17
  • teddybear
    #17
    Ha nem lesz windows, áttérek a linuxra, vagy valami másra. A linuxot is használtam már, de mivel nálunk az xp megy most, így én is azt használom. Én nem ragaszkodom egyetlen oprendszerhez sem.
  • bvalek2
    #16
    vazze de láááááááááááááámaaaaaaaaaaaaaa

    Ha a Windows hiánya miatt nem neteznél többet, nem sírnék miatta...
  • teddybear
    #15
    linuxmail.org

    Tudtommal ezt csak linuxosok használják. Én biztos nem.
  • Penge4
    #14
    Úgy, hogy nem spamot kaptál, hanem spamet (ejtsd: szpemet) és kaphattad volna a józsibá[email protected] címről is. A domain nem feltétlen határozza meg az eredeti küldőt.
  • teddybear
    #13
    "Message-ID: <[email protected]>"

    Ma csak innen kaptam spamot. Hogyis van ez? A Linux abszolút biztoságos?
  • Penge4
    #12
    Ezt ha viccnek szántad, ha nem, fikázásból írtad én meg válaszoltam, nagyjából mi lenne a tényleges következmény.

    Ezzel csupán azt akartam példázni, a Microsoft már annyira befolyásos, hogy a megszűnésével elég durván felborulna a gazdaság.
    Szerinted tanult emberek, akik eddig ott dolgoztak, vagy az általuk írt oprendszerre írtak szoftvereket, az általuk diktált erőforrásigényt elégítették ki a hardverek nagy ütemű gyártásával, belenyugodnának, hogy elveszítették a munkájukat, esetleg elvállalnának a képzettségükkel alantasabb munkakört? Hát nem.
    Ilyen mértékű átszervezések komoly problémákat okoznának már magában, és akkor nem beszéltem a rengeteg gyárról, amiben benne van a pénz és a futószalagok állnak, mert nincs kinek gyártani.
    Továbbá: Már annyira függünk a gépektől, hogy szinte elkerülhetetlen a használata a legtöbb munkakörben. Akinek még egy böngészőváltás is gondokat okoz, szerinted hipp-hopp áttérne Linuxra? Meg a sok "beprogramozott" munkaerő, aki kínszenvedéssel tette le a vizsgát és ha már átrendezel egy eszköztárat, komoly rejtélyt okozol neki?

    Idővel a szoftvergyárak átállnának Linuxra, OSX-re, a szomszéd Pistike meg nekiugrana a Linux használatának, amit (Windowsos alapismeretekkel a fejében) nagyon megutálna, aki előtte nem használt Windowst, az megtanulná és azt fagyasztaná meg, omlasztaná össze a rendszert, majd ugyanúgy utálna az emberiség és fikázná, mint egykoron a Windowst, ami szintén minden ember hozzá nem értésének tükre.

    A hardvergyárak nem igazán tűrnék, hogy nem megy a gyártás, ezért lepaktálnának valamelyik disztrib fejlesztőivel, hogy kapnak bizonyos összeget, ha kéz kezet mos alapon segítenek egymásnak, vagy rosszabb, a legtöbb disztrib fejlesztőit megkennék, van az a pénz, amit már nem lehet visszautasítani, ha meg mégis, akkor gyakoriak a véletlen balesetek. Szóval, ahogy assdf megírta, egy olyan világban, amit a pénz irányít, nem menne semmire egy ingyenes, nyílt forráskódú projekt.
  • bvalek2
    #11
    A hozzászólásom alá kellett volna írnom, hogy 14 éven aluliak lehetőleg ne szóljanak hozzá... első pontra az a reakció, hogy 27 ezer munkanélküli lesz? Ilyen sok a csecsemő az SG fórumon? Ha mond neked valaki egy nyuszikás viccet, üvöltesz, hogy állatkínzás? Ember, szánalmas vagy. Frusztrált winfos fanboyok meg kíméljenek, a pubertáskori problémákat máshogyan kell levezetni.
  • Penge4
    #10
    Meg olyan non-profit szervezet, aki a hozzád hasonlókat művelné, hogy amihez hülye valaki, arról nem mond olyan véleményt, ami nyilvánvalóan hülyeség. És ebből nem csinál egy kb 8 éves autista gyerek szellemi szintjének megfelelő beszólást, amire azt hiszi, hogy hú de kurva vicceset mondott.
  • nyalógép
    #9
    Meg ha a Linuxot is több millióan használnák akkor driver problémák se lennének, HW gyártóknak is érdeke lenne jó illesztőprogikat írni.
  • nyalógép
    #8
    Biztos lenne cég aki majd a Linuxot hülyebiztos és csicsás grafikai felülettel ellátná és jópénzért forgalomba hozná.
  • Penge4
    #7
    jav: 27 ezer embernek
  • Penge4
    #6
    1: 27 embernek kéne munkát adni, amikor amúgy is egyre csökkennek a munkakörök a gépiesítés miatt.
    2: Akik eddig Windowsra írtak fizetős szoftvereket áttérnének Linuxra és OSX-re, és a BSA azokat ellenőrizné.
    3: A vírusírók Linuxra/OSX-re programoznának, a vírusirtó írók arra specializálódnának, a pornóoldalak meg valóban bezárnának, mert - hogy a hozzád hasonlókból induljak ki - ami nincs azt nem lehet kiverni, így értelmük nem lenne.
    4: Még több munkanélküli ember.
    5: egyetértek
    6: Igen, ahogy sok millió olyan felhasználó is, aki élből utálja a Linuxot OSX-re meg nem telik neki. De ezt hiába is mondom, mert a hozzád hasonlók a begyepesedett agyukkal nem képesek felfogni, hogy van, aki a Windowshoz is ért és azoknál normálisan működik a rendszer és ugyanúgy a saját igényei szerint tudja alakítani és az erőforrásigényt is befolyásolni utóbbi lépéssel.
    8: a harmadik világ éhenhalna munka hiányában és az USA szerezne több ezer négyzetkilométer gyarmatot, ahova további gyárakat építhet.
    10: Ez nem történne meg, ahogy a muzulmánok sem utálják Allah-ot.
  • M0RN1NGST4R
    #5
    már jóval hamarabb aláástad
  • bvalek2
    #4
    "pont" négyszer egy mondatban, na ezzel aláástam az érvelésem
  • bvalek2
    #3
    A 10. pont számodra nem utalt eléggé az irónikus hangvételre? Ja, arra pont nem gondoltam, hogy pont egy "szomszéd pistike" for először reagálni (6. pont). Vagy már törzsfejlődtél a 7. pontig?

