41135
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• kl24h
    A Comodo Internet Security nagyon jó választás (sőt, hogy hivatalosan is ingyenes, mert épp annyira nincs nagy jelentősége a Pro verziójának, nem sokkal jobb), mert nem fogja a gépet és elég jó védelmet ad. A hátránya, hogy kell érteni hozzá.
    Comodo Internet Security
    Comodo Internet Security Pro
  • lck
    Comodo Internet Security 5.0.162636.1135 final

NEW! Extended spyware scanner and improved malware cleaning
    NEW! Cloud Based Antivirus Scanning
    NEW! Cloud Based Behavior Analysis
    NEW! Cloud Based Application White-listing
    NEW! Game Mode
    IMPROVED! Application Control
    IMPROVED! Default Deny re-engineered to improve application compatibility
    IMPROVED! Application user interface

x86

x64
  • Oantes
    Nekem csak 29 napot adott hiába írtam be a kapott kulcsot. Így már le is szedtem.
    Ezt küldik mindenkinek azt hiszem: E3VQ-P1GP-2BLR-5521-8TG9
  • Narxis
  • L7wy
    F-secure 6 hónapos promó
  • L7wy
    :P örülök, hogy tesztelgeted, remélhetőleg nem fognak csalódást okozni :) de még mindig nem került minden technológiájuk integrálásra, ahogy hallottam a végcél egy szorosan a cloudhoz kapcsolódó védelmi alkalmazás lesz, amely valós időben fog elemezni cloudban, azért szerintem a fejlesztési elveik eléggé logikusak és elméleti alapon kizárják a fertőzés lehetőségét, így csak a bugok kihasználásával fertőzhető meg a rendszer :)
  • kl24h
    Fejlett kártevő sújtja az Adobe Acrobat programot
  • kl24h
    A detektálásra mondtam (Kaspersky jobb a Norton-nál).
  • lck
    Egyenlőre én is csak tesztelgetem, a használhatósága, a korábbi verziókhoz képest ég és föld. Így elsőre úgy néz ki hogy a normális használatához már csak icipici jártasság kell.
    A memória igénye meg olyan kicsi hogy az már gyanús. Lehet hogy nem is véd ??? :))) ( cpf.exe : 3 mega + cmdagent.exe: 10 mega )
    Nálam sandbox probléma eddig nem volt. Amit biztonságosba tettem ott is hagyta és utána normálisan futtatta.
  • Narxis
    Rengeteg legális programot tett automatikusan "sandbox"-ba és sokszor hiába adták hozzá a megbízható listához, akkor is beletette. Ez a 4.1-nél így volt, de úgy emlékszem még az 5-ös beta/RC-nél is voltak ilyen problémák. Pont ott automatizál a Comodo ahol nem kellene és ott nem teszi ahol kellene(Defense+). Számomra ez olyan mint a Panda AV, ahol a kritikus besorolású vírusos cuccokat törli(!!!) és csak közepes besorolásúakat teszi karanténba, ez már túl automatizált még a kezdő felhasználóknak is.

Persze értem miért így csinálja a Comodo, így lehet villogni a teszten, hogy bevág minden gyanús cuccot a "sandboxba" és, hogy milyen királyul védi a felhasználót. Ha azonban az 5-ös végleges verzióban már javítottak ezen az dicséretes, én azonban távol maradok tőle.
  • Narxis
    Persze, a többi cég is gyűjt adatot, de ők inkább abból a célból, hogy jobb legyen a termékük, a Comodo az EULA-ja miatt, illetve a CEO nyilatkozatai miatt már belefutott pár kényes szituációba.

Amúgy nem kell komolyan venni mert nincs rá bizonyítékom, csak elmélkedtem.

A Linux egy kicsit más mert opensource, ott nagyon gyorsan kiderülnek a turpisságok ráadásul nincs egységes központilag irányított Linux, rengeteg disztrib van.
  • lck
    Az 5-ös kezelés egyáltalán nem bonyolult:
    1. Programot ismeri: Engedi.
    2. Felismeri hogy vírus: Tiltja.
    3. Programot nem ismeri: Sandboxban futtatja. És ebben az esetben megkérdez téged. Ha azt mondod neki hogy biztonságos, engedi futni normálisan és nem zaklat többé.
  • lck
    És Norton esetében, vagy például az egész Cloud technológia esetében, mindezek a dolgok fel sem merülnek ? Másrészt ha így nézed ilyen alapon minden amit ingyen adnak gyanús. Akkor már a Linux is gyanús :)
  • Narxis
    Vajon miért éri meg a kapitalizmus fellegvárában(Amerikai Egyesült Államok) egy teljes értékű* védelmi szoftvert ingyen adni? Hmm-hmm, csak nem azért, hogy a terroristáktól rettegő amerikaiak megfigyelés alatt tudják tartani az embereket és az internetet? :)

* nem teljes értékű, csak annak tűnik, nehézkes kezelni, bugos, a sandboxa se egy tradicionális sandbox csak a már régóta meglévő Defense+ kibővítése.

