41135
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• gergely1991
    benne is van a #30482 hszben:
    *.exe, *.dll, *.com
  • gergely1991
    Nem rég találtam rá:D
  • sznorbi2
    Azt hogyan tudom egyszerűen megoldani?
  • kl24h
    Még várhatsz egy kicsit a format C-vel.
    Addig is szerzel sok tapasztalatot.
  • kl24h
    Még van egy olyan megoldás, hogy megkeresed az összes létrehozott *.exe, *.dll, *.com fájlokat, attól a dátumtól, miota próbléma van a géppel és akkor esetleg lehetnek gyanus névvel rendelkező fájlok, amelyeket el lehet küldeni analizísre.
  • sznorbi2
    Igen a rejtett mappákban is keresett.
    A reg adatbázisban pedig több helyen csak úgy simán volt control.exe-ként és sehova nem mutatott a reg kulcs.
    Mivel nem tudok rájönni,hogy miért jelenik meg egy idő után a control.exe a feladatkezelőben még az avira rescue cd-t lefuttatom és ha az sem lesz jó megoldás akkor egyértelmű, hogy windows hiba és format C: lesz a vége.
    Köszi mégegyszer a segítségeteket!
    De megint abba a csapdába estem, hogy nem igazán lehet rájönni, hogy mi is okozhatja a hibát,sajnos!
    Mindjárt belenyúlok a Bluesoleil-be is.
  • gergely1991
    Hmm bluetooth vezérlője ilyet csinálna? ez érdekes tud lenni..Végző esetként engedélyezd vagy unistalláld akkor bluesoleil segédprogramot:D
  • kl24h
    Hogy kerested a control.exe?
    Beállítottad a keresésnél, hogy a rejtett mappákban is keressen?
  • gergely1991
    Ha a 2 helyen más útvonalat jelöl akkor keresd meg és tölts fel vt-re...
  • gergely1991
    Bitdefender Top 5
  • sznorbi2
    A regisztrációs adatbázisban már legalább 3 helyen találtam és csak 1 helyen mutat a system32 mappára.
    a HKCR CLSID mappában több helyen is van.
    Mi a CLSID?
    Még az OpenSaveMRU-ban is van.
  • sznorbi2
    Máshol nincs control.exe viszont az eseménynaplóban lépten-nyomon a BluesoleilCS csinál bejegyzéseket valami Service paraméterekkel akar indulni de mivel tiltottam az auto indítását így eddig nem is racsított de ahogyan látom kb. 1 hete óta elég sok hibabejegyzése van és kb. azóta is szarakodik a gép. Előtte levő dátumok bejegyzésénél nincs vele gond pedig kb. 1 éve a gépen van.
    Na lehet, hogy az okozhatja a bibit?
    A DLLCACHE-ban nincs semmilyen control.exe és emiatt aggódom már egy ideje mert nem volt eddig vegetálásban sem a feladatkezelőben.
    Viszont annyit már sikerült megtalálnom, hogy a control.exe a feladatkezelőhöz tartozik de még akkor sem láttam soha csak most.
  • kl24h
    Ha csak ugy szimplán megjelenik, akkor az más control.exe.
    Ezért keresd meg, hogy ha még találsz control.exe, mert ha találsz, akkorvalami nem tiszta.
    még egy helyen megvan ugyanaz a control.exe, a C:\WINDOWS\system32\dllcache\control.exe, ami ugyanaz, mint a C:\WINDOWS\system32\control.exe.
  • kl24h
    A C:-ben máshol még sok helyen lehet egy control.exe.
    Keresd meg a C:-ben még hol van control.exe. Kell legyen.
  • sznorbi2
    A méret okés a system32-ben de a feladatkezelőben 9180 bájt.
    Eddig 1X sem láttam a feladatkezelőben ezért gondoltam rá!
    A Windows mappában csak a konfig fájl van control-ként és nincs exe fájlkiterjesztése ott csak a system32-ben ami nem is tűnik bibi-nek, de miért 9180 bájt a feladatkezelőben és már amióta írtam, hogy megint megjelent semmilyen aktivitása nincs csak úgy vegetál.
  • kl24h
    Windows XP SP2:

C:\WINDOWS\system32\control.exe (8192 bytes) kell legyen!

Ha C:\WINDOWS\ mappában van, akkor az nem jó.
  • sznorbi2
    XP SP3 van és valóban 5 svchost fut.
    Doomista: Nem szeretnék váltani antivirust mert amit írtam, hogy amióta a firefoxba nyúltam bele elég durván onnantól szarakodik és a Pandát is futtattam online ami közel 25 millió kártevőt ismer fel és nála sincs semmi, Kaspersky szintén semmi.
    Miért van az, hogy csak HÁLÓZATI SZOLGÁLTAT-ot ír ki és a másik svchost meg teljesen ki van írva.
  • kl24h
    Windows XP SP2 esetében (a Windows XP-knél is) a feladatkezelőben 6 db. svchost.exe kell fusson, ha több mind 6, akkor lehetséges, hogy valami nincs rendben.
  • Doomista
    Avira Rescue CD használata

