127
-
dez #87 Kedves egészségedre! :) Azon szoktam elgondolkodni, vajon miért nem beszélnek erről az erről szóló hétköznapi cikkekben. Nem olyan bonyolult, hogy ne lehetne megérteni. Talán nem akarják nagyon kizökkenteni az embereket a megszokott világukból. -
dez #86 "De biztos a gyógyszereket is úgy tervezik, hogy találomra kikevernek anyagokat, és sorban megitatják a kisérleti alanyokkal akinek van 3 millió féle betegségük, hátha valamelyik meggyógyul tóle..."
Ez bizony az esetek többségében így működik. Ha felfedeznek egy új molekulát (lehetőleg olcsón gyárthatót, és szabadalmaztathatót), akkor azt elkezdeik ezernyi kísérleti állaton tesztelni, milyen hatásai vannak a szervezetben, és ebből arra próbálnak következtetni, milyen betegségekben lehet hatásos. És utána kezdik azokkal a betegségekkel kapcsolatban célirányosabban vizsgálni.
(Ráadásul az esetek 99.99%-ában max. tüneti kezelés lesz belőle.) -
dez #85 Olyan, hogy kvantum, mint fizikai létező, nincs. A kvantum azt jelenti: legkisebb egysége különféle dolgoknak. Így tényleg nem nagyon lesz "kvantummal működő számítógép". Mint L3zl13 is írta, a kvantumszámítógép azt jelenti, hogy a kvantummechanikai effektusokon alapuló számítógép. -
szivar #84 Te is kaptál privit? Én is. Olyan kedves ez a wanek hogy gondol ránk... -
wanek #83 "De a te logikád alapján egyátalán nem létezhetnének gyógyszerek" - hibás következtetés. Sajnos a próbálkozásos módszert használják (amit nagyképűen utólag valami halandzsával megmagyaráznak), ha az eredményességi mutató elér egy bizonyos szintet. Ahhoz, hogy valami ténylegesen előre tervezhető legyen, ahhoz először is tudni kéne előre, hogy a készítendő szer hogyan hat az emberek nagyobb hányadára. Ez viszont mindig utólag derül ki, mint ahogy az is, hogy adott esetben a nagyobb hányad milyen egyedekből tevődik össze. Az emberek csak nagy vonalakban hasonlítanak egymásra, minél részlesebben vizsgáljuk, annál nagyobb eltéréseket tapasztalunk. Vagyis olyan, hogy átlagos ember, aki megfelelne a nagyobb hányadnak, előre nem határozható meg. -
L3zl13 #82 Ne már! Tényleg lehet tovább bontani az atomot?
Ezt nem hiszem el!
Nem kell jönnöd a "Ha egy kicsit bővíted az ismereteidet, akkor lehet hogy megérted a dolgot." dumával. Tudom mi a kvantum. Te viszont tudhatnád, hogy a nyelv nem matematika, és az összetett szavak logikailag összeköthetőek az őket alkotó alapszavakkal de, ez nem a logika minden esetben ugyanaz. Tehát nem lehet egy szóösszetételen számonkérni az őt alkotó szavak pontos jelentését. -
#81 "Gondolj csak arra, hogy a jelenlegi gyógyszerek is (bármilyen gyógyszer) az egyes emberekre eltérő hatásúak."
Még, Mester! Még!
Szerinted mégis mi várható, ha különböző embereknek különböző a génkészlete? Képzeld, legtöbb embert ha megcsípi egy darázs, akkor lesz a helyén egy kis piros folt. Más meg 5 percen belül belehal. -
lomha #80 A fehér ember már meghódította a Földet. A világűr felé egyelőre nem tud tovább lépni, úgyhogy "befelé" indul tovább, a nanotechnológia, génmanipuláció és kvantumszámítógépek felé. Továbbá sokka finomabb eszközökkel hatolnak majd be az ember privát szférájába. Pl. a mai titkosítási rendszereket mind fel lehet törni kvantumgéppel. De biztos lehet vele majd molekulát, géneket, stb. tervezni. Amúgy vírusokat már tudnak csinálni.
