Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze mint heurisztika, meg más dolgok kitapasztalására idõ kell. Annyit lehet látni, hogy csak az Internet Explorer-re van védelme, mint böngészõre, a többit nem írja ki.
Régi kevés ramos, gépre jó választás a kis gépigénye miatt. Tapasztalatom szerint Panda Cloudnál is kisebb a gépigénye.
A virusbtn.com egy régebbi RAP tesztjében a maximális helyen volt, mint az F-Secure IS, Optenet. Éppen most néztem, most már másképpen van a teszteredmény és sajnos nem írták be.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Még felajánlja a PrivDog-ot a böngészõnek mint kiegészítõnek, ami nagyon jó és persze testre szabhatod.
Sokféle beállítás van, majd kinyomozod.<#pias>#pias><#pias>#pias><#pias>#pias><#pias>#pias><#pias>#pias>
Böngészõként felajánlta a Comodo Dragon-t, de hibát találtam benne és helyette hasonlót használok, a Google Chrome-t.
Hogy jól le tudjam tesztelni mit tud, a telepítés elején felajánlja hogy módosítja-e a DNS szerver-t, hogy a böngészést és minden program csatlakozását az internetre biztonságosabbá tegye. Én persze azt választottam, hogy nem, hogyha valamilyen kártevõ bekerülne lássam hogy kezeli. A HIPS nincs bekapcsolva, mert akkor egyes funkciók a Windows-ban és a szoftvereknél is lelassítja a gépet.
Ha már nem írtad le (direkt), akkor fel is teszem a kérdést...milyen antivírust használsz drága kolléga? <#nezze>#nezze><#vigyor1>#vigyor1>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Elég sokat változtattak az Avast 9-ben összehasonlítva az Avast 8-al, persze nagyobb védelmet nyújt, mint a 8-as verzió.
Most jelenleg nem használom az Avast-ot, rátértem, de már rég egy másikra, mert az még kevésbé fogja a gépet, mint az Avast. Avast is szuper volt, mint géphasználat, meg voltam elégedve vele, de ez amellett, hogy ingyenes hivatalosan is, még nagyobb védelmet nyújt az Avast-hoz képest.
Azért még az ilyen Uninstall-okban sem lehet bizni, itt gondolok az adott antivírus saját Uninstall-ja vagy az ilyen Removal tool cuccokra. Attól függ milyen antivírus volt fenn vagy ha nem valami más szoftver miatt lett kék halál.
Én egyszer találkoztam ilyen esettel, hogy feltelepítettem az Avast-ot és egyszerûen nem indult el a rendszer (az üdvözlõképernyõ elõtt, amikor futkározik az a kis "kék kígyócska" leblokkolt, Windows XP SP3, 32 bit), de ez azért történt meg, mert még volt egy védelmi szoftver, ami valós idejû volt.
Ha ilyen történt nálad, akkor ott alaposan meg kell nézni mi a helyzet, nehogy más szoftver telepítése sem legyen sikeres.
Amúgy nagy szívás volt, felraktam az avastot és a telepítés végén kék halált kapott a rendszer. Aztán normál módban el se indult a windows, csak csökkentettben...uninstalálltam, de sajnos a kék halálok jöttek. Letöltöttem az avast eltávolítóját, azután helyreállt a rendszert. Nod-ot akartam felrakni, de sajnos az se ment fényesen...valami érdekes hiba jött elõ a licencel kapcsolatban, így amit javasoltak, az szerint jártam el de sajnos nem sikerült egyik módszerrel sem megjavulnia, így a nodot is hagytam...avast free antivirus van védelemként. De nem az antivírus az elsõdleges védelmem, így bõven elég ez is. 😊
Köszönöm a segítséget.Minden rendben mûködik.
Válasz #40564 re. Szervusz! Köszönöm a segítõ szándékot és a privát üzenetben felajánlott segítséget.
Üdvözlettel: gy?jt?
