436
Informatikai állások keresése, bemutatása stb.
  • Tertovan
    Hello

ha jol latom akkor ezt akarod:
    http://www.nik.hu/kepzes/aifsz.htm
    hat szerintem gondold meg...
    nekem inkabb ez egy titkarno kepzesnek tunik...
    mar bocs....
  • daxan
    Engem az érdekelne, hogy az informatikusok külföldön mennyit keresnek. Főleg Írország érdekelne, mert oda szeretnék kimenni dolgozni. Tegyük fel, ha megvan az érettségim és egy informatikai mérnökasszisztens szakom, akkor hol tudok elhelyezkedni? Mindenféleképpen külföldben gondolkodom...
  • Sadist
    Azért megnézem egy általános iskolás hogy bogarássza ki a lényeget egy olyan szövegből, ami tele van szakzsargonnal. És az sem árt, ha fel is fogja amit olvas.

De akkor ugye megmondod, hogy mi is az elvárás egy multis cégnél, elvégre te nagyon tapasztalt és művelt vagy e téren. Szal felsőfokú nyelvvizsga? Középfokú nyelvvizsga kiegészítő szakmai nyelvvizsgával? Mert az a társalgási szint, amit leírtál, az csak úgy lóg a levegőben.
  • homeless
    Hallod havrom bocs ha zárójelbe teszem, de kész.

Ebből látszik, hogy semmi muzltinál nem voltál még meghallgatáson.

Nem olya "albán angol" kell ami magyarországon gyakorlat. Nem azt keresik aki a HOW-TO-BÓL kibogaRÁSSZA A LÉNYEGET. eZT MEGCSINÁLJA EGY JÓ általános iskolás is. De 1-2 helyenolyan társalgási szintü angolt kérnek, hogy oda már be se merném adni.
  • [HUN]FaTaL
    Nem. segítenek hogy megtanulj de magadtól kell rájönnöd a legtöbb dologra, nincs képlet vagy recept
  • grizzly21
    ccna ? egyébként hova jársz?
  • Lacc
    Én mérnökinfón vagyok, ami alapból ugye ad papírt, de ha csak ez lenne majd, akkor sokra nem mennék vele, ez nyilvánvaló.
    De már sok havernak az évfolyamon munkája van, másodéves infósként, többnyire persze kóderek/rendszergazdák (jómagam is utóbbi), plus lehet menni gyakornoknak. Szóval szvsz az, hogy nem lehet elhelyezkedni, ha van tudásod (meg mellé még papír is, de legalábbis a tény, hogy egyetemista vagy és nyilván passzoló szakot tolsz), nem igaz.

Én is most nyáron kezdek neki a ccna-nak btw.
  • grizzly21
    akkor meg nem tudom miről beszélsz.
    primitiv magyar munkaadói szokás, hogy megnézik a papirt, arra kapsz x% fizetésemelést, és nem használod soha a nyelvet. Ebben az egy esetben, és a felvételinél a plusszpontok miatt van értelme a nyelvvizsgának, mint papirnak.
  • Sanyix
    Arról ja.
  • Sanyix
    Itt nem azt írtam hogy ciscot tanulok, mert nem tanulok, csak simán hálózatokat. Egyébként ezzel mi is a baj? Mondj 1 olcsó otthoni routert, ami nem fexik ki sok kapcsolattól, nem fagy le random, nem lassul be, nem csinál faszságokat!
    Egyébként nem is tudom, hogy ez a szöveg hogy jött ide, angol nyelvvizsgáról volt szó, nem routerekről. Elkezdesz írni egy tökmás dologról, ezért kérdezem hogy mibajod, mert nem értem hogy jön ez ide?
  • juzosch
    Namost nagyongyorsan különítsünk el két dolgot. Az informatikus és a számítástechnikus az két teljesen különböző dolog. Aki a szervizben szereli a gépeket, vagy rendszergazdaként ütögeti a nyomtatót a titkárnőnél h működjön az bizony nem informatikus, hanem számítástechnikus.

És hogy OKJ vagy diploma? Hát én mindjárt diplomázósként nem érzem azt h bármihez is húde értenék. Viszont beültethetnek engem BÁRHOVA, pár hét alatt elérem azt a szintet, amit egy OKJ-s, vagy önképzett képvisel, ő viszont csak és kizárólag ahhoz az egy dologhoz fog érteni.
  • Sadist
    Ez szerintem egy informatikai vonalon tanulónál minimum elvárás, hogy értse az angolt, lévén szakirodalom is főleg angolul van.
  • grizzly21
    nyelvvizsgáról van szó
  • MeTaL
    ezt a mi bajod van hangnemet meg befejezhetnéd ...
  • MeTaL
    " LOL! Mit kell ennél szakértőnek lenni? Szakértelem nélkül is lehet tudni hogy szarok. Egyébként meg valmilyen szinten értek hozzá, ugyanis ebben a szakirányban IS tanulok."

ezt mondtad.
  • Sanyix
    Mibajod van? Max azt írtam hogy minden olcsó otthoni router szar, márkától függetlenül, ami igaz is. És ki mondta hogy tanulom?
  • MeTaL
    látom irtál másik forumnál hogy szarok a cisco routerek, és abban a mondatodban benne volt hogy onnan tudod mert tanulod.. na most akkor miért tanulod ha 10ből 8 szar ?
  • MeTaL
    aha, irtam privit olvasssd el.
  • homeless
    Amit elvégeztem:
    -Rendszerinformatikus
    -Cisco CCNA

