63
  • martin4955
    #63
    Üdv. Van egy 4 éves fiam és azt szeretném kérdezni hogy mennyire élethű a film, mert attol félek hogy megijed.
  • fie
    #62
    Voltam imaxban. 1x érdemes elmenni, de homályos a képe. A 3D megvan, az tény, de nem tudtam élvezni. Egy idő után meg elfárad az ember agya, hogy ebből a mosott képből összerakja a teret. Azonkívül nem igazán megy az imaxnak, mozifilmeket nem igen adnak le. Marad a saját produkciójuk. Kár hogy nagy stúdiókkan nem tudnak megállapodni, mert nem nagy dolog 2 kamerávan végigforgatni, vagy az animációs filmeknél meg főleg. Kár érte.
  • Szikorarobi
    #61
    En voltam tobbszor is IMAX moziban. Amcsiban es Kanadaban is. Szerintem baromi jo. Sot! Voltam olyan szimulatorban is ami IMAX filmhez hasonlo latvanyt es hangot nyujtott plussz hidraulikak mozgattak a kb 30 ferohelyes mini mozit. Na ott azthittem beszarok. Valami baromi jo volt. Az egyiknal (egy vidamparki hullamvasut keverve egyeb foleg meseszereu elemekkel) 3x mentem vissza azonnal! Egyszeruen nem hittem el hogy igy be tudjak csapni az erzekeimet. Nemegyszer rendesen ereztem hogy zuhanok.Valami brutal jo volt. Az ocsem meg ugy rohogott hogy raszoltak :D Ez amirol itt szo van az egy "egyszeru" IMAX mozi. Az is nagyon jo. Neha megteveszti tenyleg az embert. De az a hidraulikus szar az valami eszmeletlen. Aki meg csak a penzt nezi ebben is azt sajnalom. Neha szorakozni is kell es sajna lehet hogy egy kis penzbe fog kerulni. En a minosegi szorakozasra barmikor szanok egy kis zsetont.
  • uniu
    #60
    dokumentumfilmekrol van szo! Amugy ezzel az erovel vissza kene vonulnod egy erdobe, es kokorszaki korulmenyek kozt elned, mert igy nem tamogatnad "busas" haszonnal a multikat sem. Az tudod, hogy a szgepeddel milyen busas hasznot hoztal nehany cegnek ? Es az internetkapcsolattal is dagasztod az oriascegeket ??

    "A tartalom szerintem fontosabb, mint a látvány." Istenem milyen demagog szoveg! Az utcan lebuknal mar vele, amikor megnezed a csajokat... persze, biztos semmi koze az egesznek a latvanyhoz!:)
  • Tetsuo
    #59
    Nagyjából ismerem a technikai hátterét az IMAXnak és a normál mozinak is.. de vhogy nem hoz lázba. A tartalom szerintem fontosabb, mint a látvány. Így vagyok a játékokkal is, hiába csillivilli a legújabb FPS ha csak agyatlanul kell lövöldözni..
    Azért vagyok szánalmas, mert nem fizetnék ki rá pénzt? :) Bocsi, de én nem arra keresek. Midenkinek prioritás szerint kell bírálnia a lehetséges kiadásokat, hiszen trilliónyi dolog van amit "ki kéne próbálni", de a legtöbb ember nem Gates gyereke.. ok, ez kifizethető, de fogadd már el, h nekem sok más előbbrevaló mint 1 ilyen fél órás szemkápráztatás.
    A mögötte rejlő pénzmozgásoról pedig a #39ben már írtam felületesen, pontosan nem is tudom, de elhiheted h az egész amcsi entertainment busás haszon a meglepően szűk tulajdonoskörnek, akiket amúgyse szívesen támogatnék..
    Amúgy meg, szeretem a hi-fi technikát (v high-endet), éppen ezért sem költök mozira.
  • uniu
    #58
    Akkor meg minek teped a szad ? Amugy eleg szanalmas vagy, hogy 2-3eFt sajnalsz egy igazi technikai bravurert ? A nemzetkozi urallomast lattam Berlinben a Sony centerben es fantasztikus volt.... egyszeruen ennyi. Latvanyra olyannak ereztem a kulonbseget, mintha fekete-feher nemafilm utan valami cgi csodat lattam volna eletemben elsore 1 multiplexben. Nezd meg milyen technikai hattere van egy ilyen filmnek es a vetitesnek, es rajossz, hogy az a penz nem is olyan sok. En csak azt sajnalom, hogy nem neztem meg tobb ilyen filmet amig ott voltam :((
    A fel oras idotartam a 3D-s hatas miatt van. A regi szemuvegek fejfajast okoztak ennyi ido utan.
  • cloud.strife
    #57
    Mér, ennyire nem érdekelnek a technikai cuccok???? :)
    Egy próbát mindenképp megér, akármilyen kevés is a film felhozatal, de szvsz nem a mozifilmek miatt let kitalálva, hanem az egyéb ismeretterjesztő filmek miatt... ha kész lesz a mozi tuti elmegyek megint... :)
  • Tetsuo
    #56
    De valszeg az soha nem fog megtörténni ;)
    ok, peace...
  • cloud.strife
    #55
    Maradjunk annyiban, hogy amíg vki nem látott ilyet ÉLŐBEN, az ne minősítse, mert ennyi erővel sztem meg az F355 Ferrari szarul kormányozható..... LOL

