyan a gyerek olyan az iskola. ezt kéne felfogni. a társadalmi problémákat pedig gyerekek bebörtönzésével nem lehet megoldani, ugyanis normális polgárokat szeretném, nem bûnözöket, vagy antiszociális frusztrált felnõtteket.
az összes vérgõzös fasz nézzen már magára, és tegye fel azt a kérdés? Miért jutottam ideág? Miért hiszem azt, hogy erõszakkal kell megoldanom minden problémát. Mert aki ebben a kérdésben erõszakos, az erõszakos az élet más területén is, max csak nem veszi magát észre.

Mike
na persze. szerintem meg egy beteg fasz vagy a XIX. századi puritánok egyik képviselõje. Mit kompenzálsz be? Mit kaptál gyerekkorodban a szüleidtõl, többiektõl, hogy ilyen defektes lett a személyiséged. Észre sem veszed hogy saját magad is az erõszak kultusdzának híve vagy. Mindenki más a geci, persze te nem. Te szabadon verhetsz, megalázhatsz bárkit, az nem erõszak. Aha

Ez most vicc?

Rosszul értesz.

"Természetesen ha jól viselkedik akkor mutassuk ki neki a szeretetünket." -- ezt hívják érzelmi zsarolásnak.

Azért hidd el, hogy nem eszik olyan forrón azt a kását. Nyilván nem rendszeresen verik/vernék - büntetik/büntetnék a gyereket, de ha gyerekkorában 1x vagy 2x nem kap a gyerek valakitõl, akkor nem lesz belõle rendes ember. Ez a gyerekek 90%-ára biztos igaz. És sokkal jobb, ha a szülõ osztja ki nagy ritkán a gyereket, mint egy idegen. A szülõ szeretetbõl és mértékkel büntet, élet meg kegyetlenül...

Nem vagy egy nyuszi alkat, majdnem mindenkit kiosztottál... <#vigyor>

Nem hinném, hogy az a pohár víz annyíra káros lenne.

Konkrétan, ha jól értelek téged, akkor azt akarod mondani, hogy jutalmazzuk meg azért csak, mert úgy viselkedik ahogy kell?
Ezzel csak az a baj, hogy így zsarolót is képezhetünk belölle.

Én olyat soha se mondtam, hogy bár miért kapásból verjük meg vagy hasonlók. Én inkább az elrettentés híve vagyok, magyarán fenyegetõzés, ami mügé néha kell valami alapot szolgáltatni, de azt is fõleg csak elejében, késöbb már szükségtelen. Természetesen ha jól viselkedik akkor mutassuk ki neki a szeretetünket.

Keress fel egy pszichológust, mielõtt több kárt okozol a saját gyerekednek!

Gratulálok neked is.

Már el van rontva, ha már ilyeneket "kell" alkalmazni. A vadállatokat idomítják így.

Na te meg a másik fele... Mást el sem tudsz képzelni, mint a fenyítést? Az ilyen szülõk gyerekei vagy kezelhetetlenek lesznek, vagy introvertáltak.

Nahh, majd meglátjuk, mire mész a módszereiddel a saját gyerekednél...
Vajon az én kislányom miért nem csinálja ezt? Pedig még egyszer nem ütöttem rá.

Tudod, nekem nem kell ehhez történeti ismertetõ - elég, ha visszaemlékezem kicsit.
De itt a kommunizmus csak az egyik dolog, a másik a lelki elnyomás módszerei. Mint pl. a megszégyenítés...

""ja, azt hittem fiú, elég szõrös volt a lába" -- ez meg egy kicsit túl durva volt, nem gondolod? De többet nem csinálták, ugye csak ez a lényeg!?

Hatásosak ezek a módszerek, de én nem hagynám, hogy elõzetes pszichológiai képzés nélkül ötletszerûen használja valaki kisebb gyerekek körében, az tuti...