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=52936
http://www.sg.hu/cikkek/23164/szintetikus_virus_az_uj_valosag
Vidám jövőt mindenkinek! -
L3zl13 #79 "Gondolj csak arra, hogy a jelenlegi gyógyszerek is (bármilyen gyógyszer) az egyes emberekre eltérő hatásúak."
Igen, vannak különbségek. Néha akár teljesen más hatást is vált ki egyes emberekben egy bizonyos gyógyszer. De a te logikád alapján egyátalán nem létezhetnének gyógyszerek. Vagy a gyógyszerek csak akkor működnek eltérőképpen, ha tudatosan keresik meg őket valamilyen elgondolások alapján, akkor meg nem, ha véletlenül találnak rájuk?
Ez egyértelműen nem így van -> a te álláspontod messzebb áll a valóságtól, mint az enyém.
Nem kell az egész rendszer működését ismernem ahhoz, hogy egy bizonys részére kívánt hatást gyakoroljak. Azáltal, hogy nem ismerem az egészet, lehet, hogy ez máshol gondot, összeségében azt okozva, hogy összeségében nem az történik amit szerettem volna.
Ezért kell majd kisérletekkel is tesztelni a kapott eredményt. Ettől még az elv működőképes. -
wanek #78 Én nem láttam azt, hogy 2008.-tól megvásárolható lenne. -
wanek #77 A valóság egészen más, bár érthető, hogy ezzel nem dicsekednek el. Próbálkoznak, és megint csak próbálkoznak. Ha egy kicsit jobban belegondolsz, akkor be is kéne látnod. Gondolj csak arra, hogy a jelenlegi gyógyszerek is (bármilyen gyógyszer) az egyes emberekre eltérő hatásúak.
Egyébként szedtem már olyan gyógyszert, amit eredetileg egészen másra készítettek, de mint utóbb kiderült, arra nem volt egyáltalán alkalmas, viszont arra, amire én szedtem, már megfelelő volt. Ennyit a tervezhetőségről. -
RealPhoenixx #76 Zedas:
Igen, én is a kvantumfizikára gondoltam, bár az is alkalmazkodik folyamatosan az ismeretekhez, és éppen ezért írtam a fogalmi zavarokról.
Csak hogy L3zl13 álltal említett "frusztrációd" -ra reagáljak egy kicsit: nyilván a mosogatás is ilyen hatást vált ki, mert az egyik mosogatószer reklámtól is megüt a guta (könnyítés képpen: ott is a kvantum szót használják) LOL :) *csak kicsit fogalmi zavaros az aki a szöveget készítette, a sok lükepéket meg próbálja megnyerni /több-kevesebb sikerrel/*
(bár lehet Zedas, hogy ott is a kvantumfizikáról van szó) *és így meglehet, hogy én nem értek semmit, ti meg mindent* :)
/bocsi az ironiáért/ :) -
Zedas #75 L3zl13-nek igaza van, a kvantumszámítógépnek (mint megnevezésnek) nem a kvantumokhoz, mint részecskékhez van köze, hanem a kvantumfizikához. Tehát lehet hogy igazad van abban hogy kvantum részecskéket használó gép kb. 1000 év múlva lesz, de a kvantumszámítógépek nem ezekkel mennek, illetve semmi közük a dologhoz. -
Zedas #74 dez, BiroAndras:
Szerintem feleslegesen izzadtok, Wanek nem AKARJA megérteni.
Egyébként köszönettel tartozom, dez, ezerszer néztem már a kvantumgépek leírását, de soha nem kattant be hogy igazából hogyan működik, de a #12-től megvilágosodtam :) -
RealPhoenixx #73 L3zl13
Csak hogy tisztán láss:
"kvantum: valami mérhetőnek az alapvető egysége"
Meglehet, hogy a te általad ismert alapvető egység az atom, meg neutron meg elektron meg proton, de ettől még másoknak már nem csupán ez.
