Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Nem tartom mérvadónak se a tesztet se ezt a Danol vírusos hülyeséget, de ha már választani kell kettõ közül akkor inkább a teszt mint ez az 1 példa amit felhoztál.

Másrészt meg szerinted a többi vírusirtóban nincs proaktív védelem ami megfogja az adatbázis által még ismeretlen kártevõket? Az meg, hogy ki rakta be elsõnek az adatbázisába..háát..nagyon nem számít. Más vírusirtók is regisztráltak már új kártevõt amit meg õk raktak be elsõnek az adatbázisba. Ezen nem kell meglepõdni.

Most azt látom, hogy valamelyik infantilis ezt lehozta hírként, hogy egy új vírus kárt tesz a rendszerben(nahát? olyat is csinálnak?😊 és ijedjünk meg nagyon mert bebújik a mi gépünkbe is.

Mondom, ettõl még én nagyon jó vírusirtónak tartom a Kaspersky-t, de teljesen felesleges ezt úgy tálalni mintha csodát tettek volna. Mondjuk a linkben pedig a Nod-ot dicsérik, de sebaj. Ilyen hírbõl naponta több tízezret lehetne lehozni, mindig más vírusirtót dicsérve.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Kösz , már biztos vagyok benne , hogy pár hete jól döntöttem amikor az Avira mellett tettem le a voksomat . :-)

Tessék mégegyszer.
Elõbb elnéztem a linket.

Tessék.

#21914 Narxis
Én csak azt akartam mondani, hogy lehetnek ilyen tesztek (idõtöltésnek nagyon jók és látom jól elvoltatok ezzel egy délutánt és estét) de mint a másik fórumból is látszik a rezidens védelmek sem fogták meg csak egyedül a (80%-os?) Kaspersky jelzett aki aztán még elsõnek is tette be az adatbázisába, még aznap néhány óra múlva. A többiek? A többiek meg amelyek megelõzték a proactív teszten azon amit #21911-ben betettem, csak a másnapi (14.ei elsõ frissítésbe tették be. Akkor melyik a jobb? Nem mindig a tesztek eredményeitõl eredményes(ebb) egy antivírus.

Doomista
Azt reklámozza a vírus.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

A Daonol F az valami fogkrém márka nem?

Doomista

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Narxis
Ez a teszt pont arra volt amirõl te beszélsz. Most komolyan 1 új kártevõbõl vonjunk le következtetéseket mikor naponta kb. 30 ezer újat regisztrálnak?

Ettõl függetlenül jó az a Kaspersky.

Doomista
A lényeg, hogy te használod az Avirát, sõt, fizettél is érte, és látod, tapasztalod, nem csak e teszt alapján, hanem a saját érzékeid alapján, hogy az Avira beteljesítette a te elvárásaidat. Eszed van ahhoz, hogy ne kapj be semmi kártevõt, így már csak 50% esélyed van arra, hogy bekapsz valamit, ami másnapra letörli a Windowsodat 😄

Áldásom rá . 😊

Na igen persze.
De egy másik fórumon a napokban éppen ahhoz kértek segítséget, hogy beszedtek egy Daonol.F nevû vírust ami tönkre vágta az Windows sec perc alatt. Ez a kártevõ 13.-án reggel kezdte a ténykedését de ennek az ellenszerét csak 14.-én tették be az antivírusokba. Más valaki pedig ezt írta erre válaszul. Ennyit a teszteken szereplõ adatokról. Nekem többet ér és mond az, ha az antivírusom idõben megfogja a kártevõt, mint a teszteken való ragyogása vagy akárhányadik helyezése.

tommygiant
Nekem is hasonló eredmények jöttek ki a 90 napos Norton Internet Security 2010 próbaverzióval, a legagresszívebb beállításokkal. Úgy látszik a Norton szép és gyors, csak éppen a dolgát nem teszi elég hatékonyan. Ez tényleg elszomorító. Bár én emiatt nem érzem magam veszélyeztetve, valószínûleg a 90 nap lejárta után kipróbálom az Avirát.

Őrizzük meg szép magyar nyelvünket! A könnyebb érthetőség érdekében tartsuk be a magyar helyesírás szabályait!

Doomista
Bár 423 fájl...NOD is a körül mozgott...Végülis akkor vagy 800 db-t leszedett...

Doomista
Hát picit elszomorító, de még ez után sem fogom azt mondani, hogy a Norton egy fos. Szerintem ez a 1200+ fájl nem volt sok...ide milliós kellene 😄 Azt meg én már nem érem meg.

Miért is? Van pár nagy név akik igencsak hátul kullognak és ott van pl az AVG ami szinte egy szinten van az általad említett kettõvel de egyébb teszteken nem valami fényesen szerepel.

Doomista
infected
Direkt nem írtam le...😄

infected

tommygiant
Mi a pakk kibontásához a jelszó?

