Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
akkor most mi a gond??? <#confused>
nálam jelenleg 5 fut....

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
150+ programom van csak 😞

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Pano
Nem😊 Ez normális, száma attól függ, hogy mennyi program hívja meg.

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Doomista
Jobb klikk-Kép megjelenitése.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Doomista
Csak nálam van 7 db ? 😊

Pano
volt az már 2008 február, augusztus, szeptember.. majd 2009 február, most meg október 😄 Annyiszor tolták már, hogy semminek nem lehet hinni. Kezd átmenni az Avast 5 amolyan duke nukem forever feelingbe.

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Tetsuo
Avast (Home) AV + Comodo tuzfal + vmi ingyenes spyware - jo kombinacio??

A Windows sajat tuzfalat kikapcsoljam v mehet a Commodoval 1utt?
Az ingyenes Avast csak 1 evig muxik?
Melyik spyware-t ajanlod? (allitolag Superantyspyware jo..)

Elore koszi a valszokat!

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

gergely1991
én úgy olvastam hogy a avast 5 sériának a beta-ja jön majd ki (a webhelytérképen nem elérhetõ a product beta link)úgy tudom hogy októberben lesz elérhetõ (vagy a beta vagy a hivatalos verzió) nem nagyon tudok angolul😞

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista,Narxis,Pano köszöntem a válaszokat.Gondoltam kipróbálom de akkor nem cserélem le vele a ESS-it. ,
Pano

Ami a képen látszik options-a kattintva,rendszergazdai jogokat kért a beállítások eléréséhez.Ez szerintem eléggé zavaró.Más virusírtóknál még nem tapasztaltam ezt.
Nekem még van floppy meghajtó bekötve a gépben.Igaz nem használom semmire.Viszont arra nagyon jó,hogy rendszer indításkor a vírusvédelem mikor ér a floppy meghajtó ellenõrzéséhez.A GData elsõként rakta ki az ikonját a tálcára.Viszont,pár perc múlva vadul kerregtette a floppyt,mikor már azt hittem,hogy a rendszer használatra kész.
A vírusos állományok egész pontosan hat darab volt és mindig ugyan annál a nagy méretû fertõzött jpg állomány ellenõrzésekor fagyott ki a rendszer.

Narxis
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\G Data\AntiVirenKit\OnlineUpdates

ez a helyes elérési út.. 😊

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Bele kéne nézni a registry-be.

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\G Data\AntiVirenKit\OnlineUpdates

és megnézni, bemásolni ide a "Product" értékét.

Pano
Szia! Köszi a kimerítõ választ! 😊 A seven m-nek írtam én is anno.

MEg mos tnem értem, mert ha frissítem a programösszetevõket, azt írja, hogy a legfrissebbet használom, ami március.10-ei 😊

Narxis
Nálunk a seven m kft. forgalmazza, eléggé gyérül, láttam én is, hogy írtak a magyar oldal indulásáról, de tényleg még nincs semmi.

Itt az elérhetõségük: Link

A supportjuk amúgy siralmas, nem csak nálunk. Állítólag lesz majd egy angol fórum, meg talán felvesznek embereket még, hogy ne legyen 1-2 hét mire válaszolnak egy e-mailre.

"Ha adatbázis frissítés van, pár másodpercig akad a munkamenet."

Ezt javították, legutóbbi program files frissítésnél.

"Ha vizsgálatot futtatok a gép egyszerûen majdnem hogy használhatatlan, annyira lezabálja a procit. Még azt se tudom megcsinálni, hogy addig filmet nézek amíg scannel, mert a kép is elkezd akadozni hébe-hóba. Pedig aztán nem celeronom van."

Ennek az oka az, hogy csak az automatikus vizsgálat fut defaulton Alacsony prioritással, a többi Magas prioritással fut.

"Mostanában azt csinálja, hogy ha mondjuk reggel 7-tõl megy folyamatosan a gép, akkor este felé (kb 10 óra környékén vagy késõbb), egy frissítés után egyszerûen megszûnik minden netforgalmam és újraindításig semmilyen oldalt nem tudok behozni, se msn-t indítani. Utána már jó. Erre még nem jöttem rá miért van, mert eddig nem csinálta. Csak az a fura, hogy még a routeremet se tudom elérni ilyenkor. Viszont ha bekapcsolom a laptopom ott van net, de ettõl függetlenül lehet, hogy router hiba."

Ezt passzolom.

