41135
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• Shep
    Óriási, és akkor mi a javaslat ennek a problémának az orvoslására?
  • KaBuTo666
    Nem.
  • Shep
    Lenne egy amatőr kérdésem a Comodo IS ellenőrzi a Thunderbirdbe beérkező leveleimet, mert akárhogy keresem nem találok email ellenőrzéssel kapcsolatos beállításokat a Comodoban?
  • kl24h
    Vagy itt van a Roboscan Internet Security Free, annyi különbséggel a többihez képest, hogy az ingyenesben nincs "No more Ads" és "PC Optimization", de ezt a két dolgot meg lehet oldani más ingyenes szoftverrel. Semmi értelme kiadni pénzt és közben ugyanaz a védelem. A "PC Optimization" nem is tartózik a védelemhez.

Tehát egyes antivírusoknál az ingyenes verziójuk majdnem ugyanaz mint a fizetéses verzió, de a kis különbséget meg lehet oldani más ingyenes szoftverekkel és közben nem fog lassulni a gép vagy a különbség nem fontos. Ilyen szokott leni egyesn antivírusoknál az Internet Security és a Total Security közötti különbség.
  • kl24h
    Azért a PrivDog-ot telepítsd fel, mert felajánlja a CIS.
  • kl24h
    És amit még elfelejtettem, hogy amit a #40605 említettem Windows XP SP3 32 bites rendszeren volt tesztelve persze Windows Vista-tól felfele már jóbb védelmet nyújt az MSE mert azokra a rendszerekre még megjelenik egy plusz védelem (így írták a Microsofték, de nekem nem volt alkalmam Vista vagy 7-es rendszereket letesztelni).
  • kl24h
    Az MSE nem olyan jó, mert ha valami speciálisabb bekerül még ha detektálja is nem tud kezdeni semmit sem vele. Én megjártam, hogy a végén maga az MSE lett a vírus. Ezenkívül egy vírus miatt átíródott vírussá a Windows Installer (msiexec.exe) és ekkor bármit is telepítettem, amit a Windows Installer telepített mind vírusos volt. Tehát bizonyos esetekben saját magát sem tudja megvédni!
    Mint gépigény nagyon is megfelelő, csak épp a fent említett dolgok miatt nem említettem.
  • kl24h
    A Comodo Internet Security esetében mintegy hogy megveszed vagy nem, mert ugyanazt a védelmet nyújtja! A Free ZoneAlarm Antivirus and Firewall esetében sincs nagy jelentősége, hogy megveszed vagy nem, mert ugyanazt a védelmet nyújtja. A többi antivírus esetében tényleg van különbség az ingyenes és nem ingyenes verziók közül.
  • Mayorpapa
    a Malwarebytes már évek óta fut mellette (+ még a Spyware Terminator 2012-es verziója), ez a páros eddig segített elkerülni minden vírust, igaz, nagyon is meggondolom, milyen oldalakra látogatok el, másoktól meg nem nagyon kapok pendrivot vagy ilyesmit, hogy vírust hozzak a gépemre. Évekig egyébként Nod32 volt fennt, azzal is elégedett voltam, aztán egy új gép vásárlásakor a Microsoft Security Essentials rakták fel a boltban, én meg nem szedtem le, és nem raktam fel újra a NOD-ot :)
  • lck
    Gyakorlatilag arra jó hogy ne jelezzen a Biztonsági Központ hogy nincs fenn vírusirtó. :)
    Kicsit komolyabban: Nem sokat ér. A semminél persze több. Ha eddig nem kaptál mellette vírust, akkor nagy eséllyel feltelepített vírusirtó nélkül sem kaptál volna.
    Persze a "DAZ"-os loadert azt megtalálja, ami egyáltalán nem vírus :)
    A "háttérben, csendben"-ről meg annyit, hogy nyissál meg egy olyan mappát amiben 15-20 futtatható (exe) fájl van, és gyönyörködhetsz egy jódarabig a fehér ikonokban, amíg ellenőrizgeti őket. És ezt természetesen minden egyes újraindítás után újra.
    Ha bevált ne cseréld le ! Esetleg telepíts fel melléje egy Malwarebytes free-t, és kb. hetente csinálj vele egy ellenőrzést.
  • Mayorpapa
    a Microsoft Security Essentials-ról mi a véleményetek? nekem nagyon bejött, teljesen csendeben, háttérben működik és frissít, fel sem tűnik, hogy létezik, csak ha szükség van rá
  • Zsolt01
    Ja, Comodo Internet Security feltettem egyik gépemre kipróbálásnak, jónak tűnik. (telepítésnél +kiegészítőket lehagytam)
    Pentium 2 x 3000 CPU, 1 giga ram, nem fogja le gépet!
  • Zsolt01
    Igen eddig "kis" gépekre Avast tettem.
    Csak megkérdeztem egyszer itt, nem-e van kisebb gépigényű!
