436
Informatikai állások keresése, bemutatása stb.
-
MeTaL #396 jajo. :D -
#395 Esetleg ha visszaolvasnál és megnéznéd a belinkelt honlapot... -
#394 379#, 380#-ra:
Ha olyan kvalitásaim lennének, akkor nem programoznék napi 8 órát, hanem egy vezető mérnöki, irányítói székben ülnék havi 1 M körüli összegért egy multinál. És szerintem nem is mondtam sokat, mert a korábban említett rokonom ~700 ezret kap napi 8 óra programozásért (hétvégi túlórákkal volt hogy 900 felett). Persze az ilyen helyet ki kell fogni.
Amúgy nem egy-két előadást kell tartaniuk naponta, hanem sokkal többet. Például a PLC tanárom panaszkodott, hogy hétfőtől csütörtökig, reggel 8-tól este 6-ig órája van. Emellett a tanszékvezetői feladatokat is el kell látnia. És hogy miért? Mert nem tudnak elég tanárt felvenni.
Pályázati támogatással akartak indítani egy kutatási programot, amihez előírás szerint kellett volna egy PhD-s szakember. Nem találtak ilyet, de nem is csodálkozott: "Majd hülye lesz valaki ennyiért idejönni, pláne PhD-vel!"
Akkor vannak még az olyan plusztevékenységek, mint pl. a szakdolgazatok. Konzulensi munkáért az órabérük ha pontosan emlékszem 2400 forint. Egy szakdolgozatért (többszöri átolvasás, konzultációk, stb) kemény 20 percet számolnak el nekik.
Na hát én ebből nem kérnék. -
MeTaL #393 Az az igazság, hogy azt sem tudom hogy mi az a SAP :) Tömörön meséld el. Egyébként tudtommal egy erős gép kell hozzá, bele pár vinyó , meg szerverterem, nettel ellátva. -
#392 itte
Ha jól tudom francia fejlesztő csapat csinálta, ráadásul az egyik kínai pályán van :D -
#391 Mondjuk az SAP-nál? -
MeTaL #390 Amúgy szerintetek megéri szerverhostingot "csinálni"? ( bevétel szempontjából kérdezem ) -
MeTaL #389 Jaja, hol lehet tanulni és sacc per kábé mennyiért ? :) -
#388 Aham, értem.
És SAP-t hol lehet tanulni (én amúgy simán sap-nak ejtem)? :))) -
#387 És az összes fejlesztésért ki felel? egy sokadik programozó? valak icsak kézben tartja az összes fejlesztés menetét és végeredményét alakulását. A Projektek kimeneteiről valakinek csak beszámolnak az alprojectek vezetői....
Valaki csak jóváhagyja ha a fejlesztéshez kell valamilyen erőforrás eszköz. Nem a levegőből szopják ki és húzzák le és olyanról sem hallottam, hogy egy fejlesztő mindent megkap amit akar. -
#386 Kereshet maga az SAP. Aki fejleszti az egész rendszert. (SAP Magyarország honlapja)
Kereshet olyasvalaki aki az SAP-t bevezetni készül. És kereshet olyan aki használja az SAP-t. Ugyanis a rendszert karban kell tartani valamint feltölteni folyamatosan adatokkal és figyelni a működését.
Lévén ami elromolhat az el is romlik. És az SAP szakembere kurvadrága órabérrel dolgozik. -
#385 Milyen? Hát olyan. :D
Ennek nincs külön neve.
Nálunk van, nem egy. És midnenki másik projektért felel és mind informatikus (progrmaozó, fejlesztő). Semmi közük a gazdasághoz.. stb.
És igen, természetesen fejlesztésről beszélünk. :D -
#384 hát.. nem ismerem.. esetleg képet?! :)) -
#383 Aham, és úgy mint a SAP és az informatika?
Hogy is van? Milyen állás van? SAP progrmaozó? Ezzel én ilyen egy cégre való speciális program összeállítására gondolok.
De akkor milyen cég keres SAP-t ismerő embert? -
#382 Miért milyen projektmenedzser van az informatikában, aki csak az informatikához ért, közben gőze sincs a gazdasági ismeretekről?
