Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A legutóbbi Eset fiaskó sem vólt piskóta,de ezt azért nem vártam a Symantectõl.Ráadásul az említett pifts.exe fájlra rákeresve,a Google elsõ találatára bejelzett a Kaspersky:Elsõ találat.Csak igy tovább antivírus gyártók.

Doomista
már alig várom hogy belinkelhessem !

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

Narxis
Csak idõ kérdése. :P

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Doomista
aviránál mért nem irnak ilyent ?:(

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

Narxis

Szia!
Na azért ne hidd, hogy én mindig ennyi mindent futtatok amikor tisztogatás van tervbe véve. Most nagyon nagyon sok idõm volt és gondoltam hadd menjenek. A jv16 Power Tools linket köszi szépen, nem ismertem. Fel is rakom a gépemre most azonal.

Az EREDET Könyve; idézetek: „Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.” „Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Én ennél sokkal egyszerûbben szoktam csinálni.Total Uninstall:Link.A telepíteni kívánt alkalmazáson jobb egérgomb,Figyelés a következõvel:Total Uninstall.A telepítés elején és a végén készít egy pillanatfelvételt a regisztrációs adatbázisról és a fájlrendszerrõl.Eltávolításkor a választható listából kiválasztom a teljes eltávolítást.A két pillanatfelvételt összehasonlítva maradéktalanul eltávolít minden,az adott programhoz tartozó bejegyzést,fájlt,mappát,stb.Igen ritkán szokott elõfordulni,hogy utána találok még valamit a rendszerben.Így megkímélem magamat,az általad takarításra használt programok garmadáának használatától használatától magamat.Egyébként a regisztrációs adatbázis rendberakásához a jv16 PowerTools 2009-t használom.Az egyetlen olyan registry tisztító,amely a felesleges kulcsok kereséséhez,egy elég tetemes on-line adatbázist is használ.Így minimálisra csökkenthetõ a tévesen hibás kulcsok törlésének lehetõsége:Link.

Szia Apocalipto!
Most nem az ésszel vagy ész nélküli netezés által bekapott vírusokról van szó és NIS-rõl való dicsekvésrõl. Ne értsd félre! Csupán csak azért tettem ezt a próbát/ kis kitérõt, mert úgy is le kellett szednem a NIS-t és ráadásul volt rengeteg idõm is és hát kíváncsi is voltam, hogy az általam is használt és a közepesnél alig jobb hatékonyságú NIS (az itteni tesztek legalább is ezt támasztották alá) hogyan bizonyít a két másik, elismerten a legjobbak közül való védelmi szoftver ellenében. Ennyi volt és nem több.

Az EREDET Könyve; idézetek: „Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.” „Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

CCleaner, EasyCleaner, WiseCiskCleaner, WiseRegistryCleaner, IoBit Adwanced SystemCare és Registry healer. Ezek mind egymás után és a végén pedig a kedvencem, ami minden maradékot ami még fellelhetõ azt is leszedi. Ez pedig nem más, mint a Revo Uninstaller egyik szolgáltatása a sok közül (mert nem csak programok eltávolítása tartozik a repertoárjába) a Windows Nyomtakarító. Dolgozok vagy két órát de kitisztít minden maradékot. Aztán amikor mind ez lezajlott akkor ráengedem kétszer-háromszor egymás után a PerfectDisc-et és be is fejezõdött a rendrakás. Az elkövetkezõ két hétre nincs erre gondom aztán kezdem elõlrõl.

Narxis
Bekapcsolod a rejtett mappákat és AppData mappát keresel a C:/Users mappában, megnézed a Program Files mappát illetve C:/Program Data-t Vistan. Futtatásba beírod, hogy regedit és ott is kézzel törlöd a megfelelõ dolgokat, ha nem mered akkor egy CCleaner is elég.

Narxis
Ott a pont!

Ha kell én netezek úgy neked egy évig hogy nem kapok vírust....igazából amit leírtál nem nagy szám. Ha valaki ésszel netezik, futtathat 987 vírusírtót, akkor se fog találni semmit...
tommygiant
Etele, ezt én is szeretném tudni! Hogy takarítod ki a a vírusírtó maradványait miután uninstalláltad?

Őrizzük meg szép magyar nyelvünket! A könnyebb érthetőség érdekében tartsuk be a magyar helyesírás szabályait!

Doomista
<#integet2><#pias>

Szia.
A nagytakarítást hogy szoktad csináni? És azon kivül milyen progival?