    3 éve láttam az ISS filmet Londonban, de még véletlenül se drágállottam a jegyet, sztem bőven-bőven megéri az árát... de ugye ez már egy kipróbálás utáni vélemény...
    Tetsuo, ha megnéztél már egy ilyen filmet egy Imax moziban és utána mondod, hogy nem tetszik akkor rendben.... :)

    Peace...
  • Tetsuo
    #54
    A #39es személyeskedő, öncélú meg nagyképű?? Szerintem a #43as volt ilyen, amire (védelemből) hasonlóképpen reagáltam..
    De ne menjünk át ebbe a stílusba. Ha kritizáltátok a #39es hozzászólásomat, akkor tessék konkrétan megmondani mi a probléma.. mi nem volt igaz benne?
    A #43as válasz szerinted 1 objektív reagálás volt rá? Arra, érdekes, nem írtál semmit..
  • aDannyBoy
    #53
    az hogy személyeskedő, nagyképű, közhelyes és öncélú
    egyébként rendben volt :)
  • Tetsuo
    #52
    Olyan egálra jön ki. Hol jó, hol meg rossz. ;)
    A negatív jelzők meg általában korrekciók, a cikk ill az előző hozzászólások felé.
    Csak nem bírom a tudatlan ömlengést. Konkrétan mi nem stimmelt a hozzászólásomban? Szívesen meghallgatom.
  • Tetsuo
    #51
    Nem azt mondtam h ingyen, te ökör. Szerinted ez jön le a hozzászólásomból??
    Csak az a $20millió qrva sok, max fél évi laza melóért. Most nem jövök a 800 millió éhezővel meg a tényleges munkával.. csak azt mondtam, h a mozijegy árával AZT fizetjük meg leginkább és nem a kamera árát, amire alább céloztak 1esek.
    A világpremier jó ötlet (bár erről nem beszélt senki..) érthetetlen h miért nincs így, meg a dvd régiókódok eltörlése, bár engem nem zavar hiszen van torrent.
    Olyan üdítőt meg nem iszok amit ott árulnak.. :) szal nemtom mér jössz ilyenekkel. Jah, h az is a mozi bevétele.. ok, de remélem nem probléma h nem iszok színezett vizet.
    Most nemtom télleg mi a bajod? Nem mindenki rajong a moziért. Én leírtam h miért nem, te meg IMAX = hű! Nem idiótázlak le ezért, ennyi. ;)
  • aDannyBoy
    #50
    úgyis 24 órával indulás előtt át kell venni, vegyél egyet novemberre :)
  • tompka
    #49
    ááá pedig már vonalban volt a máv jegyrendelő irodája!
  • Pharaoh
    #48
    még nem
  • tompka
    #47
    BAKKER!!
    IMAX? már működik? holnap megyek is!!
  • echo
    #46
    Voltam többször IMAX-ban. Szerintem a 2D-s természet filmek sem rosszak. Nagyon szép az egész. A 3D-seknél nekem az a tapasztalatom, hogy az első után akkor igazán jó, ha maga a film is olyan, hogy azért akkor is megnézném, ha nem lenne 3D. A LEGJOBB 3D-s film szerintem a Journey of man. A Cirque Du Solei csinálta (ezeké volt pl a dal amiből az oláh ibolya féle magyarország lett), hihetelen fantasztikus. Remélem itthon is bemutatják, mert megnézném újra.
  • Magnificat
    #45
    jézusom a helyesírásod milyen...
  • SonicBoom
    #44
    Aki kicsit is kételkedik az IMAX hatásában, téved. Én tavaj az USA-ban voltam, egy NASCAR sorozatot bemutató film volt. IMAX filmek között is van külömbség, de ez a jobbak és újabbak közül való volt. Azt hittem ez is csak valami kétszínű szemüveges vacak, egy-két síkban méllyebb meg közelebbi stb. Hát nem. Ez nem olyan volt "mintha". Tényleg ott érzed magad, a 3d hatás, a képfelbontás olyan élethű, hogy _tényleg_ úgy éreztem ott állok/lebegek ahol a kamera volt. Minden képzeletemet felülmúlta! Ehhez képest az 50 colos HDTV kvarcjáték...
  • Nyarlathotep
    #43
    Dolgozzanak ingyen a színészek! Legyen nálunk is azon a napon a permier amikor amerikában, szinkronosan! Legyenek felérasok a jegyek, de egyedül legyél teremben! Ingyen üditőt! Ezt csak neked! Idióta! :(
  • whitehawk
    #42
    Érdekes...

