Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Én is csak egy vírusirtót használok, illetve Vistan/Win 7-en bekapcsolva hagyom amit az MS bekapcsolva ajánl. Defender, UAC stb. De ez XP-n is így volt, nem szerettem a 600 féle védelmi programot, még ha csak on-demand scan-re valók is... Inkább VT-t használom ha valamiben nem vagyok biztos, ez fõkép warezolásnál jön jól. Sajnos megszûnt a legutóbbi nagy warezrazziánál az egyik (számomra) legjobb zárt torrentoldal, és azóta kicsit publikusabb helyekrõl szerzem be ami kell, ott pedig gyakran kell megfontolni, hogy letöltöm-e...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Pano
köszönöm!

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Pano
én sem hiszem, hogy az lenne a probléma. Ha mégis akkor az elég érdekes lesz 😄

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Pano
Vagy ha tudod, hogy olyan weboldalt akarsz megnézzni ami vírus szempontjából rizikós, akkor addig sandboxie-val kell elindítani a webböngészõt.

Még jó hogy csak ennyit. Nem értem mit kell szarakszani a különféle vírusírtókkal már komolyan mondom, lassan kezdessz olyan lenni mint dragon. Én Microsoft Security Essentials-t használok ami köztudottan nem 100%os, és csak béta. Még sem kapok be vírusokat valami oknál fogva, vajon miért? Mert tudok ésszel netezni, meg nem kattintok minden hülyeségre. Nem értem az másoknak mér nem megy. Olyan meg nincsen hogy magától "beszivárog" a kártevõ. Az bizony valaki miatt mászik be a gépre, aminek köztudottan a júzer a leggyengébb pontja. Ajánlom neked a Win7-et, egy szimpla kis semmi vírusírtó meg a finomított UAC már csodákra képes.
Én nem rég óta használok csak KIS-t de a baráti körben van néhány emberke aki már évek óta meggyõzõdéses Kaspersky fan. Elõtte én is használtam több védelmi szoftvert is, többek között a NIS 2006-ot vagy az AVAST! 4.8-at vagy a NOD/ESS-t és BitDefendeert is. Azt tudom csak mondani, hogy (sajnos) ezek mellett csak csak beszivárogtak kártevõk és ezeket a beszedett kártevõket mindig a Kaspersky segítségével tudtam csak leszedni. Ezért így most örülök annak, hogy végre nekem is van. Ezzel nem azt állítom, hogy ez a legjobb antivírus - mert látom, hogy már jönnének a megjegyzések ezerrel - csak azt mondtam, hogy ha kellett a segítség akkor a Kaspersky mindig tudott segíteni. Én úgy tapasztaltam/ látom és a baráti körben lévõ Kaspersky használóktól is ezt hallom, hogy nem nagyon volt gond ill. egyáltalán nincs godjuk a gépükkel fertõzés terén. Ez nem fényezése a Kaspersky-nek csak a több éves baráti körben lévõ felhasználói tapasztalt! Mindig azt mondták nekem és sokszor azt gondoltam, hogy kicsit nagyképûen beszélnek mert Nekik Kaspersky-jük van, hogy ha valamire a Kaspersky azt mondja, hogy az fertõzés akkor az biztosan az is. Valahogy nagyon biztosan detektálja mindig. Talán éppen ezért nem vagy nincs gondjuk. Majd meglátom én is. Az idõ meghozza a választ.
És talán az is érdekes lenne ha lenne egy ilyen statisztika, hogy a baráti körben használt több fajta védelmi rendszerek közül (AVAST!, NOD,BitDefender) a Kaspersky felhasználók sosem mennek a másikhoz, hogy gyere segíts mert gond van. Én nagyon úgy látom, hogy tesztek ide vagy oda, a valós felhasználói életben valahogy mégis csak máshogy teljesítenek és más hatékonysággal védik a gépeket az antivírusok mint a teszteken.
És azt is nagyon remélem és bízok benne, hogy a következõ 700 napban, mert addig van érvényes licenszem nem lesz vírus vagy hasonló problémám.
Na csak ennyit így kora reggel.

Az EREDET Könyve; idézetek: „Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.” „Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Doomista
Hjaj ez a sok DDoS támadás 😄 Már kicsit kuncogok rajta 😊

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Narxis
Igen, itt (is) kértem segítséget, de ez a koma szerintem nem nagyon érti. Biztos, hogy nem az a gond, hogy milyen nyelvû a G DATA, ez a programfrissítés már 2 hónapos, itt valamit a registryben kell állítani.

Narxis
Ja me azt mondják van nemzetközi angol nyelvû és brit angol nyelvû, elõször a némethez jön frissítés, aztán a brithez(brit van nekem is) és aztán a nemzetközihez.

Ultimateinternetsecurity.com:Link.
Support forum:
Link.

Pano
jah, amúgy angol nyelvû, németül nem tudok 😄

Pano
Hát, töltöttem le már .de honlapról, co.uk-ról meg sima com-ról. Ezt a 3-at küldte nekem a supportos csaj.