  • nandorb
    Igazzabol, amit az ingyenes tud, nemis nyujt rendes vedelmet,mert alapjabol nem is szopod be a virust ha nemtoltesz le mindenfele szarsagot a gepre:D
  • kl24h
    Modjuk Comodoék esetében érthető, mert ők úgy állították össze a védelmi szoftverűket, hogy érteni kell hozzá és azt tudják, hogy a legtöbb átlag felhasználó nem ért hozzá és akkor szükség hogy használják a Geek Buddy-t, ami 30 napig ingyenes és utána megfizetik. kevesen telepítik fel Geek Buddy nélkül, mert kevesen vannak/vagyunk akik értenek hozzá.
    A Free ZoneAlarm Antivirus and Firewall esetében lehet látni mi a külömbség. még van ha nem tévedek 2 dolog, amit nem írtak ki, hogy az sem megy a free verzióban, de mint védelem egy átlag felhasználó esetében nincs nagy szükségessége.
    A többi antivírus esetében valami mindig hiányzik (Tűzfal vagy más dolgok) a komplett csomagból, ezért ingyenesek és akkor ezek már nem adnak teljes védelmet.
  • kl24h
    "Semmi, ami ingyenes az olyan is... :)" >>>>> azért nem mondanám, mert vannak kivételek is, mint pl. Comodo Internet Security, ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall.
  • kl24h
    Avast 2014 és ha kihasználod az Avast cég javaslatát, akkor meg ingyen megkaphatod a teljes csomagot az Avast Internet Security 2014-et.
    Még van ingyenes a Comodo Internet Securitym csak ehhez kell érteni, másképpen nem tudsz boldogulni vele. Ezért ajánlják fel a Geek Buddy-t, amiért fizetni kell, hogy segítsenek Comodoék ha valahol elakadsz, viszont ha értesz hozzá, akkor nem telepíted a Geek Buddy-t. Ezenkívül még van az Avira.
    Még itt lenne 2: Baidu és a Kingsoft, csak ezekről nem tudok véleményt mondani, mert nem teszteltem, viszont a gépigényük nagyon kicsi.
    Az Avast-ot azért írtam elsőnek, mert a könnyű a kezelése, megbízható és jó a detektálása. A Panda szoftverek a gyenge gépeket nagyon fogják, most hogy a Panda Cloud Antivirus 2.3 mennyire fogja nem tudom, mert nem teszteltem.
  • Narxis
    Semmi, ami ingyenes az olyan is... :)
  • nandorb
    De,mondjatok mar el nekem mi haszna van 1cegnek abbol,hogy kiad teljessen ingyenes antivirust/tuzfal/internet security szart?:D Ez megcsak nem is android,hogy reklamokkal spammeljenek...:D
  • Zsolt01
    Sziasztok.
    Gyengébb gépre kis memória, 512 pl.
    Milyen ingyenes kis gépigényű Vírusirtót javasolnátok Magyar nyelvűt?

Talán ez?
    Panda Cloud Antivirus 1.91B (magyar)
    Nem tudom, ebből újabb verzió Magyar van-e, nem találtam!
  • kl24h
    Érdekes, hogy a Baidu a virusbtn.com oldalon a RAP tesztnél nem mutat fényes eredményt, az Avira-hoz képest. Az ilyen tesztek sem biztosak.
    Az av-comparatives.org azért egy reálisabb eredményt mutat, a Baidu nem szerepel itt, de pl. a Kingsoft a leggyengébben szerepelt a "Real world protection test"-nél. Azt lehet látni is, mert ha bemásolok egy vírust nem detektálja és lehet ezért ért el ilyen gyenge eredményt.
  • lck
    Nagyon "alap"felhasználóknak tavaly többször raktam Bitdefender free-t. De 2 esetben is "megbolondult" náluk. Gépetlassított, kikapcsolt a védelme. Gondolom a full amatőrségük miatt is lehetett. Azóta félek vele. Inkább rakok Pandát. Az legalább magyarul nyavalyog nekik.

Itt van ez a Baidu szintén rohadt kicsi gépigénnyel. Éppenséggel ebben Avira motor van meg a sajátja. Ebben van olyan menüpont is amivel lefordítható lenne a program magyarra. El is kezdtem, de abbahagytam mert rájöttem hogy kevés vagyok hozzá.
    Na ez is jó lenne magyarul...
  • kl24h
    Ha jól tudom a Roboscan, a G Data és ha nem tévedek a TrustPort is BitDefender motort használ.
  • kl24h
    A tegnap telepítettem a BitDefender ingyenes antivírust és így azért jól meg a gép, mindaddig, amíg nem detektál egy vírust a valós idejű védelme, aztán egy csomót "zörög" a gép és utána kiírja, hogy karanténba helyezte. A Kingsoft-nál ez gyorsan megtörténik, nincs semmi lassulás.
    Persze mint heurisztika, meg más dolgok kitapasztalására idő kell. Annyit lehet látni, hogy csak az Internet Explorer-re van védelme, mint böngészőre, a többit nem írja ki.
