Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
<#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

gergely1991
avg biztonságosnak itéli...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
Köcsög.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Polonic
Dehogy tud, csak akkor ha ignorálja. Avira jelez.

Narxis
Vajon Doomista be tud jönni a topikba ha ezt a linket beteszem? 😄

Link

Narxis
Avast 5:

Polonic
Nincs a francot.

simon7012
Így van! <#mf1>

Nem látok,nem hallok,nem beszélek csak a véreteket akarom!

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Gyerekek!
Miért nem használtok KASPERSKY -t. Náluk az ilyen fajta probléma amirõl itt beszélgettek teljességgel ismeretlen.

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Doomista
Értem, érdekes, és egyetértek. Aviránál is van hasonló...beküldök egy virust, és vagy kiirják hogy beleteszik a következõ adatbázis frissitésbe, vagy csak megköszönik, megköszönésbõl meg ugye az derül ki hogy lehet õk sem rakják bele, vagy már dolgoznak rajta...

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Narxis
Itt van egy Driver.exe amit Avira, Comodo beletett adatbázisába, BitDefender, Avast, meg talán Norton nem.

Egy srác Dr.Web-et használ, nekik elküldte és nem rakták bele adatbázisba és ezt válaszolták:

The sample you submitted will install a normal drive, then delete the installer itself, and modify Registry to achieve autostart.These actions are similar to some trojans'. One of the files it dropped is packed. Some vendors may detect it for these actions. At present, we find no other suspicious action, and think it is no necessary to detect it now.

Dióhéjban: bár úgy viselkedik mint egy kártevõ, nem találják szükségesnek, hogy beletegyék az adatbázisba.

Gondolom azok akik nem rakták bele ugyanezt válaszolnák. Akkor most kinek van igaza? Naponta hány kártevõt nem tesznek bele az adatbázisba az antivirus cégek? Vagy ha ezek tényleg veszélytelenek akkor mások miért teszik bele? Így õk a fals positive-ok számát növelik...

Csomó megválaszolatlan kérdés, és baromira zavar mert én gyûjtöm azokat a kártevõket amit G DATA(BitDefender vagy Avast) nem detektál és szinte naponta beküldök 20-30db-ot. De így tök feleslegesnek érzem ezt, most kíváncsiságból megnéztem az 1 hónapja beküldött csomagot amibe 300 db van, abból bár többet detektál G DATA mint 1 hónapja de van egy csomó(kb. 20-30) amit még mindig nem detektál. Most vagy nem tették be adatbázisba vagy kibaszott lassan dolgoznak. Bármelyik is az ok, csalódott vagyok. Bár nem G DATA tehet róla, mert nem õk elemzik amit beküldök, azért ez szomorú és ilyenkor elgondolkodok, hogy hogyan tudott 99,4 vagy 99,8 detektálási arányt nyújtani. Szerintem nagy hiba volt részükrõl ezt a 2 motort választani. Jobban örülnék egy Avira + Kaspersky kombónak, de szerintem Avirára esély sincs mivel G DATA és Avira német cég, német piac a fõ céljuk...konkurensek.

Doomista
Miért nem kérdezed meg például a Nortontól, vagy akik nem rakják bele, hogy hogy megy ez...

gergely1991
na itt a baj ezért is nincs 100%-os védelem gondoljunk bele ha mégis beletenné(mert esetleg rájönnek hogy hoppá ezt azonnal ezzel meg ezzel ki kell egészíteni) akkor nem lenne az a sok keresgélés mert hogy ezt meg ezt nem fedezi fel vírusként így nem csoda hogy átengedi azzal hogy nyugi ez nem vírus netezz tovább a kedvenc warez oldaladon persze késõbb nem indul op.rendszer, fájlok eltûnnek stb.<#szomoru1>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
Lehet késõbb fogja betenni.

Narxis
Nem, egyik se ismeri fel.

Pl. BitDefender nem teszi bele az adatbázisába, Avast meg igen, meg fordítva is szokott lenni, vagy pl. Comodo beleteszi az adatbázisába, Norton meg nem. Egy csomó ilyen van.

gergely1991
Szerintem a egyiknél már felfedezhették a vírusnak a kódját de a másiknál pedig (még) nem vagy sz**nak rá.😄
Egyetértek a elõttem szólóhoz(#16605)...

Doomista
Az egyik virus labban még nem találták meg ezt a virust/vagy annak a variánsait,a másik virus labban meg már megtalálták a virust/vagy annak variánsát, és már dolgoznak hogy belekerüljön a frissitésbe.

Egyik vírusnak találja, a másik meg nem?
Narxis
Miért van az, hogy egy mondjuk egy kártevõt elküldök 2 külön antivirus labornak és egyik hozzáadja az adatbázisához a másik meg nem? Egyik helyen szarnak rá másiknál meg nem vagy mi?

Doomista
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Narxis
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem ááááááááááá nem figyeltem<#falbav><#action>

Doomista
Ték.

