Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lck
Comodo fórumban ennyit találtam ( azóta többször frissült ) :

Latest Database Version:
6071
Release Date (all times GMT):
13-Sep-2010 20:09:00
Number of Definitions Added Today:
6629
Total Definitions:
5223687

Narxis
Igen, de 6 óta belassult, ma adták ki a patch "b"-t hozzá, nekem sikerült letöltenie.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Elhiszem, önmagához képest biztos javult.

Ma már nem germózok vele....Majd holnap.De kösz a választ.

Met
Nekem is ezt csinálta, aztán sikerült 100%-ra eljutni, várj vele.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

L7wy
Igen, létezik ilyen oldal, én már láttam, de meg nem mondom h mi volt a cím xD

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Nekem elkezdi,leszed valamennyit.Eljut mondjuk 40%-ig.Aztán vár...majd újra kezdi elõröl....

Met
Nekem 2010 van de szenvedett a frissüléssel, kb. 3x-ra sikerült csak.

KIS2011-et használóktól kérdezném:frissült ma nektek rendesen a program?

JoeFromHun
Sziasztok!

Valahol meg lehet nézni,hogy a CIS hol tart szignatúrák számával?
Magyarul valahol lehet nyomonkövetni a frissítést mikor mit tettek hozzá..stb.

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

lck
A tûzfal alig kérdez. Nálam így van beállítva, de még lejjebb is mehetne a csúszka. )
És mondom az 5-ösben a Defens+ is egészen barátságos.
Narxis
Semmi gond.

Úgy akartam írni ... igazad van.
Narxis
Nem a tûzfalnak hanem a HIPS-nek vagyis a Defense+-nak a kezeléséhez kell egy kis türelem és szakértelem.

Met
aha, már azt hittem valami komolyabb dolog van 😊

Hát a tûzfal sok riasztása, van aki nem ért hozzá és nem tudja mit kell csinálni.
Met
mit kell érteni hozzá?

A Comodo Internet Security nagyon jó választás (sõt, hogy hivatalosan is ingyenes, mert épp annyira nincs nagy jelentõsége a Pro verziójának, nem sokkal jobb), mert nem fogja a gépet és elég jó védelmet ad. A hátránya, hogy kell érteni hozzá.
Comodo Internet Security
Comodo Internet Security Pro
lck
Comodo Internet Security 5.0.162636.1135 final

NEW! Extended spyware scanner and improved malware cleaning
NEW! Cloud Based Antivirus Scanning
NEW! Cloud Based Behavior Analysis
NEW! Cloud Based Application White-listing
NEW! Game Mode
IMPROVED! Application Control
IMPROVED! Default Deny re-engineered to improve application compatibility
IMPROVED! Application user interface

x86

x64
Nekem csak 29 napot adott hiába írtam be a kapott kulcsot. Így már le is szedtem.
Ezt küldik mindenkinek azt hiszem: E3VQ-P1GP-2BLR-5521-8TG9
Narxis
<#worship>

L7wy

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

L7wy
😛 örülök, hogy tesztelgeted, remélhetõleg nem fognak csalódást okozni 😊 de még mindig nem került minden technológiájuk integrálásra, ahogy hallottam a végcél egy szorosan a cloudhoz kapcsolódó védelmi alkalmazás lesz, amely valós idõben fog elemezni cloudban, azért szerintem a fejlesztési elveik eléggé logikusak és elméleti alapon kizárják a fertõzés lehetõségét, így csak a bugok kihasználásával fertõzhetõ meg a rendszer 😊

A detektálásra mondtam (Kaspersky jobb a Norton-nál).
lck
Egyenlõre én is csak tesztelgetem, a használhatósága, a korábbi verziókhoz képest ég és föld. Így elsõre úgy néz ki hogy a normális használatához már csak icipici jártasság kell.
A memória igénye meg olyan kicsi hogy az már gyanús. Lehet hogy nem is véd ??? 😊)) ( cpf.exe : 3 mega + cmdagent.exe: 10 mega )
Nálam sandbox probléma eddig nem volt. Amit biztonságosba tettem ott is hagyta és utána normálisan futtatta.
Narxis
Rengeteg legális programot tett automatikusan "sandbox"-ba és sokszor hiába adták hozzá a megbízható listához, akkor is beletette. Ez a 4.1-nél így volt, de úgy emlékszem még az 5-ös beta/RC-nél is voltak ilyen problémák. Pont ott automatizál a Comodo ahol nem kellene és ott nem teszi ahol kellene(Defense+). Számomra ez olyan mint a Panda AV, ahol a kritikus besorolású vírusos cuccokat törli(!!!) és csak közepes besorolásúakat teszi karanténba, ez már túl automatizált még a kezdõ felhasználóknak is.

Persze értem miért így csinálja a Comodo, így lehet villogni a teszten, hogy bevág minden gyanús cuccot a "sandboxba" és, hogy milyen királyul védi a felhasználót. Ha azonban az 5-ös végleges verzióban már javítottak ezen az dicséretes, én azonban távol maradok tõle.

