30
  • dtm
    Hát... amit Fincher be akart mutatni, azt tökéletesen véghez vitte. A retro stílus jobban nem sikerülhetett volna. A gyilkosságok nagyon sokkolóak voltak, szóval a film kb. első (?) órája jó volt, aztán uncsivá vált, ami a film nézése közben még nem is zavart, de a vége... oké, hogy a valóságban is így volt, de talán odavágósabbat ki lehetett volna hozni a végére.
    <SPOILER>pl. nem lett volna baj, ha akkor van vége, amikor a boltban összenézett a dzsék, meg a gyilkos.</SPOILER>
  • PSone
    Elég durva hogy a mai napig nem tudják ki volt a gyilkos. Sok mindent lehet róla olvasni neten érdemes utána keresgélni már akit érdekel. Én a kegyetlen jel-et láttam és abból a filmből kiindulva nem is értem miért nem kapták el a gyilkos. Ezt az új Zodiac-ot még nem láttam de meg nézem ezt is bár az első után elég uncsi lesz.
  • winnie
    jaja. elég durva lenne, ha valós a sztori és a valóságban nem tudják, hogy ki tette, akkor a filmben kiderülne.
  • szinv
    Ki kell, hogy ábrándítsalak titeket, nem kapunk igazán befejezést, és nem derül ki a gyilkos személye sem.
  • Morden23
    Én sem, de gondoltam, mondok valaki jelenközelebbit is. Ezért írtam, hogy "szívem szerint" :)
  • L3zl13
    Szeretem Raul Renier könyveit, de nagyon nem venném őket egy kalap alá a többi említettel szinvonalban.
  • Morden23
    Jefremov, Asimov, Szepes Mária, Vladimír Páral már smafu? :)

Sőt, én szívem szerint Olaf Stapledon-t, vagy (kicsit másfelé evezve) Raul Renier-t sem hagynám ki.
  • Davidus
    nem rajongok a megtörtén esetekből készült filmekért de ez érdekes lehet mert a zodiac gyikosról a mai napig nem derült ki hogy ki volt. szal ha kapunk egy kitalált befejezést még azoknak is érdekes lehet a film akik ismerik a történetet
  • Inquisitor
    "Egyik kedvencem a Kiberiáda"

Ki van csukva, hogy abból értelmes filmet lehetne csinálni, jórészt elbeszélő részekből áll, és a több tucat sztoriban azt hiszem egyben van csak ember. Max. ilyen rövid epizódos CGI sorozatfilmet lehetne belőle ... Viszont van egy halom köbyve, aiből sok mindent ki lehetne hizni.
  • alienslive
    off: Fincher az Alien3-t legszívesebben letagadná. LEgalábbis ezt nyilatkozta valahol. Mert nem tudta elképzeléseit megvalósítani, sokan beleszóltak (producerek, forgalmazók) a végső látványba. Nekem mai napig az első kettő a kedvencem. A harmadik elüt az előzőtől, első nézésre nagyon nem tetszett, de másodjára már megszerettem. A negyedik meg, hát...nekem nagyon eröltetettnek tünt.
  • kalapos01
    Ez negatív cikk? Szerintem tulontúl is pozitív, elfogult, pláne a filmhez képest. Azért írhatna más is véleményt.
  • Atisz #19
    Nekem Fincher-től a Harcosok Klubja nem tetszett.
    A Hetedik zseniális volt és az Alien3 is nagyon jó volt (a fakó színek, a zord, sötét látványvilág éppen hogy fokozta a hangulatot és szükséges volt a kilátástalan küzdelem bemutatására a börtönbolygón)

Elég negatív és lehúzó cikk, elvette a kedvem :(
  • Picizöldfül
    Az első képen balra ülő fasziról azt hittem elsőek hogy Csernus xD
  • emp
    Cat! Ott a pont! Zsoldos nagyon nagy!

Egy Viking visszatér - Távoli tűz filmet igencsak meglesnék. Mondjuk Peter Jackson interpretálásában.