THX.
...morgen!
Tegnap elvoltam mint meggy a befõttben. Végre találtam egy magasabb verzió számû és magyar nyelvû trialt a NIS-hez így lecseréltem a régebbi verziót, mert magátõl valami ok miatt nem akart verziót frissíteni. Érdekes, hogy amit feltelepült az újabb próbaverzió a megnyíló fõablakban nem a 15 nap jelent meg hanem az elõfizetésbõl visszalévõ napok száma (362). Nem nagyon lehet trúkközni ezek szerint a nortonnal. Na gondoltam ha már leszedem a NIS-t akkor teszek egy kis kitérõt mert van idõm és legalább megtudom, hogy a két "nagy" mellett mennyire hatékony vagy éppen mennyire "szellõs" a NIS. Már három hónapja csak egyedüliként a NIS2009 védi a gépemet, ezért gondoltam, hogy így ez már elég idõ ahhoz, hogy bizonyítson. Vagy így vagy úgy. NIS uninstall után egy nagytakarítás és feltettem az Avira Premium Security Suite-t (szia Doomista <#integet2><#wave>. Frissítés, beállítások és jöhetett a full scan. Lefutott, de teljesen tiszta a gép, nem talált semmit. Na ez már bíztató. Ezt is leszedtem, takarítás és utána feltettem a KAV-ot lássuk mit (nem) találhat. Itt a frissítés és beállítások után szintén indítva lett egy teljes gép vizsgálat és a végeredmény NULLA találat, teljesen tiszta a gépem. <#vigyor2><#vigyor0>
További szép napot.

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Narxis
lol

Most ahogy így rekonstruáltam a történteket a log fájl alapján.
A delikvensnél 2009.03.09.12:55:19 AM(az idõzónát csak sejteni lehet),betöltõdött a vírusvédelem.Letöltötte az ominózus 3918 adatbázis frissítést.A vírusvédelem az új definíciók alapján éppen a háttérben végzi a gyors ellenõrzést.Az indításkor betöltõdõ alkalmazások vizsgálata közben jön az elsõ riasztás,C:\WINDOWS\system32\dllhost.exe,C:\WINDOWS\system32\msdtc.exe módosult Win32/Kryptik.JX trójai.Törléssel megtisztítva,karanténba helyezve.Delikvensünk egy kicsit,nagyon meglepõdik és nem érti a történteket.
12:55:33-kor a Nod elszabadul és jönnek a valós idejû fájlrendszer védelem riasztásai,kivétel nélkül a C:\windows\system32\ mappából.A kártevõ ugyanaz,Win32/Kryptik.JX trójai és teszi a dolgát.Törléssel megtisztítva,karanténba helyezve.Az elsõ riasztás óta még csak 14 másodperc telt el,de ezzel még nincs vége.Delikvensünk idegesen,rángatózó arccal matat valamit a gépen,de ennek ellenére a riasztások kezdenek sûrûsödni.A fájlrendszer védelem egyre csak egyre törli és küldi a karantén mélyére a fájlokat.
A tortúra 1:31:18-r ér véget.A vírusvédelem sikeresen törölte és karanténozta az utolsó,szerinte Kryptik trójaival fertõzött rendszer fájlokat.Kb 35 perccel az elsõ riasztás után.Delikvensünk,aki az elszenvedett sokkhatás és a számítógép bizonytalan mûködése miatt elszenvedett maradandó lelki sérülések miatt,az íróasztala mellet a padlón görcsösen vonaglik.Késõbb a bejárónõ talál rá,fennakadt,üveges szemekkel,aki késõbb esküdözött,hogy valami robotot látott halványan a monitoron,aki egy kis piros labdát szorított a kezében.

Persze igazad van.Mindig akadnak kárörvendõk.De szerintem az Eset azért reagált ilyen gyorsan,mert a gyanús fájlokat(amit a heurisztika megjelölt)néhány emberke gépérõl elküldte a Nod automatikusan a víruslaborba további elemzésre.Ott meg megszólalt a sziréna,és a készenléti állapotból felébresztett automatikus gépsorok,meg nagyot néztek a beérkezett fertõzöttnek minõsített rendszerfájlokon.
Az egészben számomra az nem tiszta,hogy a három fokozatban állítható megtisztítási mód közül is a legagresszívabb beállítások mellett a Nod rendszerfájlokat nem törölhet és karanténozhat automatikusan.Riasztási ablakot kellett volna megjelenítenie a felkínált lehetõségekkel.Akkor vajon ennek ellenére miért választotta a Nod az automatikusan törléssel megtisztítva,karantén lehetõséget.Lehet hogy a reklámokból ismert mesterséges intelligencia öntudatra ébredt akkor hajnalban.

Doomista
<#ravasz1>

Narxis
Jó hát nem neked mondtam, mert te általában korrektül kezeled a dolgokat, PH!-n is tök normálisan megbeszélték a hír topikjában. Csak azoknak szól akik ebbõl a hibából(mert én is elismerem, hogy az volt, hiba,baki, malõr stb.) messzemenõ következtetéseket vonnak le.