Narxis
Persze, a többi cég is gyûjt adatot, de õk inkább abból a célból, hogy jobb legyen a termékük, a Comodo az EULA-ja miatt, illetve a CEO nyilatkozatai miatt már belefutott pár kényes szituációba.

Amúgy nem kell komolyan venni mert nincs rá bizonyítékom, csak elmélkedtem.

A Linux egy kicsit más mert opensource, ott nagyon gyorsan kiderülnek a turpisságok ráadásul nincs egységes központilag irányított Linux, rengeteg disztrib van.

lck
Az 5-ös kezelés egyáltalán nem bonyolult:
1. Programot ismeri: Engedi.
2. Felismeri hogy vírus: Tiltja.
3. Programot nem ismeri: Sandboxban futtatja. És ebben az esetben megkérdez téged. Ha azt mondod neki hogy biztonságos, engedi futni normálisan és nem zaklat többé.
lck
És Norton esetében, vagy például az egész Cloud technológia esetében, mindezek a dolgok fel sem merülnek ? Másrészt ha így nézed ilyen alapon minden amit ingyen adnak gyanús. Akkor már a Linux is gyanús 😊
Narxis
Vajon miért éri meg a kapitalizmus fellegvárában(Amerikai Egyesült Államok) egy teljes értékû* védelmi szoftvert ingyen adni? Hmm-hmm, csak nem azért, hogy a terroristáktól rettegõ amerikaiak megfigyelés alatt tudják tartani az embereket és az internetet? 😊

* nem teljes értékû, csak annak tûnik, nehézkes kezelni, bugos, a sandboxa se egy tradicionális sandbox csak a már régóta meglévõ Defense+ kibõvítése.

Nem értem ezt a nagy hypeot a Comodo körül, semmivel sem jobb a többi vírusirtónál, de szerintem az lehet a háttérben, hogy ingyen adják.

L7wy
Isten bizony meg fogom kérdezni újra ugyanabban az idõben 😄 😄

Doomista
Ha holnap estefele újra felteszed ezt a kérdést, ugyan abban az idõpontban, isten bizony megfogom válaszolni.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

gergely1991
biztos azért mert használatban vannak.
Próbáld meg csökkentett módban vagy a hijackthis-el (open the misc tools section>delete file on reboot)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

L7wy
Na ne már, mi a bajotok vele? xD

Narxis
Nagyon gyenge... 😄 200%? Jó lesz az 20%-nak is... 😛

qetuol
nem tudok törölni 2 fájlot, valszeg vírusok...
az a nevük , h: dwrbeowm.sys és xnhqz.sys . nem mûkszik sem az Unlocker, sem a malwarebyte, sem a superantyspyware, se az iobit unlocker,...

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Doomista
Szerintem nem csak én, de más se akarja azt, hogy szembesítsenek a saját végzetünkkel 😄

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

L7wy
Ez nem is az 😛 ez szembesítõ videó xD

Doomista
Nem írtad ki, hogy reklám! :-)

L7wy

Narxis
Nortonhoz egyelõre csak 90 napos OEM van. Am. nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy Kaspersky-nél jobb a Norton. 😄 Kaspersky jobb, már csak a sandbox miatt is.

Szerintem arra gondolsz, hogy Norton kevésbé fogja a gépet, ezt lehet, hogy mondtam, de ez így van már a 2009-es verzió óta.

Doomista
Helyes, bölcs döntés a nem vétel 😄

Valamikor azt mondtad, hogy a Kaspersky esik lennébb a ranglétrán, akár a Norton.
Hogyhogy Kaspersky-t használsz?
Narxis
Nem. Am. most jut eszembe, hogy van még egy fél éves nem aktivált liszenszem hozzá tavaszi lengyel promóciójukról. Mindegy, egyelõre Kaspersky-t használom, hogy ne vesszen kárba a Win 7 launch party promo liszenszem. Annyi kulcsom van már, hogy azt se tudom milyen antivírust használjak. xD

Doomista
Vedd meg...

Narxis
G Data ajándék liszenszem lejárt és nincs hozzá okosság se ami mûködik, úgyhogy hanyagoltam.

gergely1991
Elsõ linkre a válaszom hogy a alapértelmezettként beállított jó öreg Ismert fájl kiterjedések elrejtése opciót aknázta ki(kikapcsolása xp-n:sajátgép>eszközök>mappa beállítása>nézet fül) illetve a jól megszokott felhasználói figyelmetlenség.Tovább olvasva letiltani a ini indítófájlok elérését(pl a 10 avirába vagy egy reg fájl szerkesztéssel).A Host-on pedig csak törölni kell az alsókat(lehetséges hogy nem a localra irányít).

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Azért az kör ismerõs volt (Antivirus 2010 Security Centre útán), csak épp nem mondtam, de tudtam, hogy a Kaspersky-nek van olyan jelzése, csak nem ismerem annyira a Kaspersky-t.

Mi lett a GData-val, mert valamikor GData-t használtál? Vagy most is?
Ezt mondtam én is valamikor, és gondolom, ha jelszóval védett, akkor nem tudja a vírus kikapcsolni.
A Prevx-et azért emlitettem, mert azt nem tudja a vírus megtalálni, mert a fájlai random nevezésûek.