Atomcsapda kvantumszámítógépekhez
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként szedtem már olyan gyógyszert, amit eredetileg egészen másra készítettek, de mint utóbb kiderült, arra nem volt egyáltalán alkalmas, viszont arra, amire én szedtem, már megfelelõ volt. Ennyit a tervezhetõségrõl.
Igen, én is a kvantumfizikára gondoltam, bár az is alkalmazkodik folyamatosan az ismeretekhez, és éppen ezért írtam a fogalmi zavarokról.
Csak hogy L3zl13 álltal említett "frusztrációd" -ra reagáljak egy kicsit: nyilván a mosogatás is ilyen hatást vált ki, mert az egyik mosogatószer reklámtól is megüt a guta (könnyítés képpen: ott is a kvantum szót használják) LOL 😊 *csak kicsit fogalmi zavaros az aki a szöveget készítette, a sok lükepéket meg próbálja megnyerni /több-kevesebb sikerrel/*
(bár lehet Zedas, hogy ott is a kvantumfizikáról van szó) *és így meglehet, hogy én nem értek semmit, ti meg mindent* 😊
/bocsi az ironiáért/ 😊
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
Szerintem feleslegesen izzadtok, Wanek nem AKARJA megérteni.
Egyébként köszönettel tartozom, dez, ezerszer néztem már a kvantumgépek leírását, de soha nem kattant be hogy igazából hogyan mûködik, de a #12-tõl megvilágosodtam 😊
Csak hogy tisztán láss:
"kvantum: valami mérhetõnek az alapvetõ egysége"
Meglehet, hogy a te általad ismert alapvetõ egység az atom, meg neutron meg elektron meg proton, de ettõl még másoknak már nem csupán ez.
Ha egy kicsit bõvíted az ismereteidet, akkor lehet hogy megérted a dolgot.
*és ezt nem minõsítési céllal írtam -de komolyan*
NB: a kvantumszámítógép pedig a fenntieknek leírtaknak megfelelõen: ......
A számítási kapacitást pedig sztem egy kissé eltulozzák, az így felhasználható számrendszereket pedig rosszul gondolják sokan, mert pl: lehet tetszõleges prím alapú számrendszertõl kezdve, akár összetett szám alapú számrendszer is, csupán a megvalósítási mód függvénye a dolog *költséghatékonyság*, mintsem bármi másé.
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
Illetva az álláskeresésbõl származó (gondolom személyes) frusztrációd hogyan is befolyásolja ezt?
Szerintem a kvantumszámítógép szó te általad történõ értelmezésével van a gond, nem a kvantum definíciójával.
" A számítógépekkel miféle adott paraméterek alapján terveznek molekulákat, mikor még azzal sincsenek tisztában, hogy az élõ sejtek mitõl élnek? Biztos a kvantumjaidtól, igaz?"
Érdekes, mert már születtek eredmények ezzel a módszerrel...
De biztos a gyógyszereket is úgy tervezik, hogy találomra kikevernek anyagokat, és sorban megitatják a kisérleti alanyokkal akinek van 3 millió féle betegségük, hátha valamelyik meggyógyul tóle... Legalábbis szerinted.
Mert ugye ha nem tudnának semmit azokról a bizonyos kutatási paraméterekrõl, akkor semmiféle gyógyszert nem kutathatnának célirányosan.
De!!:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kvantum
Vagyis: valódi kvantumszámítógép, akármilyen fejlõdési ütemet is tekintünk, 1000 éven belül biztos hogy nem lesz, hacsak a kvantum szót nem definiáljuk hasonlóan (mint a programozók tekintetében a programozás szót):
Attól hogy könyvet olvasok, már nyomdász vagyok. /egyértelmûen nem igaz/
Mint ahogy az sem, hogy egy rakat cég a következõt hírdeti: Programozókat keresünk -na az ilyen cégek primitívek és az embereket is primitíveknek nézik *fõleg az ott dolgozó nagyfejû felsõbb vezetõk* (elnézést a nagyon de nagyon kevés kivételtõl).