Nem lett felfújva,annak ellenére hogy csak rövid ideig állt fent a hiba.Az hogy nálad nem volt gond az annak köszönhetõ,hogy alapbeállítások szerint 1 órás intervallumra van beállítva a frissítések keresése.Így nálad már a javított definíciók kerültek letöltésre.
Néha elõfordul,hogy az adott antivírus tévesen riaszt egy fájlra,de arra nem emlékszem hogy egyszerre ennyi rendszerfájlt törölt és karanténozott volna is valamelyikük.
A Javitó konzolos barkácsolás gyerekjáték annak,aki nap mint nap evvel foglalkozik.Egy átlag felhasználót megnézném hogy az adott rendszerfájlokat a telepítõ lemezrõl milyen parancsokkal másolja vissza a helyükre.
A windows fájlvédelem ráadásul automatikusan visszaállítja a sérült fájlokat a gyorsítótárból.Ha ez nem lehetséges,akkor figyelmeztetõ ablakot jelenít meg és bekéri a telepítõlemezt,amelyrõl a fájlok eredeti verziója visszaállítható.
Amint látom a logban a Nod rutinosan a Windows fájlvédelem gyorsító tárából is törölt,ez a dllcache mappa,nehogy véletlenül is a fájlvédelem nehogy már vissza merje állítani a törölt rendszerfájlokat.

Narxis
Nálam már 1 hete megy a gép, de tegnap nem volt ezzel probléma, pedig log-ban láttam, hogy leszedte a 3918-as frissítést.

Telepítõlemez javítókonzoljával helyre lehet állítani. Továbbra is tartom, hogy fel lett fújva a dolog.

Doomista
Ez nagyon csúnya hiba volt...

Teljesen mindegy,hogy a kiterjesztett heurisztika be volt-e valakinél kapcsolva ebben az idõszakban,vagy nem.A virusirtó akkor is riasztani fog,ha kártevõt észlel.A Nod alap beállításai szerint,fertõzött rendszerfájloknál nem hajt végre automatikusan akciót(törlés,karantén),hanem megjelenít egy riasztási ablakot a választható lehetõségekkel.
Mivel többek között törölte és karanténozta a winlogon.exe-t is,a következõ gépbekapcsoláskor vagy újraindításkor elég érdekes lesz majd nélküle a windowsba bejelentkezni és így a már javított definíciós fájlokat letölteni.
Itt a hatos hozzászólásban lévõ logban jól látszik,hogy a valós idejû fájlrendszer védelem mely rendszerfájlokra riasztott tévesen.A végrehajtott akció törlés karantén volt.Link.

Doomista
ennyi.

Narxis
mantrázd

Doomista
Értem én, csak leszarom. :)
:O
D:

Doomista
Tudom, nem is vizsgáztam c++ban,csak ma ilyen kedvem van :)

Narxis

Gratulálok a sikeres vizsgához (is). <#pias>
Én az elõbb a nod frissítési mallõrjéhez gratuláltam egyébként.<#eplus2>

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Doomista

Narxis
Epic big fail akkor lenne ha tényleg nem riasztana !

Doomista
Nem érdekel, számomra akkor is epic big fail !

Narxis
Lett volna:

1. A kiterjesztett heurisztika default beállításokban NINCS bekapcsolva.

2. A hibás frissítés 5:52 perctõl volt elérhetõ 6:02-ig. Tehát akinek ekkor be volt kapcsolva a gépe és letöltötte azt érintHETTE a hiba HA be volt kapcsolva a kiterjesztett heurisztika.

3. 9óra körül az ESET kiadta a frissitést ami AUTOMATIKUSAN visszaállította a tévesen karanténba helyezett fájlokat. Defaulton az ESET mindent karanténba rak, nem töröl.

"A 3.0-ás és 4.0-ás programváltozatok felhasználói úgy tudják ellenõrizni, hogy megfelelõ frissítéssel rendelkeznek-e, hogy a jobb egérgombbal a programok tálcaikonjára kattintanak, majd a névjegy menüpontban ellenõrzik a vírusdefiníciós adatbázis és a heurisztikai modul verziószámát. "

Ezt a faszságot minden oldal átveszi? Elég ha ráviszi a delikvens az eggérkurzort a tálcán a NOD ikonjára, ha 3918-nál frissebb adatbázissal rendelkezik akkor a heurisztikai modul is friss. Nem kell mindenféle jobb klikk, meg About meg tököm tudja mi.

Ilyen baki Avast-nál is volt, akkor se kellett volna felfújni a dolgot. Aviranal meg rendszeres. Ha ott HEUR kezdetû riasztást kapok akkor már nyitom is a virustotal.hu-t ellenõrizni.

Doomista
Jaja, sikerült a c++ programozási vizsgám, köszi.

Csak gratulálni tudok...<#taps>

Doomista

Doomista
<#pias><#pias>

Narxis
lol

dragon11
Jó az.:D

Doomista
esztergagépen 315 fordulattal leszúró késsel leszúrom neki.

Narxis
Szúró-darabolóval.<#phone>

Doomista
daraboló fûrész géppel ?

Narxis
Am. amit én mondok 4ever.;-)

Narxis
Darabold.

Doomista
Am. Avira SS 4ever.;-)

dragon11
Lol, régen is király volt a Norton és most is, csak régen az volt a gond vele, hogy sokat zabált (ramilag) és csak a "nagy gépesek" rakhatták fel.:)

Ma már ez nem gond..

Am. Kaspersky 4ever.;-) de a NIS 09 is jó.

Pianista
jáj, most veszem észre hogy a nod közel 100 megát eszik...

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Doomista
Nem.Vágom.