Hallod, szerintem egy win reinstall, és antivírus váltás kell neked.
  • sznorbi2
    Most már megint megjelent a control.exe, eddig nem volt a feladatkezelőben de most ugrott fel és megint megjelentek a beragadt programok is benne.
    Mindjárt próbálom a rescue cd-t csak még sohasem volt hozzá szerencsém.
    Hogyan megy a rescue cd használat?
    5 svchost-om van és közülük van 2 ami az egyik a HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS a másik meg HÁLÓZATI SZOLGÁLTAT néven van.
    Lehet, hogy ez a bűnös?
    A control.exe a system32-ben van.
    Nandorb: nem szeretnék fellőni rá vagy 3-4 antivirust.
    Eddig csak az F-Secure van rajta a Malwarebytes-al bár utóbbit sokszor inaktiválom.
  • gergely1991
    És még valami control.exe a win mappájában van?
  • nandorb
    eh,rafer egy reinstall es vigyazz mit raksz fel,ne rakj 3-4antivirust egyszerre fel.
  • gergely1991
    Ezt nem értem... ha a feladatkezelőben szerepel akkor a regisztrációs adatbázisban hogy-hogy nincs jelen? Először is az alapján indítja el a programokat.Szóval ha ebből az egyiket törlöd belőle akkor nem biztos hogy a restrart után elindulna. Nem a svchost.exe van a kalamajkában?És a avira rescue cd-t próbáltad?
  • sznorbi2
    Na az eseménynaplót mire átnézem nem lesz 1-2 perc.
    Viszont itt láttam meg, hogy a CLT azért nem akart menni mert az F-Secure beépülő modulja nem engedte.
    Regedit semmi, Msconfig semmi különös.
    De az eseménynapló elég sok adatot tartalmaz és azt átvizitelem teljesen.
    Köszi skacok.
    Folytatom a leírások alapján a ellenőrizgetést.
    Nandorb:
    Még alig 2 hónapos a wincsim amit nem igazán szeretnék megölni mert eddigi legjobb wincsim.
  • gergely1991
    Huh kicsit félregépeltem:
    HKLM\Software\Microsoft\Windows\Curruntversion\Run
    HKCU\Software\Microsoft\Windows\Curruntversion\Run
    És utána restartold(a köv. indítás után remélem már nem indul újra)
  • nandorb
    WIN reinstall meg elnem basza a hard disked.
  • kl24h
    Control Panel
    Administrative Tools
    Event Viewer... itt a System-nél
  • sznorbi2
    Viszont nekem a Kaspersky használatakor talált 1-2 nem az op.rendszerbe illő dolgot a Spybot, viszont 2 napja futtattam és nem volt említésre méltó dolog nála.
  • Andr0
    régi már a progi nem nagyon fejlesztették pl a motorja még mindig csak 1 magot tud kezelni ha jól tudom. so ezvan.
  • sznorbi2
    A Malwarebytes rengeteg Adware-t talált!
    Mást nem.
    Na mindjárt meglátom, hogy megy utána.
    Gergely1991 mindjárt ránézek a regedit-re.
    Narxis: ezzel megfogtál hol nézzem meg az eseménynaplót?
    Folytatom az ellenőrzéseket.
  • kl24h
    Miért nem éri meg?
  • Narxis
    Eseménynaplót nézd meg.
  • gergely1991
    Számos megoldás van erre a proplémára.
    start>futtatás >msconfig automatikus futtatás fülön ki pipálod a kártevőd vagy a regedit-en meg HCU\Software\microsoft\windows\Currentversion\Run esetleg onnan töröld ki .(Restartold) ki keresed az elérési útvonalát és törlöd mannuálisan
    Alternativ megoldásokKihalászod innen a Avira Rescue Cd-t vagy ebbéb eltávolítókat
  • Doomista
    Nem éri meg :(
  • kl24h
    Még van egy útolsó megoldás a Spybot - Search & Destroy, elég sok időbe telik, amig a gépet lefuttatja, de megéri.
  • nandorb
    az a squared-et a kaspersky melle jo berakni...
  • sznorbi2
    Eddig szerencsére nem igazán hiszem, hogy bekaptam volna valamit mert a DeepGuard funkciója akkor is visított amikor nem kellett volna. 3 évig Kaspersky-t használtam de most utána az F-Secure meglepően jó.
    Amellett meg a Kaspersky sem talál semmit melette, sőt eddig a Malwarebytes sem talált igazán veszélyes cuccot szerencsére.
    Még talán az A-Squared-et próbálom valahogyan meg.
    Drukkoljatok!
  • Doomista
    Azért az F-secureből kinézném, hogy valamit mellette bekapsz. De a windows is be tud kattanni ok nélkül, szóval egyik sem kizárt...én windows hibára gondoltam...
  • sznorbi2
    Malwarebytes regisztrált van a gépen azt megpróbálom lefuttatni és ha nem talál semmit akkor valahogyan felkínlódom a Free Avirát,igaz már 2X nem sikerült.
    Egyszerűen nem igaz, hogy nem tudja helyreállítani annyi karbantartó és tisztító!
    Na próbálkozom az említett dolgokkal!
    Azt furcsálom, hogy egyik pillanatról a másikra csinálja ezt és nem is adtam neki rá okot.
    Egyébként a gép sebességével sincs semmilyen gondom mert ugyanolyan gyors az egyéb programokban mint máskor és ha a net is elindul akkor igazán gyorsan reagál mindenre!
    Egyedül a Firefoxot buheráltam nem is kicsit az meg nem hiszem, hogy ilyen gondot okozna.
  • Doomista
    De okozhat, de hát kaspersky...akkor most picit bukik, ha tényleg találni fog valamit még a malwarebytes vagy az avira.