Jövőre lehet megyek mérnökinfóra csak, hogy csináljak valamit. Amúgy az okj-s rendszerinformatikus egy semmi. Majdnem mindent amit tudok itthon tanultam meg. A CCNA viszont egy nagyon hasznos és alapos tudást adó dolog.
  • homeless
    Nem, ez tapasztalat. Persze a perfekt angolt nem úgy értettem, hogy anyanyelvi szinten, de a nagy cégekhez társalgási szintű angol KÖTELEZŐ. És ahoz az nem elég amit középiskolába tanítanak.
  • Sanyix
    Hát ez valójában kurvára nem így van... max egy szép álomba. Amíg nem lengeted a papírt, legtöbb helyen le sem szarják mit tudsz.
  • MeTaL
    hát ebben találok némi kételyt... valahol kell papír, valahol nem. Papír helyett tesztelnek. Általában.
  • grizzly21
    a tudás a lényeg, a papirral tudod mit szokás csinálni? általában kitörölni vele a segged
  • Sanyix
    "De felsőfokú angol nyelv TUDÁS!!! (tehát nem nyelvvizsga) mindenképp kell."
    Tudás kell? Nem papír? Ilyen is van?
  • Sadist
    Jó, látom nem fogod fel, mindegy :|
  • MeTaL
    fogd már fel hogy a word , excelt leszarom, ahhoz még a Juliska is ért.. nyugi van. erről a témáról szállj le, vagy nyiss egy word excel topicot :D baze.
  • MeTaL
    hali, és te milyen sulit végeztél el, illetve ha tanulsz még , mit tanulsz ?:)
  • Sadist
    Hanem miről? Informatikusokról. Nézd meg, hogy ma már mennyi iskola tanít mindenféle szir-szar "informatikus" szakmát, ahonnan olyanok kerülnek ki, akik még életükben nem láttak pl. egy C kódot, viszont ismerik a Word-öt, Excelt, meg a többi MS terméket. Az osztályelső talán még gépírni is tud.
  • MeTaL
    kösz hogy megosztottad ezt velem , ezt a storyt. az oldalt pedig már láttam. mit gondolsz a ciscoról ? és milyen szakmád van,milyen iskolát végeztél el ?
  • MeTaL
    mi most nem a word , excelről beszélünk... olvassál vissza...
  • Sadist
    Gondolom ezt valami nyelvvizsga központ vagy nyelviskola mondta.
  • Vlala #45
    Tényleg? Engem mindenhonnan elküldtek...
  • Z
    CCNA és társai

Ez azért nagyon hasznos lehet. Banki informatikus állást ajánlottak egy barátomnak pár hete, jó sok pénzért. De felsőfokú angol nyelv TUDÁS!!! (tehát nem nyelvvizsga) mindenképp kell.

Én régen a gimiben, tizenpár éve a rendszám nevű céghez jártam programozást tanulni (felsőfokú képzés), és hát nem lettem programozó. Egy a BME-n tanult programozónak (az egyik legcsavarosabb agyú ember, akivel találkoztam). De aztán a szüleivel beszéltem, és elmondták, hogy a fiuk általában suli után hajnali 2-3-ig írja a kódokat a barátaival. Ezt meghallva nem is akartam programozóvá válni. Viszont ő most már a Sunnál dolgozik, sok lóvéért.

Sztem homelessnek igaza van abban a tekintetben, hogy bizonyos cégek sok energiát/pénzt/időt fordítanak az új munkaerő betanítására, át/továbbképzésére/megtartására, mert hosszú távra terveznek, és bíznak a jó HR-eseikben. A perfekt angollal nem értek egyet, mert mi magunk sem vagyunk perfekt magyarok. Angol nyelvből pláne nem lehetnünk azok.

És a diploma, meg a nagydolgunk elvégzése utáni tisztálkodási folyamat összepárosítása is jogos. Nem feltétlenül ér sokat a papír önmagában.
  • rekettyes
    Ja simán, a nyelvtudás a legfontosabb.
  • grizzly21
    nem igy van ez sem, szerintem
  • homeless
    Az angol többet számít, mint a szaktudás. Kis cégeknél nem biztos, de nagy cégeknél igen. Inkább felvesznek egy kevésbé képzettet ha perfekt angol, és úgyvannak vele, hogy inkább betanítják. Nembeszélve arról, hogy sok cégnél vagy külföldi előadó jön vagy a munkavállalónak kell külföldre menni tréningre. Szóval aki most megy okj-re az mindenképp járjon mellette 2 évig angoltanárhoz.

Az meg hülyeség, hogy a diplomás jobban dolgozik, mint az okj-s. Mindkét papírral kitörölhetitek a seggeteket, ha nem tanultok mellé rengeteget.
  • grizzly21
    ez igaz sajnos
  • grizzly21
    " ennek az az oka hogy programozni nem lehet tanítani." :)
    igy kell születni akkor nem?:)
  • grizzly21
    hát ez bizony nem igaz, sajnos..a jogászokból, na abból van tultelitettség. informatikus mindig lesz igény, egyre több. szar informatikus persze nem kell senkinek (sajnos ez nem igaz)
  • grizzly21
    milyen egyetemre is jársz?