39
-
#39 A "többnyire" a bibi, mióta az ie frssített 7-re nekem csak abban hajlandó win-t frissíteni. Aztán ie7 uninstall, újra beállítom alap FF akkor is ie(6) ról frissít, mivelhohy alapból visszaáll ie6-ra. (Az egy más dolog hogy FF-ból is lehet linkkel frissíteni) -
#38 Ha be van állítva alapértelmezett böngészőnek, akkor többnyire abban nyílnak meg a linkek. (Persze vannak programok, amik nem az alapértelmezett böngészőt indítják el, hanem mindenképp az IE-t.) Érdemes megnézni a Vezérlőpult / Programok telepítése és törlése / Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései résznél is. -
feamatar #37 nem tom ki akkora láma hogy vírust/trójait/bármit szerezzen IEvel, oda kell figyelni és kész... javarészt én is firefoxot használok csak a tabok miatt, bár az is van iehez, egy mezei usernek szinte teljesen mindegy hogy milyen böngészőt használ ha ésszel teszi azt. Ha nem ésszel teszi akkor firefoxon is ugyanúgy megfertőzi a gépét valami...
-
#36 "Remélem a Ff kódok átírásával nem teszik tönkre ezt a remek böngészőt - és fejlesztőkörnyezetet!"
Maximum a biztonságát javítják, a motorját cserélik ki, hogy gyorsabb legyen és esetleg még a memóriazabálási problémákat is megoldják.
"Nem tudom milyen csoport fog átállni a Safarira, de sok jövőt nem jósolok neki az tuti."
Hát Firefox és Opera userek tuti nem.
"Sajnos ezt még nem sikerült semmilyen formában kiírtani, pedig a Firefox a default böngésző."
Akkor halkan megsúgom: egy telepítés nem csak abból áll, hogy kattintgatsz a Tovább gombra. Ha valamilyen adware toolbart telepítettél (pl Yahoo), akkor ne csodálkozz ezen. Nálam egyszerűen bármit állítok be, mindig azt használja. Még az MSN és a Windows update is, ami néha kellemetlen is, amikor kiírja, hogy IE alatt müxik csak az oldal.
Szóval ellenőrizz vírust, spyware-t meg nézd meg miket telepítettél, amit nem kellett volna. -
JOSEY #35 Nem vagyok nagy PC tudor, de a Safari könyvjelzőre kattintva összeomlik, bizonyos oldalakon nem jelennek meg adatok.
Lehet, h az almás gépeken müxik, de az Ablakoson nem oké valami. -
Csuki101 #34 egészen addig van értelme Firefox védelmét fokozni, amíg nem csinálják meg azt, hogy ha linkre kattint a naív user, akkor ne az IE induljon el automatikusan. Sajnos ezt még nem sikerült semmilyen formában kiírtani, pedig a Firefox a default böngésző.
Van erre megoldás? -
#33 Köszi, de nem köszi :)
Egy webfejlesztőnek meg sem kell magyarázni hogy miért használjon Ff-ot. Aki meg elég hülye, hogy IE-nél maradjon, az meg is érdemli.
Nem tudom milyen csoport fog átállni a Safarira, de sok jövőt nem jósolok neki az tuti.
Remélem a Ff kódok átírásával nem teszik tönkre ezt a remek böngészőt - és fejlesztőkörnyezetet! -
kricsi #32 csak töltsétek le:
-
#31 Ez így van. De azt se felejtsd el, hogy elvileg lehet bármi a szabvány, gyakorlatilag sajnos az diktálja a szabványt, aki a piac legnagyobb részét lefedi az adott területen, mivel mindenki kénytelen alkalmazkodni hozzá. Szóval ha az alternatív böngészők (amik a szabványok követésében egységesek) átlépnék a bűvös 50%-ot, onnantól már jönne az egyre több szétcsúszott weboldal IE alatt, majd mindenkinek ajánlana valami más böngészőt kipróbálásra az egyik haverja, majd az illető rájönne mennyivel jobb. Illetve ha az IE is átállna a szabványok követésére akkor is ott lenne már a húzóerő, akik terítenék a haverjukat, hogy ez meg az mennyivel jobb és próbálja ki.
Az is jusson eszedbe, hogy a "kék e betűs" userek között sok a minden szart össze-vissza telepítő, majd format c: aktivista altípus. -
BlackRose #30 Alapjában ha az IE 3x rosszabb lenne akkor is minimum 50% piacot mondhatna magáénak csupán azért mert a Windows-ban van és mert a userek 50% azt hiszi, hogy az Internet az a kis kék "e" betű... tehát nem hiszem, hogy az IE-nek gondja lenne ma a szabványok betartása vagy nem, életben maradás szempontjából. -
turul16 #29 Safari esélytelen winen most.
Netscape-nek is több esélyt adok.