Őrizzük meg szép magyar nyelvünket! A könnyebb érthetőség érdekében tartsuk be a magyar helyesírás szabályait!

Mért is érdekes ? G Data és Avira ott is elõl kullog . <#vigyor2>

Érdekes a víruskergetõk proaktív védelme:http://www.virusbtn.com/vb100/rap-index.xml.

Narxis
Sajnos ennyit ér a Norton.

Ja , azt elfelejtettem , hogy 423 fájlt hagyott meg a vizsgálat után . 😊

Norton Antivirus 2010 eredmények ( saját eredmények , kicsit elszomorító ):

Doomista
<#pias>

Doomista
<#pias>

gergely1991
Valami még kimarad:
Ha esetleg valamelyik részt vett valamilyen "kártékony "tevékenységben (pl:nálad) akkor azt elnézem<#pias>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
És esetleg a forráskódjukat is átnézted?<#pias>
Igaz hogy felismerte bár elõfordulhat hogy false riasztás(az életben bármi megtörténhet)<#whatever>
Mondjuk pl.:kép formátumúak,ini-k(pl:autorun.ini),vbs,bat,htm,html,stb. kiterjesztésûeket könnyen kilehet szûrni de hogy a futtathatóakat nem olyan egyszerûen....

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Nem én csináltam a képet . Nekem Avira van a gépemen . Másik fórumból van a kép . <#vigyor2>

gergely1991
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Miért nem a alt+print screen-t alkalmaztad volna(legalább nem lett volna ott az a zavaró tényezõ)

Doomista
Ezt vártam tõle 😄

Narxis
G Data 2010

Törlés után 267 fájl maradt.

Avast 5 újra , ez már nem rossz :

Doomista
Nem tudom mit mûvelt az PH-s user, de van valami olyan érzésem hogy az a PH-s user az itteni topikban is él.

Narxis
Ennél csak a Defender rosszabb.

Na , aki a Nortonnal leellenõrizte , az ráengedte az Iobit 360 - t is , az még talált valamit , de az érdekes hogy csak 450 fájlt ellenõrzött a program , akkor a Norton jóval többet törölt le elõtte ? Érdekes . <#wow2>

Nem az én eredményem , PH -s useré . Holnap ráengedem apám gépén a Nortonra ( most sajna dolgozik rajta ) , az biztos maxra van húzva , mert ennyire nem lehet rossz a Norton . <#wow1>

Doomista
Ezt most komoly? Vagy csak te nem állítottál be valamit, vagy elállítottál valamit ?

Norton eredménye , hát-hát :

Doomista
Köszi az eredményeket, skacok !
Avirának ma reggel 7 óra táján küldtem be azokat a vírusos fájlokat, amiket nem detektált ma este éjfél táján. Látszik is a 21879 hsz-ben, hogy pótolta a sok veszteséget.

Csak Möbiusz kedvéért kiemelném, hogy a pakk nem tartalmaz fertõzetlen fájlokat, így a false riasztás ebben az esetben lehetetlen. Átnéztem, és kb 40-60 db fájlt találtam, ami ugyan azt a vírust és annak variánsát tartalmazza csak is Pano miatt, így az eredmények így is teljesen hitelesek, és vannak olyan fájlok, amik kbytre megegyeznek, de a víruson belül más variánsok, így azok nem tekinthetõk ugyan azoknak.

qetuol
AVG9-el letesztelné vki, akinek van olyan?

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

bojti
Bocs gyerekek , de a Winrar-em valószínûleg nem bontott ki minden fájl típust .
Szal 21808- as hsz-ben az adatok nem valósak .
Sorry . Valószínûleg vmi elõre aktivált buherált Winrar volt .
A-squared tényleg majdnem 1100.

próbálta már valaki a Spyware Doctor 2010-et ?

Na reggel óta kicsit javult a helyzet . 😊

Áhh , itt nincsenek olyan szorgalmas emberek . <#vigyor2>

Narxis
Thx, bár nem hiszem, hogy sûrûn használom majd. Ilyen, hogy valami miatt elromlott FF most fordult elõ velem harmadjára, Windowst se sûrûn telepítek szóval csak könyvjelzõket szoktam kimenteni, abból eléggé sok van.

Narxis
Valaki beküldte nekik Zoli. ;-)

A-squared majdnem 1100 - t detektált a csomagból , nem tudom hogy lett az a 500 mérve napközben . 😊

Centurius
De ismerõs a történet. De ismerõs. Csak nekem ZA helyett Agnitum Outpost volt. Olyannyira önállósította végül már magát néhány nap használat után, hogy szinte a gépem sem akart már elindulni. Percekig tartott a bebootolás is már. Leszedni is alig tudtam ezt a rohadékot. Bár lehet, hogy nagyon jó tûzfal és a teszteken elöl van de nagyon öntörvényû az is biztos. Egy átlagos useri türelem nem elég hozzá. Inkább nyugtatókkal lehet csak együtt élni vele.

Favbackup:Link.