67
Érősítők,tartozékok
  • ocsi222
    #67
    sziasztok!

    Olyan problémávarol kérem segitségeteket hogy nem találom az erősitőm leirását sehol a neten mert nem tudom a márkályát csak a számát : STE-200 aki tud segitsen a márkályát megtudni meg a leirását előre is kőszőnőm
  • JSbyMSI8800
    #66
    Sziasztok!!

    Van egy Saba CI-300 típusú erősítőm, valakinek nincs esetleg róla több infója, sehol nem találok neten róla semmit. Nagyon megköszönném. hogyha valaki tudna bővebben mesélni az erősítőről.
  • Ger0121
    #65
    Szia!
    Van egy alapvető probléma!
    A Hangfalakból általában 2 szál kábel jön ki.
    Az általad vásárolt erősítő és dugó szett tökéletesen összeillik, de vehettél volna valami igényesebb csavaros kiadást is ebből a régi dugóból... (70HUF kb :D )
    Az alapvető gond nálad ott kezdődik, hogy valami furimányos oknál fogva nem két szál kábel jön ki a hangfalakból.
    Így kellene kinéznie egy kétutas ládának:
    Magas sugárzó pluszán egy 4,7Uf-os ellenállás (Nanofarad.) mínusza megy a láda bemeneti csatijára a mély mínuszával együtt... A pluszról szintén a bemeneti pluszra. A mély pozitív kábele vagy egy megfelelő tekercsre vagy szintén a pluszra megy...
    Ha ezt komolyan végiggondoljuk akkor az két szál kábel lesz... Ebből a pozitív a Te dugódon a kerek rúd a negatív a lapos.
    Egy hangfal egy dugó. Maximum 4-8OHM-ot szoktak szeretni az ilyenek.
    Az erősítőd: Ha megszámoljuk kétszer két csati van rajta: pötty vonal-pötty vonal. :D Ebből az következik, hogy ha egészséges rendszert építesz rá akkor maximum négy hangfalat tudsz rákötni. Az 4 pár kábel. pozitív és negatív szálakkal. :)

    Elnézést a hosszú hozzászólásért!
    Mindenkinek szép napot!

    Folyamatosan vannak komolyabb minőségű és olcsóbb kategóriás sztereó erősítőim, hangládáim stb... Akit érdekel valami PM. :)
  • levlords
    #64
    Sziasztok!

    A segítségeteket kérném.
    Vettem egy erősítőt: http://elektronika.vatera.hu/erosito_receiver/hornyphon_vegfok_erosito_eloerosito_tuner_high_end_1470621910.html <<-- ezt. Lent a képeken látszódik a hátoldala is, és ott a hangfal aljzata a lényeges. Az erősítő elvileg 2x100W-ot bír, de nem tudom, hogyan csatlakoztassam hozzá.
    Vettem 4 ilyet: http://elektroexpressz.hu/spd/unas_400437/ET45074508_hangszoro_dugo

    Ezek jók is bele, de ha megnézitek az erősítő hátulját, akkor látjátok, hogy 4 aljzat van. Speaker A-hoz 2 és Speaker B-hez is 2. A dugó ami bele való, abba ha jól látom, és jól gondolom, akkor 2 kábel kell, de mégis mi? Egy hangfalból 4 kábel? Mert van ugye a Jobb és Bal, de mind a kettőhöz gondolatom szerint 2-2 kábelvég kell. Sokat segítene ha valaki eltudná mondani, hogyan kössek rá 2 darab hangfalat, ezekkel a csatlakozókkal.
  • 80sDisco
    #63
    Ha az erősítőd konkrétan 4ohm-os,és nem 4-8ohm-ig van jelölve,akkor arra bizony azt kell kötni.Ebben az esetben a Te leírásod szerint 200W-ot tud csatornánként.Ha mégis 8ohm-os falakat kötsz rá,akkor a teljesítménye csökken (ergo halkabb lesz) lévén,hogy a falaidnak nagyobb az ellenállása.Egy 200W-os erősítőnél ez nem számottevő,főleg ha figyelembe vesszük,hogy a 2x200W több mint elég,egy otthoni zenehallgatáshoz.
  • 80sDisco
    #62
    Sziasztok!

    Nem általában,hanem mindig.Ez fizikai alaptörvény,tehát minden esetben így van : minél kisebb az ellenállás,annál nagyobb a teljesítmény!
  • butchbean
    #61
    Nagyon sokat és köszönöm szépen.
    Beleásom magam a dologba utána nézek mi mit jelenthet és ha úgy akadok el írok.