    Ami az aláírásodat illeti, te erősen csak a látható világgal törődsz...
  • assdf
    #2
    1, emberek millió vernék szét a gépüket mikor linuxot raknak rá és semmi sem megy alatta normálisan (de legalábbis a winhez képest, de amihez meg még driver sincs...)
    2,A windowson kivül van még többmillió fizetős szoftver amik árban jóval drágábbak egy windowsnál. A BSA-nak ugyanúgy lenne munkája
    3,Megjelennének a virusok és kártékony kódok linuxra és mac-ra, és az arra áttérő wines userek rootként futtatnák ezeket. A pornóoldalaknak mi köze awinhez? Max azért zárna be mert emberek milliói vernék szét a gépüket és igy nem lenne netező ember
    4,Megjelennének az egyre nagyob és nagyobb igényü linuxok, amik ingyenesek lennének és természetesen vassal együtt árulnák őket és természetesen azért ingyenes mert bele lesz épitva a vas árába...
    5-9: ezekre nem reagálok egy nagy baromság. Egy olyan világban ahol a pénz úr, a hozzád hasonló idióták elhiszik azt hogyha nem lenne windows akkor majd nem jelenne meg helyette másik fejős tehén? Vagy hogy akkor majd kolbászból lenne a kerités? Nőjj fel végre, nézz körül a világban, az artijust asva és tsai a semmiből is képesek pénzt keresni a TE megadoztatásoddal anélkül hogy bármiféle ellenszolgáltatást nyujtanának. ÉS akkor TE elhiszed azt hogy a windows a sötét oldal? OMFG
  • bvalek2
    #1
    Érdekelne hogy ezek közül hány százalék a Windowsos, és hány százalék a Linuxos, MacOS X-es, OpenVMS-es, stb. kártevő... A Mikroszoft a sekélyes ténykedésével egy egész iparágat hozott létre. Ha ma betiltanák a világban a Windowst:

    1. Redmondban 27 ezer ember rádöbbenne, hogy értelmetlen volt az eddigi élete
    2. visszaszorulna az illegális szoftverhasználat, BSA munka nélkül maradna
    3. Éhen halna az össze vírusíró, és vírusírtó-író, a legtöbb pornóoldal bezárna
    4. évekre leállnának a hardverfejlesztések, a hardverigény hirtelen lecsökkenne, Intel is becsukhatná a boltot
    5. A csetszobák forgalma a tizedére csökkenne, és lenne a szexen kívül más topic is, az ivararány viszont jelentősen romlana
    6. szomszéd pistikék elvesztenék szakértői imázsukat, mehetnének vissza focizni
    7. a Visual Basic "programozók" visszatérnének az eredeti szakmájukba: gyorséttermi és cipőbolti eladók
    8. a harmadik világ rájönne, hogy nem kell a Gates Alapítvány, mert több pénzt vett el tőlük a Mikroszoft, mint amennyit Billi fiú könyöradományként visszacsorgatott nekik
    9. az amerikai kongresszus törvényben rehabilitálná az "ablak" szót
    10. Ezentúl Linus Torvalds-ot utálnánk