Narxis
Pano, milyen nyelvû G DATA-d van? Honnan töltötted le? Szerintem nem ez a probléma de ezt kérdezik..

Narxis
Biztos, hogy nem lesz már elsõ helyen.

Azert ha jol belegondolunk, a problema nehez.
A virusirto olyan legyen, hogy ne legyen falcs riasztasa, viszont mindent ismerjen fel, nehez problema.
Lathato, hogy az Avira, Avast, AVG, BitDefender, eScan, GData, Kingsoft, Norman, TrusPort sok falcs riasztast adnak; viszont az F-SECURE, Kaspersky, McAfee, Microsoft, ESET, Norton, Sophos mar nagyon keves falcs riasztasuk van.
Azert gartulalok <#taps> a Microsoft-nak (Microsoft One Care), hogy a majusi teszt alapjan 2 helyre kerult 60%-os felismerokepesseggel es nagyon keves falcs riasztassal.
A februari teszt alapjan mar jobb eredmenyt ert el 87.1%, igaz, hogy majdnem az utolso helyre kerult, de akkor is 87.1 % es a majusi teszt alapjan, csak 60%-ra esett, viszont a tobbiek nagyon sokat veszitettek.
En pl. a Microsoft One Care az elso helyre tudom tenni a jo eredmenyeiert es a keves falcs riasztasaiert.<#taps>
Ha jol haladnak, meg lehet, hogy elso helyre fog kerulni.
Én rákattintottam a ... Click here to start download... -ra.
KIS várt egy keveset és én már gondoltam is, hogy na most aztán bekapok valami kövérke vírust amilyen bátor vagyok, de mire ezt végig gondoltam már dobta is fel a piros ablakot, hogy fertõzött fájl és megszakította a letöltést.
Nem kell a " jó indulatú" megjegyzés senkitõl sem ha kérhetem szépen.

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Egyelore jol nez ki az analizis eredmeny, 4/41 (9.76%).
L7wy

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Pano
Ez nekem is megfordult a fejemben, azonban fogott a GDATA egy fájlt a heurisztikájával, az is el lett küldve kb másfél órája karanténból és arra nem jött válasz 😄
Jó, most mindegy, csak ja. Na, ezt jól megaszontam.

Doomista
Nem is a haverod 😞 Én vagyok a haverod 😞

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Narxis
Mert amit karanténból küldesz arra gép válaszol, rokop-nál meg Stefan haverom fog válaszolni ha épp ráér. 😄

Pano
Jah, csak az a fura, hogy egyet elküldtem még reggel a rokop mail-re. Egyet meg elküldtem karanténon keresztûl mások e-mailre, onnanmeg 20 perc múlva válaszoltak is, ellenben a rokopról csend van.

-------------

Dear G Data customer!

The files sent by you have arrived in the G Data Internet Ambulance. They are now being analysed in the Security Labs. Detailed information about detected malware is published in our virus encyclopaedia.

Many thanks for your support.

Your G Data support team

Doomista
Neeemm, de hétvégén õ lesz a barátom <#pias><#pias><#pias><#pias>

Pianista
már megint ittál??<#pias><#pias><#pias><#pias><#pias><#pias><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Met
ezt a sok kocka kecyt, az egyik még alkesz is ráadásul<#eplus2>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Narxis
neeeeeeeeeeeeeeem

Doomista
01:07 Doomista: -aluggyatok-
01:12 Narxis: ezennel lezárom a csetet
01:12 Narxis: -=-
01:15 Doomista: feltörtem narxis proactive védelmét
01:15 Doomista: immár lehet irni ujra a csetre.
01:15 Narxis: neeeeeeeeeem
01:16 Narxis: azonnal átirányítom egy hexadecimális algoritmussal kódolt proxyn keresztül az adatfor
01:16 Narxis: galmat és egy trójaival lezárom a portokat utána 8-szoros dekóderrel kódolom tcp protokollt
01:17 Narxis: -==-
01:23 Doomista: kihasználva a 8-szoros dekóder kódoló tcp protokoll hibáját egy exploittal, igy a rendszer felett uralmat szerzek...
01:24 Doomista: magyarul lehet irni ujra a csetre.

<#levele><#wow3><#wow3><#zavart2><#levele>

Narxis
Aha, oda. De õk is csak továbbítják. BitDefenderen és Avaston múlik, hogy milyen gyorsan elemzik. (Azt vettem észre elég lassan..)

Pano
Köszi!

http://kep.ivpicture.hu/153658.jpg

Amúgy te a gdatának a rokop e-mailre küldöd a vírusokat? Mert horgomra akadt 2 db virike, amit nem detektál.

Narxis
Már írtam az illetékeseknek, addig is be tudod rakni újra azt a képet a product registry értékérõl? Próbáltam visszakeresni de nem találtam.