Mi f@szt akarnak managed kóddal? (Az a sátán műve, és a gyengék fegyvere :))
Használjank -fstack-protector-all,-fstack-check,-fmudflap -fmudflapth -fmudflapir :) -t, és testvéreit. :D az megrágja a gonosz kódot elvileg.
Feltalálták már a valgrind/valkyrie -et is, meg egyéb hasznos toolokat.
-
#28 "A Microsoft tudja, hogy most már a szabványok fontossak és dolgozik is ezen a területen"
Az IE-t jelenleg még az tartja életben, hogy nem követi a szabványokat és rá vannak optimalizálva az oldalak. Ezzel a tudással ha szabványkövető lenne belőle, nem maradna életben a böngészők piacán.
Még a megszokás se állna senki útjába, mivel az alap billentyűkombinációk is egységesek már a többi böngészőben.
"Amúgy az IE nagyon sok lehetőséget rejt, amit nem használnak ki a weboldalak/alkalmazások (nyilvánvalóan a kompatibilitás miatt)."
Mondanál egyet? Amúgy az "emberismeretem" csak egyszerű tapasztalat, és általánosságban beszéltem.
"De ez az egész úgy sem számít semmit, mert a mobilos böngésző klienseké a jövő."
Ja, vannak, akik fél centis kis gombokon akarnak pötyögni és 320x240-es 2,4"-os kijelzőn weboldalakat böngészni, akár egy kényelmes notebook helyett is.
Valóban a jövő, olyan 50 év múlva, amikor már emberi áron elérhető lesz a holografikus billentyűzetkivetítős, és beépített projektoros telefon, aminek a teljesítménye is vetekedhet az asztali PC-kkel, emberi áron, és állandó használatnál is 10-20 napot bír az akksija, akkor esetleg megfontolják páran. -
3M #27 Válasz strogg #26-ra:
Én nem látom ennyire derűsen. A FF esetében van átlagosan egy hónap az új verziók kiadása között. A fejlesztő bármennyire is szeretné, a hibák nagy része mégiscsak használat közben jelentkezik (amit pedig többet használnak, ott több hiba derül ki).
A java megnyitásáról nekem személy szerint az a véleményem, hogy a sun nekiállt kapálózni, hogy megőrizze a technológia pozícióját a desktop pc-k szegmensében (.NET nagy veszély, hiába az ezer platform a JAVA-nál).
-
strogg #26 A kód áttekintése során megtalált hibák szempontjából tökmind1 a szándék. Ugyanis a hibakeresés egy nyílt forrású projcecktben inkább verseny mint munka. Ki publikája előszőr alapon. Aki nem publikálja, ahelyett három másik majd igen. A javítás elkészül, és a csóka hiába kotlik rajta, és próbál egy a hibát kihasznűáló kódot írni, mire elkészül, ugyanott van, mintha publikálta volna. Ez az alapvető probléma a zárt forrással is. A "tudás" zárt, a tulajdonos elkezd kotlani rajta, és még akkor is ragaszkodik hozzá, amikor ennek a tudásnak a piaci értéke már gyak: nulla. Eladhatatlan termékkel fog rendelkezni. ahelyett, hogy időbn megnyitná, és az amit alkotott, az főnixként élne tovább, sőt fejlődne. Jellemzően így kezd gondolkodni a sun is,de az Id software már régóta ezt csinálja. -
BlackRose #25 Nem tudom, én elég sok oldalt néztem vele meg, és eddig egyszer ájult el méghozzá ami érdekes éppen az Apple oldalait böngészve :), viszont pl a cégem oldalait nagyjából jól kezeli (monster.com). 3 gépen próbáltam mindhármon elindult méghozzá mindhármon Windows Server 2003 R2 van nem XP. Mindenesetre nem hiszem, hogy a Safari tért nyerhet, az egyetlen dolog ami miatt az Apple kiadja Windowsra az iPhone, mert most ugye minden webfejlesztő cég fejleszthet az iPhone-ra is nem csak a Mac-al rendelkezők. -
#24 Safari térnyerése? Egy olyan böngésző aminek a publikus bétája el sem indul? SZÁNALMAS -
3M #23 Erősen egyetértek BlackRose hozzászólásával.
Válasz strogg #18-ra:
A nyílt forrás ugyanúgy lehet veszély is. Aki hibát keres annak valóban könnyebb dolga van, de hogy azt jó szándékból teszi-e az más kérdés. Amúgy a
Válasz GABOR16 #17-re:
Persze, ilyen egyszerű :D
Amúgy az IE nagyon sok lehetőséget rejt, amit nem használnak ki a weboldalak/alkalmazások (nyilvánvalóan a kompatibilitás miatt).