A magyar honlap után érdeklõdni fogok, elõször a seven m kft-nél.

Narxis
Tudtommal nem.

Meg nem lattam olyan antivirust, amelyik ilyen keveset (18MB, 20 M😎 "enne" es szerintem nem is lesz.

Figyelem mindenkinek!!!

Ahhoz, hogy megallapitsd, hogy egy antivirus mennyit "zabal", a kovetkezot kell csinalni:

1. Megnezed (Task Manager-el), hogy a rendszer antivirus nelkul mennyit "zabal", persze ezt csak 3 perc utan, miutan bejottek az ikonok es semmilyen mas program, ami az internetet hasznalna (p uTorrent, Yahoo!Messenger, Windows Messenger, stb.)
2. Felteszed az antivirust es ugyanugy jarsz el, mint az 1 pontnal, csak most az a kulonbseg, hogy van antivirus.

Pl. az Avira Premium Security Suite kb. 80MB, a Norton Internet Security 2009 90MB, avast! Home Edition 100MB "zabal".
Megjegyzem, hogy ezek az adatok egy kisse elterhetnek mas felhasznaloknal (ezt Windows XP SP2 volt tesztelve). Nalam a Windows XP SP2 160MB "zabal" virusolo nelkul.
Pano
jah igen, errõl jut eszembe. Vista alatt nekem is marhán terhelt meg fagyott a dolog. De XP alatt tökéletes a teljesítmény.

Pano
Hát, elmesélem a sztorit az elejétõl kezdve 😊. Utána majd pontokba szedem a dolgot. Tavaly év végén, karácsony másnapján elõtt kaptam nõvéreimtõl egy dobozos Gdata antivirust.
Használtam is egy ideig, aztán adódott vele egy gebaszom, állandóan újraindult tõle a gépem meg lefagyott. Sehol nem találtam supportot (elsõdlegesen magyart kerestem). az volt a röhej, hogy ugye a serial kulcs beaktiválása után egy magyar nyelvû megerõsítõ e-mail jött, a frissítési szerverre való bejelentkezési azonosítóval. Ott az állt, hogy a support a gdatasoftware.hu címen érthetõ el. Na már most ez a cím nem létezik. Dobozon rajta volt a magyar forgalmazó, oda írtam és mondta a srác, hogy a magyar supportot õ látja el, a gdatasoftware .hu oldal pár héten belül el fog indulni (ez volt januárba). Na már most, azóta is várom a válasz e-mailt. Írtam január végén újra, válasz nem jött. Leszedtem a gdatát. 1-2x még írtam (feb és márciusba), hogy mai napig várom a választ, de basztak visszaírni. S azóta is indul a magyar oldal.
A 2010 mikor kijött még nem tettem vissza, de aztán mégis. Ezzel már jól vagyok, de ami engem rohadtul zavar, az pedig a következõk:
- Ha adatbázis frissítés van, pár másodpercig akad a munkamenet.
- Ha vizsgálatot futtatok a gép egyszerûen majdnem hogy használhatatlan, annyira lezabálja a procit. Még azt se tudom megcsinálni, hogy addig filmet nézek amíg scannel, mert a kép is elkezd akadozni hébe-hóba. Pedig aztán nem celeronom van.
- Mostanában azt csinálja, hogy ha mondjuk reggel 7-tõl megy folyamatosan a gép, akkor este felé (kb 10 óra környékén vagy késõbb), egy frissítés után egyszerûen megszûnik minden netforgalmam és újraindításig semmilyen oldalt nem tudok behozni, se msn-t indítani. Utána már jó. Erre még nem jöttem rá miért van, mert eddig nem csinálta. Csak az a fura, hogy még a routeremet se tudom elérni ilyenkor. Viszont ha bekapcsolom a laptopom ott van net, de ettõl függetlenül lehet, hogy router hiba.

Nagyjából ennyi 😊

Avast 5 powa. Nem lehet valahonnan letölteni?
Az Avast! Home Edition is leblokkolta az oldalt.
Narxis
"Nehezményeztem,hogy vistán némely beállítás eléréséhez rendszergazdai jogosultság szükséges."

Ezt én úgy szoktam, hogy asztalon lévõ ikonját rendszergazda módban elindítom és onnan bármit, kérdés nélkül állíthatok. Szerintem ez így kényelmes, de lehet nem egyre gondolunk.

"Ráadásul a virusos mappán történõ kereséskor szétfagyott a rendszer."