Mert-hogy: a fenntebb említett cégek, akármelyikhez is megy az ember (még mindig tisztelet a nagyon nagyon kevés kivételnek), valójában csak adatbázis kezelõket keres, és nem pedig programozókat.
Ugyanis egy programozó alapvetõen függvényeket készít, míg egy adatbázis kezelõ személy pedig mások (programozók) álltal írt függvényeket alkalmaznak *tehát ez egy más specializált szakma, csakúgy mint egy gépjármû szerelõ, szemben a gépjármû készítõvel - tervezõvel nem egyenértékû.
Mint ahogy egy adatbázis feltöltõ személy, nem adatbázis készítõ, hanem adatbázis kezelõ.
Nah mind1, én kicsit ki vagyok akadva a kificamodott fogalmakon és konzekvensen jelentem ki, KVANTUM SZÁMÍTÓGÉP NINCS ÉS A KÖZELJÖVÕBEN BIZTOSAN NEM IS LESZ!!
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
a kvantummechanika pedig ott, hogy az atommag körül az elektronok dedikált energiaszintû pályákon keringenek. már ezt sem tudja megmagyarázni a klasszikus fizika, amely az atom felépítését a rutherford-féle modellel írja le.
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
A wikipédiát meg csak olvasgasd szorgalmasan, neked, meg a szajkóknak való. Megbízhatatlan források nem érdekelnek.
Feladó: wanek
Elküldve: 2007. 06. 20. 02:26
Tárgy: Nincs tárgy
Kinyalhatod a seggem. Ez hanyadik nicked?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Valamit kifelejtettem esetleg? Ja, megvan. A zsidózást. De azt majd inkább máskor...
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Látszik, hogy fogalmad sincs a dologról. A számítógépekkel molekulákat terveznek adott paraméterek alapján. Nagyságrendekkel gyorsabb és olcsóbb így, mint egyesével szintetizálni és tesztelni õket. Épp mivel keveset tudunk, sok-sok molekulát kell kipróbálni, hogy megtaláljuk a megfelelõt.
Eddig is tudtam, hogy léteznek a hülyeségnek ilyen mélységei, de mégis mindíg meglep, amikor szemtõl-szembe találkozok vele.
Direkt belinkeltem neked egy cikket, ami szépen elmagyarázza, hogy miért kell oda a kvantumfizika. Persze ha ez nálad használna, nem is kellene itt vitatkoznunk. Mert pl. utánnanézhetnél annak is, hogy miként jöttek rá a fizikusok arra, hogy a klasszikus fizika nem képes mindent leírni, és hogy mibõl következnek a kvantumfizika tulajdonságai.
"Azt hiszel, amit akarsz, az én szememben ehhez semmilyen kvantumfizika nem kell."
Én nem hiszem, hanem tudom. Mivel a fizikus diplomám megszerzése közben jópár kísérletet magam is elvégeztem, és az elméleti háttérrel is volt szerencsém alaposabban megismerkedni.
Meg tudod venni ,avagy van vagy nincs?
Hold megtudod venni? nem de azért van
Atomerõmû: ezt se veszel egy hamar,de azért van.
40 éve a számítógépet se tudták megvenni,attól függetlenül még voltmés most is van.
Ne légy már ilyen beszûkûlt látókörû!
Attól hogy te hülye vagy nem feltétlenül hülye a többi ...!
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
"Szólni kéne az illetékeseknek, hogy ne pazaroljanak erre sokezer procis szervereket." - mindenki arra veri el a pénzét, amire akarja. De ez nem bizonyít semmit. Ha történetesen ezerszer annyi pénzbõl millió procis szervereket használnának arra, hogy megfejtsék a fából vaskarika problémáját, az azt jelentené, hogy lehet fából vaskarikát csinálni? Ugye nem. Mint ahogy a rák gyógyszerét sem számítógépekkel fogják megtalálni. Ahhoz ugyanis sokkal pontosabb ismeretekre lenne szükség az emberi test és egyáltalán a sejtek és magának az élet vonatkozásában, mint amiket manapság még csak tippelgetnek.