Ha egy kicsit bővíted az ismereteidet, akkor lehet hogy megérted a dolgot.
*és ezt nem minősítési céllal írtam -de komolyan*
NB: a kvantumszámítógép pedig a fenntieknek leírtaknak megfelelően: ......
A számítási kapacitást pedig sztem egy kissé eltulozzák, az így felhasználható számrendszereket pedig rosszul gondolják sokan, mert pl: lehet tetszőleges prím alapú számrendszertől kezdve, akár összetett szám alapú számrendszer is, csupán a megvalósítási mód függvénye a dolog *költséghatékonyság*, mintsem bármi másé. -
L3zl13 #72 Fejtsd már ki légyszives, hogy a kvantum szó definíciójának mi köze ahhoz, hogy lesz vagy nem lesz kvantumszámítógép.
Illetva az álláskeresésből származó (gondolom személyes) frusztrációd hogyan is befolyásolja ezt?
Szerintem a kvantumszámítógép szó te általad történő értelmezésével van a gond, nem a kvantum definíciójával. -
L3zl13 #71 Mindenesetre nagyon ügyesen hagyod figyelmen kívül azokat a kérdéseket, amelyek felborítanák a világképedet...
" A számítógépekkel miféle adott paraméterek alapján terveznek molekulákat, mikor még azzal sincsenek tisztában, hogy az élő sejtek mitől élnek? Biztos a kvantumjaidtól, igaz?"
Érdekes, mert már születtek eredmények ezzel a módszerrel...
De biztos a gyógyszereket is úgy tervezik, hogy találomra kikevernek anyagokat, és sorban megitatják a kisérleti alanyokkal akinek van 3 millió féle betegségük, hátha valamelyik meggyógyul tóle... Legalábbis szerinted.
Mert ugye ha nem tudnának semmit azokról a bizonyos kutatási paraméterekről, akkor semmiféle gyógyszert nem kutathatnának célirányosan.
-
RealPhoenixx #70 Itt Dez es Halgatyó kozelitette a megoldast, meg meg nehany hozzaszolo.
De!!:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kvantum
Vagyis: valódi kvantumszámítógép, akármilyen fejlődési ütemet is tekintünk, 1000 éven belül biztos hogy nem lesz, hacsak a kvantum szót nem definiáljuk hasonlóan (mint a programozók tekintetében a programozás szót):
Attól hogy könyvet olvasok, már nyomdász vagyok. /egyértelműen nem igaz/
Mint ahogy az sem, hogy egy rakat cég a következőt hírdeti: Programozókat keresünk -na az ilyen cégek primitívek és az embereket is primitíveknek nézik *főleg az ott dolgozó nagyfejű felsőbb vezetők* (elnézést a nagyon de nagyon kevés kivételtől).
Mert-hogy: a fenntebb említett cégek, akármelyikhez is megy az ember (még mindig tisztelet a nagyon nagyon kevés kivételnek), valójában csak adatbázis kezelőket keres, és nem pedig programozókat.
Ugyanis egy programozó alapvetően függvényeket készít, míg egy adatbázis kezelő személy pedig mások (programozók) álltal írt függvényeket alkalmaznak *tehát ez egy más specializált szakma, csakúgy mint egy gépjármű szerelő, szemben a gépjármű készítővel - tervezővel nem egyenértékű.
Mint ahogy egy adatbázis feltöltő személy, nem adatbázis készítő, hanem adatbázis kezelő.