Molnibalage
Azért valahol meg kell húzni a határt, de Aragorn helyesírásával nincs komoly baj.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

a helyesírás a gyengék vesszõparipája

HP+

Molnibalage
Mi az, hogy szókincs frissítés?? A hülye az 10 éve is ugyanazt jelentette mint most,a kis szaros tíz éve is ugyanazt mint most. Kibe kötsz még bele a helysírás és egyéb hülyeség miatt te zseni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hasfájásról nem beszéltem sehol 😊 A "sir mert kicsit fáj" arra utal, hogy amikor ráverek a kezére a fizikai fájdalom miatt nyilván sir egy kicsit, de utána folytatja ott ahol elkezdte.

Molnibalage
Nos talán még azt fûzném hozzá, hogy ha a szülõ nem neveli meg a gyereket (anyámnak több szülõ mondta, hogy õ saját maga sem bír a gyerekkel) akkor a felelõsség átruházódik a tanárra és onnantól õ válaszatja meg az eszközöket, persze nem kell félholtra verni a gyereket.

Én 24 vagyok és még abba a generációba tartozom akik kapták azt a biznyos jó nevelést jó tanároktól. Édesanyám már több osztályt kísért végig 4 éven kereszül és majdnem minden diákjából az a fajta ember lett, akire az mondják, hogy derék és tisztelettudó, tisztában van a játékszabályokkal, korrekt felelõsségteljes ember, pedig cigányt is tanított nem egyet és az egyi ilyen volt tanítványa az egyik legjobb fej akit ismerek, több évig együtt fociztunk vele és soha szóba nem került, hogy õ barnabõrû, mi meg nem. SENKIT sem érdekelt, mert egy jólnevelt srác volt.

Volt egy igen neveletlen osztálytársam és egyszer egy jó ideig helyettesítõ töritanárunk volt, egy kb. 65 éves, nagyon értelmes emer, mindenki szerette és tiszetelte. 6-kor koromban a srác aki nem bírt magával és nem hagyta abba kisded játékait, kapott tõle egy AKKORA pofont, hogy a tenyérnyom még látszott 40 perc után is. Utána nem volt gond vele. Szokták mondani az idealista barmok, hogy az erõszak nem old meg semmit. Dehogyem...

Az ikertesóm is a hisztis/visszaszólós kategeóriába tartozott és kellett pár örögögûzés ahhoz, hogy tudja hogy hol a helye. Egyszer anyám megkérte, hogy vigye le a szemetet, mire visszaszólt, hogy "nem vagyok a csicskásod". Ekkor kb. 12 lehetett. Ment a hidegzuhany alá. Nem halt bele, nem lett baja, de megtanuta a leckét...

A vizzel locsolást ne úgy képzeld el hogy fogom a kertislagot, beállitom egy sarokba az csutkán adom neki a vizet amig mozog (mint ahogy az elmegyógyban csinálják), hanem úgy, hogy toporzékol a srác, beviszem a fürdõszobába és kap egy pohár vizet a fejére és voilá: vagy abbahagyja, vagy mostmár legalább van oka miért sir. Pár ilyen alkalom után elég a vizzel való fenyegetõzés is.. és nincs viziszonya, nagyokat szoktunk fürdeni kinn meg benn a kádban is.

A verés nem kínzás???
Ha nem neveled valahogy a rendre, akkor a társadalom szélére sodródik és akkor mi jobb?

Nekem 9 hónapos és feleségemmel már keressük azt a sarkot a szobából, ahova be tudjuk állítani <#vigyor3>
De mint hallottam (holland ismerõseimtõl) - a hideg vizes zuhany igenis mûködik. Õk sose verik a gyereket, de mikor már nem bírnak vele - hideg zuhany... ,
Pár ilyen után nagyon megváltozik a gyerek.

De azért ne próbáljátok ki kicsi gyerekekkel, remélem nem vagytok olyan állatok.<#ejnye1> Már tudatában kell legyen annak, ha valamit rosszul tesz, másképp nem tudja levonni saját következtetéseit (ha hisztizek - jön a hideg víz)

Nem arról beszéltem hogy sir mert fáj a hasa (ez természetes), de az már nem annyire hogy az felmászik az apja nyakába majd rugdossa az apja fejét tudatosan (egy 2.5 éves gyerek már tud magáról). Az apja meg hagyja...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.