A WOT egy szar, csak folyton riaszt a p*rn oldalakra. Agyamra ment, le is töröltem. Igaz most chrome-t használok.
Gyere, megyünk a városba
- dudál türelmetlenül Apa!
Apa kocsit hajt!
Két kézzel, egy kézzel, kéz nélkül Apa kocsit hajt.
Apa ideges.
Apa kocsit hajt figyelmesen, tapasztaltan, türelmesen.
A járókelõk sétálnak a friss levegõn,
Apa pedig kocsit hajt.
Apa kocsit hajt, nagy, fehér Fiat 1500-as gépjármûvet.
Jaj, Apa! Hogy hajtod a kocsit.
Apa, nézd! Egy ismerõs megy a járdán, és nem lép le
az úttestre, mert akkor talán egy kis veszély fenyegetné.
Apa legyint, és Apa kocsit hajt.
Apa tudja, hogy helyes munka és idõbeosztással
Minden nehézséget át lehet hidalni.
Fehér gépjármûnk gyorsan suhan, mert Apa vezeti.
Apa tudja fékezni az indulatait, mert õ tapasztalt.
Apa a szememben egy hõs személy,
Anya pedig a legdrágább nekem a világon.
Megérkeztünk uticélunk végére,
sikerült a tervünk,
vége e kalandnak, mondja Apa most.
Mi bent vagyunk Apával a városban.
Anya otthon fõz.
Anya otthon fõz finom ebédet.
Vége.

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Pano
Narx, utána tudsz nekem kérdezni a gdata program frissítési gondomra? Már tele van a pöcsöm a supportal, hogy már 3x-ra húzom le 3 különbözõ oldalról azt a baszott telepítõt és teszem újra és ugyan azt a régit teszi vissza. Állandóan az jön válasz e-mailbe, hogy "could try download from here:" s már kurvára unom.

Doomista
WOT
Nem hiába dicsérem mindig én is <#eljen>

Doomista
Ez egyértelmû, de gondolj bele, hogy minden ember ugyan igy tenne.

Pano
pénz beszél... Gondolom, hogy nem úgy mérlegelnek, hogy pl: f-secure ad a reklámfelületért 40 ezret, a gdata 20 ezret.. áh, legyen gdata mert az a jobb 😊

Latom a www.virushirado.hu oldal az F-SECURE-t reklamozza, pedig a tesztek alapjan nem ert el "kituno" eredmenyeket.
lck
Figyelmesen ? Tapasztaltan ? Türelmesen ?
Doomista
Apa lettél ?! GRATULÁLOK ! MI A NEVE ? FIÚ VAGY LÁNY ? MIKOR SZÜLETETT ?

Apa kocsit hajtott.

Pano
Xp-t. A vista valami oknál fogva folyton kékhalálozik nekem. Nemrég volt a gépembe alaplap csere, azt hittem az megoldja a gondot -mert hibás votl az alaplap-, de nem.. ugyanúgy folyton bekékhalálozik, már a friss telepítés után (régen nem csinálta, csak kb fél éve kezdte el). Xp-nél semmi gond nincs, se linuxnál se win7-nél, csak a vistánál.

Hát akkor mit használsz? <#ravasz1>
Pano
Hmm, akkor most gíy hirtelenjében passzolok. Nem használok már vistát, ha elõttem lenne utánan tudnék lesni, de így nem tudom 😊

Pianista
még régebben ez mûködött aztán elkezdte megint blokkolni...

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pano
obb klikk a memória kezelõ szoftvered exe-jére, majd tulajdonságok és pipáld be a futtatás rendszergazdakét lehetõséget. De ettõl még minden indításnál meg kell erõsíteni, hogy úgy akarod futtatni, de akkor nem fogja blokkolni.

Pianista
az UAC-ban nincs valami kivételféleség?? a memóriakezelõmet mindig leblokkolja indulásnál...

Doomista
Érdekes tesztelési megoldás ez. Proactive Detectionban amint látom, az Avira produkált jobban mint a G-Data, viszont Reactive Detectionban picivel jobban teljesitett a Gdata.
Nézzenek oda....Bullguard...Remek emlékem van róla...Egyszer felraktam ezt a virusirtót, újrainditottam a rendszert, de valamiért a program már nem töltõdött be, el sem lehetett inditani 😄 Jah és még uninstallálni sem tudtam a géprõl ! 😄

Egy kis olvasni való.
Ez talán magyarázza a Symantec (még mindig) gyenge szereplését.
És ki az elsõ?
Az AVIRA és a GData.

Szia!
Én is használtam Nortont, sõt meg is vettem! Eleinte tetszett de egyre jobban kezdett vegyes érzelem kialakulni róla. Amolyan szeretlek is meg nem is érzés.
Ha ennyi minden bejött mellette akkor úgy látszik még mindig közel sem az igazi. Azonkívül még az is, hogy a NOD-nak kell utána takarítania, hát ...
Ezzel nem a NOD érdemeit vagy tudását vonom kérdõre hanem inkább szégyen a Norton részérõl ez a "teljesítmény".
Remélem, hogy nekem a Kaspersky mellett nem lesz ilyen jellegû problémám.
Üdv.