-
bunny #22 A safarinak még sokat kell tanulnia, amíg a extrább netes tartalmakat csak ugatja, addig csak a fanatikus mac-esek használják. A windowsos safari meg simán vicc, mégcsak pre-pre-prealfa verziónak se szabad(na) nevezni.
Firefox egyenlőre nyugodt lehet. -
#21 Safari lesz a király. FF meg lehuzhatja a rolót. :D De ez az egész úgy sem számít semmit, mert a mobilos böngésző klienseké a jövő. -
strogg #20 Számomran me világos, hogy miért is ne tehetné már most alap motorrá. Azt vágom, hogy ha egy olyan Ie kerülne a piacra "hirtelen" ami tényleg betartja a szabványokat, akkor nagyon sok cég nagyon sok weboldala egyszercsak darabjaira hullana, ez pedig ellenérzést váltana ki. Viszont az "új etalon" többet javítana az m$ hosszú távú üzleti befektetéseiben, mint a negatív visszhang a nem szabványos weblapot üzemeltető cégek részéről. -
BlackRose #19 Az IEüvel a legnagyobb gond, hogy a Microsoft annak idején a szabványok előtt járt, és amikor megnyerte a böngészők háborúját (IE vs. Netscape) már nem volt érdekében a szabványokkal foglalkozni. A FF térnyerése ezt megváltoztatta, de jelenleg a böngészők már nem hobista játékok mint 10 évvel ezelőtt voltak, jelenleg a böngészők többszázmilliárd dollár értékű üzletek működését teszik lehetővé, tehát ma már nem igen lehet csak úgy változtatni valamit. A Microsoft tudja, hogy most már a szabványok fontossak és dolgozik is ezen a területen, pl. az Expression Web már nem a Trident enginet használja, hanem egy piszokul szabványt betartó enginet, de a Microsoft most ezt még nem teheti az IE motorjává, lehet majd részben az IE8 de szerintem majd csak az IE9 vagy még későbbi verzióknál. Akit érdekel, megnézheti ezt az érdekes filmecskét...
http://us.dl1.yimg.com/download.yahoo.com/dl/ydn/yui/theater/browserwars-20070228.m4v
-
strogg #18 ha már itt tartunk az IE zárt forrású, ehhez képest eléggé sok sebezhetősége van nem? És eléggé könnyű kihasználni is azt. A nyílt forrásnak annyi a jelentősége, hogy mivel nyílt sokkal több érdeklődő tekinthet bele hibát keresve. És nem csak tippel, vagy visszafejt, és megsejt egy hibát, hanem konkrét hibát szúrhat ki. Ezt jelenti, villámgyorsan elkészül a javítása, és júzer csak annyit lát, hogy a firefoxa update-et talált, és kérdi, hogy telepítse-e. Könnyen előfordulhat, hogy mire valaki a kiszúrt hibát kihasználni tudo kártevőt megkódolja, vagy elindítani kívánja a neten, addigra a hiba amire írták már javítva.
A nyílt forrás nem könnyíti meg a kártevők alkotóit, viszont sokat segít a hibák javításában. -
GABOR16 #17 Hát ha szabványos weblapot csinálsz, és a böngésző rendesen támogatja a szabványt akkor nincs gond... olyan lesz az a lap amilyennek a tervező megálmodta :)
Leginkább IE6 alá fejleszteni jelenleg egy rémálom... IE7 egy fokkal jobb, de még ő is keveset tud a FF hez és az Operához képest... A Safari jelenlegi Bétának nevezett állapota meg kiértékelhetetlen, de látszólag más most jobban áll mint az IE... De sajnos sok user még az IE6 ról sem tér át a 7 esre megkönnyítve a fejlesztők munkáját némileg... Reméljük majd a Safari is rendesen betartja a szabványokat, és nem kell rá külön fejleszteni... -
3M #16 A böngészőháborúknak azért annyira mindenki nem örül (webfejlesztők)… persze az ostor végül is a mezei felhasználón csattan, aki csak egy popuppot lát, hogy a böngészője nem jó ehhez a laphoz.
Persze az innováció is része a versenynek (pl.: javascript anno a Netscape vs. IE meccsnél), de azért azt is körültekintően kellene.
Válasz Penge4 #9-re:
Gondolom hely hiányában nem egészítetted ki a skatulya elméletedet a horoszkópokkal, nemekkel, foglalkozásokkal, hajviseletekkel és egyebekkel. Megoszthatnád velem, hogy a remek emberismereted melyik „böngészői” tábornak a jellemzője…
-
snorbi #15 Néha nálam is nagyon elszáll az FF memóriazabálása... :( -
Cat 02 #14 eddig is FF a legjobb :D sztem
1ébklént ha nyíltforráskódu akkor simán lehet rá vírsut csinálni nem ? -
waterman #13 ff rulz. egyszer az active-x miatt használnom kellett 15 percig az ie-t. a sütik közt megjelent valami ártalmas dolog, meg találtam egy trójait az ie cache könyvtárában. 15 perc...