Narxis
ser

Doomista
Na most mi kellene ?

gergely1991
bocs nem neked szántam😊

gergely1991
#16592 #16593
Min röhögtök???😄

Yoda001

http://9gag.com/gag/5135249

Doomista
😄DDDD

Pano
😄DDDDDDDDDDDDDD
nC 😄

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

gergely1991
a válasz egyszerû crtl+alt+del, folyamatok fül, futó folyamat kiválasztása, majd folyamat leállítása gombra kattintva.(de elõfordulhat hogy egy program automatikusan újraindul)

snowkid16
:o elfelejtettem, a Zone Alarm Narxis, szerinted milyen tûzfal? Comodo-val is volt szerencsém. Zone Alarm azóta nem szól, hogy egy bG.... (tovább nem tudom folytatni, csak gyanús volt) nevû fájl a winlog.exe -vel szeretne az internetre csatlakozni, ezt letiltottam neki, mióta átnézettem a gépet, letörölte a trojandownloadert, azóta nincs gond.

snowkid16
Jó azért ne nézz engem se hülyének. Általában mielõtt letöltök vmit, mindig megnézem a hozzászólásokat, hogy miket írnak a linkrõl. Rapidshare-rõl meg pláne nem töltök le, tele van ratyival.
1-2 hónapja nem az én gépemrõl volt szó :o, de mindegy.
Ráadásul kedvem sincs újra rakni a winfost, adatokat mentegetni >_<.
Inkább veszõdök vírusírtással.
100%, hogy tiszta Ardamax volt letöltve.
Átnéztem a gépet rootkit detekrorral, Avast boot idejû ellenõrzéssel, Malwarebytes, Kémprogram írtóval is. :S
Ezen nem érdemes összeveszni, nem is fogok.

Pano
egyes fájlokat talán, de ami használatban van hogyan törli?😊

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Doomista
Lehetséges?

*Blackjack             üzenete (14:06):
*HAHAHAHAHA egyik ismerösöm kitörölte a gépéböl a WINDOWS könyvtárat és megy a gépe, ujra is inditotta xd

Narxis
Nem, de neki az lenne a legegyszerûbb. 1-2 hónapja ugyanezzel a problémával írt ide, hogy tele van dzsuvával a gépe, én nem lennék benne biztos, hogy most is tiszta. Nem poénból írtam a win reinstall-t, ha nem tetszik neki amit tanácsoltam akkor ne fogadja meg. Engem nem zavar.

Ráadásul saját magának telepít keyloggereket, az Ardamax nem veszélyes mivel direkt arra készült, hogy te irányíthasd, de ahogy az lenni szokott a rosszfiúk beleköpnek a levesbe mert amirõl õ azt hiszi, hogy Ardamax az mégse az hanem egy teljesen más leylogger Ardamax névvel álcázva. Így sikeresen installál egy olyan kártevõt ami kitudja mit csinál a gépével.

Fél perc se volt, hogy találjak egy ilyet:

VT

Ez talán ardamax de ebben se vagyok biztos.

Az a link teljesen ártalmatlan.Az anomáliád okait máshol keresd.

Narxis
Lehetetlen, Flashgot-ot még én is használtam pár hónapja, tuti nem kártevõ.

Q: Is FlashGot a spyware? Does it contain spyware?

A: 100% Free (no spyware, no adware, no viruses) Softpedia Award FlashGot is not a spyware at all. Early versions of FlashGot were detected as malicious code (virus/trojan/spyware) because they dropped an utility executable (FlashGot.exe, formerly flashgot.vbs) in the temporary directory as a mean to communicate with the external download managers. Now the executable is created in you profile directory, and it should fix the antivirus screaming. Anyway you can check with your eyes the "cleanliness" of FlashGot source code downloading the XPI file and opening it with a ZIP utility (inside there's also a JAR you want to unarchive). It is all JavaScript/XUL with a single C++ file (FlashGot.cpp), which is the source of FlashGot.exe.
News (June 10, 2005): FlashGot has been granted of the 100% Free Softpedia Award:
Your product "FlashGot 0.5.9.6" has been tested by the Softpedia labs and found to be completely clean of adware/spyware components. We are impressed with the quality of your product and encourage you to keep these high standards in the future.
Sweet :-)

De benézhetsz Firefox topikba is, ott is megerõsítik azt amit mondtam. Valami más gubanc van nálad.

Ariane
...szameg!
Én Norton Internet Security 2009-t használok és az mellett kattintottam rá arra a linkre. Nem történt semmi. Egy ideig. Egyszerre csak úgy tíz perc múlva újraindult a gépem és iszonytatóan belassult. Most futtatom az a-squared free-t, nagy nehezen és írtózatosan lassan keres, ennél sokkal gyorsabb szokott lenni máskor, de máris talált néhy trojant. Most itt tartok. Talán ETELE kasperskyjénak mégis csak igaza volt?
Én meg nem leszek többet ilyen meggondolatlan és bátor, Ti meg ne tegyetek be ilyen linkeket ha kérhetem.

C. E. T. I. Communication with ExtraTerrestrial Intelligence

Doomista
Nyugiii, csak bevan baszva.

snowkid16
Ki akartam próbálni, hogy müködik az a szar, de még nem kaptam logot. Pedig a gyerek három fájlt is megnyitott.
Egyébként meg mit röhögsz, ahelyett hogy segítettél volna, ennyit dobtál oda nekem, win reinstall.
<#szomoru1>
Most már tiszta lett a gép... y_y

Narxis
"magamnak felraktam az Ardamax keyloggert"

😄DDDDDDDDD

oszt minek? kémkedni akartál magad után?<#vigyor>

Doomista
Ja

snowkid16
Köszi etele, megnézem.
Avast 21 vírust/trójait kapott el a boot idejû ellenõrzéskor 😊 Igazsághoz tartozik, hogy magamnak felraktam az Ardamax keyloggert 😄

Narxis
Így-e?

Doomista
Avirával engedtem, felraktam, és szétkúrta a gépem.

Narxis
Eleve azért linkeltem be mert fals positive de oké, te tudod.<#vigyor4>

Én inkább hiszek a Kaspersky-nek.

ComboFix
Próbáld meg etz.