Ehhez szerintem valamilyen log fájl kellene, nagy vírusmintán nekem is "kifagy" pár másodpercre, de ennél több sose volt.

"Továbbá csal a rendszerinditáskor,mivel az ikont a tálcán már ugyan ki rakja,de még utánna hosszú ideig javában töltödött a háttérben."

Nem az, hogy frissíteni akar? Mert ez engem is zavart, hogy a gép bekapcsolása után egybõl frissített, rendszeresen. Ezt javították egy program files frissítéssel, most már a rendszerbetöltõdés után egy kis késéssel keres frissítéseket és maga a frissítés sem "akasztja" már meg a rendszert, elég gyorsan elvégzi.

Nálam legutóbb fent volt a GData 2010.Nehezményeztem,hogy vistán némely beállítás eléréséhez rendszergazdai jogosultság szükséges.Ráadásul a virusos mappán történõ kereséskor szétfagyott a rendszer.Továbbá csal a rendszerinditáskor,mivel az ikont a tálcán már ugyan ki rakja,de még utánna hosszú ideig javában töltödött a háttérben.

Narxis
Írd le mi zavart én meg továbbítom a fejlesztõknek.

Pano
hát, már nem mondanám. A 2010 18mb és 22mb intervallumban fogyaszt nekem.

FZoleee
a gdata fogyaszt sok memóriát, ugye? 😄
Pano
Hát nemtom, nekem a Gdata vált be legjobban a hatékonyságot tekintve. Csak van pár idegesítõ hülyesége, aminek már nagyon örülnék ha finomítanák rajta. De reménykedem, a 2010-el elindult valami....

Narxis
loool

gergely1991
Akkor jó, sok user eléggé bizonytalan (ami persze érthetõ) 😊

Á nem támadják.Nézd meg a szolgáltatás kihasználtsága grafikont:Link.

Szia! Én ezt a tesztet találtam róla aztán a youtube-on is van videoteszt ha rákeresel a teszt linkje:http://www.anti-malware-reviews.com/post/MRG-tested-18-major-antivirus-products-a-squared-is-best-in-test!.aspx a nagy virusirtó teszteken még idáig nem indították tudomásom szerint.

gergely1991
jól olvasom A VT-t támadják???<#csodalk>

qetuol
ok<#mf1><#mf2>

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Doomista
A véleményem szubjektív, beszólhatsz de leszarom <#mf1><#mf2>

Narxis
Biztos van, jútubon. 😄

qetuol
leszarom ki mit hisz, ez van <#mf1><#mf2>

Doomista
Hazudni jó...

...ANNAK, AKI ELHISZI.

De én nem...<#mf1><#mf2>

FZoleee
#16977 felett ne ugorjatok már el 😄
Doomista
Ezt neked mécie: <#pias><#pias>

qetuol
nyilván, bár nekem 2 éve van gépemen ESS és még semmi szart nem szedtem be, és volt mennyi fake riasztásom is... várjunk csak.. jah, nem volt <#mf1><#mf2>

Narxis
ezt nektek sneciek: <#mf2><#mf1>

Doomista
Még jobb: Ilyen tökéletes antivirus nem létezik <#mf1><#mf2>

qetuol
ennél van jobb is: ha nem enged be semmi szart és nincs semmi fake riasztása ( btw ne nekem kelljen már kinyomozni h mi a fake és mi nem)<#mf1><#mf2>

Doomista
Inkább legyen fake riasztás, mint hogy csomó szart beengedjen, és 1 perc sem hogy beállitsd azt, hogy a fake riasztásra ne reagáljon. Ennyi ideje meg mindenkinek akad.<#mf1><#mf2>

Délelõtt töröltem le <#hehe>
FZoleee
van róla teszt valahol? 😄
Narxis
a-squared Anti-Malware 4.5

* Keep your PC free from Viruses/Worms, Trojans, Bots, Keyloggers, Dialer and Spyware/Adware with the power of two major scan engines!
* Double realtime protection with signature- and behavior-based detection (Malware-IDS). Also against Rootkits!
* Extra: a-squared HiJackFree system analysis tool included!

qetuol
érdekes h a legjobb antivírusnak állandó fake riasztásai vannak <#mf1><#mf2>

FZoleee
a tesztek szerint igen, de sztem is 😊
#16970: az nem is antivírus, csak antimalware, nem?
Doomista
Nem csak õ,én is <#mf1><#mf2>