    Köszönöm:D
  • figura111
    #60
    Türhető házimozi rádióerősítőröl van szó,mivel 6 csatornás az erősitő ezért eltér a a hagyományos Stereoktol.Volt már ilyen nálam javításon a kezelése egyszerű.Panasonic erre nagyon odafigyel.
    http://www2.panasonic.com/consumer-electronics/support/Audio/Home-Theater/Receivers/model.SA-HE100 .Itt megtalálod azokat az információkat ami neked kell de angolul van.De illuszrtálva képekkel könnyen fogsz boldogulni.A hangfalpárod tipusa nem a leg megfelelőbb mert az erősítő stereo kimenetele 2x100 watt.Ajánlani nem tudok de ha stereoban akarod hallgatni akkor legalább 150 watt legyen egy hangfal de inkább erősebb.Remélem segitettem valamit.Üdv.
  • butchbean
    #59
    köszönöm, de ezt én is hamar megtaláltam.:D
  • Papferi
    #58
    Hát ha ez segít valamit http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20021029hazimoziteszt.html
  • butchbean
    #57
    Sziasztok.

    Sikerült vennem nagyon olcsón egy erősítőt.

    Panasonic SA-HE 100.

    Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki ehhez az erősítőhöz egy használati utasítást mutatni netten?

    Valamint milyen hangfalszettet ajánlanátok hozzá ami 100%-ban kihasználná az erősítőt.

    Továbbá lenne egy Radiotech S-90 hangfalpárom érdemes összekötni őket.Jól fognak együtt szólni, mármint az erősítőnek ez a hangfal sok vagy kevés?

    köszi
  • hungaro
    #56
    általában minél kisebb az imperancia annál nagyobb teljesítményt ad le, teszem azt 8ohm-on ad 200W-ot akkor 4ohmon többet kell le adnia...
  • GXR
    #55
    SZaisztok!
    van egy 2x200w/4ohm erősítőm, tehát mind2 végfokhoz 200w tartozik, és mind2 végfokhoz két 8 ohmos kimenet párhuzamosan csatlakozik(mert ugye két 8 ohmos kötök rá és akkor lesz 4 ohm az eredő ellenállás). de mi történik akkor, ha csak egy darab 4 ohmos hangfalat kötök rá? Akkor megkapja mind a 200w-t, vagy ilyenkor is megoszlik a párhuzamos csatlakozás miatt? Köszönöm a hozzáértők válaszát!
  • 94mike
    #54
    Nekem 5.1-es szettem van,Dyras,50wattos a cucc,de a szóba eléggé jól szól..sőt:)
  • hungaro
    #53
    A legegyszerűbb, hogy be mész a Tescóba és ott veszel ott egy 5.1-es hangfalszettet...
  • Retroman
    #52
    Azt elfelejtettem még odaírni, hogy sztereó erősítőt szeretnék, nem 5.1-est!
  • Retroman
    #51
    Sziasztok!

    Szeretnék venni egy erősítőt, amit a számítógéphez hozzá tudok kötni, és hangfalakat hozzá.
    Olyan erősítőt szeretnék, aminek a teljesítménye legalább 2 X 50 Watt körül van.
    Tudna valaki ötletet adni, hogy milyen márkájú erősítőt és hangfalat érné meg megvenni?
    Köszi előre is a segítséget!
  • hungaro
    #50
    Hát nem tudom,otthoni hangtechnikába nem vagyok otthon,de próba szerencse!;)
  • madi 9k
    #49
    Csak azon gondolkoztam, ha rákötök egy 3 utas állóhangfalat, a mélyet meg fogja-e szólaltatni rendesen?

    Most egy 5.1-es magnat rendszer kétutas frontja van rajta, mondjuk ettől a kis fronttól nem várok csodát. :P
  • hungaro
    #48
    szia,szerintem azon kívül nagyon nem tudsz,hacsaknem a belsejében van egy poti,pontosan nem tudom...
  • corsa2009
    #47
    Nekem van egy alpine hangszóróm 500/1200watt és tapasztalatból mondom hogy inkább autóba való az ilyen bika' hangszóró,és ahhoz meg nagyon nagy' erőlködőre van szükség hogy pl 2ohm-ra kösd,az 1ohm-ot kipróbáltam vele és a végfokom bánta,(mondjuk megérte a próbát).Elég borsos ára van az ilyeneknek,még külföldön is!Németben vettem akciósan,úgyhogy oda menj ki,mert még mindig olcsóbb,meg újabb típusúak vannak és a réginek mondott le van árazva,csak vigyék!A kinézett hangszóró is jól néz ki,lehet a zenei névleges teljesítménye a leírtaknak megfelel,de csak binárisan,nem azt jelenti hogy pl egy HS-500 (ami 40/50wattos) annyiszor nagyobbat szól,hanem majd kapsz hozzá egy lineáris táblázatot és ott levázolják neked hogy merről hány méter,meg hogy hogy használd helyesen a hangszórót.De ehhez méreg drága lesz az erősítő is!Ha van pénz ,a határ a csillagos ég!
  • madi 9k
    #46
    Sziasztok!

    Van egy DENON AVR-390-es erősítőm. Az lenne a kérdés, hogyan tudom rávenni, hogy az első két front hangszóróra több mély hangot adjon? Az okés, hogy tudok rá adni plusz hangerőt, de az nem ugyanaz mint amit szeretnék.