Bár Zsoldost ugye már filmesítettek meg a Mokép vagy mi volt akkor kollégák, mégpedig a Feladat c. szuper könyvet és bár a háromrészes monstre alkotáson sokszor elmosolyogtam magam, azért akkoriban ez nagy dolog volt!
  • winnie
    OFF, de szerintem ezért is jó az alien sorozat. 4 iszonyat erős és egyéni rendező: scott, cameron, fincher és jeunet készítette a részeket. az utóbbi kettő az egyéni látvánnyal és a "más" sztorival (majd 10 év azért sok) megosztotta a népet,
  • L3zl13
    Én a B kategóriás filmek közé sorolom.
  • L3zl13
    Csak nehogy úgy filmesítsék meg ezeket a klasszikusokat mint az Én a robotot...
  • winnie
    " (A 4-nek még az emlékét is el kéne törölni.) "

szerintem jeunet látomása iszonyat állat volt. negyedik rész pávör!
  • L3zl13
    Nem volt rossz az Alien 3, de szvsz önmagában nem került volna be a klasszikusok közé. Így, mint a trilógia része (A 4-nek még az emlékét is el kéne törölni.) már inkább ott a helye.
  • Cat #11
    zsoldos péter műveit se hagynám ki a sorból.
  • Cefet
    Kicsit off, de izlések és pofonok... Az alien 3 tényleg más mint az előző kettő, de nekem nagyon bejött. A látványvilág, a sztori, a SZEREPLŐK, szerintem szuper volt.
    Emp: Valóban van még mit filmre vinni. Lem könyvei nekem is tetszenek.
    Egyik kedvencem a Kiberiáda (remélem jól írtam).
    Leírom a poétagép egyik versét, akinek csak azt felejtették el megmondani, hogy a vers legyen értelmes... :)
    Célbenőkör hédereg
    mácsul gondorásznak
    hibragindő, lédereg
    szunnya ferte nyászlag.
  • L3zl13
    Hát anyiban egyet értek vele, hogy csak azt tudta lenyűgözni, aki nem ismerte az első kettőt.
  • BladeW
    "Alien 3 totálisan berántott fakó látványvilágával (még az sem zavart, hogy az első két részt nem láttam)"

LOL hany eves a tisztelt cikkiro??
  • L3zl13
    Anthony Edwards hajbeültetésen volt? :D
  • emp
    Nem hiszek a szememnek!!! Kijárom, hogy a bíróság kötelezze Fincher urat a Rama megfilmesítésére! :D

Majd ezt is megnézném, de sok filmet adnék egy Ramaért! Végre kezdik felfedezni a XX.sz klasszikus sci-fi könyveit, amik szvsz máig hazavágnak majdnem minden kortárs szépirodalmi könyvet.

Remélem majd valaki felfedezi személyes nagy kedvencem, Lem bácsi könyveit is. Jó tudom van egy Solarisunk, vagy is kettő, de vannak még filmért kiáltó könyvek abból a korszakból!!!
  • Nyarlathotep
    Ezaz.
  • Nyarlathotep
    Az egy TV film volt, a Prison Break-es csajszi játszott benne, akit fejbelöttek, feldaraboltak... csak a neve nem jut eszembe. :)
  • winnie
    milyen volt a kegyetlen jel? nem is tudtam, hogy fincher remake-et csinál:)
  • Morden23
    "de Kegyetlen jel címmel nálunk is megjelent DVD-n és ugyan kisebb nevekkel, de kb. 90 perc alatt dolgozta fel azt, amihez Finchernek két és fél óra kellett."

Az lehet, és amikor vége volt a filmnek, csak a felbukkanó stáblista miatt nem hittem, hogy áramszünet van.
    Hát nagyon finoman fogalmazok, ha azt mondom: nem tetszett.

Bár én nem vagyok "Fincher ribanca", de nem nagyon szoktam csalódni a filmjeiben, így ez is sorra kerül majd:)

Ellenben az előttem szólóval hadd értsek egyet: egy Rama moziért elcseréltem volna ezt a Zodiákust, gondolkodás nélkül.
  • L3zl13
    Hmm, az Alien 3 elég gyengusz volt szerintem. Bár már a forgatókönyve is az volt szóval nem csak Fincher bűne.
    A Hetedik után ez is biztos jó lesz, de a Randevú Rámával sokkal jobban érdekelt volna. Végre egy igazi Sci-Fi klasszikus a fimvásznon.