Szerintem nem sokan.. vagy pedig azok nem projektmenedzserek... (nem kutatási hanem fejlesztési projektről beszélünk ugyebár) -
#381 Én inkább szeretném írni, és telerakni minden hülye easter eggel :D
Lásd Splinter Cellben "Fővárosi Csatornázási Művek" feliratú csatornafedél. -
#380 Általában a főiskolai-egyteemi adjunktus felett (profok, doktorok akik nem csak egy nyomorult PHD-val rendelkeznek) általában magánvállalkozásuk is van és tanácsadóként dolgoznak multiknak vagy egyéb cégeknek megbízásos alapon. Konferenciákat szerveznek konferenciákra járnak ahol minden költségüket téríti az egyetem és egyéb dolgok.
Nem a kaidványokbólszedik meg magukat de pl ha kutatók akkor kutatási pályázatokban is benne van a kutatók órabére ami általában nem alacsony szinten van megállapítva.
Szóval neves oktatók-szakemberek-kutatók igencsak jól tudnak keresni. És azért a főiskolai fizetés sem "aprópénz" -
#379 Te programoznál napi 8 órában, vagy inkább naponta tartanál egy 3 órás előadást (esetleg hetente pár óra gyakorlatot is) ugyanannyiért? Igaz vizsgaidőszakban vizsgáztatás, de a dolgozatokat általában a gyakvezetők javítják, úgyhogy még az se olyan, hogy neked kell mindent csinálnod. Egyetemen egy tanári fizetés azért nem aprópénz. -
#378 Ugyan dehogy! Nem csak ilyen projektmanagerek vannak! :D
Te másról beszélsz.
Hidd el, van az informatikában "informatik alapú" projektmenedzser.
Persze minden csak elnevezés kérdése. :D -
#377 Az SAP egy integrált vállatirányítási rendszer. A lényege az, hogy az alapanyagok beszerzésétől a végtermék gyártól való kifutásáig végigköveti a vállalat erőforrásainak allokációját (mind humán mind anyagi) kiszámítja a ráfordítsáokat költségeket várható hasznot szükséges időt azaz a vállalat teljes működését képes rendbeszedni.
A Just In time rendszerű gyártáshoz elengedhetetlenek a vállalatirányítási rendszerek. modulokból épülnek fel. Vannak termelő, gazdasági, nyílvántartó modulok. kezelni képes input és output fileokat különböző formátumokban hogyha helyesen vannak megadva a termékekhez kapcsolódó kodszámok.
Konkrétan SAP telepítése egy kb 1-1,5 millió eurós beruházás. És nem azért, mert sok számítógép kell hozzá, hanem azért mert körülbelül 1-1,5 év termelési adatait kell felvinni a rendszerbe papírról vagy más nem kompatibilis informatikai rendszerről. Ez rengeteg erőforrást igényel és hatalmas adatbázist. ugyanis csak ezen adatok birtokában kpes a gazdaságosság alakulását és trendek alakulását figyelembe venni a rendszer.
miután telepítve van viszont megkönnyíti a controlling csoport és a csoporton belüli más vállalaltok közötti kommunikációt. Egyféle felügyeletetad az egész váűllalat felett átlátható formában. -
#376 Projektvezető nem vehető ide.
Egy projektmanager általában mérnök. Vagyis pontosítsunk. Gazdaságmérnök. Ugyanis tisztában kell lennie a projekt alapjául szolgálú tudományokkal, mindemellett át kell látnia a gazdasági helyzetet és gazdasági döntések garmadáját kell meghoznia cégtől függetlenül. Ezt nem csinálhatja olyan aki még pl életében nem látott vasszerkezetet vagy egyedül nem tud értelmezni egy tervrajzot vegy nem képes egyedül átlátni egy hálózat összetevőit, de nem is kell értenie hozzá rendszerprogramozói szintig. Ismernie kell az építőkockákat és tisztában kell lennie azok piaci árával lehetőségeivel és azokkal a technikákkal amelyekkel egy projektet menedzselnie kell.
Ez külön szakma. Egy mezei informatikus ezzel nem oskat tud kezdeni sajnos. -
#375 Én azt igazából a rendszergazdához vettem bele.. de talán valóban megérdemelnek egy külön kategóriát. :) -
#374 Különbség van egyetemi tanár és középiskolai tanár között. Mármint a fizetése. :) Egy egyetem keretein belül, eszközeivel, ileltve midnent megkap, úgy kutatgatni sokak álma. No meg tanítás mellett simán lehet saját céged, vagy dolgozhatsz programozóként. -
#373 Srácok, a hálózatosokat kihagytátok, hálózat tervezés, megvalósítás, karbantartás, bővítés, problémaelhárítás, stb...