Baromi egyszerû:
1.win+r(bill. kombináció) vagy futtatás (a 2 ugyanaz)
2.írd be: C:oot.ini
3.Töröld ki azt a sort (csak azt) ami a "Panda Cloud Cleaner..."-t látod,aztán mentsd el a konfigurációs fájlt.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
A közelmúltban letöltöttem a Panda Cloud Antivirus Free programot.
2 napja bizonyos megfontolásból eltávolítottam. Az eltávolításnál program weboldalán ajánlott generic uninstaller.exe programot használtam.
Az eltávolítást megelõzõen - még jóval korábban - beállítottam a programban egy opciót - sajnos a pontos névre nem emlékszem, de a boot szektor tisztítására utal - amely opció eredményeképpen a számítógép minden indulásakor a program a a Windows betöltés kezdeti szakaszában (bootolás) elvégzi a boot szektor ellenõrzését/tisztítását. Sajnos a program eltávolítása óta a gép indításakor az alábbi képernyõkép jelenik meg:
Boot
Van valamilyen ötletetek a tisztítási opció eltávolítására?
Igazából sok problémát nem okoz a késõbbiekben,de minden alkalommal el kell fogadni a megajánlott opciót.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Szerintetek ha akarmilyen progi figyeli amit irok akkor biztonsagosabb ha a jelszavamat inkabb copy-pastelem valahonnan?? Sokszor nem kell jelszot leirnom mert be vagyok jelentkezve mindenhonnan. De azt is meg tudom csinalni hogy a fejlecbe be irok random betuket (OUHDFIE#JHEDFOijkuihehuf384973245) es csak kimasolom egyenkent azokat a betuket amik kellenek. Ha csak nem figyeli a spyware a clipboardomat is.............
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Esetleg COMODO Internet Security 5.9-ról vélemény?
rend.: WIN XP SP3 32 bit
-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫
Kereken 30 percenként a megnyitott ablakom teljes ablakból kicsibe ugrik, ami nem tud kis ablakos lenni, azt leteszi tálcára.
OP rendszer win 7.
Ezek nem oldották meg a gondot:
Malwarebyte's Anti-Malware (free)
Hitman Pro
Kaspersky Virus Removal Tool
Emsisoft: MalAware
Microsoft Safety Scanner
Eset
ad-aware
spybot
Valami tipp?
Köszönöm a segítséget.
Egy kissé pánikba estem a hirtelen felbukkant és makacs keresõ miatt, mert az gyorsan kiderült számomra, hogy nem túl jóidulatú.
Így sikerült gyorsan kiírtani.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Egy DO SEARCHES nevû keresõprogram települt a gépemre.
Az IE és Firefox böngészõben is megjelenik.
Nem találom nyomát a gépemen.
Hogyan lehet megszabadulni tõle?
A "Vírusvédelmi programok" listájából törölheted a DRIVEDENTRY-t, mert már nem létezik.
Sajnos linkelgetned kell még ahogy nézem a script tag még nincs még engedélyezve fórum szerte.
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Elõször 2-hónapja volt kék halál, de újraindítással ment rendesen. Aztán egyre sûrûbben lett és a végén csak csökkentett módban ment.
Menet közben alkalmazáshibákra figyelmeztetett többször.
Jó hosszú. Ma nem sikerült a rendszer visszaállítás, sebaj.
Ezt kaptam:
A visszaállítás nem sikerültNem történt módosítás a számítógépen. A rendszer-visszaállítási szolgáltatás nem tudta a megadott visszaállítási pontnak megfelelõ állapotba visszaállítani a számítógépet. Jelöljön ki egy másik visszaállítási pontot, majd próbálja meg ismét végrehajtani a visszaállítást.
Lehet helyhiány miatt.
"A windows a számítógép károsodása megelõzése érdekében leállt.Ha most látja ezt a képernyõt próbálja a következõket:.......
.....
Stop: 0X00000AE"
Legalul lévõ hibaazonosító kód mely tudatja hogy vajon mi miatt állt le olyan hirtelen(hardver/driverhiba vagy vírus). Egy villanásra jelent meg vagy sikerült elolvasni a tartalmát?