    Előre is köszi!
  • Ger0121
    #45
    Sziasztok!
    Tudom, hogy nem pont ide illő téma, de szeretném a segítségeteket kérni.
    Itt gondolom többen jártasok vagytok erősítők, és egyéb hangtechnikai eszközök terén.
    Nekem van egy CAT CS 900 asom. Ezt használom szobáan. Olyan prolémám volna, hogy a hangerő gomb teljesen meghülyült rajta.
    Ennek a két oka ami véleményem szerint előfordulhat: a gomb mechanika maga sérült valahogy, avagy az IC ami vezérli bolondult meg pl hőmérséklet változásra vagy rázkódásra.
    a hangerő állítás közben ide-oda ugrál a hangerő lefelé tekerem felszalad max ra, felfelé tekerem leesik. vagy fordítva. de semmi képen nem megszokott módon. Ehhez keresek szakértő embereket akik akár tanáccsal vagy az esetleges alkatrész beszerzésével tudnának segíteni.
    Szükségem volna: Első körben egy az ezzel a készülékkel kompatibilis távirányítóra (meglesni, hogy azzal is hibásan teker e) Ha igen akkor egy Vezérlő IC re: száma: (C187) Avagy magára a hangerő tekerő mechanikára. száma: C0N8
    Bárki tud valamit is az erősítőről érdekel. :)
    Köszönöm!

    Ui.:Nekem egy Siva PPA1200 esem van kültérre négy Reflexel! Szeretem, de már nem használom. Baráti áron akár meg is szabadulnék tőle. :)
    Ezen felül bárkinek kell segítség kültéri berendezéssel kapcsolatban keressen fel privátban a topik nevét is feltüntetve! :)
    Üdv. sziasztok. Bocsánat a hosszúra nyúlt hozzászólásomért!
  • hungaro
    #44
    Ittnéz körül!
  • Storung
    #43
    Hali!

    Egy ilyennel tudok segíteni remélem megfelel : beag aet453 rajz
  • krisztianp16
    #42
    Ennek ne döljbe.Ekkora hangszoro nem létezik...:D
  • krisztianp16
    #41
    Nekem van egy CASCONE CPA 300 végfok:)3 zenekari keverö 120effectel 2szer 200watos erösitövel..:)
  • overdoz
    #40
    Csumi minedenkinek ,kéne egy kis segítség,kerestem mindenhol a qualiton 453 erősítő "kapcsolási rajza".kéne sürgősen



    előre is köszi
  • Lambo fan
    #39
    sziasztok!

    szeretnék venni egy KOMOLYABB házimozi erősítőt, mindenképpen HD hangzásút, mely a Blue-Ray lemezeket és HD DVD lemezeket maximálisan támogatja.
    A Marantz SR7002 és Marantz SR8002 közt vacillálok, ezekhez az van írva hogy Ready to play DTS HD, Dolby True HD.
    Esetleg vélemények evvel kapcsolatban?
    Nem igazán értek ezekhez a mai erősítőkhöz!

    köszi
    Ádám
  • hungaro
    #38
  • hungaro
    #37
    [IMG]<a target="_blank" href="http://kepfeltolto.hu/i/?111968"><img border=0 width=100 src="http://kepfeltolto.hu/i/?111968&t=thb" /></a>[/IMG]
  • hungaro
    #36
    Hát van több fajta is,Én Behringert használok,keverő,erősítő egyben,most 100.000Ft lehet az ára!bocsi a késői válaszért!
  • Cnut
    #35
    Sziasztok! Kaptam egy Koda 727 hagfalrendszert és egy Thomson DPL 660 rendszerből való mélynyomót. Ezeket szeretném használni. Csak annyit tudok hogy erősítő kell, de hogy milyen azt végképp nem. Meg hogy mennyiért. Tudnátok segíteni?
  • Storung
    #34
    Hali!

    Mekkorát és milyen tápfeszről üzemeljen?
  • hungaro
    #33
    Keresnék egy erősítő ventillátort!!Ha 2van azt is meg venném!
  • asus93
    #32
    http://www.travian.hu/?uc=hu1_51843 <-Nézzétek meg köszi
  • repvez
    #31
    milyen jo, de olcso házimozi erösitot tudnátok mondani 5.1 vagy 7.1 csatornásat.Lehetöleg amit egyszerüen lehet beállitani és mindent rá lehet kötni.Nekem most egy THOMSON DPL 660-HT van hangfalakkal együtt.Ezzel több honapig molyoltam hogy miért nem szol a mélyláda mire kiderült hogy gyárilag éjszakai modra volt állitva,de ezt a leirásba nem volt benne söt még a menü rendszer sem jeloli ezt az opciot.
    esetleg milyen hangrendszer lenne jo hozzá 6x100W-os az erösitö.
  • PLackó
    #30
    wazzzz
    azért az érzékenységére is (dB) kíváncsi lennék..
  • Schwarz
    #29
    kontakthibás a sztereó poti egyik csatornája
  • Tinman #28
    Erről van valami értékelhető teszt valahol, nagyon vadul fest!