Nah mind1, én kicsit ki vagyok akadva a kificamodott fogalmakon és konzekvensen jelentem ki, KVANTUM SZÁMÍTÓGÉP NINCS ÉS A KÖZELJÖVŐBEN BIZTOSAN NEM IS LESZ!! -
#69 Erre mit is lehet mondani??? Sajnállak! -
dez #68 Apropó, atombomba: a Los Alamosi Nemzeti Laboratóriumban is foglalkoznak a kvantumszámítógép témával: -
dez #67 Nincs hagyományos értelemben vett, klasszikus fizikai szinten történő kiértékelés, az is kvantumszinten történik. Az első kérdésedre nem tudom a pontos választ, hülyeséget meg nem akarok írni. Ez egy jó bevezető a témához: -
cain #66 kicsit olyan, mint amikor az ember az euklidészi és a bolyai geometria közötti különbséget próbálja meg a végletekig leegyszerűítve elmondani a 10éves kisfiának. -
cain #65 az alagút-effektus már ott megjelenik, hogy bedugsz egy konnektordugót a csatlakozóaljzatba.
a kvantummechanika pedig ott, hogy az atommag körül az elektronok dedikált energiaszintű pályákon keringenek. már ezt sem tudja megmagyarázni a klasszikus fizika, amely az atom felépítését a rutherford-féle modellel írja le. -
dez #64 Tessék, egy kvantumszámítógép, amit 2008-tól meg is vehetsz: -
dez #63 Oké. Akkor legyen inkább... Ehh, mintha te nem tudnál sorolni dolgokat, amiket nem vehetsz meg, mégis elfogadod, hogy létezik. -
wanek #62 Eddig is tudtam, hogy léteznek a hülyeségnek ilyen mélységei, de mégis mindig meglep, amikor szemtől-szembe találkozok vele. Látszik, hogy fogalmad sincs a dologról. A számítógépekkel miféle adott paraméterek alapján terveznek molekulákat, mikor még azzal sincsenek tisztában, hogy az élő sejtek mitől élnek? Biztos a kvantumjaidtól, igaz? LOL! A hatásmechanizmusokra is csak tippek vannak. Még soha senki nem állított elő mesterségesen élettelen anyagból élőt, márpedig ha olyan nagyon tisztában lennének azokkal az "adott paraméterekkel", akkor már ennek is sikerülnie kellett volna. A rák ellenszeréhez ezek az ismeretek mindenképpen szükségesek lennének. Addig pedig megy a hagyományos módszer: próbálkoznak mindennel.
A wikipédiát meg csak olvasgasd szorgalmasan, neked, meg a szajkóknak való. Megbízhatatlan források nem érdekelnek. -
#61 Hm :(
Feladó: wanek
Elküldve: 2007. 06. 20. 02:26
Tárgy: Nincs tárgy
Kinyalhatod a seggem. Ez hanyadik nicked? -
AranyKéz #60 Jó, de hogy lehet belőni a kilépési feltételt ? Hogy lehet kiértékelni egy adott lehetőséget, anélkül hogy a hullámfüggvényt szétcincálnánk ?
-
#59 Taníts mester!!! Iszom minden szavadat! -
szivar #58 Van ilyen kis bigyó (lehet venni a boltban pénzért), az abból kilógó izéket hozzáérinted a laposelem két sarkához és ha jól csináltad, világít. Na, így működik a lézer. És amúgy is humbug a kvantumfizika, meg az egész, mert én még olyat nem láttam igaziba, a boltban sem kapni, waneknek igaza van mert azt mondja.
Valamit kifelejtettem esetleg? Ja, megvan. A zsidózást. De azt majd inkább máskor... -
BiroAndras #57 Egyébként elmagyarázhatnád nekem a lézer működését kvantumfizika nélkül. -
BiroAndras #56 "Mint ahogy a rák gyógyszerét sem számítógépekkel fogják megtalálni. Ahhoz ugyanis sokkal pontosabb ismeretekre lenne szükség az emberi test és egyáltalán a sejtek és magának az élet vonatkozásában, mint amiket manapság még csak tippelgetnek."