Nem értem ezt a nagy hypeot a Comodo körül, semmivel sem jobb a többi vírusirtónál, de szerintem az lehet a háttérben, hogy ingyen adják.
  • L7wy
    Isten bizony meg fogom kérdezni újra ugyanabban az időben :D :D
  • Doomista
    Ha holnap estefele újra felteszed ezt a kérdést, ugyan abban az időpontban, isten bizony megfogom válaszolni.
  • gergely1991
    biztos azért mert használatban vannak.
    Próbáld meg csökkentett módban vagy a hijackthis-el (open the misc tools section>delete file on reboot)
  • L7wy
    Na ne már, mi a bajotok vele? xD
  • Narxis
    Nagyon gyenge... :D 200%? Jó lesz az 20%-nak is... :P
  • qetuol
    nem tudok törölni 2 fájlot, valszeg vírusok...
    az a nevük , h: dwrbeowm.sys és xnhqz.sys . nem műkszik sem az Unlocker, sem a malwarebyte, sem a superantyspyware, se az iobit unlocker,...
  • Doomista
    Szerintem nem csak én, de más se akarja azt, hogy szembesítsenek a saját végzetünkkel :D
  • L7wy
    Ez nem is az :P ez szembesítő videó xD
  • Doomista
    Nem írtad ki, hogy reklám! :-)
  • L7wy
    Hmmm :D holnap jön ki a 200%os AV :D
  • Narxis
    Nortonhoz egyelőre csak 90 napos OEM van. Am. nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy Kaspersky-nél jobb a Norton. :D Kaspersky jobb, már csak a sandbox miatt is.

Szerintem arra gondolsz, hogy Norton kevésbé fogja a gépet, ezt lehet, hogy mondtam, de ez így van már a 2009-es verzió óta.
  • Doomista
    Helyes, bölcs döntés a nem vétel :D
  • kl24h
    Valamikor azt mondtad, hogy a Kaspersky esik lennébb a ranglétrán, akár a Norton.
    Hogyhogy Kaspersky-t használsz?
  • Narxis
    Nem. Am. most jut eszembe, hogy van még egy fél éves nem aktivált liszenszem hozzá tavaszi lengyel promóciójukról. Mindegy, egyelőre Kaspersky-t használom, hogy ne vesszen kárba a Win 7 launch party promo liszenszem. Annyi kulcsom van már, hogy azt se tudom milyen antivírust használjak. xD
  • Doomista
    Vedd meg...
  • Narxis
    G Data ajándék liszenszem lejárt és nincs hozzá okosság se ami működik, úgyhogy hanyagoltam.
  • gergely1991
    Első linkre a válaszom hogy a alapértelmezettként beállított jó öreg Ismert fájl kiterjedések elrejtése opciót aknázta ki(kikapcsolása xp-n:sajátgép>eszközök>mappa beállítása>nézet fül) illetve a jól megszokott felhasználói figyelmetlenség.Tovább olvasva letiltani a ini indítófájlok elérését(pl a 10 avirába vagy egy reg fájl szerkesztéssel).A Host-on pedig csak törölni kell az alsókat(lehetséges hogy nem a localra irányít).
  • kl24h
    Azért az kör ismerős volt (Antivirus 2010 Security Centre útán), csak épp nem mondtam, de tudtam, hogy a Kaspersky-nek van olyan jelzése, csak nem ismerem annyira a Kaspersky-t.

Mi lett a GData-val, mert valamikor GData-t használtál? Vagy most is?
  • kl24h
    Ezt mondtam én is valamikor, és gondolom, ha jelszóval védett, akkor nem tudja a vírus kikapcsolni.
    A Prevx-et azért emlitettem, mert azt nem tudja a vírus megtalálni, mert a fájlai random nevezésűek.
  • Narxis
    Jóvanna :P Kaspersky Safe run-ban szórakoztam vele, szerintem aszerint változtatja a kinézetét, hogy milyen antivírus van telepítve a gépre. 18.46-os frissítéssel pedig már fel is ismeri Kaspersky. MBAM is ismeri.
  • Arkon
    Az első linkre a válaszom, hogy erre jó, ha van a telepített antivirusban olyan lehetőség, hogy 'Hozzáférési beállítások jelszavas védelme'.

ESS-ben szerencsémre van ilyen lehetőség (is).
  • kl24h
    Ezt meg honnan szedted össze?
    Inkább vírusnak néz ki, mint antivírusnak.
  • Narxis
    Nektek nincs ilyen jó antivírusotok:

• kl24h
    Az első linkre válaszolva, csak azt tudom mondani, hogy erre jó a Prevx, mert annak random fájlneve van (ha úgy telepíted) és akkor nincs mit kilőjön a féreg.
    Nem tudom, ha van ilyen lehetőség a Dr.Web-nek is (gondolok a teljes csomagra).
  • Doomista
    Kimeletlenul tamad az ev leggyorsabban terjedo ferge!

Lájkolják a lakásod :D
  • L7wy
    A 2011 is minden bizonnyal free lesz, ez annyira egyértelműnek tűnt, h eddig rá se kérdeztem sehol :P A védelme nagyon erős, viszont többet kérdez mint egy átlagos antivírus. De ez részben jó, mert nagyon erős védelmet ad, cserébe egy kis felhasználói tudást igényel.