Ha ilyen infósok nem lennének akkor ti most nem neteznétek :) -
#372 hi! :)
egyébként tény hogy elfogult vagyok, de "ők" még inkább azok, valoszinuleg sose nyitottak még flash dokumentumot, és ennek ellenére igy támadják, én nem vagyok sajnos nagy html-ben, de azért irtam már html kódot, tehát ismerem annyibol hogy véleményt alkossak róla.
a google egyébként nem biztos hogy 99% ot hoz, gondolj bele pl hány webdesigner céget lehet megtalálni google-n? Saját tapasztalatbol is tudom, hogy a munkák nagyrésze ismerőstöl, szerencséből kifolyolag, illetve sok sok utánajárásból és emailezgetésből jön be. -
#371 dehogynem, szerinted a kukásgép mechanikáját kik irták?:) -
#370 na meg vannak az elvadult kutató-fejlesztő informatikusok, lsd robotkutyák "tanítói :)", vagy esetleg a vegyiparban, orvostudományban hasznosítható gépeknek a kutatói, továbbfejlesztői, tehát kb mindenhol jelen van az informatika.. najó, kukásnál nem :P -
#369 Tanári (és egyéb közalkalmazotti) fizetések - nézd a 1. és 2. számú mellékletet, illetve az V. fejezetet (azóta változott a helyzet némileg, de ez a legfrissebb, amit a kereső kidobott). -
#368 ebben van valami.
a fizut én se tudom pontosan, de egy átlagos tanár sztem 2-3 ezer között kaphat. bruttó -
#367 biztonság, nem kell félni a leépítéstől, jóval stresszmentesebb munka, szakmai megbecsülés megléte, elhivatottság, nincs továbblépési kényszer stb...
másrészt nem ismerem a konkrét számokat, de sztem igencsak idézőjeles az az "aprópénz" -
#366 nagyjából igen.
meg pl. A vállalat weboldalán automatikusan megjelenhet hogy milyen termék van raktáron. -
#365 A tanárról jutott eszembe...
Van valami amit nem igazán értek. Sok tanárom van(volt), akik szakmailag nagyon ottvannak (phd, két diploma, stb). Válogathatnának a zsíros állások közül. De nem, ők egy egyetemen/főiskolán tanítanak aprópénzért, 0 szakmai kihívással (max néha kutatgatnak). Ezt még egyiktől sem mertem megkérdezni. -
Tothenkopf #364 tehát ha jól értem erre épül a titkárnő és a főnök kommunikációja a belső lanon és ezzel tartja nyiván a raktáros az árukészletet? -
#363 A SAP egy integrált vállalatirányítási rendszer. Egy vállalatnál előforduló tevékenységek (pl. gyártás, kereskedelem, raktározás, stb) nyomonkövetését, irányítását egyesíti egy szg-es rendszerben. Moduláris felépítésű, így teljesen vállalatra szabható. Elég komplex cucc. -
#362 "A statisztikus az milyen?"
Statisztikákat készít ;) Láttam már informatikához csatolt statisztikust is...
Várj meg is van: Akkreditált felsőfokú informatikai statisztikus és gazdasági tervező (OKJ 55 4641 01) -
#361 Ilyeneket találtam:
statisztikus
Statisztikus asszisztens
Statisztikus-elemző
Biostatisztikus
Matematikus-statisztikus -
#360 A statisztikus az milyen? -
#359 "Milyen szót használnál egy szabadszavas keresőben egy álláskergető oldalon?"
statisztikus, szervizes, projekt-, minőségbiztosító (van olyan is az IT-n belül), adminisztrátor, adatbázis -
#358 Szerintem a marketingessel a sales-esre gondolsz. Olyan emberke, aki például egy oldalon a hirdetési helyen eladásáért felel/végzi. De ő nem informatika kategória, még csak végzettsége sem kell, hogy legyen. Ismeri a terméket, eladja, tárgyal és használja a "wördexelt". -
#357 Az a baj, hogy teljesen más az, amilyen szakmát tanítanak, papírt szerezhetsz és más az, amiről egy álláshirdetés szól.
Amúgy van még térinformatikus is vagyok. :D