Látszik, hogy fogalmad sincs a dologról. A számítógépekkel molekulákat terveznek adott paraméterek alapján. Nagyságrendekkel gyorsabb és olcsóbb így, mint egyesével szintetizálni és tesztelni őket. Épp mivel keveset tudunk, sok-sok molekulát kell kipróbálni, hogy megtaláljuk a megfelelőt. -
BiroAndras #55 "az, hogy ki mire fogja rá azt, hogy ehhez bizony kvantumfizika kell, mert anélkül el sem lehet képzelni semmit, egy dolog."
Eddig is tudtam, hogy léteznek a hülyeségnek ilyen mélységei, de mégis mindíg meglep, amikor szemtől-szembe találkozok vele.
Direkt belinkeltem neked egy cikket, ami szépen elmagyarázza, hogy miért kell oda a kvantumfizika. Persze ha ez nálad használna, nem is kellene itt vitatkoznunk. Mert pl. utánnanézhetnél annak is, hogy miként jöttek rá a fizikusok arra, hogy a klasszikus fizika nem képes mindent leírni, és hogy miből következnek a kvantumfizika tulajdonságai.
"Azt hiszel, amit akarsz, az én szememben ehhez semmilyen kvantumfizika nem kell."
Én nem hiszem, hanem tudom. Mivel a fizikus diplomám megszerzése közben jópár kísérletet magam is elvégeztem, és az elméleti háttérrel is volt szerencsém alaposabban megismerkedni. -
wanek #54 A mai világban minden megvehető, ami létezik (a szélhámosok olyat is árulnak, ami nincs). Maximum csak te nem tudsz róla, aki mást tart hülyének maga helyett. -
Cleawer #53 Ahhhaaaaaaaa
Meg tudod venni ,avagy van vagy nincs?
Hold megtudod venni? nem de azért van
Atomerőmű: ezt se veszel egy hamar,de azért van.
40 éve a számítógépet se tudták megvenni,attól függetlenül még voltmés most is van.
Ne légy már ilyen beszűkűlt látókörű!
Attól hogy te hülye vagy nem feltétlenül hülye a többi ...! -
Szeszmester #52 Hűha, látom, te már megvilágosodtál -
wanek #51 "Már neked is van olyan eszközöd, ami nem létezne kvantumfizika nélkül." - az, hogy ki mire fogja rá azt, hogy ehhez bizony kvantumfizika kell, mert anélkül el sem lehet képzelni semmit, egy dolog. Azt hiszel, amit akarsz, az én szememben ehhez semmilyen kvantumfizika nem kell.
"Szólni kéne az illetékeseknek, hogy ne pazaroljanak erre sokezer procis szervereket." - mindenki arra veri el a pénzét, amire akarja. De ez nem bizonyít semmit. Ha történetesen ezerszer annyi pénzből millió procis szervereket használnának arra, hogy megfejtsék a fából vaskarika problémáját, az azt jelentené, hogy lehet fából vaskarikát csinálni? Ugye nem. Mint ahogy a rák gyógyszerét sem számítógépekkel fogják megtalálni. Ahhoz ugyanis sokkal pontosabb ismeretekre lenne szükség az emberi test és egyáltalán a sejtek és magának az élet vonatkozásában, mint amiket manapság még csak tippelgetnek. -
wanek #50 Oké. Akkor hol és mennyiért vásárolhatok rákot meggyógyító gyógszert, illetve kvantumszámítógépet? Ne legyél már gyerek! Pénzzel sok minden megvásárolható, de ami nincs, az semennyi pénzért sem... -
wanek #49 Tanulj meg olvasni. Az atombomba fegyver... -
dez #48 Pontosítsunk: a rákfajták egy részének ellenszerét (mert azoknak nem feltétlenül van kémiai ellenszere).
Tehát, ami nem elérhető bárki számára, az a számodra nem hiteles? Az atombomba sem létezik?