  • lck
    Ha jól tudom ez (is) Bitdefender motort használ. Így a fájl felismerése nem lehet rossz. Aztán hogy afölött az egyéb huncutságokban mennyire jó - pl.: heurisztika - az kérdéses lehet.
    Régi kevés ramos, gépre jó választás a kis gépigénye miatt. Tapasztalatom szerint Panda Cloudnál is kisebb a gépigénye.
  • kl24h
    Ha az av-comparatives.org nézzük, akkor a "Real world protection test"-nél a leggyengébben szerepel, viszont a "File detection test"-nél 99.7 %-ot ért el, mint az F-Secure meg mások. Be van építve az AntiHacker és még más érdekes dolgok. Ahogy látom azért van false pozitivja is, amit az av-comparatives.org oldalon is lehet látni 20%-ot írnak a 2013-as szept. kiadásban.
    A virusbtn.com egy régebbi RAP tesztjében a maximális helyen volt, mint az F-Secure IS, Optenet. Éppen most néztem, most már másképpen van a teszteredmény és sajnos nem írták be.
  • lck
    Ja, használtam. Rohadt kicsi a gépigénye. Nálam nem volt vele gond. Teszteken nem szerepel rózsásan. Mondjuk csak közepesen.
  • kl24h
    Ehhez az ingyenes antivírushoz mit szóltok? Sok minden van beépítve mint ingyenes antivírusba.
  • KaBuTo666
  • kl24h
    És el is felejtettem, ami nagyon fontos lenne még a CIS-ben, hogy van virtuális kioszk: tehát biztonságosan lehet vásárolni, kitölteni űrlapokat, stb., virtuálisan futtatni a böngészőket vagy más szoftvereket is, amik telepítve vannak.
  • KaBuTo666
    Akkor avast free helyett használjad!
  • gergely1991
    Okos megoldás!
  • KaBuTo666
    Az avira free ehhez képest siralom háza. :) Szóval akkor marad az Avira.
  • kl24h
    Tehát van benne: Antivírus, Tűzfal, Auto-Sandbox, HIPS. Lehet választani 3 mod közül: Comodo IS, Comodo Firewall Security és a Comodo Proactiv Security. A legjóbb a CIS.
    Még felajánlja a PrivDog-ot a böngészőnek mint kiegészítőnek, ami nagyon jó és persze testre szabhatod.
    Sokféle beállítás van, majd kinyomozod.
  • KaBuTo666
    Lehet kipróbálom!
  • kl24h
    Comodo Internet Security ingyenes verziója (Comodo Internet Security Premium-ként telepedik, de a telepítéskor nem engedélyeztem hogy telepítse a Geek Buddy, mert csak azért premiun és csak azért kellene fizetni, de én magam is elbánok a CIS-el, nem kell ők segítsenek a Geek Buddy segítségével.)
    Böngészőként felajánlta a Comodo Dragon-t, de hibát találtam benne és helyette hasonlót használok, a Google Chrome-t.
    Hogy jól le tudjam tesztelni mit tud, a telepítés elején felajánlja hogy módosítja-e a DNS szerver-t, hogy a böngészést és minden program csatlakozását az internetre biztonságosabbá tegye. Én persze azt választottam, hogy nem, hogyha valamilyen kártevő bekerülne lássam hogy kezeli. A HIPS nincs bekapcsolva, mert akkor egyes funkciók a Windows-ban és a szoftvereknél is lelassítja a gépet.
  • KaBuTo666
    Csak hogy van jobb dolgom mint e volt probléma után nyomozni. :)
    Ha már nem írtad le (direkt), akkor fel is teszem a kérdést...milyen antivírust használsz drága kolléga?
  • kl24h
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    De ha nem nyomozod ki mi a hiba, akkor egy dologgal kevesebbet fogsz tudni!!!

Elég sokat változtattak az Avast 9-ben összehasonlítva az Avast 8-al, persze nagyobb védelmet nyújt, mint a 8-as verzió.
    Most jelenleg nem használom az Avast-ot, rátértem, de már rég egy másikra, mert az még kevésbé fogja a gépet, mint az Avast. Avast is szuper volt, mint géphasználat, meg voltam elégedve vele, de ez amellett, hogy ingyenes hivatalosan is, még nagyobb védelmet nyújt az Avast-hoz képest.
  • KaBuTo666
    Úgy is váltok windows 8-ra, arra majd avastot telepítek!
  • kl24h
    Én saját tapasztalatomból arra a következtetésre jutottam, hogy még jó betekinteni a c:WINDOWSsystem32drivers mappába, mert lehet maradott valami vagy van "kakukktojás" is.
    Azért még az ilyen Uninstall-okban sem lehet bizni, itt gondolok az adott antivírus saját Uninstall-ja vagy az ilyen Removal tool cuccokra. Attól függ milyen antivírus volt fenn vagy ha nem valami más szoftver miatt lett kék halál.