    Volt ilyen münchenben, aztán megszűnt pár éve.
  • Mike
    #41
    te látom szeretsz mindent minősítgetni, lehetőleg valamilyen negatív jelzővel, szar lehet az életed...
  • uniu
    #40
    sztem meg ne beszelj olyanrol amit nem ismersz...
  • Tetsuo
    #39
    Biztos nem fizetnék fél óráért 2-3e ft-ot. Moziban sem voltam már v 5éve. Már láttam polarizált 3Dt, nem volt nagy szám.
    Szvsz 10év & a kvázi 3D elterjed otthoni kivetítőkön is..
    Ez az IMAX is azért ilyen drága, mert nagy a profit. A dupla kamera az elenyésző költség 1 filmforgatásnál és igazából nem is mindig dupla, 1xre talán 1 v 2 ilyet alkalmaznak, míg 1 normál jelenetnél nem ritka a 6-7 kamera sem, meaztán a következő filmnél már nem kell megvenni..
    A film (nyersanyag) és a mozik kiépítése ami drága, de nem annyira mint Mel Hazafi Gibson meg a Julia Trampli Roberts..
    Szal ha megjelenne 1 konkurens új eljárással, fele lenne a jegyár és több egészestés film lenne, csak más módszerek télleg drágák. :(
  • winters123
    #38
    "Ja, csak éppen még minimun egy évet várhasz rá amig nálunk is kész lesz, te észlény!"

    Kiveszem a lényeget a cikkből:

    "...hanem az ősszel Magyarországon is bemutatkozó 3D-s megjelenítésre is alkalmas IMAX moziterem."



