Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sznorbi2
Na az eseménynaplót mire átnézem nem lesz 1-2 perc.
Viszont itt láttam meg, hogy a CLT azért nem akart menni mert az F-Secure beépülõ modulja nem engedte.
Regedit semmi, Msconfig semmi különös.
De az eseménynapló elég sok adatot tartalmaz és azt átvizitelem teljesen.
Köszi skacok. <#eljen>
Folytatom a leírások alapján a ellenõrizgetést.
Nandorb:
Még alig 2 hónapos a wincsim amit nem igazán szeretnék megölni mert eddigi legjobb wincsim.

Antivirus - To protect and to serve

gergely1991
Huh kicsit félregépeltem:
HKLM\Software\Microsoft\Windows\Curruntversion\Run
HKCU\Software\Microsoft\Windows\Curruntversion\Run
És utána restartold(a köv. indítás után remélem már nem indul újra)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

nandorb
WIN reinstall meg elnem basza a hard disked.

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Control Panel
Administrative Tools
Event Viewer... itt a System-nél
sznorbi2
Viszont nekem a Kaspersky használatakor talált 1-2 nem az op.rendszerbe illõ dolgot a Spybot, viszont 2 napja futtattam és nem volt említésre méltó dolog nála.

Andr0
régi már a progi nem nagyon fejlesztették pl a motorja még mindig csak 1 magot tud kezelni ha jól tudom. so ezvan.

Armin & Ayu fan

sznorbi2
A Malwarebytes rengeteg Adware-t talált! <#falbav>
Mást nem.
Na mindjárt meglátom, hogy megy utána.
Gergely1991 mindjárt ránézek a regedit-re.
Narxis: ezzel megfogtál hol nézzem meg az eseménynaplót?
Folytatom az ellenõrzéseket.

Miért nem éri meg?
Narxis
Eseménynaplót nézd meg.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

gergely1991
Számos megoldás van erre a proplémára.
start>futtatás >msconfig automatikus futtatás fülön ki pipálod a kártevõd vagy a regedit-en meg HCU\Software\microsoft\windows\Currentversion\Run esetleg onnan töröld ki .(Restartold) ki keresed az elérési útvonalát és törlöd mannuálisan
Alternativ megoldásokKihalászod innen a Avira Rescue Cd-t vagy ebbéb eltávolítókat

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
Nem éri meg 😞

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Még van egy útolsó megoldás a Spybot - Search & Destroy, elég sok idõbe telik, amig a gépet lefuttatja, de megéri.
nandorb
az a squared-et a kaspersky melle jo berakni...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

sznorbi2
Eddig szerencsére nem igazán hiszem, hogy bekaptam volna valamit mert a DeepGuard funkciója akkor is visított amikor nem kellett volna. 3 évig Kaspersky-t használtam de most utána az F-Secure meglepõen jó.
Amellett meg a Kaspersky sem talál semmit melette, sõt eddig a Malwarebytes sem talált igazán veszélyes cuccot szerencsére.
Még talán az A-Squared-et próbálom valahogyan meg.
Drukkoljatok! <#eljen>

Doomista
Azért az F-securebõl kinézném, hogy valamit mellette bekapsz. De a windows is be tud kattanni ok nélkül, szóval egyik sem kizárt...én windows hibára gondoltam...

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

sznorbi2
Malwarebytes regisztrált van a gépen azt megpróbálom lefuttatni és ha nem talál semmit akkor valahogyan felkínlódom a Free Avirát,igaz már 2X nem sikerült.
Egyszerûen nem igaz, hogy nem tudja helyreállítani annyi karbantartó és tisztító!
Na próbálkozom az említett dolgokkal!
Azt furcsálom, hogy egyik pillanatról a másikra csinálja ezt és nem is adtam neki rá okot.
Egyébként a gép sebességével sincs semmilyen gondom mert ugyanolyan gyors az egyéb programokban mint máskor és ha a net is elindul akkor igazán gyorsan reagál mindenre! <#eljen>
Egyedül a Firefoxot buheráltam nem is kicsit az meg nem hiszem, hogy ilyen gondot okozna.

Doomista
De okozhat, de hát kaspersky...akkor most picit bukik, ha tényleg találni fog valamit még a malwarebytes vagy az avira.