különben aki ie-t használ, legalább a dropmyrights-ot használja saját érdekében.. -
Razgon #12 Remélem, a 2-höz képest javulni fog, mert a 2-es Firefox nem az igazi. Több gépen is fagyott már nekem, és képes rengeteg memóriát felzabálni. -
strogg #11 Igen, ez egy ropppant jó kérdés. Csak azt látom, alapvetően semmi kényszerítő erő nincsen, ami miatt az adott weblapot minden böngészőre (ne adj isten szabványnak) megfelelően készítenének. -
assdf #10 A kérdést megforditva hogy lehetne igazán jó weboldalt irni? :) -
#9 A Windowsos Safari hatalmas bukás lesz, esetleg pár szemfülesebb IE user fog áttérni, ha nagy lesz a reklámja.
IE user alapvetően betokosodott droid (bocs a kifejezésért), aki valószínűleg arra sem figyel fel, ha kilopják alóla a nőt, annyira csőlátása van, nem tudom felfogni épp ésszel, hogy egy alapvetően buta böngészőt hogy tud valaki használni szándékosan.
FF user: Az ismeretlenséggel nincs baj, mert a FF userek nagyrésze szeret új dolgokat megismerni, mindent a saját igényei szerint alakítani meg buherálgatni.
Éppen ezért ha Operára nem tért át, akkor Safarira is kicsi az esélye.
Opera user: Ez nem kérdés. Az Opera user szereti a kompakt all in one megoldásokat, nem fog áttérni egy sokkal butább, bővíthetetlen, nagyobb erőforrásigényű robosztusabb böngészőre. -
Csaba42 #8 Megint elírtad, a helyes megoldás:
"Ezért szorítok legalább a linuxnak, mert amíg homogén az OS piac (95%-ban mindenhol van van IE-vel), [...]" -
Petys #7 Go FF!
sztem nem fog sikerülni az almák terve, ugyanis aki megtapasztalta a tűzróka képességeit, az kétlem h áttérne a számunkra még ismeretlen Safari-ra...
-
#6 Az OS X-es Safari-ra van jópár kiegészítő. Valszeg ez a Win-es estében is így lesz. -
strogg #5 sry, már írni sem tok. :(
Szal
'Ezért szorítok legalább a linuxnak, mert amíg homogén az OS piac és 95%-ban mindenhol win van IE-vel)addig nagyon durván kiszolgáltatott az IT egy jól megírt kártevőnek.'
Szóval ez így hangzik helyesen :) -
strogg #4 Ehh.
Egyenlőre a Safari (nem OSX platformon) nem rúg labdába. Gyak sehol sem tart. De támogatom, hogy legyen safari, mert minnél több böngésző van, annál nagyobb a verseny. Mellesleg minnél több böngésző rendelkezik erős felhasználói bázissal, exponenciálisan rontaná a kártevő esélyeit. Képzeljünk el egy világot, ahol opera,IE, safari, ff 25%-ban birtokolná a webet. (tudom, nagyon idealisztikus, de a oéldának jó). Mindegyiknek más az erőssége, és a gyengéje. Hogyan lehetne igazán durva kártevőt írni? Majdnem sehogyan, mert a kártevők 90%-a éppúgy böngésző függő lenne, mint most (sajnos) a weblapok komoly hányada.
Ezért szorítok legalább a linuxnak, mert amíg homogén az OS piac 895%-ban mindenhol van van IE-vel) addig nagyon durván kiszolgáltatott az IT egy jól megírt kártevőnek. Ez egy alapvető, a természetben is megfigyelhető törvény. -
cadeyrn #3 A Firefoxban zseniális webfejlesztő kiegészítők vannak, aminek az éllovasa a Web Developer Toolbar.
Amíg egy ilyen nem lesz a többiben, addig FF, de valószínűleg akkor sem fogok váltani, csak ha valami sokkal jobb jelenik meg.
Ami meg ezt a MAC-es sznobságot illeti, már a tököm tele van vele. Az egész marketingjük egy sznob és elitista viselkedésre épül, hát köszönöm, nekem ez nem stílusom. -
#2 Az, hogy a FF legyen az egyedül böngésző a világon :D
Nah jó :)
FF -ot MINDENKINEK :P -
Charybdis #1 Viszont FF-hez van rengeteg kiegészítő, Safarihoz tudtommal nincsen. Ezért az FF egyedülálló ilyen szempontból. FF 3-ban már lesz rendes zoomolás is, abban az IE7-et alázni fogja, hiszen ami most van IE7-ben az nem nevezhető zoomnak. Ha tényleg növekedni fog a sebesség, akkor az FF3 lesz a legjobb böngésző, ráadásul még a szabványokat (CSS, XHTML) is jobban fogja támogatni, mi kell még?