  • Nyarlathotep
    #37
    Ja, csak éppen még minimun egy évet várhasz rá amig nálunk is kész lesz, te észlény!
  • bunny
    #36
    Én épp most hétvégére terveztem egy prágai kiruccanást, aminek gerincét vagyis inkább a főcélját az IMAX képezi. De most lehet elhalasztom, ha itthon is lesz végre minek toljak ki több 10 rugót az ablakon?
    Részemről maximális HURRRRRRÁÁÁÁÁ !
  • sokadikgab
    #35
    "Az IMAX ... ami a világ számtalan pontján már sikeresen bizonyított"

    jj Pozsonyban is volt egy, 5-6 eve epithettek, azota be is csuktak ...
    Nagyon draga normal emberkeknek, ahhoz kepest,h. csak rovid termeszetfilmeket adtak. Dinoszauruszok, tenger ellovilaga, ISS, hogyan mukodik a 3D meg ilyenek.
    Pedig mar lenne valasztek "rendes" filmekbol is (T3 3d-s roviditett valtozata).
    Erre biztosan befizetnek egyszer! Na sok szerencset az uj IMAXhoz...
  • Athlon64
    #34
    Na szóval akkor, ezekszerint mégis jó üzlet a mozi!
    Mert nem olyan régen arról hallottam panaszkodni a filmipart, hogy nem megy a bólt mert sok a kalóz premier előtti DVD.
  • Mike at home
    #33
    ohó Matrix! öldöklünk a jegyekért :)
  • Mike at home
    #32
    ezzel együtt az imaxba elmegyek mindenképpen
  • Mike at home
    #31
    anno amikor ezres alatt volt a jegy, sokat moziztam
    most vagy dvd vagy mozi
    arról nem beszélve, hogy a húzófilmek dvd ára 3-4k max, no ebből max 2-3 emebrenek jön ki a mozi (jegy meg kaja - tudom ezt nem kell, de én szeretem :)
  • vax
    #30
    Bár az nem IMAX hanem 3d és előszereplős kombináció. Ennek lightosabb verziója megy Olaszországban a Movie Park-ban a Garda tónál.
  • Atisz #29
    Én vmi Disney-s ökörséget láttam, vmi Fantasia 2000 vagy mi... nem jött ki rajta az IMAX hatás. A jegy kb. $ 20 volt ha jól emlékszem, az 2 és 1/2-szerese egy sima jegyárnak...
  • vax
    #28
    Tessék örülni, hogy nállunk is nyílik ilyen. Egyébként európában sem sok van ilyen. Kelet eu-ban egyelőre csak Prágában.
  • vax
    #27
    Igen jól tudod. Nagyon jó. Az USa-ban az Universal Studióban adják.
  • Tetsuo
    #26
    szerintem azért, mert a CGI technikával készült ojjektumok már 1 TVn is "kilátszanak", hátmég az IMAX vásznakon! A számítógépeket többszörözni kéne (v az idő nyúlik meg jócskán), h ne legyen randa ill ne tűnjön fel h tök 1forma scriptekből áll a messzi sereg..
  • Tetsuo
    #25
    a 300 nem úgy nézett ki, mintha 70mm-vel vették volna fel..
  • foregister
    #24
    jah igen és ha másért nem: a hang. A hang az... nah az kegyetlenül odatesz. Egy multiplexben sem rossz bevallom, de ami az imax-ben szól nah az már hang a javából. A demo filmek előtt közvetlenül meg bemutatják a mozi tulajdonságait és lefuttatnak egy hangtesztet, valamint egy hölgy konfeálta fel h önök most egy imaxban ülnek és érezzük jól magunkat (belépett a személyzeti ajtón és rámentek a fények). Amitől eldobtam az agyam az a vászon mögötti audio berendezés mert megmutatják kivilágítva (ugyebár átüt a vászon ha mögötte világítanak). Az egész rendszer akkora volt mint maga a vászon kb 5-6 sornyi hangfallal. A hangteszt meg kegyetlen, dübörög a mély majdnem a dobhártyád szakad be és sehol egy torz hang. Viszont fura mód a 300 film alatt sajnos tapasztaltam hangtorzulást, de betudom annak, hogy azt a filmet nem imax-ra készítették (ami számomra érthetelen miért).