Hasonlóképpen járt egyik ismerõsöm, csak nem épp ilyen durván mind te.
Szerintem egy speci trójai van a gépedben, azért futtasd le Malwarebytes-t (Free verziót töltsd le). Lehet, hogyha ez sem segit, akkor le kel futtasd Avira (Free verziójat).
Ha mégis tiszta a géped, akkor valami kemény hiba kellett tõrténjen a rendszerben.
sznorbi2
Azt sejtem én is, de ha esetleg tudnátok valamilyen más megoldást örülnék neki mert ha lehet nem akarok kínlódni annyit vele.
Nem okozhat ilyet valami kártevõ?

Doomista
Reinstall windows 😞

sznorbi2
Segítséggel fordulok hozzátok!
A gépemre semmilyen programot nem tudok feltelepíteni és uninstallálni sem mert beragad a feladatkezelõbe és onnan sehogyan sem tudom kiszedni! <#falbav>
Futtattam F-Secure-t, majd Kaspersky-t legmagasabb beállítással rendszerkarbantartót is futtattam reg adatbázis tisztítót és karbantartót is futtattam de semmi.
Viszont egy idõ után a feladatkezelõben a folyamatok közt megjelenik egy control.exe fájl amit már feldobtam a virscanre és a VT-re is de nulla veszély. Következõ indításkor eltûnik majd következõnek megint látható. Outlook Express hol mûködik, hol nem, a firefox indításkor gondolkodik kb. 1 percet és utána minden megfelelõen megy rajta.
Semmilyen terhelést nem tapasztaltam, csak az említett dolgok semmilyen módon nem akarnak mûködni.
Gyanakodjak valami kártékony féregre?
Szerintetek?

Doomista
Nekem Windows7 32-biten nincs ilyen fájl.

Kinek van meg a C:\WINDOWS\Runservice.exe (2560 bytes) program?
Ez a program tiszta (VT), csak érdekelne, hogy milyen program ez vagy miért fut állandoan.
Ha jól tudom ez a Runservice.exe BitDefender-hez tartózik, de nem vagyok biztos benne, azért kérdem, hogy kinél van még ilyen program.
Doomista
Fail.

Narxis

Doomista
😄DD
Jah ez a "joker" vírus Windows 95,98 és NT rendszerre van írva.
Azért látszik, hogy a gyerek is élvezte, 1 perc 30+ másodpercig elvolt a cursorral 😄

gergely1991

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Legalább jobban terjednek a kártevõk!!!
gergely1991
miért nem lennének képesek feltölteni egy pdf fájt a gulidoksba? Tudtommal a Docs nem minden formázást ismer így lehet benne valami...

<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>
<#nyes><#nevetes2><#nevetes1><#wave><#integet2>

Doomista
Az ilyen pakkokat elfogadnám én is 😄D

gergely1991
"Az AV-Comparatives a vizsgálatok során egy olyan tesztkészletet használt, amely 1,2 millió kártékony programot tartalmazott."
Hát ezenkívül számos vírus létezik õket se ártana beszerezni(bár az újakra nem igen könnyû rákeresni).
Én általában beleszoktam nézni hogy mit akar futtatni a win. ha valami gyanús akkor kutató munkát végzek róla..

Doomista
Nem talált.
Egyes, leülhet.

<#eplus2><#pias><#integet2><#integet2>

Ez a névsor valószínûleg az elért helyezési sorrend szerint van - már meg sem lepõdök rajta <#vigyor>, mert egyébként ábécé sorrendben írták volna az AV-k neveit.

Vagy nem?

Doomista

Doomista
Itt ül mellettem. Üdvözöl téged. <#smile><#vigyor1>

Hol van etele34 barátunk?
Valamikor õ Norton párti volt, aztán igaz, hogy lecserelte Kaspersky-re (ha jól emlékszem).
Ha meglátom, hogy ebbe a topikba nem nagyon fogtok írni, akkor azt jelenti, hogy áttértetek a NIS-re és a Norton Internet Secuurity topikot töltitek.
Narxis
Én majdnem.

Doomista
Én majdnem.

Most a különbözõ tesztek alapján ki tér át Norton Internet Security-ra?
Narxis
Helyes.

Doomista
Inkább porszem. Hónapok óta nem takarítottam gépházat. Kiveszek egy hét szabit, és pótolom.

Narxis
Homokszem került a gépezetbe? 😛

Doomista
lol, most már bejön...

Narxis
Csak neked. :S

Doomista
Csak nekem jön be üres oldal?