Tehát, ami nem elérhetõ bárki számára, az a számodra nem hiteles? Az atombomba sem létezik?
Szólni kéne az illetékeseknek, hogy ne pazaroljanak erre sokezer procis szervereket.
Aztán ott vannak az atomórák, amikhez a géped órája szinkronizál, és amik nélkül a GPS se mûködhetne.
Meg Paksot se szénnel fûtik ám.
PS: Továbbra is fenntartom: akkor lesz majd hiteles, ha bárki számára elérhetõ lesz, legyen az kvantum számítógép, univerzális rák gyógyszer, vagy bármi más (függetlenül attól, hogy mennyibe kerül. De megfelelõ anyagiak esetén bárki megvásárolhassa - leszámítva a fegyvereket és társait). Addig csak mese.
Ez mindig érdekelt, hogyan lehet kiválasztani a jó megoldást anélkül hogy szétbasznánk a hullámfüggvényt ?
Tehát ha csak valamelyik egyetemen raknak össze egyet, és fedezik fel a rák ellenszerét, vagy valami hasonlót, akkor az még nem hiteles?
Az általad említett kezdetleges kis kvantumgép nem nagyobb, mint egy átlagos proci... (Csak asszem nitro hûtés kell neki, de annyi baj legyen.)
Az persze lehet, hogy a karóra méretû gép még jóval odébb van, de az elsõ komolyabb kvantumgép egy laborban nem feltétlenül. Vagy addig akkor sem hiszed majd el, míg bele nem nézhetsz?
"Mindenesetre ami próbálkozások ezzel kapcsolatban voltak, azok sem a te leírásodat támasztották alá a mûködés tekintetében." -- Ez nem az én leírásom, hanem a kvantummechanika álláspontja. Neked nem kell pro infó (minek az), de én kérnék tõled linkeket, amik alátámasztják eme kijelentésedet.
Arra azért befizetnék, hogy hogy itt bárki is karóra méretû "kvantumszámítógéppel" fog rohangálni. De addig is nap mint nap te esel pofára, hogy nincs ilyen, én meg talán sosem, mert ha egyszer lenne is, addigra már rég meghalok. Vagyis ilyesmi még sokáig nem lesz.
Mindenesetre ami próbálkozások ezzel kapcsolatban voltak, azok sem a te leírásodat támasztották alá a mûködés tekintetében. Linkekkel ne gyere, link van mindenre pro és kontra. Hiteles akkor lesz, ha egy mûködõképes példányt meg lehet vásárolni. Addig meg csak álmodozz.
Jelenlegi sebeségel is kel pár évtized mire "általánossá" válik. Reméljük minnél kevesebb.
Nos az a másik is köszöni, jól van, csak az egy egyszerûbb megoldás, és a 8 qubitjével egyelõre csak demonstrációs értéke van.
Asszem, egy világ fog összeomlani benned, ha egyszer számodra is kiderül, hogy a kvantummechanika nem hülyeség. De az is lehet, hogy mindenki egy kvantumszámítógéppel a karórájában fog rohangálni, te meg majd egy nagy táblával a kezedben, amin azt hírdeted majd, hogy ez mind csak átverés.
Nem 10ezerszerese, hanem sokmilliárdszorosa, vagy még több. Pl. egy 1024 qubites gép 2^1024 variációval számol egy idõben. Számold csak ki, ez mennyi.
2. A kvantumszámítógép viszont NEM az alagút-effektusra épül.
3. A qubitek nem egyszerû véletlenszámgenerátorok, hanem valóban mindkét állapotban vannak egyszerre. Ez a szuperpozíció, ami egy kvantummechanikai állapot.
4. Az összes qubit is koherens szuperpozícióban van egymással, így egy egységként szerepelnek, és együtt választják ki azt a bit-variációt, ami megfelel a "feladványnak".
5. A kvantumgépek nem 24-es számrendszerben mûködnek. Hanem annyi, amennyit akarnak, de nem ez a lényegük.
6. Esetleg olvasd el a korábbi hozzászólásokat.